МАЙските слънца все така щуреят и в морските вълни беснеят!

• 13 814
  • 259
  •   1
Отговори
  • София

МАЙЧЕТАТА ни са 156: 81 , от които една двойка близначки на мама titini, и 75 , от които една двойка близнаци на мама Мikki!

АЛБУМЧЕ МАЙ-КИ
потреб. име: maiski
парола: 2006

Кръстница на темата - tania_ark!

Предложения за следващи теми:

1. Лято е и МАЙското дете все навънка го влече! (galiushana)
2. Майските момченца и момиченца, берат белички кокиченца! (galiushana)
3. Празник най-чудесен - празника на Мама, Майската дружина го посреща с песен. (А н и)
4. Лято, слънце и море - на това се радва МАЙското дете! (tania_ark)

Последна редакция: вт, 05 авг 2008, 11:44 от ol4eto

# 1
ПЪРВА,ПЪРВА,ПЪРВАААААААААА Laughing

# 2
Сега,след като след две години съм най-накрая първа и си счупих ръцете да бързам,мога да благодаря на Олчето за новата темичка!  bouquetТая баба ме хвърли в тъча hahaha Joy
Добро ви утро,мами,нищо че при вас е добър ден.Тук се е светнало едно "слънце"-представете си ноември в Бг #Cussing outИ малката госпожица нещо не разбира ни от намеци,ни от твърдеци,ни от договори за наем.Не можах да спя заради нея,ставах 50 пъти,а тя няма никакво намерение да се показва на света Thinking
Ани,спомням си твоето раждане.Беше писала,че много по-трудно за теб е било кърменето в началото,а по време на раждането дори си се усмихвала ShockedТа може ли малко психологически съвети,моля много!Ти си явно майка-герой.Опитвам се да се настроя психически/настройвайки и цялата тема с моите глупости вече Embarassed/,защото епидуралната не е 100% сигурна.Ако имам повечко см разкритие или проблеми,няма да ми я сложат.Освен това Смайли беше писала,че до 4 см не я е боляло толкова.Аз нямах разкритие,контракции на 2 мин и си видях всички ангели небесни.На 7 ми я сложиха,е не болеше повече-от началото си беше ад.Така че то спасение от болката няма,ами поне да се настроя положително.
Е,не е само лошо-тази сутрин закусих с шоколад.Едва ли някой ще ми го опрости като родя Grinning

# 3
  • София
Айде втора!!!

Ирка, чакам с нетърпение всеки нов твой пост да е след раждането, а ти как си с чакането - не ти завиждам  Hug Аз така се самонавивам да раждам норамлно тоя път /ако докторите разрешат, разбира се/, че хич не може да ме притеснят болките... засега  Mr. Green Живот и здраве, ще видим на есен! Ама каквото и да е се забравя...
За свеки - мнооого ти съчувствам, знам какво е свекърва-мърморило, че и я трая и се съобразявам с нея от месеци, защото гледа Коси сутрин...

Риен, надявам се, че Мая ще го израсте безпроблемно, ти да имаш нерви само!

Ние си взехме Коси от село, барабар с придружаващата го свеки. Даже вчера ходихме двамата на работа, че нямаше на кого да го оставя. Е, офиса го овърша за 0 време, но съществени поражения нямаше  Wink та може и да повтаряме това мероприятие.
Да ви помрънкам и от наш'те - бяхме се разбрали тази седмица да го вземат с тях на морето и ние да пристигнем към края и да изкараме още една. Да, ама те нещо взеха да бият отбой - колко били натоварени, дъра-бъра и с две думи казаха, че няма да ходят на море. Прибрахме си ние детето и днес се чувам с тях, а те гузни ми казват, че са на море. Стана ми хем тъжно, че ме лъгаха в очите как нямало да ходят, хем смешно... то си е тяхна работа, не мога да ги задължавам с моето дете, ама все пак не мога и да си наложа да не ми е неприятно...

Иначе операция "без памперс" е на същото положение - хем не ще пампата, хем не си казва. като е с гащи, си ги пълни без да му прави впечатление, като е по дупе индикира по някакъв начин какво предстои... Хубавото е, че поне се съгласява да сяда на гърнето и ако го подканям редовно, може и цял ден да изкараме без попадения. Чудя се, ако това положение остане непроменено до септември как ще я караме в яслата - там надали ще го подканят за гърне през час, а от друга страна пампата хич не я иска вече...

Танче, какво стана ясла или детска решихте?

Люба, пак да питам как я мислите с концертите и мъниците - с вас ли ще ги взимате или сте намерили доброволци за гледане вечерта?

# 4
  • София
Ама съм и аз  doh Ол4е,   bouquet

# 5
  • Варна
Олчееее   bouquet Hug Heart Eyes

Ирка, аз бавно пиша с тоя пръст.. ама да те понавия малко.... Не знам аз ли търпя на болка, или кво.... Но за мен болките от раждането бяха аналогични на тия дето ги имам по време на месечен цикъл.... с тая разлика дето като ми идва ме боли по 2 дена и повече нон-стоп, а като раждах по минута и половина, ама през интервали... Влезнах с 4 см разкритие, и докато ме приемаха май ми го направиха на 6  Whistling та след час и нещо Макс изскочи като тапа... А самото излизане въобще не го усетих... независимо, че имаше увита пъпна връв и трябваше да спра да напъвам, да го отвият, и тогава...
Та не знам как е с епидурална, ама според мен така или иначе болката е около времето, когато контракциите стават на 5 минути... А както съм чувала, че при второ раждане времето от зачестяването на контракциите до 5 мин и самото раждане е минимална .... не мисля, че има от какво да се плашиш. С упойка или не - това е нещо нормално, болката се забравя, но остава спомена как бебчо се е появил, вдишал е първата си глътка въздух, чуло му се нежното и безпомощно гласче... а ние сме се размазали от кеф като майки  Blush Heart Eyes
Не мисли какво ще стане с упойката и не се страхувай, от нас имаш всякаква морална подкрепа  Hug Ще се справиш, бъди сигурна  Peace

Тъй, вече знаете как съм родила  Joy На мене ми излезна материалната ревизия в склада, сега отивам в офиса да правя и документалната - дано и там ми излезе всичко...
Дано темичката се напълни с хубави новини, повече отчели се мами и усмихнати детски личица   bouquet

# 6
Олче браво!
Ех момичета стискаме ви палци и най-лесното раждане!
Свекито ти Ирка  #Cussing out ако можеш най-добре за тебе е игнор за миенето на чиниите като видиш че иска да ги мие измислии друго занимание, което уж е тежко за тебе или си забравила да го свършиш или ако може да нагледа точно в този момент Елда нещо такова - другото е директно да й кажеш че предпочиташ ти да си миеш чиниите и да няма недоразумения повече по този въпрос. Нека мие прозорци, бани, да глади с нещо я занимавай, да пазарува, да извежда детето знам ли нещо че да не се върти все в краката ти. И гледай само как твойте тревоги и вълнения предизвикаха спомени у всички за техните раждания - продължавай все така!
Виф дано по скоро се оправи и твоя пръст, че чак ми става смешно като си представя как пишеш по клавиатурата с един бинтован пръст.
Люба чудни снимки красотата е и в природата наоколо и в семейството ти! Hug
Руми стана ми много кофти от това което са направили вашите, не знам не го разбирам и се надявам и ние да не станеме такива егоисти на техните години и да гледаме само себе си.Най ми е странно че това е твоята майка и все пак се очаква повече състрадание и помощ от нея към теб и положението - не го разбирам честно  newsm78. Но скоро започват да работят яслите и дано Косьо приеме този път по леко раздялата ви и новото положение а за гърнето може да си сигурна, че там точно май няма как да го избегне и ще се научи да си го ползва по предназначение - подражанието все още е много водещо при тях.
хайде само хубави новини в тази прекрасна все още лятна темичка!

# 7
Олче,  bouquet Heart Eyes Hug......а разпис?Или само ни пускаш теми,да ни гледаш сеира......
Ирка,да ти кажа и аз/не,че съм ползвала епидурална/ама при мен си беше доста рисковано,че имам незатворен прешлен на гръбначния стълб баш там дето я бият и добре,че споделих с анестезиолога предварително,че можеше  Hugоляма беля да си направя/,но болките са наистина докато се докара разкритието ....другото е два-три напъна и ти връчват бебе....
А за свекито-да не ти разправям моята как мие чаши и чинии ooooh! ....ама казах няколко пъти,че няма нужда,гледам да не и оставям...... но жената е упорита и винаги успява да ме издебне/особенно ако има публика-няма удържане/.....и освен,че така ги замазва,после и мивка и кухня,че и до хола има за чистене........но аз имам друг проблем-като и ходим на гости-значи там е страшно откъм хигиена/да не навлизам в подробности,но аз дето не съм гнуслива  едвам се престрашавам да хапна нещо/...а лошото е,че в петък сме поканени заедно със сестра ми и зет ми...та се чудя как да го завъртя,че да не сме там.....лошото е,че е РД на приятеля и и трудно ще успеем да го преместим навън.....А,днес,например/понеже ходя да се разправям с чиновници разни/ я помолих да наглежда децата за час-зва...и като се прибрах,жената разхвърляла хладилника-всичко изпляскано на силното слънце-разтекло се.......вода тече навсякъде.......а хладилника беше собственоръчно почистен от мен преди седмица...и на въпроса `що-ми отговори,че така се чуствала полезна.....иначе и било скучно/а децата не спяха/...отделно и ,че ми е изхвърлила едно цвете в саксия,дето го спасявах,че нещо залиня-ама решила жената и го метнала в коша със все саксия....но да не прекалявам и аз с оплакванията..че като замине и толкова няма да има.........А,за родителите на Руми-просто нямам думи,но ще си замълча,че като си знам аз какви пробелми си имам с моя баща-по-добре да не почвам......Незнам,но наистина се моля да не станем  и ние такива,че кака ще ни траят децата-незнам Thinking
Риен,според мен това е период..........не мисля,че Мая е чак хиперактивна/то не съм видяла,та не мога и да твърдя,де/,но Сами също имаше такива моменти/не спеше, не се заиграваше,не спираше за минута/......но вече се кротна и вече нямам проблеми с него поне-сега е на вълна книжки и рисуване и понякога с часове може да се занимава с тях/дори сутрин си става рано и си отива в хола и се занимава сам докато станем и останалите/...а ти каква си клюкарка,да не знаеш кой е мосю Кабрански Laughing...но веднага ти отварям очитео-въпреки,че всичките мъже на снимките си ги броя за мои, законен брак имам с добре гледания/и преливащ отвсякъде/ русокос и дългокос викинг-което обяснява къдриците,зелените очи и блондинестия вид на децата ми /а до голяма степен и интелектуалните им дадености/ Mr. Green
Руми,за концерта ще ходим без деца-ама то на Кредъл оф филт само за деца ще да е Stop,та ще се надявам сестра ми /или зет ми,в случай,че и тя реши да дойде/ да ги наглежда....,но то ще е от късно,та ще сме ги приспали и предполагам,че няма да има проблеми.
Ох и още имаше......ама какво беше newsm78...,но тия лели от НОИ днес ми взеха акъла и ще ми трябва кафе,за да си го посъбера.........

# 8
Няма смисъл да се броя коя съм под ред - закъсняла съм с отчета, то се вижда!  Laughing
Чак сега успях да си открадна малко време да седна пред компа.
Гледам за хиперактивните деца говорите.... Моето може и да не е хиперактивно, но е лудо за 10. Пък със спането, знаете как спи - вечер към 24:30 най-рано е заспал! На обяд спи по час и половина.
Ирка, за тъй желания режим от свекърва ти - обясни й, че не сте в казармата, а сте нормални същества, които имат различни нужди по различно време... Тя ако е старшина по призвание да си го прилага у дома на мъжа си!

Танче, какво стана ясла или детска решихте?
Руми, ходих да го отметнат в списъка за евентуалното му ходене на ясла от октомври месец.
Не съм ходила да проверя как стои въпоса със забавачката, че няма как да ида до там сутринта - нали Негово Величество става най-рано в 10:30....
Но сега това му е тема номер 1 на моя син! Едно друго момиченце, с което си играе в парка също е прието там и сега ми повтаря: Икам на ясла с Ния."
Аз все още не съм решила категорично нищо, че не ми се иска много-много да го пускам, но ще видим какво ще ми роди главата до тогава. За казармен режим има цял живот време пред себе си, та ми се иска поне още малко да се радва на свободата си.... Не ми харесват и методите на възпитание в тези заведения, но това е положението... Няма избор. Не мога до първи клас да седя да си го гледам...

Олче, вдигни глава малко от тия бумаги, пък драсни два реда как е калпазанът Велизар и слуша ли баба си?
Гледам в старата тема последен пост от теб - викам си: най-накрая ще вземем да прочетем как сте, що сте.... "жив ли си, зрвав ли си, братко - тя заприказвала сладко, хапвашли честичко зеле....час или два отлетели". Ама ТЦ, само един единствен линк към новата тема, за която   bouquet

Ох, хайде стига съм писала, че знаете какво е и обичайното ми занимание докато Николчо спи - кухненските задължения ме зоват!

Сенчест и приятен ден!

Бреееей, докато се мотам да пиша и Люба ме изпревари, та съвсем вече си загубих реда в новата тема!  Mr. Green

# 9
Олче супер си-с този линк нямаше никакво чудене докъде сме стигнали  bouquet

Ирка как я забеляза тази снимка не мога да ти се начудя,ама аз защото не съм по детай лите затова не бях оценила красотата и.

Руми вашите са за голямо порицание да не кажа по-тежка дума Mr. GreenТакова непочтено поведение и измазулване не зная как бих го простила,но дано ти си с по-широка душа от мен.

Късмет и успех  bouquet

# 10
  • София
ехо и от мен Simple Smile

ирка, я не мисли толкова задълбочено, истината е, че докато не родиш не знаеш как точно ще мине  Naughty просто се отпусни и се радвай докато е в корема, после иска много повече грижи  Mr. Green
/ама съм и аз  Blush Sunglasses/

руми, не се сърди на вашите,това само влошава отношенията, явно има причина да откажат и да скрият намеренията си.....но не са длъжни нали знаем Thinking всичко става на добра воля! ако помагат заслужават уважение в двойна доза, ако мога да се изразя така , ако пък ли не, тяхно право е, нали нас са изгледали Naughty

пс. нали знаете на запад при баба на гости се ходи само с уговорка Crazy

# 11
  • София
Здравейте. Гледам подхванали сте любимата ми тема-свекървата. Аз си знам, че такова животно като моята няма, ама като чета има сериозна конкуренция. Сега съм пред сбиване с нея, защото нали "гледа" Ева. Аз се  прибирам вкъщи от работа и започвам да чистя и подреждам след нея, абе направо нямам думи  #Crazy
Ирка, аз съм фен на упойката-и двата пъти съм раждала така и няма да си кривя душата-за мен си заслужава. Но пък и да не стане, второто раждане е по-бързо и лесно от първото, така че с нашето стискане на палци и малко усилие от твоя страна, всичко ще е наред.   bouquet

# 12
Аркова,тя тая утеха ми остана,че съм те изпреварила.....че то и аз от час и нещо пишех.......а за яслите,да ти кажа аз също още се чудя.....и на тоя етап го измислих  да го гледам Иво до 3г,пък после директно на градина/въпреки,че има начин да тръгне на ясли от септември/..ама щом Николчо има мерак/и щом е заради мома/-не го спирай детето....пък може и да почне по-ранко да си ляга ,като го вкарат там в режим-а......А,за "Работна мецана" и аз имам навика да я цитирам...,но дано Олчето си вземе бележка и се разпише.......
Аз,най-накрая заспах децата,бабата/тя като дойде и забравя да си тръгне,добре,че рядко се случва/ съм я монтирала да щрака на другия комп и за да не се налага да обменяме мисли-се зарових из форума с вид на много сериозно заета......ама няма начин/рисковете на живото предаване/,та сега ще видя аз докъде стигнаха клюките............а после се каня да ходим на Ла Лече Лига парти.......с две думи,днес ще да го карам през просото............

Айде,пак ме изпревариха пък мен............
Ванилка,и при нашата баба се правят уговорки поне седмица напред/и за не повече от веднъж седмично/,но често се случва да излезе по-спешен ангажимент от внуците/като например пиене на кафе,шопинг или др./,но и аз съм на принципа,че никой не е длъжен....лошото,че обикновнно аз съм длъжна за нещо и никакви основателни причини не минават........ама нали знаеш-кой как си постели.....

# 13
Хоп и аз в новата темичка-Олче браво и мен ме заинтригува бабата.
Та като казах бабата и да взема отношение. Аз общо взето съм доволна от свекърва ми. Винаги може да се иска още и още, но горе-долу отношенията ни са гладки. Може да се каже дори че имах късмет с мъж, свекър и свекърва. Човек трябва да цени това, което има.
Ирка, не може ли директно да й кажеш какво точно искаш и очакваш от нея и все пак това е твоят дом и да се съобразява с правилата в него, а пък ако не става кажи й че не ти е нужна и да си ходи. Все пак ти си в особено положение-бременна и би трябвало да не те натоварва психически.
Руми и вашите как само са постъпили, а можеше просто да ти кажат, че не искат да вземат детето с тях и толкова.
Много хубави снимки е направила Люба както винаги, с тази зеленина наоколо. Чакаме и продължението.

# 14
Здравейте отново, и аз да се намърдам в новата тема!
Олче   bouquet благодарим!

Ирка, много мило ми стана че така точно си се сетила преживяванията ми по време на раждане. Та в случай че не се стигне до епидурална е много важно да не мислиш за болката като за нещо лошо и да се стягаш. Точно когато се очаква да дойде контракцията трябва да се отпуснеш и така болката минава някак си над тялото ти. Представи си все едно ти се ходи по малка нужда и ти стискаш и не отиваш и как цялото ти тяло е под напрежение, а като отидеш и как се отпускаш. Нещо такова трябва да се получи. При мен от както постъпих в болницата докато родих изминаха само 4часа. При 24 часово раждане не знам как щях да устискам, но лично на мен много ми помогна тази техника. Дори сестрата се чудеше не усещам ли контракцията, че не помръдвам. Съвсем накрая си спомням че ме болеше в повече, но може и бях започнала да се стягам. Затова много е важно да се отпускаш, въпреки болката.

Руми, и мен поведението на родителите ти ме учуди. Но аз съм другата крайност, все гледам как да не им го дам, защото почти всекидневно имам атаки че някой иска да го взема от яслата и да прекарва вечерта с него. Аз явно съм за "западна"  баба  Grinning

Люба, като пишеш за свеки не използвай ситния шрифт. Твоята свеки е доста колоритна личност и така или иначе всички ще го прочетем. Така се изкьорих ,но се справих със задачата. Ей тая сценка с хладилника си я представих много образно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт