МАЙските слънца все така щуреят и в морските вълни беснеят!

• 13 811
  • 259
  •   1
Отговори
# 15
Ани,аз също мисля,че ако успееш да се настроиш психически,че ще е бързо и безболезнено и мислиш за самото раждане като за красиво изживяване-повече от половината пробеми си си ги решил..............А,за ситния шрифт-всеки път  се заричам да не пиша....ама от време на време се изтървавам,но то наистина не е за разправяне-значи,жената ако я чуеш е най-добрата домакиня,най-грижовната баба,най-милата свекърва на света-само дето това е за пред хората докато си прави интензивен ПР.......но жената например мие чинии и тенджери само отвътре/и там не се престарава особено/,защото отвън нямало смисъл,все едно не ги слага после една в/у друга,например с парцал се минава пода без да е метено или пусната прахосмукачка преди това,а пердета се окачват мокри,без да се забършат поне паяжинитеи още много такива мога да споделя,ама ще ви пожаля...........случвало се е да тръгне към къщи и по пътя да и звънне приятелка за кафе...и в тоя случай познай кой увисва,редовно ни вкарва в такива интриги,че докато се разберем с Асен и до кавга се е стигало....е днес например това си беше жива ревизия на хладилника,докато ме е нямало ми е прегледала шкафовете/не дали са подредени-дали има нещо интересно и ново,а понякога и липси установявам/,а одеве докато бях при децата ми провери писаното в Скайп-а........отделно,че всеки път като дойде и обяснявам кое и как/обикновенно я ангажирам за не повече от два часа,но оставам дрехи и храна като за цял ден,преди да изляза показвам кое къде е /-и познай дали изобщо някой ме слуша-днес пак Иво е бил облечен като цинге за разходка/при все,че дрехите му ги бях приготвила на видно място/,бил е навън с домашните обувки,а манджата за обяд е била заменена с кренвирши и лютеница.......макар,че някой би казал-ок-нали са нахранени и облечени,но мен направо ме влудява,че всичко се прави напук......а за ровенето и интригите-просто не мога да свикна,както и със "спешните повиквания" ,които обикновенно не се оказват толкова спешни........ и с вечното мрънкане за пари/а жената поддържа такъв стандарт,че ние можем само праха да и дишаме/..........Това накратко,че пак се ядосах,пък трябва да се радвам,че току що се изнесе.........

# 16
  • София
Люба, вие сте били с домашни пантофи навън, а Евка веднъж беше изведена навън с потника с който брат и спи.  #Crazy Направо полудях, винаги моето дете е като цигане и ми се обяснява как няма никакви дрехи (само летните заемат скрин с 4 чекмеджета + шкафче под леглото). А за храната-детето никога не иска да си яде храната от кухнята или това което съм сготвила и затова се налага да му вари буламачи. Пресен пример от вчера- два нарязани картофа сварени с малко пилешко бонфиле, без никакви подправки, разбира се в най-голямата тенджера, която аз ползвам мноооого рядко.

# 17
  • Русе
   Привет и от мен в този горещ ден! Grinning
   Олче, специални благодарности за новата темичка!  bouquet Ще чакаме скоро и да пишеш!
   Много интересни неща сте обсъждали, чак не знам и аз къде да се включа, ама ще карам по памет.

Люба, много хубави снимки както винаги! Чудесно сте се разходили! Ама не разбрах защо толкова много си повръщала? Ако имаше нещо предполагам, че щеше да ни кажеш? Wink
   Ирка, за раждането и епидуралната - и аз много исках, ама нали беше предизвикано и разкритието ставаше ужасно бавно, та беше опасно и не ми разрешиха. На мен никой не ми даваше отчет колко см е разкритието, а и от един момент нататък ми беше вече все едно, толкова много ме болеше.... Наистина обаче самата болка се забравя! Със сигурност си спомням само, че доста крещях, другото се е изпарило Wink Като получих пълно разкритие болката изведнъж изчезна и направо ми просветна! Всъщност едва тогава разбрах, че в стаята грее слънце и вече  е следобед(а бях там от 8 сутринта). Самото раждане не ми се видя толкова старшно, тя Дарито си излезе още на 3-тия напън, а за шиенето добре, че вече се смилиха и ме упоиха.
   За свекървите - моята, като беше тука да помага за новороденото Дари все ме питаше - искаш ли нещо да ти помогна? И аз се чудех как да й кажа да измие пода или банята - да не я обидя нещо - и все я пращах да пере и да глади бебешките дрехи:)
   Руми, вашите ги разбирам до някъде... Когато моите родители отиват извън града и ги питам ще вземат ли и Дари на разходка, мама винаги "трепва" и ме пита не искам ли и аз да отида с тях? Grinning Истината е, че се страхуват за нея, тя си е доста вироглава, иначе като я водя у тях няма проблеми. Вчера например ходих с тях и с Дарито по центъра - успяхме да подлудим хората в една банка, после с майка пазарувахме, а татко се опитвал да я люлее... Тя обаче скочила от люлката в движение, после тичаше по тротоарите и отказваше да я хванем за ръка ooooh! От където и да минем винаги хората се обръщат след нас - тя или плаче, за да я носим на ръце или тича напред - назад и се смее и нехае за профучаващите автомобили...
   Дарито тази седмица си е у нас. Вече е добре, този път успя да се справи с бацилите без антибиотик, но аз реших да остане при мен още малко, че току-виж съм тръгнала другата седмица на работа Laughing Всъщност положението е доста неизяснено. Шефа на фирмата отсъства от страната и ще се върне в понеделник, когато на мен ми свършва отпуската и трябва да се явя на работа... Обаче какво ще ме правят там никой не знае. За сега не мисля за този момент, наслаждавам се на слънчевата седмица и игрите с Дарито. Започвам да се замислям да използвам възможността(поне на първо време) за неплатеното майчинство... Даже мисля да се поровя сега във кой ли точно подфорум беше newsm78
   Останете си със здраве!
   Успех на кандидат шофьорките и бременните мами!  Hug

# 18
  • София
........ два нарязани картофа сварени с малко пилешко бонфиле, без никакви подправки, разбира се в най-голямата тенджера, която аз ползвам мноооого рядко.
анна, прощавай ме, ама това е направо..... Shocked #Crazy ooooh! Joy
аз нямам за споделяне, моята свеки е песен в истинския смисъл на думата  Heart Eyes пожелавам на всеки такава  Hug

# 19
Олче, благодаря за веселата темичка! Бабата ме хвърли в оркестъра  hahaha

Анна, много съм се смялаааа  hahaha Сигурно на теб не ти е до смях... Как няма една свястна свекърва се чудя... Ванилка каква зодия е твоята, че си я хвалиш?

Ирка, и Марти много риташе и ме болеше отдолу - направо като с нож ме прорязваше... Направо ми се е случвало да извикам леко, като ме изрита...На работа му викаха - бебо-гимнастик  Laughing Корема ми се извиваше в какви ли не форми....
 Ире, още малко потърпи - не остана!  Heart Eyes

Риен, моето диваче също ми се струва хиперактивно. Също говори от 1 година с цели изречения и сега дето казва майка ми - може да те продаде и да те купи отново...
Имало е случай да умори от игри  мен, баба си и баща си - полуприпаднали и той скача до нас на леглото...  Tired Който го е виждал - знае...
Само дето не знам как да озъптя агресията му. Много обича да хвърля, да чупи, напоследък и да бие... Обяснявам му всеки ден, че не трябва да се удрят децата, но не става... Днес ми донесоха книгата - Как да общуваме с детето - дано да дадат идеи...

Люба, много хубави снимки!
Гери, наистина е страхотна тази снимка!

Днес курса мина отлично... Само дето се паднах до едно момче, което се оказа 93 набор  #Crazy  Laughing и цял месец с него ще сме партия  Simple Smile Иначе има и една жена 56 набор...
Разнообразие трябва да има - нали така...  Wink

Имаше и още нещо, но... ще излизаме с Марто, дано да се е поразхладило, че беше мор...

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 19:15 от *ШУШИ*

# 20
Олче, благодаря за темата и времето, което си отделила.   bouquet

Ирка, свекито ти е един път.  Добре, че живеем сами. Не знам как бих търпяло когото и да е около мен в момента...
Ирка, като започна да пишеш за раждането се сетих за темата на Олчето Смешно ли е раждането - може да те разведри и да ти помогне да се настроиш положително.
На мен ми казаха да се готвя да раждам по-рано, тъй като момичетата избързвали.
Но май не е така. Дано изчака до 25-ти Август.
Ще пиша и чета по-късно, че вечерята ме чака.

# 21
  • София
 Hug олекна ми като си казах, че и ги обсъдихме моите родители  Mr. Green Ванилка, аз бързо прощавам, ама не забравям - огорчението си остава за мен... най-ми е необяснимо, че идеята да го водят на море беше изяло тяхна, а после...

На кандидат-шофьорките стискам палци, не ви завиждам за кормуването в тая лудница тука...

Люба, умрях от смях с "интензивния ПР" много добре си го казала, а и при нас го има  Laughing

# 22
 ooooh! ooooh!Всичко се изтрииии #Cussing out

Почвам отначало.Руми,много гадно ми стана заради твоите родители!Е,ще ме извиняват,то вярно,че е по желание гледането на детето,но ти си ги помолила все пак!ПО-добре да ти бяха казали,че се притесняват,че искат да са сами-каквото и да е.А за раждането-ами наистина е така-каквото и да е,минава.Освен това след нормално се възтановяваш много,много по-бързо,спор няма.Така че си има много плюсове.И щом така искаш,пожелавам ти го и да е леко и бързо!

Виф,обвзе ме грозна завист Mr. Green\в кръга на шегата,разира се\.Обаче нямаше такива екстри при мен-болката беше ужасяваща,а аз уж търпя.Направо имах чувството,че мозъкът ми ще превърти по едно време.Вече се убеждавам,че явно не на всички контракциите са еднакво силни.Радвам се,че при теб са били поносими,обаче и твоята не е лесна щом се повтарят всеки месец Shocked.Ани,благодаря ти,че сподели!Много ми хареса твоята идея за отпускането и наистина ще опитам.Изобщо,мами,благодаря ви на всички за съветите и подкрепата,много ви обичам Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Я да оставите детето на снахата/Косьо/-като е решил,че това е момата,да не го спирате Joy

Госпожа Кабранска старша е моя фаворит в темите-тази жена е уникално неповторима личност.Люба.с глас се смея всеки път-не на ситуациите,не ме разбирай погрешно,а на описанията.Много сте забавни с Таня,направо със сълзи се хиля. hahaha
Днес моята свекърва реши,че ще сложи Елла да спи в 2 часа,ако ще турско да стане.Е след 40 мин я приспа и след 15мин Елла стана.Ама какво разбирам аз-само майка съм й.Нека се помъчи малко,ще разбере.И за чиниите си казах,какво да правя.По цял ден въздиша,въздиша,за всичко.Иначе помага,готви,абе не е лоша жена,бе хора.Обаче като реши нещо и като се вкара в някой филм,няма оправяне.Решава си,че нещо си искал да кажеш или че нещо трябва да се направи по определен начин и ни приема,ни предава-ама в буквалния смисъл.Не съм срещала човек,с който не може да се спори до такава степен.А за потниците хич да не ми се оплаквате-за децата само палта Mr. GreenАма не й се сърдя,защото ме слуша за обличането.Днес си поспорихме на висок тон,много зла съм станала,изобщо не си мълча.Лекциите ми идват в повече.Не вярвам аз Петър да е гледан в такъв казармен строй,ама то като е минало и няма доказателства,нали знаете.Племенничката й е тук заедно с приятеля си-много са мили и двамата,искрено ги харесвам,обаче,когато казаха вчера,че щели да дойдат на гости днес,им обясних,че съм изморена.Не знам кога ще започнат пустите контракции,искам спокойствие,искам да се наспя,да си легна рано,да гледам тв на спокойствие.Обясних й го на нея също днес.Е,не-поканихме ги и ги подсетихме 100 пъти да дойдат.НИщо,че момичето беше вкъщи на обяд,нищо,че казах,че не спах до 5 часа сутринта,нищо,че живеят на 5 мин от нас и не е да не са се виждали.Ама какво й дреме-нали не й предстои на нея.А за яденето...Елла се преследва с едни лъжици,с едни филии-намирам ситуацията за много комична.

Другото,което ме ВБЕСЯВА,са питащите клюкари-айде,няма ли да раждаш вече.Еййй,крещя,вярвайте ми!И им казвам който иска бебе,да си ражда.Имам чувството,че цял свят ме чака и дебне.Намразих си телефона.Егати детективите,егати любопитството.Накрая ще се роди и няма да кажа на никой от инат.По 100 пъти предупреждавам и да не идват в болницата,ама ще видим.

Злобата ми вече надмина всякакви граници,извинете Embarassed

И понеже сте разбрали,че съм страшно досадно същество,да знаете,че ще разчитам на вас и за съвети с кърменето.

Много ми е гадно,че Елла спи в другата стая CryТази нощ плака в 4 сутринта и викаше:искам мама,къде е мама.И аз отидох,защото ми беше много жал,пък свекървата да се мъчи да я успокоява,тя си е мое дете.Искам да спинка при мен,да я гушкам.Ама сигурно ще е трудно с нея и бебето и затова.

Шуши,не съм само аз значи.Още малко остана

# 23
Ели,не питай...То си личи колко съм яхнала метлата по обема на абзаца в червено.Много се възмущава жената от мен и моите възпитателни методи.Лоша майка съм,какво да правиш.Днес даже казах на Петър,че 1000 пъти съжалявам,че не сме останали сами,което беше много гадно предвид,че му е майка,ама...
Олче,разпиши се!!!!

# 24
Добър вечер!
Аз нещо се чувствам много изморена днес, та за разпускане слагам по едно питие:

Седнали сте да се оплаквате от свекървите си. Аз на моята не й виждам очите. Живее на 150 км. от нас и идва най-много веднъж годишно.
Добра е жената, все гледа да ми угоди, да не се натрапва... ама аз все ще намеря нещо, за което за се заям.... Няма угодия за мене. Пък и нали не мога да си мълча и като отворя устата и после ми става криво. Ама тя жената не живее в тази къща, от къде да знае, че с тази гъба мия само купичките от храната на Йовчо, а не шишетата на детето.... Та ни за гледане мога да разчитам, ни за помощ.
А пък със собствената ми майка съм във вечен спор за нещо. Не знам от къде е тази нижка мила в характера й, но като й отида на гости се чувства длъжна да ми напълни раницата със съдържанието на хладилника си!
Веднъж се спасих бързо по стълбите, тя се показа на балкона и ми "пусна" надлежно увитите кюфтета през прозореца!!!!!!! (Моля, тук ако някой случайно умре от смях или роди преждевременно да ме извини - аз нямам никаква вина!)

Хайде да зачезвам аз, че ме чакат много на брой приказки за четене!

Спокойна вечер ви желая!

# 25
Ох,днес ще ме уморите от смях............особенно описанията  на накои свекита са направо умопомрачителни...и колкото и да не е честно,поне се успокоявам,че не съм само аз/а за тези дето си ги хвалят-да знаят,че неблагородно им завиждам...ама от сърце Mr. Green/............Ирка,пиле,отивай да раждаш-то при вас бързо Ви изритват от болницата,ама пак ще откараш поне два дни без дразнителя.......и за да се успокоиш,че не сте само вие-днес нали децата бяха поверени на бабата-аз обаче като се прибрах не спяха,тя чистеше хладилника,че беше много спешно....аз ги строих да заспиват/у нас се заспива без много приспивки и галимации/,но децата объркани от смяната на властите и методиките не заспаха...при което аз си правех пас,но баба не можеше да издържи на чуващото се от бебефона шумкане и незнам колко пъти ходи да ги види/`щото и се "къса сърцето",пък аз нали съм коравосърдечна/..........в резултата на което се проточи приспиването,един Самуил така и не заспа,един Иво все пак се унесе по някое време,но нали щяхме да излизаме-наложи се да го събудя..и да не ви разказвам какво парти изкарахме-рев на смени и в двугласие..........направо бях на път да стана разногледа.......Ирка-и аз като клюкарите-ама няма ли да раждаш,вече ,бе.......?
Ели,то и твоето не останало..........аз за пръв път чувам,че момичетата избързвали........
Танче,аз нямам против да ми  пускат кюфтета през балкона.........имам против да ми напомнят три пъти да им сложа за вкъщи/веднъж дори и за колегата от нощната смяна ми напомниха да не забравя да сложа-това за краткия период когато все пак се работеше/.а ти кажи какво четете,че тия дни вече ме хващат Карастанчовите от динозавърска литература-да взема да им прочета някоя приказка интересна/а да не ти казвам,че и нас Гугъл е вече почти божество и даже ми се сърдят като им зареждат по-бавно станиците-ама при нас модата е на диновци и змии основно/
Миме,аз от дете си повръщам много като пътувам...явно имам проблем с вестибуларния апарат,ама пък съм инат и не се предавам......само дето като бях бременна и в града /дори и на 100м с кола ми ставаше лошо/,та сега за няколко спирки по пътя,не се оплаквам.....само дето съм обект на бъзици-Асен разправя,че щели да издават карта  на Б-я със 100-те спешни спирания заради Любка"
Аз пак прекалих,отивам да простирам и да лягам,че днес деня беше алякчийски,но пак съм скапана/от емоции/
Лека и спокойна!

# 26
Ирка,чувам за всякакви свекита,ама твоето наистина конкурира моето.Всъщност все едно говориш направо за моята.Даже освен,че нищо не правя като хората,ми заявява,че когато Ави е при нея ще я гледа както тя реши.Моето мнение не е важно.Всеки ден минава през яслата,естествено смята,че лелките не се интересуват от децата,не се грижат за тях,изобщо пратила съм детето на лошо място.Като започна да й казвам какво мисля и как искам да гледа детето и какво искам да се промени в нея тя ми заявява,че това са дяволски работи,целящи разрушаването на взаимоотношенията ни.Тя си мисли,че са приятелски щото вече мълча като съм там-гледам какво прави с детето,но мълча,защото вече ми свършиха нервите и желанието за каквото и да е.Пък и неведнъж ми е заявявала,че няма да слуша какво говоря и се обръща на другата посока.
Айде оплаках се и аз пак...ама ми е тежко....
Между другото сега като не е при нея съм щастлива...спокойна,никой не ми мрънка и не ме обвинява,не ме командва...Не искам да я гледа даже за час...Незнам дали добре постъпвам,но на този етап немога и не искам да я понасям повече и да си затварям очите...
Някой каза-добре,че не живеем заедно с нашата.Е,и ние не живеем заедно,но винаги могат да ти образуват нерви и по телефона...

# 27
Скролнах ви набързо,нямам много време, че дзверовете са се наговорили да ме оставят без сън. Мерси за окуражението. Шуши, за едно и също нещо говорим сякаш!
Любе, и аз тъй го наредих мосьо викинга ти, но гледам на снимките едно момченце, викам , ча'ай да не зАносам приказката - първо да попитам.

# 28
Тцъ-тцъ-кам си тук-то не съм била сама-конкуренцията е жестока.Това с "дяволските работи" ме запрати под масата!Моята свекърва стана много набожна отскоро,чете се "Диагностика на кармата" и не е лесно,ейййй.Но,за да бъда честна,въпреки всичко,което ме дразни,жената се опитва-и да ми помага,и да се разбира с мен.Тя е просто от онези модели,които имат мнение за всичко в живота на другите и ТРЯБВА да го кажат.Не го прави с лошо чувство,искрено иска да помогне на всеки,но не приема чуждо мнение.Само че когато осъзнаеш това и го приемеш,става по-леко.Казваш си "ами такава е" и дори на моменти ти е забавно.Така или иначе докато се разбираме с Петър и той не се сърди,всичко е наред.Има и нещо много положително в цялата ситуация.Тя готви всеки ден,глади наистина много хубаво и сутрин винаги гледа да измъкне малката долу,за да се наспя аз.Съответно аз съм милиони пъти по-спокойна към детето си.Понеже има кой да я позанимае,колкото и глупаво да звучи,ми липсва.Искам непрекъснато да я прегръщам,да й казвам колко я обичам,играя си с нея,смеем се заедно,прекрасно е да имаш време за детето си и да не ти висят домашните задължения над главата.

И аз това си викам вече-няма ли да раждам?Но идеята за безсънните нощи ме плаши ужасно.

Я да питам аз-Сами и Иво как така заспиват без театрални изпълнения от страна на мама?Аз чета книжки,гушкам,чудо е.Как ги оставяш-не излизат ли от стаята да те търсят?Дали е защото са двама?Приемам всякакви съвети!

# 29
ООО,  ира! Какви карми бе, какви глупости?
На мен не ми висят никакви задължения на главата. Чистя, когато ми кефне и като има кой да гледа децата. Всекидневната на свеки е толкова мръсна ,килимът не е пран, понеже ще се повреди, а е купен преди поне 7 години. Нали се сещате, че върху него е написана историята на семейството - в нас се влиза винаги с обувки и родата е 22 човека. На седмица се изреждат поне 5-6 човека на гости по 2 пъти.
Пера събота и неделя по 5 перални за 2 дни
Не гладя , съответно, понеже много ми се струпва в един ден цялото пране да изпера, че и да изгладя.
Готвя, но за мен и децата.
И нищо от тези неща не ми тежи. По скоро ми е гадно, че нищо не правя, не си държа домакинството, както би ми се искало, поради факта, че свекървата присъства

Все забравям да кажа, че и без епидурална става. Даже става по-бързо.За мен това беше важно, да стане бързо. Даже си поисках окситоцин, боляло повече, дрън дрън, един път напънах и излезе. Второто го родих за 3 часа, каква епидурална, докато намерят някой да я включи и трябва да я изключват.

Общи условия

Активация на акаунт