АПРИЛско бебченце расте, а мама прави му пюре!

• 9 586
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Моята педиатърка все повече ме натиска да започвам със захранването и то първо със сокчетата,вече се замислям дали да не почна,тъй като ние все още акаме на по 3-4 дена веднъж тя ми каза че щом почна сокчетата стомаха ще се регулира и всичко ще се оправи  ThinkingКакво да правя ?
А ти как го чувсгтваш - захранва ли ти се? Аз на последната консултация заявих на педито че ще го карам по западен модел,т.е само на кърма  , ама в последствие размислих и то главно щото реших да отидем всечке на море  и е по добре беба да има едно ядене независещо от мен/ няма да я водя ня плаж/ ! Та ще захраня , но не със сок, а със зел. пюре- пак като западняците !
Ами освен да ви завидя за бебета без нужда от адаптация! Аз вече се уверих че Ива определено има нужда от такава! Ходихме 2 пъти на балкан и двата пъти яко рева 1-2 дни. Първия път мислех че са обичайните колики, ама вече са ни минали! А снощи като се прибрахме пак рева много яко / чак ме заболя ухото от красъците/ Embarassed

# 106
  • София
Ох,koalkata,дано не е алергия като нашата!Пиши как сте!
galivo,много сладък,малък Алекс!А слушам и сериал си му пуснала,на сладура!
Ох,как ми се иска да се разходя и аз в южния парк,но ми е много далече!
Както писахи малко по-напред,за нас няма неудобно място и адаптационен период.Може би,защото Криско спи при мен и навсякъде се чувства добре!Даже мисля пак да го водим на морето за няколко дни!
КРИСИ,бързо да оздравявате!
Миленая,авно Косьо е по-чувсвителен!Как сте с диетата?Ядете ли вече пюрета?

# 107
Ами освен да ви завидя за бебета без нужда от адаптация! Аз вече се уверих че Ива определено има нужда от такава! Ходихме 2 пъти на балкан и двата пъти яко рева 1-2 дни. Първия път мислех че са обичайните колики, ама вече са ни минали! А снощи като се прибрахме пак рева много яко / чак ме заболя ухото от красъците/ Embarassed
За балкана е друго. Височините влияят зле на някои бебета. Пише, че до 1 годинка не трябва да се качват бебетата на големи височини, понеже атмосферното налягане им влияе (или разреденият въздух, не помня). Peace
Аз Мишо съм го качвала най-много на Златните мостове и нямаше проблем.
Калоян обаче го качих на една вила, доста нависоко, и беше много кисел. Иначе и него сме го водили къде ли не-никъде не плакал освен там  Peace

За захранването: аз ще захранвам от 6тия месец, със зеленчуково пюре  Peace

# 108
  • София
Аз няма да правя категорични изказвания по въпроса с адаптацията на моя Косьо. Peace 'Щото обикновено кажа ли нещо, нещата се обръщат на 1800. Rolling Eyes
Иначе...досега сме го водили 2 пъти на село - спа си като пич човека (като готин пич Wink ), къпах го на двора...абе селска идилия си беше. И с пътуването нямаше някакви съществени проблеми (то вярно, че е 1 час път до там, де)...
От друга страна - понякога вкъщи се държи все едно не се е до-адаптирал Simple Smile

Така че - знам ли, т.е. ще видим, а като се върнем (живот и здраве  Praynig) ще ви разказвам Simple Smile

Кървава жилка само веднъж съм виждала в памперса (а аз всеки път подробно изследвам съдържанието му Simple Smile ) - бях му дала ябълков сок за първи път. Заради това направих една голяма пауза и отскоро започнах да му давам пак, почти всеки ден (зависи колко ме мързи). Вече пие по 30-40 мл  наведнъж и не показва да не му понася. Коалката , дано и при вас е инцидентен случай, както беше при нас !

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 15:06 от ВаняМ

# 109
Ох,koalkata,дано не е алергия като нашата!Пиши как сте!
galivo,много сладък,малък Алекс!А слушам и сериал си му пуснала,на сладура!
Ох,как ми се иска да се разходя и аз в южния парк,но ми е много далече!
Както писахи малко по-напред,за нас няма неудобно място и адаптационен период.Може би,защото Криско спи при мен и навсякъде се чувства добре!Даже мисля пак да го водим на морето за няколко дни!
КРИСИ,бързо да оздравявате!
Миленая,авно Косьо е по-чувсвителен!Как сте с диетата?Ядете ли вече пюрета?

Ами , как сме с алергията , ядем си фризопепа и това е. От миналия месец пием сок от ябълка , а сега започваме плодови пюрета и това е.

ето едно кратко клипче
http://www.vbox7.com/play:5155a789

# 110
мамчета зел. пюре с мляко ли трябва да е  newsm78 Чета на ХИП са без мляко, а си спомням че май трябваше да са със  newsm78 Вие как ги давате а тези които ги приготвят - слагате ли им мляко? И за колко време замествате 1 хранене/ че съм забравила/?

# 111
Здравейте момичета!

milenag ,galivo мерси за клипчетата....много са сладки малките Heart EyesМилена 1976 на твоята Мария отдавана го бях гледала Wink
Пете зъбчета ли вече ви мъчат Confused Дано да избие по-бързо и да не го боли много Стефи Praynig Има едни гризалки /силиконови,пълни с вода/ които се слагат в хладилника и после се дават на бебето...уж успокоявали венците ThinkingПробвала ли си с такава?
Хелън да се отчета пред теб  Mr. Green Работата я свършихме още в неделя /бързах да не изтърва крайния срок/ Mr. Green Този зеления гел е направо  newsm81

Анета 77 щом ти е приятно в нашата компания си добре дошла   bouquet Вече няма нужда да надничаш тайно в темата ни,понеже се престраши да ни се представиш Wink

# 112
veni-b аз мисля да започна първо с картоф.търсих ,но няма никъде готаво пяре само картоф.ще го сваря ,ще му сложа малко масло и ще го разредя с ам което ползва.първия ден две,три лъжици.на другия малко повече и до петия едно хранене обеднота ще го заместя .и после ще вкарвам по един нов зеленчук плюс картофа.вече има готови примерно картов плюс нещо друго Peace

# 113
Ето ни последната снимка

Криси как е Ники

# 114
  • София
Миленая,много е приказлив Косьо!
veni-b,ние започнахме със сок/не го хареса/,после зел.пюре,каша,а плодовите пюрета ще са някъде след месните.Новата храна се въвежда от5 до 7 дни,като се започва с няколко лъжички.Както КРИСИ е написала за разреждане,можеш да ползваш АМ,което ползвате,но нашата педка,ми препоръча да го разреждам с вода,така не рискувам да се подриска.

# 115
veni-b аз мисля да започна първо с картоф.търсих ,но няма никъде готаво пяре само картоф.ще го сваря ,ще му сложа малко масло и ще го разредя с ам което ползва.първия ден две,три лъжици.на другия малко повече и до петия едно хранене обеднота ще го заместя .и после ще вкарвам по един нов зеленчук плюс картофа.вече има готови примерно картов плюс нещо друго Peace
И аз мисля с картоф да почна , и понеже не намерих готови ще го приготвя. Обаче сме на кърма, та се чудя какво да сложа в пюрето? А и вносните всички са без мляко?! Хей чужбинските мами на вас какво ви казват ?

# 116
  • София
galivo, аз се мотая в Южния парк,сутрин/10.00-12.00/ и след обяд след 18.00,ще се радвам да се запознаем - тел.0888697480

# 117

Ами , как сме с алергията , ядем си фризопепа и това е. От миналия месец пием сок от ябълка , а сега започваме плодови пюрета и това е.

ето едно кратко клипче

Милена дадоха ли ти да даваш пюрета.Защото на мене няколко пъти ме предопредиха заради алергията никакви захранвания до 6 м

# 118
Абе , тази сутрин само кафенце , няма поздрав. Ето един от мен.

http://www.vbox7.com/play:de95f910

Дороти , отправям ти забележка  Hug Hug

Забележката приета Simple Smile
http://www.vbox7.com/play:c7553e3e
 Heart Eyes

# 119

ето едно кратко клипче

Милена дадоха ли ти да даваш пюрета.Защото на мене няколко пъти ме предопредиха заради алергията никакви захранвания до 6 м

Ами аз давах миналия месец само сок от ябълка заради алергията, а иначе можех да включа и други плодове . Но от този месец ще пробвам круши и сини сливи на хип ( хипоалергенни ) и плодови пюрета. А зеленчукови по-нататък.

Аааа , Дороти , появи се най-накрая  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт