Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Вредно ли е да мастурбирате по време на бременност?
Каква е връзката между оргазмите и контракциите по време на бременност?
Какво да правя, ако лекарят ми е забранил сексуална активност по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Вредно ли е да мастурбирате по време на бременност?
Мастурбацията по време на бременност обикновено не е вредна, стига да няма противопоказания или медицински причини, които да я ограничават. Въпреки това трябва да се внимава през тримесечията, особено ако има признаци на контракции или кървене. Комбинацията от хормонални промени и физически усещания може да увеличи желанието за мастурбация или секс, а много хора смятат, че умереното удоволствие е приемливо.
-
Каква е връзката между оргазмите и контракциите по време на бременност?
Оргазмът може да предизвика маточни контракции, които не са препоръчителни по време на бременност, особено като се имат предвид условия като заплахи от преждевременно раждане или контракции. Поради това е важно да обсъдите с вашия лекар какви са рисковете и да предприемете внимателни стъпки, а в някои случаи дори да избягвате достигането на оргазъм.
-
Какво да правя, ако лекарят ми е забранил сексуална активност по време на бременност?
Ако лекарят е забранил сексуална активност, това може да включва и мастурбация. Важно е да проверите ситуацията с лекаря си и при необходимост да потърсите други начини за самозадоволяване, които не водят до оргазъм и не предизвикват контракции. Откритата комуникация с медицинския специалист и вниманието към сигналите на тялото са от съществено значение.
-
Как да се справя с желанията за сексуално удоволствие по време на бременност?
-
Какво да правя, ако имам кървене или розово течение по време на бременност?
то верно вече си е трудна работа, ама все си мисля, че с повечко нежност и внимание и търпение естествено, няма основания за притеснение...ама хайде...няма да го мъчим човека сега.. То не е лесно с тюлен да правиш секс

Те двете неща са бая различни като усещане - и съответно нищо не пречи да си искаш и двете според настроението - секс с любимия или секс с който обичаш повече от него
,то не се издържа иначе бре,с тая буря от хормони
,по стечение на обстоятелствата мъжо бачка далааааче далеече, и така си изкарах една спокойна и приятна бременност