Отговори
# 180
дтти-подсети ме за друг лаф:Няма да споменавам имена,всеки да разбира както си иска! Laughing
И мой лаф има и твой и от неизвестни,всеки да го разбира както си иска Grinning

Ние пък бяхме в Абу Даби,нашата кола за 3-ти път я блъснаха и моя нае хубава,бърза и нова кола и се кефехме уикенда:бър на там,бър на сам.Друго си е скъпа кола,ама скоро няма да ни огрее,с тия цени,бензин скъп,застраховка скъпа....

И в Абу Даби има малък резверват за диви животни,докарали мъжки тигър,но нещо не се харесали с тигрицата и бебета явно няма да има.И животните търсят перфктната половинка..
И умирт от жега горките,на 43 С с тези кожуси.

Шехи-завиждам ти за много неща,сега и за плуването с делфините.Кажи,гладички ли са,разбират ли без свирките,някои интересни факти знаеш ли?

ох,за какво ли пиша,като никой не чете-пак лаф Wink

# 181

айде и кафето сложихме,с подходящ фон-шЕХИ  4акаме разкази bowuu

лек и успешен  bouquet

# 182
Добро утро, красавици!
Я да сервирам кафенцето Grinning. Спорт, ти си по закуската  Grinning

Деси, благодаря за пожеланията  Hug Значи добре си изкарвате  Laughing! Аз само съм чувала за тази местност, много из Бг не съм пътешествала  Embarassed Много целувки за Дая  Hug
Момичета, някой да е пътувал с влак до международни дестинации? Нещо авантюристката в мен се е здраво разбудила и ме натиска да се вкарам в някое приключение  Crazy.. Ходи ми се до Атина, но не ми се дават над 400 евро за билети  Rolling Eyes, та се присетих за БДЖ-то  Laughing

# 183
  • София
Здравейте момичета, Гледам не сте писали много, та можах спокойно да ви изчета..
Иман,Ето ти инфо от първа ръка.В годината средно 7-8 пъти пътувам с влак до Атина.Композицията е на БДЖ и принципно пътува до Солун.Но накрая  закачат два спални вагона - един гръцки и един български, които в Солун закачат на гръцки влак  CITY EXPRESS до Атина, без да се налага пътуващият в спалните вагони да слиза.Но подчертавам, последното важи само за спалните вагони.Пътуваш ли с първа или втора класа, трябва да слезеш в Солун и там да се прекачиш на влак за Атина.Времетраенето е  около 12 часа и нещо, т.е с час повече от пътуването с рейс, но аз лично го предпочитам, по-удобно е..Ако пък се спреш на рейс, пътуват 3 фирми - Турист Сервиз, АНИ и МТТ.Колкото до 400-те Евро за самолетни билети, ако си запазиш по-отрано билет за AEGEAN - по -евтино е ..Тази авиокомпания е май нещо средно между цената на нормалните полети и тази на нискотарифните, които поне според информацията, с която аз разполагам, все още не летят до Гръцко Sad Дано съм ти била полезна.
ПС. Актуални цени на влаковите билети ще научиш в бюро Рила.

# 184
  • София
Тъй като Спорти още не се е включила, позволявам си  днес да й отнема ролята на сервиращ закуската Mr. GreenНадявам се да не се сърди, ама много огладнях,докато чаках включване.. Wink

# 185
Саратед, много ти благодаря Hug  Hug! Аз ще пътувам с малкия и за това избрах да е с влак. Видях, че лоу кост не летят от СФ до Атина. Тези авиолинии ,за които пишеш не ги бях чувала. Ще ги проверя и тях.
Аз спален вагон ще взема, нали е удобно за дете? От 15 години не съм изпозвала железниците и за това задавам много въпроси  Blush
Мерси и за закуската  Hug

# 186
Добро утро, момичета!

Много се извинявам, че не писах тези дни, но ми е мъчно и необяснимо...

Иман и всички други, благодаря за милите думи и подкрепата!    bouquet  bouquet

Иман, аз каква съм разсеяна - да ти е жив и здрав Тарик и много да ви радва и да се гордеете с него.

Саратед
, сега пак четох в старата тема и за твоята контузия, и за това, че си помогнала на детенцето. Ти как си сега? Минаха ли болките? 

Аз също се учудих на въпроса на либра...за хотелите в Хургада. То достав инфо дадохте  за пътувания, а ние май тук в този форум... от постовете си личи че не сме ходили масово в Хургада. А цитираната цена за лимит на човек, по 500 Евро.... за нощ ли е, или за 10 дена? сайтове с инфо на агенции има много. Може би там може да се намери това, от което се интересува всеки, търсещ хотел. 

Спорти, за делфините във Варна: аз знаете ли какъв спомен имам: Преди години, във Варна в Карин Дом - дневен център за деца с увреждания, имаше едно момчецне, Иван, с увредено зрение. Много умен и любопитен, много думи използваше, обичлив. Страхотно семейство и много го обичаха. Ванко обичаше всякакви шумове и звуци ... естествено. Познаваше ни по дишането кои сме - от "лелите и каките", които работят с децата.

# 187
  • София
Iman, няма за какво Grinning И честит Рожден Ден на Тарик със закъснение!  bouquet
Удобно е, към 9 часа вечерта си на границата, минава проверката на документите и оттам нататък яко спинкане...Аз именно заради децата пътувам с влак, по-малко ме изнервят по пътя WinkПредимно спят, докато в рейса ги хващат лудите.А като съм сама или само с една от девойките, мале само колко съм нагла, си хващаме понякога и самолетчето Party
Мароканско Кате, по-добре съм вече.Пия си лекарствата  и чакам изтръпването с времето да отшуми.Честно казано, невроложката за момента ме успокои, че нещата не са в резултат от дискова херния например, но ме посъветва все пак да ида на рентген и също да си направя кръвни изследвания..Защото  явно симптомите при диабетната невропатия са подобни - изтръпване на крайниците.Ама това ще го отложа малко във времето..Та както при мен нещата вървят към подобряване, от сърце пожелавам и при вас да се наредят.Съчувствам ти, тъй като и ние доста сме си изпатили от тромавите процедури в БГ.След 15 годишен брак и три деца, моята половинка още няма български паспорт - откази няколко пъти поред и намеци за плащане на бая солидни сумички.А фактът, че е само с постоянно, му пречи сериозно, тъй като отново по БГ закон, при пребиваване повече от 6 месеца извън страната, постоянното пребиваване се отнема.Това обяснява толкова честите пътувания насам и от негова страна.Допусне ли да му отнемат пребиваването, ще се отзове във вашата ситуация и ще му е нужна виза за да посещава децата си.Ужас!

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 10:16 от sarated

# 188
публикувах, че да не се изтрие - забравих да пиша на друг файл 

Та този Ванко много се интересуваше от всичко, и смея да кажа - много смел - каквото му обясниш, че ще види - той казва "да!", започва да скача и те преследва, за да не го забравиш. Много енергия и страшно позитивен. Една вечер майка идва да ме вземе - с една лада - такава кола имаше, и тя нали много шумно върви, Ванко беше на 7-мото небе от радост да слуша шумове и пита майка ми дали ще ме даде да се омъжа за него, понеже хубаво си играем. Майка каза, че аз съм много голяма, а той казва "Абе аз нали не виждам, бе! Ще й купя подарък, ще я заведа на ресторант, знаеш ли как си говорим? Откъде да знам колко е голяма, не ме интересува!"
Ванко заведохме на делфинариума, когато нямаше деца - пуснахме го в една лодка в басейна - беше му обяснено и около него плуваше една жена от Карин Дом, която той познава - да й държи ръката. И делфините нали издават едни звуци - като децата и той можа да пипне и делфин - така се радваше - само дето не скочи в басейна с дрехите. Беше много вълнуващо събитие.

Спорти, кажи още!!               

# 189
Мили мои, това е последното нещо, което споделям с вас по темата. Да не досаждам вече. Пиша го, понеже някои момичета попитаха на какво основание отказва - името и страната най-вече. Благодаря за търпението ви! 

Здравей =========!

Извинявай, че пак пиша, но не мога да се успокоя: мъчи ме отказа на виза. Искам още нещо
да кажа:

1. Този мароканец идва от най-уреденият град в Мароко: казва се Агадир и пред 60-те
години след земетресение - разрушения и жертви, бива препроектиран от швейцарци - нова
инфраструктура и широки улици. Такъв в България НЯМА. Сега с 350 слънчеви дни годишно е
туристически център. Сега аз не казвам, че той има 83 хотела примерно - все едно да се
каже, че всеки варненец е хотелиер. Но той не харесва особено мръсната София и намусените
хора, някои от които го псуват. Той идва тук за проектите.

2. На всички нас ни е ясно, че дори и сега, програма Младеж на ЕС дискриминира много
хората от Северна Африка - на тях не им дават визи - затова какво става, младежи от ЕС -
някои от които попадат в определената вече категория "въздух под налягане" - на английски
НИЕ пишем по-добре от тях, отиват на семинари в Мароко или Тунис, понеже се знае, че те не
могат да дойдат. Затова и като имат предложение за сътрудничество от наша страна, местните
не го приемат, понеже си казват "хайде поредните". А като един обикновен и нормален човек
от "техните" каже и покаже - аз бях и работих и ме включваха....и ДОБРЕ СЕ ДЪРЖАХА С МЕН,
това променя нещата. Обясних го това на Консула. Разсипах се да говоря по телефона с него
до Мароко - той нито веднъж не се обади.... ама КОЙ да проумее какво казвам, КОЙ!!

3. В моята работа с хора с увреждания и с проекти, ми се налага да оценявам хората по
едни "хартии" - така, както Абдел беше "преценен" и отхвърлен. Как са го преценили:
на нито един от фирмите, гарантирали, че ще работят с него не са се обадили да попитат! АЗ
се обаждах милиони пъти във Външно: отново само един човек - Волтер Минчев говори не
анонимно, дамата, която се занимава с преписката с Мароко и името си не каза. Ако нещо я е
интересувало по случая, да ме беше попитала МЕНЕ!!

4. Когато нямах вече никакъв резултат, се принудих да включа и съветника на Президента по
икономически въпроси. На него вярвам 100%, но си представи колко е абсурдно да го
занимавам. Казали са му, че документите са били захвърлени- не са погледнати, заради името
и страната, от която идва човека.

5. Знаеш, че работата с хора с увреждания не е много предпочитана. А аз лично на 29.07
обяснявам на тези момчета от снимката как Абдел ще дойде да работят. И той
самостоятелно реши да дойде и човек, с 10 думи български - и заедно с мене, да изкараме
2-3 смени в защитеното жилище във Варна. Денонощно!! В смисъл и да сме там и нощна смяна -
и не си мислим, че е риск, че никой не ни кара. Още от миналото лято, когато аз работех
доброволно съботите и неделите, понеже нямаше персонал, готвим кус-кус .... то представи
си какъв кус-кус, ама готвим де, говорим си за Мароко, по телефона сме се обаждали, още
помнят, сега го чакат, за да им е разнообразие. Вместо да гледат чалга - гледаме по
интернет рецепти от мароканската кухня. Подготвяме се. Е как да им кажа, че няма да дойде?
Как да им кажа, че и пари за дейностите няма? С 500 Евро - тези загубените за билета,
щяхме храна да купим!! Ще ми казва консула, че Абдел идва от бедно семейство....моля???
Ами че и тук в България при ТЕЗИ момчета, които и родители нямат, когато говорим какво да
изберем - храна или театър примерно.... тялото или душата, те казват ХРАНА!! Тоест в
Мароко са бедни, а ние тук сме вързали!

Един мароканец ще дойде да помага, понеже лятото с отпуските е ужасен проблем, а и не
могат да платят и отпуските и да намерят пари да платят за заместване. Лятото е по-леко -
няма училище и занятия, но е и време за почивка. Момчетата са 6. Работила съм с тях. Дори
и още един човек да има - да се разделим на групи да вървим - да не сме като тумба - един
гледа афиши, друг иска сладолед ..... пак е огромна помощ. Кой да хвана да го прави това
без пари, а и да не пъшка, че го мъчим? Мароканци заради религията и възпитанието са много
състрадателни хора. Той сам поиска. Той заради МЕНЕ ще го направи това.

Във Фондация "Съпричастие" във Варна - това е на Веселина Стоилова организацията,
и там ни чакат. И тях ли да разочаровам. Те са свикнали, нали.....хора с увреждания....в
БЪЛГАРИЯ.

И последно: не мога да прежаля достойнството и парите.

Това, което ТРЯБВА да стане, е да се обадят в понеделник от Външно и да кажат, че е
станала ужасна грешка и да издадат виза без да искат нова такса и да го извикат да му я
"бият" в паспорта в деня преди полета, защото от Агадир до Рабат, където е нашето
Посолство са едно 600 км марокански пътища - в смисъл насечен релеф, няма влакове и се
пътува с такси, насъбират се 5 човека в една кола....А за самолетния билет - ще видя какво
може да се направи, но вече нищо май.

Понеже не идва, се проваля голям проект с Ирландия в сферата на обществената сигурност.
EFQM - Белгия, където съм оценител спират интереса си към българските проекти. Не може да
няма пари за проекти, а аз същевременно да пилея за визи, самолети, хотели! Сега казах, че
са му отказали виза, а после като не го пуснат, какво да кажа, че е тръгнал за планината
Арарат ли? Ама съм и аз изобретателна. Само дето КОЙ ще ми повярва?

Сега дано го пуснат, иншалла, а ако НЕ, АЗ АЗ отивам в Посолството в Мароко. Ей така
бясна, както сега. То е харам да си ядосан, ама да си предубеден като Консула и това не е
човешко. И искам да си поговоря с Консула, 5 минути насаме..... да ми даде идея КАКВО да
си правя с разбития бюджет и падналите проекти - не друго.

"Момчетата от снимката" вие, които сте гледали моят албум знаете кои са.

# 190
Sarated-като прочетох какво си написала за паспортите...няма шанс моя мъж,то и за какво му е ходене по мъките?!
А на мен с един подпис и паспорт,без никакви такси ми задвижиха документите за египетски паспорт,след 2 години ще взема,ако не се разведем де Mr. Green

Защо отлагаш кръвните изследвания,отнема ден да станат резултатите,а е много важно NaughtyМен са ме боцкали много пъти,все подозират,че захарта ми е висока Rolling Eyes
А изтръпването на крайниците май се случва при диабетици,болни от много време...

Катя-не досаждаш!Представям си под какво напрежение си тези дни Sadбъди силна и се бори,нашата България уж се развива,търсят се инвестиции,туризма и бизнеса се насърчават,фондове,не знам си какво...далеч от истината.Как ни приеха в ЕС с тези заплати се чудя?
Казах ви май преди:на един руски бизнесмен в Консулството в Дубай му отказали виза пред очите на приятелката ми.Човека бил в шок,казал:инвестирал съм парите си в бизнес в Бг,защо ми се отказва виза?!Ония сложили игнориращите физиономии и толкова.Та няма беден-богат,всичко е Държавна Тайна Confused
Визи сложили на руснаците...вместо да дойдат да си похарчат парите в Бг,нека го направят другаде,вместо руснака да храни 10 българи,нека го спрем..
Кой знае колко подобни случаи има....Успех,срещай се лично с когото трябва и бъди упорита!

Много интересно за Иван,като чета подобни истории за хора с увреждания си казвам,че моите дребни оплаквания и проблеми са нищожни..такава воля имат тези хора...машаАлла!

Ра-за теб,едно виртуално парти на яхта:
http://www.youtube.com/watch?v=Y5mQJ45yLpU

# 191
  • София
Water Lily,не приемай нещата като даденост.Може би пък мъжът ти да има повече късмет при взимането на българско гражданство.Но както стана ясно от предходния ми пост, трябва да разполага преди това с постоянно /въпреки, че съм свидетел на редица изключения/.А пък вие видимо повече от 6 месеца сте извън България, което значи, че и да го е имал, най-вероятно вече му е отнето или..Освен това има и редица други изисквания, сред които и доста сериозен писмен изпит по български език..Вие обаче си знаете най-добре.След получаването на 2 или 3 отказа вече, подавахме  и жалби - безрезултатно.При опит за ползване на връзки ни беше цитирана една доста внушителна сума, така че отказахме.А и в интерес на истината Йорданският паспорт се приема добре по света.Преди около 7-8 години без какъвто и да е проблем мъжът ми получи от тукашното Американско посолство многократна виза, а на мен с българския паспорт ми отказаха.. WinkТа засега го караме така.А колкото до обратното - аз да получа Йордански паспорт, процедурата е доста улеснена.Трябва обаче да имам непрекъснато пребиваване в страната минимум 6 месеца май.Абе няма какво да говорим, май само у нас нещата са толкова тромави като процедура и успоредно с това толкова корумпирани Sad

# 192
  • по пътеката
 привет!  Hugпуснах малко снимки от бг в албума!
днес е мързелив ден, много се отпуснах!гледам и другите отмарят Peace! искам да легна и да спя, 4е в бг нямаше все време, ама като съм като 4асовник и под режим ставам пак рано!  Tired
за визите направо са си трудни, моят е с фамилна виза за 1г и пак трябва да се връща в тунис и да иска виза д, не можело от бг директно да се подава документи за оставане! карай то и пари трябват яко като сума, 4е пак ще стискаме до по-добри времена! Praynig Crossing Arms Whistling ooooh!

# 193

In a Garden at Mustapha    Frederick Arthur Bridgman  (1847-1928)

Катенце М- направо без думи ме остави....от последния ти постинг ме обзе тотално безсилие ..... На мъжа ти не могат да отказват виза -просто ей така...- кой си е позволил да ти прави тия определения за това колко е богат ,и откъде произожда?!?!  -..да не се е оженил той та се е развълнува толкова от тия неща?! Rolling Eyes Ей, край няма тая простотия ....Заболя ме сърцето за дечицата-ще чакат,ще се надяват,за тях това е адски голямо събитие.  Каквото и да ти пиша -ще е без смисъл.....Дано в последната минута стрелката се  обърне и ...нещата се оправят Заради тия  страдащи  душици......
Ако беше германец или англичанин-нямаше да питат откакво семейство излиза,дори и ако се яви в посолството надрусан или пиян....ама арабин-няма начин да се мине без прости изпълнения.А те пък-на фона на целия тоя цирк са едни такива горди,с едно особенно чувство на достойнство.....Дано,ако всичко се уреди ,той отново иска да дойде ....Пиша ти така,защото от редките си посещения в нашето бг.консулство покрай ваденето на егн и заветния бг паспорт на Раян,баща му остана с толкова лоши впечатления от отношението и дългата бюрократична процедура ,че........ всякакво желание да посети България изчезна.Говори ми да сме ходели с децата в Гърция догодина ....а за България -не ми се цитират епитети ....Разбира се че ми е тежко!Аз обожавам родината си-но....ме е срам от пронографската политика на правителството ни.Платихме много висока цена да влезем в ИС-Без право на работа,без никаква сигурност за Българите В и Извън България......Онзи ден социалната ми асистенка с половин уста призна-Е,да!Истина е че с приемането на Бг и Румъния се целеше политически интерес ,а не социален,може да се каже дори че сега се прилага там един социален геноцит -жалко за хората! Останах да е гледам като плесната с мокър парцал.....Щом ще е борба със зъби и нокти-действай по всички фронтове Кате-използвай всички средства....Тук един руски баща скочи със сина си през прозореца-за да получи резиденция и документи.Детето едва оживя в болницата....Разбира се не одобрявам това  -искам да ти кажа..Очакват винаги от нас да сме доволни ,да сме съгласни ....Ати-.Сякаш нищо не е отказано-Утре се събуди и със все сила започни да чукаш отново по тази вратата на този който трябва да сложи визата-чукай и не мърдай оттам-докато на този марул му писне от теб ...или току виж-нещо му прошавало из гънките в мозъка. Кураж....  bouquet

Марси-видях ви...  bouquetЛичи си че ви е било хубаво-ти пък къде го пипна тоя вирус-така е като се сменя климат и вода.И аз едва се оправих след Алжир-не стига че там едва се закрепих с 40 градуса-дойдох тук-студ...и айде отново треска.Дано си добре сега-почивай.Тези дни не стоя много в къщи- а децата са при другата баба...Ще гледам днес -утре да те уловя на Скайпа.А за моето ходене в България-чакам паспорта на Раян-подадохме го тук -в нашето посолство -казаха че в началото на септември щял да е готов-Дано! Аз гледам и цените на билетите-след 15 септември падат ...май накрая ще е пред нова година моето пътуване  Joy

А исках да споделя с вас едно лично събитие,което може пък и да даде сили на много от четящите жени тук.Преди пет години жената на моят братовчед го напусна ,сокато той беше на гурбет в Англия.Тя просто си отиде и остави детето на свекърва си.После се разведоха,тя роди от друг мъж и...так живота си продължи,но братовчед ми много тежко преживя всичко...Детето е с леки умствени и психически увреждания и той ,заедно със майка му се грижат за него-хранят го със сонда...трудно! Не излизат никъде-с триста зора се пребориха за инвалидна количка на детето,която в Бг е едно малко състояние като пари...Мисля че братовчед ми се посвети на детето-и нямаше личен живот,макар че е млад и хубав мъж!но ето ....сега разбирам че вече един месец живеел с жена.Тя имала две дечица-грижела се добре и за неговото-била страхотна домакиня и къщата светела.... Браво  на куража и на двамата ,че вообще са предприели и се опитват да започната нещо ново ...макар и след бурите които са преживери...и ето пак място за хорската злоба-звъни ми по мобилния друга братовчедка..да се възмути-бивало ли така,да  докара в къщата-палат тая парясница-разведена ,с две чужди деца....тя,и нейните деца-дето били кръвни роднини щели да се грижат за него,и за болното дете и....вообще-Чисто сърце и Съвест...само да ти се срушат приказки....

Е ще завърша вече...пак с музика...да ви създаде поне малко настроение и с прекрасните си пейзажи от Сахара - нищо не е случайно,ама пък и на случайни хора и събития не бива да вярваме
http://es.youtube.com/watch?v=coGcwziLDs4&feature=related
theme from caravan

# 194
здравейте момичета!  Hug
Кате от това което написа,направо съм тросната от отношението на страната ни! и не мога да повярвам ,че има такива хора! Дано да се намери някакво решние!   bouquet

Беше ми интересно като четох през рамадана какво готвите, незнах ,че на определено време се прави Кус Кус и тн... Скоро се задава свещеният месец!  Simple Smile

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт