Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 44

• 57 798
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Пак благодаря!Дано не ви побърквам с тъпи въпроси.
Ама така е,като сте толкова добри...който влезе в тая тема и ...забравя за другите...

# 181
Имах проблем и въпрос, но се оправих сама като че ли Grinning

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 20:16 от Слънчогледка

# 182
 Извинете ме за албума  Blushдано този път се получи                                                                     http://www.snimka.bg/album.php?album_id=224762&pid=6799428&lp=-1910     паролата е 9454 Wink

silrai-относно идеята за тортата................ newsm78 мисля си за  някъкви мечета околу торта или нещо подобно-незнам.

# 183
Пак страхотни тортички!
mimito - С риск да ми се обидиш, ама в думите на мъжа ти има нещо вярно  Wink Действително момата ако беше с тъмна коса щеше да има почти пълна прилика с Олив - приятелката на Попай!  Laughing Иначе Ванчето ти е казала, по-добре ги изчакай да поизсъхнат ръцете и тогава закрепвай, иначе няма да стане. И според мен (ама лично мое мнение) ти е по-мека моделиращата маса (извинявай че недогледах, ама Варна ли ползваш?). Ако е малко по-твърда ще ти е по-лесно за фигурки.
Pina - тези шоколадови изкушения дето си ги дала, направо .... ммм.... има някои, които са супер попадения!
Dianthus - твоята торта за прощъпулник е много, много хубава. Обувчиците са страшно нежни. Я кажи, с какво изрязва краищата за да са назъбени? Къдраво ножче ли? А цветенцата са страхотни, крадвам идеята. Без форма, само с оформена маса са много оригинални. Да е живо и здраво синчето, и много обувки да скъса докато тича и играе.
violetblue - поздравления мадам! Все още не бих се осмелила на толкова мащабна торта, а твоята е много семпла и много стилна, и изпълнението е чудесно. Покажи после разрези, ако останат.
Пепи - тортата за ССК е прекрасна. Единственото което бих променила (ако я правех аз, разбира се) е да поставя зелените точки малко по-навън, към ръба на тортата, за да прилича досущ на логото. Но и така е нямам думи!
  Искам да те попитам, тази фирма Торнадо Трип прави ли доставки в страната (онлайн поръчки) или ако не прави, евентуално да те замоля, след време да ми закупиш и изпратиш 2 боички, от тези златна и сребърна? Второ - аз зададох въпросче в Тортеното предизвикателво, но след като дечко е бил болен е напълно обяснимо да си го пропуснала или просто да не си могла да отговориш. Та въпроса е: каква е технологията на толкова равните фитили? Аз така и не мога да направя равен фитил! С коя част на ръката го правиш (и на ръка ли го правиш изобщо) ? Защото аз се опитвам да го изтеглям като го разточвам на равна повърхност с пръстите и никога не е равно...

Та тъй... Ако пропускам някого, не е нарочно... Но тези дни съм извън къщи и не мога да сколасам с всичко, та преглеждам по диагонал и пиша.   bouquet

# 184
  • Пловдив
thedragonbg, аз май ти отговорих за фитилите. Правя ги на ръка и повече използвам длани а не пръсти. Торнадо правят доставка с куриер с наложен платеж. А за вчерашната торта и така съм доволна, че малкия през 5 мин мрънкаше заради запушеното носле и температура... и още не откашляше та много се мъчеше  Sad

# 185
Лилка, разгледах ти тортите.
Имаш много добри модели.Виждам, че си се престрашила да направиш кошница и двуетажна торта.Много ми харесаха и двете.
Ето ти малко идейки за мечовци, можеш да ги комбинираш и върху квадратна торта.
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.teacakesandted … gbv%3D2%26hl%3Des

# 186
silrai-относно идеята за тортата................ newsm78 мисля си за  някъкви мечета околу торта или нещо подобно-незнам.
не съм Силрай, ама така и така седнах на компа, та реших да ти дам някои идеи. Като ти гледам албумчето с тортите, малко на скромничка се правиш. Хубави тортички имаш и си мисля че можеш да направиш нещо по-сериозно. Ще се справиш. Като гледам, тука има около милион и нещо торти, та все нещо ще си харесаш.УСПЕХ!!!!
http://images.google.bg/images?q=cake%20bear&ie=UTF-8&oe … p;sa=N&tab=wi
ХА-ХА-ХА! Със  Силрай пак мислим едновременно

# 187
  • Варна
Лилка,и аз ти разгледах албума-много добре си се справила.Не виждам от какво се притесняваш.Тортите са ти много сполучливи.
silrai ,като по поръчка я пускаш тази тортичка с грижовните мечета.Тъкмо вече реших,че за 1-я рожден ден на малката ми дъщеря ще правя торта с тях.  bouquet,благодаря ти много.спести ми доста усилия и време.

# 188
  • София
Здравейте отново!
Направих тортата за юбилеите на майка ми и баща ми. Хубава се получи, много прилича на една от тортеното предизвикателство. Съвпадението е случайно. Ако сестра ми успее да свали снимките от телефона си ще ви я покажа. Но тя сега е заета да гледа децата ми  Mr. Green

Та да си дойдем на думата... за 1вата годинка на племенника ще правя какво? ...тортаааа  Crazy Докато бях на работа и разглеждах темата, видях една торта с шоколадови пурички отстрани и животинки, и тревика по средата. Но сега се опитвам да я намеря от 7 часА и не мога. Дали не беше в нечий подпис. Моля собственика и да ми се обади (или в най-близкото РПУ  Wink , за да питам за рецептата.
Тенкю вери мач.

Наслаждавам се на всички торти, голям кеф да си имаш хоби. Аз до сега си нямах  Hug

# 189
  • София
 lillka на мен също ще ми трябва бавносъхнеща моделираща маса, може да се разберем на лични.

Момичета понеже и аз искам да правя правоъгълна торта, какви са стандартните размери на тортата за 25-30 парчета.

# 190
Аз по друг повод се включих, ама, докато се свалят снимките си почетох.....
За да не кажете че мързелувам и бездействам по време на отпуската, продължавам с експериментите. Смесих тестото от Жели-бона  с тесто бял шоколад. Цвета е доста перверзен, ама това се получи от ярко червени бонбони. Цветът е почти истинския. Комбинацията се указа уникално-добра. Разточва се и се изтънява до прозрачност. Става тънко като найлонче. Пластично е . Усуква се накъдето поискате. При наслагване на повече листенца, обаче, те натежават и увисват. За по-кичести рози, явно ще трябва да се прави на 2 етапа. Но за стандартни - никакъв проблем. За първи път се опитвам да направя нещо с формички. Досега розите, само с пръсти ги правих, но май ще се получи с повече упражнение. Ето, който иска да разгледа по-подробно. ТУК

# 191
  • Варна
Ванче,тъкмо мислех да те питам какво стана с фигурките от жилибона-как съхнат и другите му там подробности,но ти ме изпревари с отговора си.

# 192
Ванче,тъкмо мислех да те питам какво стана с фигурките от жилибона-как съхнат и другите му там подробности,но ти ме изпревари с отговора си.
Ами, права си... Аз спрях отчетите... Тънките части и листенцата бяха изсъхнали до хрупане. По-дебелите бяха още мекички. Не се бяха обезформили, освен това което провисна още тогава. Казвам "бяха", защото хлапето днес ги изхрупа. Много му харесаха и сега се точи на розата и на каличката. Незнам дали ще ги дочака да изсъхнат обаче, или ще ги хапне още меки. hahaha

# 193
Здравейте отново!
 Докато бях на работа и разглеждах темата, видях една торта с шоколадови пурички отстрани и животинки, и тревика по средата. Но сега се опитвам да я намеря от 7 часА и не мога. Дали не беше в нечий подпис. Моля собственика и да ми се обади (или в най-близкото РПУ  Wink , за да питам за рецептата.

Елспет разгледай този албум , това ли е тортата за която питаш(  3-тата подред) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804 Ако е тя малко трудно да дойда на рапорт в близкото РПУ , но мога да ти кажа каква е тортата  Mr. Green
 Фалшиво Тирамису по рецептата дадена от Танита . А и е фалшиво поради липсата на маскарпоне също така  Laughing

# 194
  • у дома
уф, днес само чета, съжалявам, че не се включвам за някои неща можех да помогна......... тотално съм се побъркала, ама сигурно като мине рд-то на диването, ще ми мине  Mr. Green

van4eee, уникална роза  smile3501 да докладвам, след един ден дървото поизсъхна, а след днес вече си е сухо, само дето единия клон се отчупи, а другият почти  Confused може да направя ново, или да се пробвам това да го залепя и после като намацам с шоколад от всички страни, допълнително ще стегне.. знам ли, ще видим, както дойде  Crazy

МНОГО ХУБАВИ ТОРТИЧКИ ВИДЯХ В ПОСЛЕДНИТЕ СТРАНИЦИ  smile3501 smile3501

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 22:34 от blueeye®

Общи условия

Активация на акаунт