"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-3

• 79 112
  • 904
  •   1
Отговори
# 210
                      За очилата и ръкавиците ще попитам съседките, дето правят как се справят. Малко се съмнявам за очилата, ако не за ръкавиците.
                      Диоксина и мен ми се искаше да го обсъдим, дори мислех да пусна анкета да видим дали повечето зелени не са вегетарианци...

# 211
Хехе, и аз в първия момент се замислих, че този проблем с месото ми е някак далечен, защото не консумирам, но сега като го казваш, напълно възможно е повечето да сме вегетарианци. Някак си се връзва с общата концепция Simple Smile

# 212
аз съм си вегетарианка от известно време Peace
Искам да попитам за дрехи от органичен памук къде и на кои фирми мога да намеря в София? Патагония къде имат магазин някой знае ли? Rolling Eyes

# 213
Абе и аз бях вегетарианка, ама като се омъжих...
Ето това намерих за памучни дрехи Патагония, магазина се казва Стената, до зала Универсиада и са спортни стоки:
http://stenata.com/?categoryID=92, имат и магазин на Братя Миладинови, ще видиш карта в сайта.
http://gorichka.bg/index.php?p=10&l=1&id=195
Ето малко адреси (цитирам от коментарите):
El Naturalista - в магазините на Hot Spot в цяла България, но и на много други места като Ecco в Мол София.
Levi's - във фирмените магазини на Levi's и по-конкретно този на бул. Витоша и ул. Солунска в София.
Патагония - изборът не е голям, но Патагония има в магазин "Стената" в София.

# 214
Патагония ще се окаже, че не ми е по джоба > Гледах разни "органик" тениски на Едън (Edun) и ми прави впечатление, че са бели и то доста, което значи, че са избелвани...а пък това е забранено, когато говорим за дрехи от органичен памук. Та, много е съмнителен тоя бизнес с еко-дрехите ooooh!

# 215
  • София
здравейте!

Получих на имейла си тази петиция от приятели.
Подкрепих запазването на екопътеката на Врачанския балкан.
Ходила съм там и е много красиво място.

Моля, помогнете и вие за водопад "Боров камък". Изпратете го и на вашите приятели.
http://news.vratza.com/?id=1711014&adate=

Ето текста на петицията:
Уважаема госпожо Милева,
В качеството ни на жители на град Враца сме разтревожени от новината, която научихме скоро за
каптирането на водата за водопад "Боров Камък" - основната забележителност на врачанската екопътека,
намираща се край с. Згориград. Водопад "Боров камък" се намира на територията на Природен парк
Врачански Балкан и е един от основните туристически обекти в него.
Според нас това действие, довело до "убиването" на водопада, осакатява цялата екопътека
и обезсмисля усилията за намирането на инвестиции и построяването и. Като загрижени за
устойчивото развитие на турзма в общината, бихме желали да изразим гражданската си позиция по
въпроса и тя е, че сме твърдо против действията по пресушаването на водопада!
По какъв начин общинското ръководство, в качеството си на законен представител на жителите
на Община Враца ще се намеси в разрешаването на този проблем и кога ще бъдат уведомени
Гражданите на Враца за причината за възникване на този проблем? Относно водопада Скакля: истина ли е,
че и част от неговата вода също е каптирана? Доколко са законни такива съоражения, щом вредят на
природни забележителности в национални паркове - Врачански Карст и Врачански Балкан?
Настояваме за подробни отговори с точна информация.
Водопад Боров Камък преди и сега:

А тук можете да я подпишете:
 http://www.bgpetition.com/Vratza/index.html

smile3525

# 216
Много добра тема!
Записвам се да я следя. Радвам се че хората са все по-отворени към зелената идея!

# 217
Здравейте и от мен!
Честито Рождество Христово! Светлина, надежда и любов да изпълват душите на всички!
Как ли не опитавх да намеря тема 1, не та не, а искам да си ги прочета от начало. Моля за линк. Благодаря!

# 218
  • София
  Честита Нова Година и от мен  Simple Smile

# 219
Честита и все по-зелена да е новата година!  Grinning

Да споделя, че вече спя на възглавница от спелта и много ми харесва Simple Smile Въпреки първоначалното ми притеснение, че много шушка. После установих, че то изобщо не ми пречи, а и е само в началото. Но пък е все едно да спиш в мек пясък  Simple Smile (спелта е вид жито, а възглавницата е направена от шулпините на житото)

# 220
  • София
  А каква е идеята на възглавницата, освен че е произведена от еко-материал? Откъде може да се намери, по-скоро към твърдите ли се причислява, че аз много мразя тези бухналите меки възглавници.

# 221
И аз, и аз! От Коледа спя на възглавница от спелта и съм все по-доволна. В началото ми се струваше висока и се чудех дали да не махна малко от пълнежа, но реших да последвам съвета на производителите и да изчакам няколко дни да свикна. Е, не стана по-ниска, но вече със сигурност ми е страшно удобна... пък и винаги можеш да преместиш пълнежа в желаната посока  smile3524

Апропо, четохте ли "Състояние на страх"? Ако не сте, прочетете я. Много съм впечатлена. Книгата може да бъде анатемосана от повечето природозащитници, но все пак мисля, че е полезно да се прочете. И да, вероятно автора прокарва удобни идеи, но все пак ме накара да се замисля, какво ЗНАМ за това, което проповядвам, и за кое съм само на ниво "лозунги". Мисля, че книгата си заслужава да се прочете, дори след това да се захвърли веднъж завинаги. Дааа, да се прочете, а не да се купи Simple Smile Ясно ви е, че е изгодно да живеем в състояние на страх, нали? Няма значение от какво... е, замислих се. Това не ме направи по-малко зелена де Simple Smile

# 222
Ех, този Дядо Коледа  Mr. Green
Към твърдите бих я причислила, но не към тези които са от едно парче дунапрен(или каквото е там)

# 223
Maktub, заинтригува ме Simple Smile. къде я намери тази спелта, бе, човек? и в какво си я сложила? не ръсиш ли материал нощес?

# 224
Само малко в ушите ми влиза Joy
Питай гугъл за спелта и ще видиш от къде Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт