"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 104
  • 904
  •   1
Отговори
# 60
M Nik, благодаря! Все още стои въросът за боите пред мен, ще ги имам предвид
надявам се, ако откриеш някакво решение -да споделиш  bouquet

# 61
За стените и тавана си намерих екологична българска боя на Леко, 5 кг. за 13.50 лв. Казва се Леко Интерин и мирише на... люляк, има я в меки пастелни цветове и има екологичен статут, латекс на водна основа.
http://www.orgachim.bg/index.php?location=products12&pid=163&start=0
Намерих и едни лакове на Dufa, със сертификат Синия ангел за екологична боя, стават даже за играчки. Намерих ги в София във фирмения магазин на Церезит, който се намира срещу х-л Диана в Дианабад. Лазурен лак за дърво и Аква гланцов лак. Дадоха ми каталог от магазина.

# 62
  • Варна
За латекс на водна основа ползвахме на Оргахим (Мефисто). Покрива добре, за по-малко от 1 ден се измирисва, колко е екологичен - тук вече не знам. Също и лак за паркет Сократес на водна основа. Измириса се за около седмица. Иначе не дава цвят,което е добре, но дали е устойчив и еко - не знам. Принципно боите и лаковете на водна основа били ново поколение продукти, най-екологични към момента, според продавач-консултантите.

# 63
...Принципно боите и лаковете на водна основа били ново поколение продукти, най-екологични към момента, според продавач-консултантите.
                       Продавач-консултантите затова са продавач-консултанти - за да си продават стоката. Единственото еко покритие, което аз знам е варта. Шъ ме 'звиняват, начи...

# 64
  • Варна
Може би не търсих достатъчно дълго, но така и не намерих бояджия, който да се навие да напръска тавана с вар с машина - или нямат, или друго. Но не ми препоръчаха да си го напръскам сама с градинска пръскачка - това една консултантка от Практикер ме посъветва. Според профитата ставал на петна и т.н.

# 65
  • София
аз искам да ми е на петна
още не мога да си простя, че се съгласих да ми съсипят паркета с лак, след като има масла за дърво

# 66
още не мога да си простя, че се съгласих да ми съсипят паркета с лак, след като има масла за дърво

какви са тези масла за дърво?

# 67
  • София
Привет!
10 неща, с които можем да спасим планетата - това клипче може и да сте го публикували някъде, но аз не съм изчела все още двете предишни теми! http://nezavisim.net/index.php?option=com_content&task=view& … 5825&Itemid=2

smile3525

# 68
  • София
За стените и тавана си намерих екологична българска боя на Леко, 5 кг. за 13.50 лв. Казва се Леко Интерин и мирише на... люляк, има я в меки пастелни цветове и има екологичен статут, латекс на водна основа.
http://www.orgachim.bg/index.php?location=products12&pid=163&start=0
Намерих и едни лакове на Dufa, със сертификат Синия ангел за екологична боя, стават даже за играчки. Намерих ги в София във фирмения магазин на Церезит, който се намира срещу х-л Диана в Дианабад. Лазурен лак за дърво и Аква гланцов лак. Дадоха ми каталог от магазина.

M_Nik,
а тези бои дали стават за боядисване на външна врата - дървена?!

# 69
  • София

какви са тези масла за дърво?

http://www.phivex.com/oil.htm , не знам дали излизат скъпи. Скоро ще си купувам за да омаслявам чамово , необработено легло (надявам се) и ще разбера.

# 70
Маслата за паркет са супер! Във Франция и Германия основно с такива се минава паркета. Те са на основа на растително масло и се втриват в дървото, такива екологични предлага най-вече фирма Osmo, слага се масло (150 лв - 2,5 л) и после трябва финишно масло с восък. Така каза паркетчията. Доста са скъпички, а и трябвало по-често да се маже. Има от тях и за мебели - по-евтини са.
http://www.vialparket.com/showpage.php?PageID=17

# 71
# 72
Praynig Искам и в София, ама Бойко никога няма да се сети, нито пък някой да му каже Crossing Arms

# 73
                      От 'Екопак' днес са съобщили, че вече преработват два пъти повече боклук  Peace. Браво на всички, които имат заслуги   bouquet!
                      Сетих се нещо преди малко: като пера на ръка винаги първо слагам прах, и после доливам вода. Забелязвам обаче, че много мои познати първо наливат вода, и после не могат да преценят колко прах да сложат. И обикновено слагат доста повече от необходимото Tired.
                      Плс, искам да си събера кестени за да пробвам да пера с тях, но не знам къде да търся... Ако някой може да ме посъветва къде около София, или пък в самия град, но да е някъде около Борово, ще съм много благодарна   bouquet. Като за начало не ми трябват някакви кой знае какви количества.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 22:58 от Aнгел

# 74
Ей, Ангел, само си сменяш никовете, не мога да ти хвана нишката  Crazy

Кестени (диви) има много в Борисовата градина.

Общи условия

Активация на акаунт