Отговори
# 60
Добро утро, дами!Понаписали сте доста...
Кате, да ти отговоря - да, лошо ми е тази сутрин,но от друго и хич даже не ми се и говори.Затова ще повися тук,за да се разсеям. Разбирам те отлично за кретенските визови проблеми и за това, как понякога (много често даже) зависим от висшето благоволение на хора, на които са им напълно безразлични нашето съществуване и проблеми.Кураж и каквото и да стане, знай, че всяко зло е за добро! Тази простичка мъдрост ме е крепила и продължава да ме крепи в много трудни моменти и винаги се е оказвала вярна.
Другарче, заедно с Катето сте го обяснили много добре...Айрин_1, прави са момичетата и не го казват с лошо.Ако наистина си прочела толкова, ще знаеш.А може би трябваше да започнеш да четеш отзад-напред...
Рали, не съм те разбрала съвсем снощи.Изинявай.Що се отнася до джаз и арабски ритми - да ти кажа,че така добре миксирани съм ги слушала там на едни джем сешъни, че думи нямам.В Шарм на етажа над Хард Рок Кафе имаше (може и още да има) едно страхотно място,наречено Табаско - в неоориенталски стил,много изчистено с прекрасна тераса, на която единствената светлина идваше от свещите по масите и звездите на небето...Та там понякога идваха невероятни музиканти и пълнеха душата ми.Мястото не беше много популярно за туристите, просто беше скатано и запазена територия за местния хай лайф и такива като мен  Mr. Green
Лили, да ти кажа за развода на Грит не знам много подробности,защото се случваше,когато аз вече бях тук,а после и в Мексико.В общи линии знам,че нещата никак не потръгнаха и те се разбраха да се разделят.Грит му помогна да замине за Германия, където и тя се прибра в един момент, но там не живяха заедно.Той, понеже говореше италиански, се изнесе в Италия и леко се покри и когато тя ангажира адвокат за развода, той видя голям зор докато го намери,а после и съдът се бави и изобщо нещата се просточиха с години и тя, милата, мина през ужасни тревоги. Беше се събрала с германец и искаха да се оженят, но трябваше да чакат.Най-абсурдното беше,че родителите и така и не разбраха нито за брака,нито за развода, при все,че живееха в едно градче с Грит.Изобщо като се замисли човек какви могат да ги надробят децата и ти хал хабер да си нямаш, чак малко страшничко ми става.В крайна сметка разводът се финализира в Германия, Грит се ожени,но доста скоро и там нещата взеха да куцат, тя си хвана някакъв любовник..и така.Изобщо животът и поднесе доста изненади.Тя преди да дойде в Египет беше имала връзка,забременяла,но момчето я беше принудило да направи аборт...Сега,когато иска да има деца,не може и претъря два безуспешни опита за ин витро.Докато бях в Лондон ми писа,че най-после е започнала работа (много време беше безработна) и че се поокопитила,но тя си знае какво и е.Добре,че ми напомни за нея,защото обещах да и пиша..
Теди, наистина много трагикомична случка.Слава Богу, че е завършила добре и за мъника, и за теб.Разхилих се малко,честно си казвам,но просто много смешно си го написала.Малко ми оправи настроението.Мерси за което!  bouquet

# 61
Здравейте   bouquet
Найра , здрасти  Hug Айрин добре дошла , и съжалявам че трябваше да попаднеш на гайле  Blush  Нека спрем дотук - халаас по въпроса, става ли?
Магде, здравей  Peace Напоследък не пишеш много ... наминаваш , поздравяваш празнуващите и излизаш...
Снежната мар, къде си?
Искам да споделя относно следните постинги.

Деси, Египет единственная мусульманская страна, в которой жена имеет право требовать развода у мужа. Но тогда она не получает ничего, даже обычного возмещения при разводе.
Не е единствената мюсюлманска страна. По иракското законодателство съпругата може да пожелае развод, като причини за това са безотговорност на мъжа към децата, неуважение / насилие към майката, съпруга  не може да гарантира жизнен стандарт на съпругата, най-малко равен на този в дома на родителите и и пр. При това екс-съпруга няма право да се жени повторно, преди жената да подпише пред съдебно лице, че е получила напълно необходимата издръжка /нарича се още разводен подарък - мухер/. Това се практикува и в други арабски страни, и е смесица между цивилно и ислямско право  Peace
Дано Бог помогне на народите във война, амин .
Салам Лиле  Hug Радвам се че принцеските харесват нашида  Heart Eyes
Тук искам да коментирам - цитат За  разводите не разбрах,но навсякъде по света,мъжа ако реши,може да остави жената на улицата,да и вземе децата... Почти никъде по света родителски права не се дават на бащата . Това е абсолютно сигурно ако децата са малки , и рядкост ако децата са големи /над 13-16 год, когато съда пита директно децата при кого предпочитат да живеят/.
Начините , по които екс-съпруга може да вгорчи живота на жената, е като не дава съгласието си децата да напуснат неговата страна, на която те са граждани. Или като не плаща издръжка, намирайки вратички в законодателството да го избегне.
Затова арабите излизат лоши понякога, и европейките се оплакват че не могат да се разведат. Те могат да се разведат, в случай че живеят там - могат да напуснат страната му, но ще има трудности да си вземат децата  Confused От друга страна, имам приятелка, която бе омъжена за сириец, женени по бг законодателство, и живееха в България. Разведе се за нула време, без негово съгласие, отне му бащинските права лесно. Но ако бащата е българин , забрави да му вземеш правата, дори да е доказан пияница и склонен на насилие. С по-горното се надявам че помогнах  Hug
Чао и всичко най-добро   bouquet

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 11:24 от al-Yashbi'

# 62
Рали просто цитира какво пише в публикацията.Не си го е измислила, както и не претеднираме,че е абсолютно вярно.Смятам,че не това дали е единствената или не страна, където жената може да поиска развод е важното, а това, че няма да получи нищо.Това е в контекста на цялата публикация,където се говори предимно за орфи брака,а не за религиозния.Извадени от контекста двете изречения не дават представа за какво точно иде реч.Просто се почуствах длъжна да обясня,защото аз дадох линка. Peace

# 63
Sarated браво на теб! толкова е трудно да реагираш бързо и както трябва в ситуация като тази.. много хора правят грешен избор като майката..  bouquet

al-Yasbi' Здравей  и на тебе! Как сии? как е семейството?   bouquet

и добро утроо от мен на всичкии! нека прекараме един спокоен и хубав ден! Олд Спот да но да отмине това гадене!

bouquet

# 64
Здравейте и от мен
първо да честитя на Амал-да ти е жив и здрав баткото и да ти носи само радост.Как си иначе ти-отмина ли съвсем лошото? Praynig
Светле-тук съм влизам всеки ден и чета,но нещо ме е обхванала меланхолията.Дано ми мине. Mr. Green
Желая на всички хубав ден.  bouquet

# 65
Наира, мерси, много си мила.Но да уточня,че става дума по-скоро за душевно гадене,не за друго.Да не стане някакво объркване  Mr. Green

# 66
Амал, честит рожден ден на баткото, да е жив и здрав и само радост да ти носи с успехите си в живота

Water Lily благодаря за линка  Hug

Кате Акхиал не свърши ли най-после пуста борба с родната бюрокрация, еййй знаех че са зле нещата, ама не очаквах да са чак толкова зле  ooooh!

Саратед    за кариера като спасителка на плажа да си мислила  newsm78 ? Добре че си реагирала навреме и детенце е добре Hug

Поздрави и цАлуФки на всички ви  Heart Eyes, аз съм се захласнала от работа и нямам време да пиша, освен това още се сърдя на външно  Crossing Arms и чакам да ми мине та да се включа с цялата си мощ  Mr. Green

# 67
Да, Яшби - Спорти правилно ти обясни, просто цитирах статията, за която никой не гарантира, че е на 100 % истина. Това, което аз знам, обаче, от египтяни, и това, което пише в статията, съвпада. Може би и самото момиче е имало друго нещо предвид, пишейки това, че Египет е единстваената страна.... а ние няма как да знаем.
В крайна сметка  важното е, че не получаваш нищо!!

Чудех се, при християнските бракове пак ли важат същите закони??  newsm78 Яшби, Деси - знаете ли нещо по въпроса??

И друго - ако жената има банкова сметка, при сключване на орфи брак (само, без третата степен) - мъжа и семейството му имат ли права над тези пари?
Също така ако се сключи напълно официален вече брак по всичките закони - същите банкови сметки на жената стават ли общи, или само тя има права над тях (при положение, че тя встъпва в брак ПРИТЕЖАВАЙКИ ГИ, не са придобити съвместно след сключването на брак)??

Спорти, що така, бе слънце, ти е лошо на душата?? Я вземи ето TOBA и ето TOBA и се позасмей малко! С максимата всяко зло за добро се утешавам и аз всеки път, ама и всеки път се потвърждава... Хайде, дай ми един гуш!!  Hug

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 13:16 от Eye of Ra

# 68
Един разплакан мароканец ... някакъв си мароканец, а аз "не съм интелигентна"... ами то и от постовете ми личи! Всички плачат - майка му, аз, той ... и си даваме кураж! Още малко, още дълго до заветното обаждане.  
Нямате представа каква услуга ми искат, за да дадат виза. Вие НЯМАТЕ представа. И аз си мисля, че зад тази история, за която ми искат да съдействам също може би седи една разплакана жена.

Май скоро време ще съм извън "земен рай".

Ама ще ги преборя! Няма да се дам!! 

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 13:29 от akhyal_katya

# 69
I~Abra~I -тук толкова нашумя Турция,покрай този сериял ,,Нур,,...Съпружието само се чуди какво става,защо всички говорят за Нур hahaha
Плакати,наред с тези на Саид Насралла и Садам Хюсеин,чаши за кафе,тетрадки,ключодържатели,вестници,списания,по централните новини:от всякъде ни гледат усмихнатите лица на главните актьори Crazy
Снощи бебката започна да повтаря:Нур!Нур!Нур!,а моя така: Shocked-и бебето ли знае Нур Joy
Та има много оферти,цените са добри,само да има кой да ме заведе Crazy
Чакаме те да се включиш с цялата си МОЩ Naughty Wink

al-Yashbi' -много им хареса нашида,шукран!Ще пратя линка на Ра,ако може да го включи в раздела ,,детска музика,,.

за разводите да обобщим:никакви орфи бракове!Най-добре религиозен+граждански и да се поставят условия в случай на развод!Няма срам!В Холивуд и мъжете поставят условия на жените:напр.да не тежат повече от 55кг-инак:развод и вилата в Маями и мансардата в ЕлЕй заминават LaughingПри сватбата булката получава подарък(дава се пред рел.шейх)и в случай на развод никой не може да и го вземе.Може да са пари,може злато,може имот,според възможностите на мъжа.

Шехи-Грит няма късмет с мъжете май...Дано намери спокойствие.Те пък колко време след като се запознаха с масрито се ожениха?Значи е било по желание и на двамата и пак е имало проблеми.И брака в Египет се признава в Германия,така ли?
Защото гражданския в Емирствата не се признава в БГ и ако не е регистриран там,жената може да си сключи брак там с друг-никой не може нищо да каже Mr. Green

СараТед-всяко зло за добро!Да не си имала навехване тогава?Иди на док задължително,моя мъж така го болеше ръка,ходи по невролози,рентгени...назначиха му лечение без диагноза...нямаше ефект...след време мина,Алхамдулилла!,така и не се разбра какво му беше.

akhyal_katya-успокой се...и се моли...друго какво да ти кажа Sad
Направо толкова се ядосвам на милата ни родина,че...визи отказват на всички,нямаш ли поне 10 хил $ в сметката-виза няма,ти си потенциален емигрант Confused

# 70
 newsm78 newsm78 Не ми разрешава да редактирам, не знам защо....  newsm78 newsm78
Май ще трябва да запазиш линка и да го дадеш на който отваря следващата тема - да допълва  Confused

# 71
Ох, днес май не е най-добрият ни ден наистина.Кате, кураж и като не стане им теглиш една яка майна и ги пращаш по дяволите (сори за езика).За услугата ти си знаеш да ли ще им я направиш - обаче важното е после да ти е чиста съвестта и да спиш спокойно.
Абра, не се коси,яхвай метлата и ги помитай и във Външно,и във Вътрешно и навсякъде!!
Рали, за християнските бракове момчето беше писало в този пътепис снощи.Друго не знам.Не мисля,че ако имаш пари в собствена сметка,някой може да ти ги вземе.Само гледай къде ще е сметката!Разхилих се и аз като маймуна,като гледах първото клипче.Второто - след малко.Ето ти един гуш  Hug!Мерси за разведряването!!
Лили,орфи бракът реално е гражданският.В комбинация с религиозният вече се заковават нещата,но въпросът е,че не всеки е навит и на религиозен.Грит се запознаха там (след като аз отидох) и след 1-2 месеца се ожениха.Не беше много разумно,а и нямаше нужда,ама на...Те сключиха граждански брак,който по принцип май не се признава в Германия,но не оставиха нещата дотам,а го регистрираха в посолството с всички документи и прочие и така го легализираха и за пред немските власти.Абе голяма каша наистина.Обаче стана пред очите ми,затова си позволявам да коментирам и да раздавам съвети.Та на практика е същото като в Емирствата - не се признава,ама ако го регистрираш в посолството,се признава и още как.

# 72
Здравейте и днес. Добре, че не сте изписали много, та смогнах да прочета.  Flutter
Благодаря Ви много момичета, да се връща на всички Ви. Hug Hug
Тед, интересна случка, ама и страшничка наистина. Това паниката е голям враг.
Кате Акхиал, отвратително. И аз не знаех, че е чак толкова трудно да се получат документи. Безсрамници, сигурно така си мислят, че симулират дейност. И аз понякога искам да забегна и то най-вече заради такива тъпотии в цялата ни неуредица.
Снежке, вече съм много по-добре, честно не ми се вярваше, че е възможно. А ти какво правиш? Обаче пък си влязох в ролята на добрата домакиня и съпруга, нещо дето не ми се беше случвало от години - готвене минимум по две менюта на ден (за двете деца - Карим и татко му Mr. Green), чистене, следобедна дрямка и вечер рзаходка. И ми е много добре така, мога да откарам цял живот по тоя начин. Пиши ми де, че и мен ме наляга често меланхолията.
Дес, как си прекарвате? Разан те напуска днес, нали? Каза, че бърза да се прибере в Сирия.
Дезъртке, как е момчето?  Hug
Ясминке заета, пиши ми дееее.
Лек и слънчев ден на всички.  Heart Eyes Heart Eyes

# 73
  • София
Цитат
за разводите да обобщим:никакви орфи бракове!Най-добре религиозен+граждански
Water Lily, Права е май Шехерезада, орфи бракът е със свидетели и брачен договор, така че просто представлява аналог на нашия граждански брак.Може би си имала предвид временния брак "зауадж ель мутаа", но той се практикува предимно от шиитите и е съвсем друга история....За такъв тип "брак"  - наистина само 100% -во отрицание!

# 74
 Whistling

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 20:47 от makaui daniela

Общи условия

Активация на акаунт