През настъпващите АВГУСТовски дни, мама ще се ощастливи

• 14 034
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здрасти и от мен! Виждам, че има нови попълнения в августовската дружина- welcome момичета!
Мен ми е напоследък доста отнесено, или кръвното ми тотално се е сринало, или хемоглобина, или просто е от това, че не спя като хората нощем. Настроението ми е също никакво, вариращо такова...Не се връзвайте на подмятания всякакви, какво ще рече , че живота ти свършвал, като се появи детето newsm78.Да, вярно, ставаш по-отговорен, вече не мислиш само за себе си, напротив-поставяш друго същество над всичко и това друго същество започваш да обичаш повече от всичко друго, то става център на вселената ти, то те прави уязвима, защото вече неможеш да си представиш какво е без него. В крайна сметка животът е такъв, какъвто си го направиш; познавам доста хора, които и без деца, водят такова скотско съществуване, че да ти настръхне косата.
И на мен ми е напрегнато от предстоящото раждане, нищо, че ми е за втори път, нищо, че знам какво е, мисля, че е нормално; сега се сещам, че май Ея беше писала, че й идват мисли аха да се откаже, ама няма вече връщане назад-и на мен така Joy

# 91
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен. Добре дошли на всички нови мами и да пишете по-често. Аз съм учудващо добре, даже днес пак съм на работа. Много добре ми се отразява, даже си мисля че като родя и ще ми липсва , ама тогава ще си работя май от вкъщи.
Признаци за раждане - засега никакви.
Настроение - отлично. Една еуфория ме е налегнала и аз не знам откъде се е появила, ама сигурно по-добре да е така.

МалкаБуби, не им се връзвай, това е защото чакаш първо бебе и затова ими тежат приказките, ако ти е второ хич няма да им обръщаш внимание, все пак ще знаеш какво е и няма да те поучават.

Бланш, искам да те питам понеже виждам че дъщеричката ти е на възрастта на моята, дали проявява вече някаква ревност. При нас засега няма, но си мисля че като се появи бебето може и да се появи. Още повече че ще бъдем в трети клас и малко се притеснявам как ще съчетаваме училището и бебто, защото тя заявява от време на време че по-важно е бебето, а пък за уроците ако остане време Wink Laughing

# 92

Бланш, искам да те питам понеже виждам че дъщеричката ти е на възрастта на моята, дали проявява вече някаква ревност. При нас засега няма, но си мисля че като се появи бебето може и да се появи. Още повече че ще бъдем в трети клас и малко се притеснявам как ще съчетаваме училището и бебто, защото тя заявява от време на време че по-важно е бебето, а пък за уроците ако остане време Wink Laughing

Има на моменти индикации за ревност, но слава богу-не постоянни; мен не ме притеснява това особено, тъй като аз самата имам с брат ми същата разлика (аз съм по-голямата) и чудесно си спомням какви кризи на ревност имах понякога Laughing. Все пак хубавото е, че като цяло много се радва, че ще има сестра, би могло да бъде далеч по-лошо-нейна съученичка, на която майката е също бременна, не ще и да чуе за бебе. Иначе и мен по-скоро ме притеснява това, дали ще съумея да обръщам достатъчно внимание и на двете, но смятам, че всичко е въпрос на организация-ще се мобилизираме и ще се справим, а и ще обменяме опит Hug

# 93
и от друга страна се плаша защото отказвам да повярвам, че да имаш дете е толкова трудно, уморително, затормозяващо и изнерващо... че въобще живота на възрастен, който има семейство е толкова труден, че част от порастването е това да ти е кофти постоянно..не го разбирам това. не искам да повярвам, че като имам дете вече аз самата няма да съм дете, да се радвам, да правя глупости, да пътувам, да правя много секс, да работя много, да се смея и т.н...а постоянно ми се повтаря обратното.. Sick
на вас нещо подобно минавало ли ви е през акъла? или аз не съм в ред и много мисля Crazy #Crazy

Абе, девойко  Mr. Green К'ви са тия глупости? Животът е такъв, какъвто си го направиш. Това, че някой друг не е имал достатъчно фантазия или смелост, за да си направи живота друг и се е пуснал по течението, си е негов проблем и нищо общо няма с тебе.

Ей тука виж третото и четвъртото клипче, за да видиш, че всяко раждане е различно и може да бъде и такова:
http://outlawbirths.com/

Ние сме с ебахти черногледата балканска психика  Rolling Eyes

# 94
Добре дошли на мамите завърнали се от фронта  Grinning и добре дошли на новите очакващи мами!!!

Аз не що взех да се тормозя че моето бебе днес не е мърдало изобщо а тук не смятат за необходимо да ти гледат плацентата, водите и т.н. в последния месец. И аз си нямам идея какво става. Само се моля всичко да е наред.

ЕЯ относно босилека по принцип може да се намери и в градинските центрове но аз ходих само в B&Q и там нямаше. Но в супермаркетите със сигурност ще намериш. Аз го взех от MORRISONS но може би ще го има и в АСДА или ТЕСКО. Търси там където са пресните подправки.  Simple Smile

Относно страха от раждането, мисля че си е абсолютно нормално да ни обземе тръпка и нервност преди събитието но нека мислим позитивно. Жените са раждали от както свят светува не може да е чак толкова страшно, а и според мен много зависи как си настроен. Ако сме спокойни и вярваме на телата си ще боли по-малко. Поне аз в това вярвам.

Аз не мога да преценя имам ли контракции или не. От време на време имам менструални болки но никакви втвърдявания не усещам. А ми се иска това бебче по-раничко да дойде, че моята рода пристига от България на 28 август за да видят бебчето а то може още да ми е в корема. Така че съм под напрежение ooooh! А и не ми се иска да преносвам защото се надявам на нормално водно раждане а ако трябва да го предизвикат ще е доста по-различно... Но божа работа.

# 95
Селена, пий едни кафе и яж нещо сладко. Ако не го усетиш, се обади на акушерката си. Вероятно просто спи Wink

# 96

Хм,като гледам и Мартини-мама е от загубилите се напоследък,термина й беше преди два дни,дали няма да ни зарадва с хубава новина от Германия? newsm78

Хавга,много са хубави чаршафите наистина,а креватчето и шкафчето ги бях оценила още преди няколко дни като пусна снимките-Икейски са,нали?

# 97
  • Пловдив
Здравейте отново момичета!
Честити рожби на новите мамита! newsm51 smile3525
Относно въпроса, който обсъждате - за това, че всички и всичко около вас постоянно споменават за "тежкото раждане" и "последствията" - не им обръщайте внимание - и на мен не еднократно ми се случи по време на бременността да ме подхващат с всякакви лоши убеждения за това, което ме очаква,.. но аз с много силички и позитивно мислене успях да си изградя "щит" срещу тях!
IntRiGa_GirL Благодаря за посрещането! Относно баба ти - да и на мен ми се случва, обаче с майка ми  Joy имам чувството, че пощуряват всички около нас!
Момичета имам нужда от малка консултация - чета в темите във форума, че дрешките за бебето трябва да се препират и гладят, преди обличане,..
Та, въпроса  Thinking - аз не съм купувала нищо - майка ми от суеверие ми забрани да взимам каквото и да било, а пък аз от тези теми тук от сутринта съм неспокойна,.. newsm78
Взех решение днес да пазарувам поне дрешките за бебето - за болницата.
Може ли някой да ми даде съвет от къде в Пловдив мога да купя всичко необходимо, а и какво точно да купя и по колко от видовете дрешки - за болницата? За съжаление нямаме близки със съпруга ми тук - баби, дядовци и т.н. - разпръснати са из България и поради тази причина съм в пълно неведение за необходимите неща..
Ако някой може да ми каже какво е взел за бебчо за болницата ще е супер!
Благодаря предварително и се извинявам ако не на правилното място пускам въпроса си!
Успех на мамите, за които днес е Големият ден! thumbsup Two Hearts

# 98
Havga , ако тези чаршавчета на цветята са тези  за които говориш -  newsm10 - страоооотни са. Ако може пиши колко струват, защото тук във Варна не съм ги виждала, но в един магазин собственичката ми каза че е гледала в Турция и били много хубави, но скъпички - к-кта излизал около 120-130лв. Кажи за тези от къде ги купи?И обиколника ти какъв е и от къде?

Сънфлауър, писах ти на лична да не занимавам и останалите с това.

БТВ ходих на преглед в Тина Киркова (Св. София) и май видях Мама Дона на входа с фамилията и бебока да я изпипсват. Надявам се, че не бъркам. Виждала съм я само на снимки. Ако е била тя й пожелавам много усмивки от тук нататък с новото детенце.Аз май съм пропуснала момента с раждането. Но тя изглеждаше щастлива и доволна.

Да се отчета .. Продължавам да чакам. За сега нищо подсказващо скорошно раждане.

# 99

Абе, девойко  Mr. Green К'ви са тия глупости? Животът е такъв, какъвто си го направиш. Това, че някой друг не е имал достатъчно фантазия или смелост, за да си направи живота друг и се е пуснал по течението, си е негов проблем и нищо общо няма с тебе.

Ей тука виж третото и четвъртото клипче, за да видиш, че всяко раждане е различно и може да бъде и такова:
http://outlawbirths.com/

Ние сме с ебахти черногледата балканска психика  Rolling Eyes

е да де  Peace, аз имах предвид, че ми писна да ми повтарят такива неща, просто ми омръзна и не мога да разбера защо всички в един хор повтарят едно и също..., то е ясно, че каквото си направиш това ще е.
а за негативизма- нямам думи, няма по-скапващо от това някой да те залива с комплексите си  Sick

ПП както се казваше в един виц "Девойка бях до миналата спирка.." Joy
сега ставам сериозна възрастна защото чакам дете  smile3532 smile3502 smile3534

# 100
здравейте и от мен с днешна дата, качила сьм снимки на валентина в албума, малко са импровизирани( от телефона са)  и не с евижда много хубаво.
много са сладки всички беб4ета, бебето на мама дона голям карасавец тези коси baby_neutral Grinning, и на мама галка, на грацето бебона направо втора анджелина с тази устичка, а дара ми заприлича на моята карасавица направо са невероятни бебчетата, само да са живи и здрави многа да слушкат.
като става на вьпрос, другите мами какво чакате хайде деиствайте?!
кои  с кекс , кои с босилек, някои запалват фуги hahaha чакаме си нови приятелчета Peace
стискам палци на очакващите

# 101
"Сега спи, бабе, че после няма да можеш", "Ти знаеш ли на времето какво беше!?""Ох, какво те чака.." #2gunfire

бегай не слушай никой  и на мен така ми приказваха колко е трудно и колко е сложно дрънци на таратнци, малко не се спи първия месец ама после всичко е от хубаво по-хубаво.Моето бебче се роди през май и сега е едно усмихнато и весело вързопче Simple Smile Успех с раждането!!

# 102
Здравейте момичета.
Честито на новите мами и бебчета!!!   bouquet
Моята линийка свърши,а ние сме си все още едно цяло.Надявам се тези дни бебето да тръгне вече.Няма как да ида на консултация да видя какво ства понеже моята докторка е отпуска и чак на 11.08 е на работа Sad ама какво да се прави.Ще чакаме и това е.
Пожелавам ви хубав ден на всички. Относно забавленията,пътуванията и т.н. след като се появи детето мисля,че не е невъзможно.Познавам много семейства, които много добре се справят в тази област и поддържат младежкия дух в семейството.Ходят на къмпинги и тем подобни с децата и си прекарват страхотно.

# 103

Аз не мога да преценя имам ли контракции или не. От време на време имам менструални болки но никакви втвърдявания не усещам. А ми се иска това бебче по-раничко да дойде, че моята рода пристига от България на 28 август за да видят бебчето а то може още да ми е в корема. Така че съм под напрежение ooooh! А и не ми се иска да преносвам защото се надявам на нормално водно раждане а ако трябва да го предизвикат ще е доста по-различно... Но божа работа.

Селена и аз се надявам на нормално водно раждане, но нещо няма изгледи да стане скоро (имам три дни до термин\) и се питах знаеш ли каква е процедурата при преносване?

# 104

Хавга,много са хубави чаршафите наистина,а креватчето и шкафчето ги бях оценила още преди няколко дни като пусна снимките-Икейски са,нали?

Мила от Премаман са.

Общи условия

Активация на акаунт