LaRedoute.fr - 74 - Намаленията свършиха, но 1-вият пост го има все още!

• 69 305
  • 1 247
  •   1
Отговори
# 330
  • Стара Загора

Чекове отдавна не изпращат.

Чекове ВСЕ ОЩЕ изпращат. Аз получих такъв миналата седмица за върната поръчка. Сумата беше 67 евро. Доколкото следя темата си мисля че за малки суми пращат ваучери, а за по-големи - чек.

# 331
  • София
Алекс1, явно не й се занимава с чекове и ваучери ами си иска парите кеш жената.

Абсолютно си права  Hug, точно това искам ... или същите дрехи в същите размери. Но ако така или иначе са изчерпани няма как да стане, разбира се. Освен това не ми харесва да ме принуждават да поръчвам нещо друго след като не са в състояние да си изпълнят поръчката. Разбирам, че са хора и не могат да обхванат едновременно всички свои магазини и складови наличности, но това е риска да продаваш онлайн и трябва коректно да си понесеш последствията. Ако вляза в магазин и няма каквото търся не ми взимат пари за това, а си излизам. Тук им пращам пари, банката ми начислява лихви, подвеждам роднини и приятели за които поръчвам и накрая какво - ето ти ваучер, купи си нещо друго и чакай още месец ... може и да дойде.  

# 332
  • София
Обсъждаше се предишната тема. Доколкото помня различните елементи били с големина на играчка от шоколадово яйце.

# 333
Специално за АЛЕКС . Мисля че от онези дни търсеше това http://www.laredoute.fr/vente-robe-romantique-fines-bretelles-fe … tegoryid=31522059

# 334
  • на село
lucyakar - много е просто, като не ти отърва -не поръчваш, пазаруваш си от нашите магазини и толкова.

Иначе за по -големи суми и аз мисля като dari stz, че изпращат чекове / на мен ми върнаха за едни маратонки към 50 евро бяха/, който може да  осребриш в банка,
друг е въпросът, че нашите банки вземат големи комисионни, за което французите нямат вина.

# 335
Момичета, от Ла Редут кога ви вземат парите от картата? Направих поръчка в Петък и още няма теглени пари от сметката.
Всеки път различно. На 31 пуснах, до вчера още бяха в картата, днес ги няма.

# 336
Здравейте момичета, от доста време само ви чета, за първи път пиша тук Simple Smile. Вчера получих първата си поръчка от 10.07. Пуканка, моите пари са били изтеглени на 17-ти, т.е седмица по-късно Wink. Та по въпроса за поръчката ми, искам да похваля всичко, с което се сдобих. По-късно или утре ще приложа и реални снимки.
Гащиризон, само че в цвят екрю и цената му беше 13 евро, сега виждам, че е по-скъп: http://www.laredoute.fr/vente-combishort-femme-pur-coton-active- … tegoryid=22905197, страхотен е, но ми беше голям р-р 38, дори мога да кажа, че беше огромен, вчера го занесох да ми го стеснят и сега се пере Simple Smile
Също и една тениска Левис, беше коментирана тук, супер е, взех я за 3 евро, сега и тя е по-скъпа, ето я: http://www.laredoute.fr/vente-t-shirt-levi-s.aspx?productid=3240 … tegoryid=32408136.
И другото са 2 бр. детски тениски р-р 81,  бяха за 2.40 евро, тип лакоста са, не ги намирам сега обаче.
Ами това е  Peace

# 337
  • Пловдив
В Пловдивската митница са казали на мъжа ми,че имат мно-о-ого колети от Ла Редут.Но моята поръчка от 09,07, явно не е сред тях newsm78

# 338
  • София
Чета вече няколко дни за отказани поръчки, чекове и ваучери и ми изникват някои въпроси. Слава Богу, засега нямам отказани поръчки и се моля всичко с поръчките, които чакам да е наред, но всичко е възможно. Замислих се за следното: Пращат например чек - не е изгодно да се осребрява, това е ясно. Ваучер - пак ще напълним кошницата, но няма гаранция, че още има артикулите, които искаме и номерата им. Освен това големите намаления свършиха и повечето неща са с по-високи цени. Откъдето и да се погледне - на загуба сме, а вината не е в нас. И така, някой досега обяснил ли им е всичко това? Аз получавам от време на време преводи от чужбина с Western Union. Таксите за превода се поемат от изпращача - аз получавам чистата сума във валутата, която избера. И да има разлики в курса на валутата, те не са толкова големи, колкото ако осребрявам чек или ако поръчвам стоките си с новите им цени. Да не говорим, че може пак да не пристигне нещо, лятото минава и се чака дълго, а това също е вид загуба. Щом вината не е в нас, защо ние трябва да сме потърпевши и да се съгласяваме с техните условия? Предполагам, че имат доста клиенти от България и не биха искали да ги изгубят. Ако ги зарием с гневни писма и поискаме да ни възстановят сумите, така че да не губим в крайна сметка ние, може пък да променят малко политиката си. Идеята ми е, че те са търговци и имат интерес клиентите им да са доволни и да поръчват пак и пак, а това не може да стане ако им нямат доверие и са разочаровани. Поне аз, ако имам проблеми в бъдеще, смятам да изисквам възстановяване на сумите по изгоден за мен начин, а не за тях. Има сайтове защитаващи интернет търговията от измами, където също бихме могли да ги споменем ако не се съобразяват с интересите ни. Това е мнението ми и в тона на този форум на мамите ще завърша с подходящ финал: " Ако бебето не заплаче, никой не му обръща внимание".

Нещо не ми е ясно... Затова питам:
След като им е свършил артикул /нормално е, случва се, все пак имат и доста реални магазини/, как искаш да ти върнат парите? По какъв начин? Чекове отдавна не изпращат. Ваучерът - можеш да го ползваш онлайн? Кое те дразни и от какво си недоволна? Това, че им свършват артикулите, че след намаленията са на по-високи цени? Та чак и гневни писма...  newsm78
На въпроса ти как - искам да ми ги преведат чрез Western Union. Удоволствието, в зависимост от изпратената сума варира между 5-10% отгоре за услугата.
Не ме дразни това, че е свършил даден артикул, човешко е. Дразни ме това, че съм чакала месец за нещо, а понякога и други хора, които са си го предплатили и накрая вместо да ми преведат парите, за да ги върна на хората или да си купя/т нещо от България с тях, трябва да търся отново същите неща, да се червя пред подведените от мен, да им предлагам да си изберат друго или да им взема още пари за същото, което е вече двойно по-скъпо.

# 339
Момичета, от Ла Редут кога ви вземат парите от картата? Направих поръчка в Петък и още няма теглени пари от сметката.
всеки път различно  Peace

# 340
  • Бургас
Днес сутринта в Славейковската поща разтовариха един огромен ларедутски колет (може да е имало и други, не знам)-кой ще се похвали  Whistling

# 341
Ами скъпа това е начина на пазаруване,все пак е он лайн пазаруване което има и своите плюсове и недостатъци така че като не те устройва не пазарувай .....мисля че  Французите са дооста по коректни търговци от тези  тук.А за познатите на които пазаруваш би трябвало да ги запознаеш с политиката на сайта много преди да им поръчаш  Peace

# 342
А и за тези цени ми е чудно какво ще си купи човек от България, а за цените на детските дрехи да не говорим-в България не мога да намеря яке за 8 лева за зимата, освен ако не е от магазин за втора употреба!

# 343
  • Бургас
Днес сутринта в Славейковската поща разтовариха един огромен ларедутски колет (може да е имало и други, не знам)-кой ще се похвали  Whistling

Laughing Я да видим сега кой е с големия кашон  Laughing Да си признава бързо...
Вчера като бях в пощата, видях няколко Ларедутски пакетчета, чакаха самотни Simple Smile
Аз чакам голяма, но не чак огромна поръчка.  Grinning
А ти в кой точно клон си?

# 344
Sun, благодаря ти много за линковете и инфото   bouquet

Що се отнася до връщането на пари, и аз съм съгласна, че това си е един от недостатъците на онлайн пазаруването в България. Може би във Франция директно им превеждат парите в кредитните карти, но тук все още сме Дива Индия. Мога да ти дам за пример един сайт за интернет залагане, който предлага за България ограничени варианти за изплащане на пари, най-вече в банков трансфер, който ти гълта някакви таксички...Така че...

И наистина - за тези пари, и тези цени - няма смисъл  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт