МАЙските слънца все така щуреят и в морските вълни беснеят!

• 13 845
  • 259
  •   1
Отговори
# 135
Привет!

Ирка, честита ви бебка Миа! Пожелавам и да расте здрава и послушна. Много се зарадвах като прочетох, още повече, че е минало сравнително бързо раждането. За свеки какво да ти кажа - стисни зъби и брой дните докато се прибере в БГ, а междувременно ние сме тук.  Wink

Ние се завърнахме от моренцето. Изкарахме си страхотно, но не е истина каква купчина пране ме чака сега, а простора е вече препълнен. Не можах да се обадя на бургаските мами и на Велиса, но програмата ни беше доста запълнена, пък и бяхме със семейството на сестра ми и така се налагаше да се съобразяваме едни с други. Но пък децата се налудяха на воля и крайно невероятно, но и ние успяхме да разпуснем.

Ето малко снимки от нас: http://ilonkatoleva.multiply.com/photos/album/28

# 136
Айде да се наредя пак за свекървите.Ави пак е болна-вдигна 39 вчера два пъти.Днес разправя,че я боли дясното ухо((което беше с пукнато тъпанче),като я погледнах-имаше засъхнала белезникава течност.Сви ми се сърцето като видях понеже изглежда като предния път.Днес е добре,няма Т,има обаче пак налеп на дясната сливицадоктора изписа Сумамед за 3 дена,смята,да й пуска после микробиология-не иска да рискува сега и да чакаме без лечение резултатите...предполага,че е неизлекувана инфекция от предния ужасен път ако си спомняте.
Та свекито-идва вчера за да вземе сиропите за кашлица(понеже Ави беше у тях) и аз я питам за какво са й(дават се само сутрин и вечер-явно се кани да я взема у тях) и отговора е следния:ами трябват ми за да ги давам сутрин и вечер-тая вечер и утре сутрин и следващите няколко дена.И аз казвам:ама Ави у вас ли ще е ?Тя отговаря:ами да,ще я взема да я гледам за следващите няколко дена за да се оправи.Т.е. у нас няма да се оправи с некадърната си майка.Изобщо не се интересува искам ли неискам ли,какво смятам.Започна да вика и да обвинява доктора,който изписа АБ,нищо не разбирал и той като другите.Иначе методите за приспиване на Елла се използват от свекървата за хранене.Храненето е най-важното в живота на човека.Детето неможе да спи в количка естествено,неможе да пропусне обедния сън,не й дава да се храни сама за да не се цапа,но завижда на останалите деца,че се хранят сами.
Оффф,всичко е в тоя дух,всички имат кусури,на всичко се гледат лошите страни,къщата ни била ужасна,искало се постоянство в лечението(смята,че само тя дава лекарствата на време и по колкото трябва-като й казах,че съм капала капките за нос сутринта се учуди  Cry)...
Даже и не живеем заедно...Още като звънне гсм-то настръхвам,веднага започва да нарежда и командва...
И последно:два пъти се случва ад я къпем у тях.Седим трите в банята и аз сапунисвам тялото на Ави,свеки ме пита дали съм готова за да я изполее,казвам:да,готова съм.Реакцията е следната:Ама наистина ли я уми хубаво?Оффф,дай на мен!И започва пак наново да мие детето...
Незнам какво да правя вече....всичко ми е черно пред очите...
Айде пак се оплаках,сигурно е разхвърляно написано ама вече немога и да се успокоя....

# 137
Еееех Ива и твоята не е лесна..Я и дай свободно и не вдигай телефона като ти звъни Twisted Evil

Ирка-изтърпи още малко и слагай тапите в ушите.Поне гледай да я използваш пълноценно,а за режима на Елла-казваш и директно как искаш да е и толкова. Peace
Риен -ще ме умори с това -изгони бабата,аа ама тя сигурно е с билет с фиксирана дата  hahaha Така съм се смяла и на предното подробно описание на съдържанието на шкафовете ви  Laughing

# 138
Princess of Happiness, като ти прочетох поста имам едно предложение - смени си първо ника  hahaha
После още като вдигнеш телефона й кажи - "Пак ме хващаш в крачка. Ще ти звънна след малко!" - и я остави да "цапурка" поне един час. Като й прилагаш този метод перманентно ще свикне да не ти звъни, че си заета и само се ядосва с теб  Joy 
Като иска да вземе сиропите, й кажи - "Те се дават сутрин и вечер, а Ави ще си спи в нас" Всичко със спокойствие и самообладание. Като ти каже , за да се оправи детето  при нея - добави спокойно - "Тя ще се оправи и при нас. "
Аз, ако си слагам такива всекидневни разговори на сърце, трябва да съм си дръпнала въжето..
Аз имам едно силно оръжие. Правя се , че не съм разбрала. Муахахаха! ..нали съм чужденка
 Спокойствие и силна храна  Laughing

# 139
rien голям психолог си ша знаиш hahahaама тая работа с отстояването и да се правиш на недоразбрал не е за всеки-визирам себе си основно Laughingно пък който го може-евала Peace

# 140
rien голям психолог си ша знаиш hahahaама тая работа с отстояването и да се правиш на недоразбрал не е за всеки-визирам себе си основно Laughingно пък който го може-евала Peace
яки нерви си трябват и аз не мога много така..

# 141
Явно е до характер щото преди пробвах така,по съвет на мъжо,ама не стигат тия нерви....
А за смяната на ника-днес сериозно се замислих за един два варианта и ти сега ми го предлагаш-да речем Princess of Pain...Princess of Despair  Rolling Eyes

# 142
Добро утро!

Този път аз ще ви сервирам кафенце .

Ние се завърнахме, починахме си много добре - лежахме си по цял ден на двора и от време на време се къпахме в езерото.Научих се да греба - горе долу де, още техниката ми липсва. Моят мъж ме е побъркал на тема сърф, това било идеалния спорт за мен, даже отиде да пита в училището по сърф дали говорят английски или немски, за да мога да се запиша, но аз още се дърпам  Whistling.

Ирка, много добре изглеждаш на снимките, а Миа е прекрасна  Heart EyesHeart Eyes

Ех, тези свекърви  #Cussing out добре, че с моята се разбираме много добре - е, имаме си някой път различия в мненията, но това си е в реда на нещата.

Ирка, и ние приспиваме Килиан с книжка. Той естествено взима преди да легне 5 книжки най-малко, но аз казвам напр., че ще рагледаме само една и после ще трябва да спи, защото като стане ще ходим на разходка или на пясъка, пързалката и т.н. Той се съгласява, но преди това реве малко, защото пробва дали ще стане на неговата и като види, че си държа на думата се отказва. После му пускам музикална играчка и седя в стаята докато заспи - иначе става от леглото (махнала съм му решетката). Елла има нужда от внимание може би и така със заспиването си го търси. Остави Миа за малко на свекърва ти и си отдай цялото внимание на Елла за половин час.

Princess, опитай се да кажеш на твоята свеки, че ти си майката и ти взимаш решения и носиш отговорност за Ави. Аз имах такива разправии с моята бивша свекърва, която се опитваше да реши вместо мен за детето, и аз я сложих на мястото. Малко ми се разсърди, но после й мина.

Георги започна от вчера училище, ваканцията свърши за нас, но след 6 седмици пак имат ваканция - 3 седмици, та тогава ще ходим на моренце в Сардиния, вече нямам търпение.

Приятен ден ви желая!

# 143
  • София
аааааа, иве не така с никовете! принцеса ави да е ! Naughty
не се давай! гледай си я ти докато се лекувате Peace
бабата да се научи на територията за нея, т.е. нейния си дом Crossing Arms
бъди твърда, пак нека си мисли каквото си иска Peace
не й давай пространство с мълчание, това я устройва.

# 144
Иве, много мъчно ми стана като ти прочетох поста. Тази тема за свекървите много ме разведри. И аз не харесвам моята, но като гледам какво чудо е, моята си е цвете направо. Иве, изобщо не е трябвало да я питаш Ави у тях ли ще спи!!! Няма такива филми. Ти си родител и ти решаваш какво ще се случва с детето ти. Ако я изведе насила от дома ти, викни органите на реда. ООО такава свекърва я отсвирвам на момента. И моите все искат да вземат детето, но те го правят с меката ръкавица и няма как да им откажа. Но ако се опитат да повишат тон и да кажат къде ще ходи детето и къде не, заявявам че аз съм майка на детето и че само и аз и Дидо можем да вземаме решения. Та затова смениха вече тактиката, обаждат се да го вземат под претекст да ми помогнели. И аз не пропускам да заявя че детето не ми пречи, но ако го искат а го видят ще им го дам. Да не са на мнение че ми правят услуга.  Бъди по твърда! Говори с мъжа си да се застъпва за теб! Когато детето е болно, по добро лекарство от майчината ласка няма. Какво ще спечели като отдели детето от майка му!?

Ирка и аз съм на мнение че Елла се нуждае сега от внимание. От твоето внимание. А това с насилственото приспиване не е необходимо. Аз никога не съм се занимавала с подобни дейности. Ти я сложи да спи когато прецениш, ако и се спи ще заспи, но това едночасово приспиване  е излишно. И Ивко имаше един период в който не спеше обеден сън, но го оставях. После едва изкарваше до вечерта и заспиваше по рано и си наваксваше с вечерен сън. А за да спи на обед, по добре да се разхожда повече навън, да изразходи повечко енергия. Когато сме си в Шумен, Ивко много рядко спи на обед през уикендите, но на Слънчев бряг се изморява нa плажа или басейна и спи по 3-4 часа. Но пък вечер спи малко по малко. Децата си знаят от какво имат нужда. Колкото по спокойно ги гледаме, толкова по спокойни са те!

Снимките на морския Гого са много хубави. А кой направи кофичка на главата на Динко!  hahaha

Вифче, мъжа ти много добре приспива Макс. Като поскача, ще падне гроги и ще заспи. Важното е да е весело!  Peace

# 145
Момичета,благодаря ви за подкрепата.Вече незнам какво да измисля наистина,а винаги вземат детето под претекст да ми помагат ама като вмъкне някоя таква реплика полудявам  #2gunfire

# 146
винаги вземат детето под претекст да ми помагат
Ако някой иска да помогне , може да предложи услугите си, ТИ решаваш кога да се възползваш. Позволявам ти да използваш тази реплика, за да обя'сниш на свекито как стоят нещата.   Whistling
Аз по тези причини се махнах от майчината ми къща,Мая като беше на 2 месеца. Направо от ръцете ми я дърпаха.  Twisted Evil Изнесох се просто. Те реваха, молиха ме,. но така е като не ме вземат на сериозно. Сега не сме в чудесни отношения, но като се замисля - не че преди сме били. И аз едните отношения няма да правя компромис с цялостните ми възгледи.
Свекървата , освен в описаните ситуации, е злато. Гледа да не се меси. Искаше да налага нейните методи за яденена принципа "когато те сварата свари", но дали мъжа ми се намеси, дали аз с моя написан дневен план на децата - проблема се реши.Скарах й се няколко пъти със спокоен тон , де - Карането започва със "Свекиии, моля те/ това с по-дебел глас да създаде впечатление, че наистина я молиш/  , не може такаааа" . Сега детето Хитра Хитрушкова се опитва да ме прецака, отива при баба си за бонбон, тя обещава, аз отменям обещанието. Смее ли да каже после що го отмени  Crossing Arms .Щото съм й майка, бе! Това е аргумента. Трябва да имаш и самочувстие и аргументи. И не се налага да си ги измисляш, просто логично обясняваш защо така трябва да се направи. Ако и ти не виждаш логика, защо ще спориш.  newsm78

# 147
  • София
rien e права иве! ти решаваш!

риен, стабилна психика трябва, за да реши човек като теб.....

# 148
  • Велико Търново
Добър ден и от мен Heart EyesЧета ви,ама някак не мога да се вместя в никоя от засегнатите теми Rolling Eyes,защото  нетолерирам Божа с кризи на нам какви години.За мен има правила в този живот и харесват или не те се спазват.Тръшкане,мрънкане,незаспиване и други подобни не познавам/пу-пу/.
За свекървите съм абсолютен пас-за да напиша нещо трябва да си го измисля.

За височината на Божа нямам представа,но кг. ги следя стриктно Mr. Green 13.По късно ще сложа и снимки да ми я  видите мамина хубавица Crazy

Ирка,Миа е невероятно оформена,а ти изглеждаш прекрасно HugСъвети за свекърва ти за съжаление не мога да дам,то мога де,ама ти просто си много добра душа/за разлика от мен/ и няма да ти свършат работа.

Лили,харесва ми твоята активност HugПишеш много увлекателно Heart EyesПочивка към родния край не се ли очертава?

Аз,давам приза за свекърва №1 на Миленкината.Ако,бях на твое място тази жена никога нямаше да ми се доближи до детето.Снимките ви са страхотни Grinning

Виф,Тони добре приспива Макси LaughingМакси как хубаво е започнал да говори-абе пораснаха си децата.

Желая на Ави бързо да се оправя Praynig

Сватя,пиши на кю Peace
Това е от мен!Хубав ден!

# 149

риен, стабилна психика трябва, за да реши човек като теб.....
Или да е безкрайно отчаян, или разочарован.... Сиреч или да си решителен, или много краен.
Аз съм второто май, не е много хубаво, но си признавам.

СЪсссске, пардон сиске Hug, то смей ли свекърва нещо да ти каже. Ще каже А, ти ще стигнеш до Я ... Шегичка Тц, сиске , никаква почивка. Вися си на компа.Решила съм да слабея и засилих влиянието на форума и докато изчета една тема , пиша в още 2.  Wink
Аз си мислях, че свекървите ги номинираме по странност , а не по гаднотия. Ако съм се заблудила, се оттеглям от състезанието. Моята не е гадна. На мен ми е по-скоро забавна Naughty

Да ви се похваля и на вас - научих Мая на "тука има , тука нема, де е топчето" . Реших си всички бъдещи финансови проблеми.Сега опъвам сергията пред кметството, боядисвам й един зъб златен и ще просперираме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт