МАЙските слънца все така щуреят и в морските вълни беснеят!

• 13 831
  • 259
  •   1
Отговори
# 120
И аз гласувам за 1-во място на свекито на Риен  Peace

Е,  тва е то!
Да затвърдя сериозността на положението - Мъжът днес констатира > "Единствената жена, която нещо ти дава, / сиреч майка му/  е постоянно под нападките ти. " ooooh! При положение, че не мърморя дори, ами ей така си се шегувам с тези й страностти.  hahaha
Давайте сега приза "Куцо пиле N.1" и да си лягам спокойна.

Апропо не правете генерални заключения за германките от моето свеки, тя е все пак друго поколение. Та и аз съм късметлийка.  Mr. Green А и, че са нечистоплътни понеже не лъскат като нас по 23 от 24 възможни часа в денонощието. Тук просто няма толкова микроби, няма хлебарки. Освен това улицата се чисти така, както и къщата. Всеки си мете пред вратата и няколко метра встрани в сряда и събота. И е чисто. Ако имаше хлебарки или при топъл климат обаче, да са се изпозаразили всички от странни болести с тази чистота.  Joy

# 121
  • София
kak да няма, бабъл? хайде миа е  момиче /10кг/, но стоянчо на недка и той е във вашия диапазон Peace пък и всичко е ген и индивидуално Naughty Wink
ХА-ХА Стоянчо на Недка е в диапазона на Миа. 10,200 да кажем за тежест и 85 см.
утре повече, ако има време  Hug

# 122
  • Русе
   Привет!
   Аз днес трябваше да бъда на работа, даже ходих до там, но Г-н Изпълнителния Директор е зает и не можа да ме приеме, та си пуснах още 2 дни отпуска Mr. Green Много се зарадвах на тази неочаквана ваканция, скроила съм едни планове за шетане и ще погледам олимпиадата  Grinning
   Ирка, много свежа изглеждаш на снимката с Миа! Много се радвам, че у вас всичко е наред, свеки помага и гледа Елл, а ти бързо да се възстановяваш! Ще видиш, че само след една седмица Миа ще изглежда по нов начин, все пак човечето е само на 3-4 дни  Heart Eyes И Дарито отначало не се стряскаше от никакъв шум като спи, така че не се притеснявай за това!(Нашите бяха накачили цяла връзка балони на полюлея и Дари си спеше без проблем, докато те се пукаха един по един Mr. Green)
   За германците и чистотата - мама има 2 познати семейства - от Гота и Рула - у тях е умопомрачителна чистота! Гледала съм снимки, ходила съм у едните хора - много държат на реда и хигиената, учуди ме свекито на Риен... Ама има всякакви хора и там, и у нас. Едното семейство даже бяха на гости сега за 3 дни у нашите и ни показваха снимки и ни разказваха за внучетата си - близнаците Макс и Мориц - на 4 години Grinning Направи ми впечатление, че въпреки, че тези деца са много добре финансово осигурени, не ги глезят, не им купуват всяка играчка, която посочат и за която плачат, учат ги да помагат в домакинството, имат си установен дневен режим, не им дават да играят на компютър... Ние ходихме на вечеря у мама и разбира се бяхме с Дари. Германците останаха много учудени, че детето стоя до късно(ние си тръгнахме в 22.30), че не седна да се храни с нас, ами само тичаше напред-назад... Та откъм възпитание се поизложихме(иначе и у нас е чисто Wink)
   За Дари - тя от доста време е на фаза "няма, не" ooooh! Храненето и досега е истински кошмар, абсолютно съм се провалила по този параграф Embarassed Направо се радвам, като ходим някъде на гости, там все някой успява да я прилъже да яде. Също и на яслата, лелите винаги рапортуват, че "детето се храни много добре".  Вчера вечерта обаче такъв панаир ни направи малката госпожица! Изкъпах я, а тя искаше да излезем на разходка и като разбра, че няма да стане започна да си хвърля играчките, да тропа, вика и накрая се тръшна на земята! ooooh! Това чудо продължи около час, през който аз съвсем подлудях, но баща й запази спокойствие и успя да я прилъже да си играят и тя се успокои. Не знам какво беше туй чудо, ще потърся и аз мнението на г-н Додсън.
   Люба, Змейко, весело прекарване на морето! От утре времето ще бъде още по-хубаво, чакаме снимки!

# 123
Здравейте мами!
Люба, до кога сте на море? Ние пристигане на 17.08. Дали ще се засечем с някой?! Помня че в този период имаше доста летуващи по тези ширини.
Свекито на Риен, определено бие по точки, но и свеки на Змейко не изостава. Тази реплика направо ме смрази. Отначало си помислих че каквото и да е с една реплика , просто няма шанс, но като прочетох..... нямам думи! Змейко, как така почивката с две деца не е почивка. Ти уби всичко детско в мен. Следващата седмица мислим да отскочим с братовчедка ми до Слънчев бряг сами с децата. То аз отсега се чудя как ще се оправя, но тя е оптимист че всичко ще е наред.  Sunglasses
А тука гледам Додсън много нашумя. И аз започнах да чета малко. Сега съм на темата за отразяване на чувствата. Някой прилага ли го този метод. Аз се мъча да го прилагам, но само ако сме сами или ако сме с Дидо. Понеже наистина ми е чужд и не характерен, би ми било неудобно пред по широк кръг от хора да действам по този начин. Когато му обясня за чувствата му вместо да го успокоявам, наистина спира да плаче и се съгласява с мен и с това което му говоря. Но какъв е ефекта за след време? Има ли този метод ефект във времето?

Ванилка, аз имам две баби пенсионерки и когато е болен Ивко се заемат и двете да го гледат на смени. И ти си имаш баба Лили. Тя нали ще е на линия ако Миа се разболее в яслата!?

Ирка, голяма чаровница е малката Миа! И ти изглеждаш прекрасно и толкова щастлива. Тони и Кали, наистина голямо гушкане е паднало по снимките. А Румчо гледам че  е посетил отново своята любима Сиси.  Heart Eyes

Като пишете за палави деца и се сетих за Ради на Пайзи. Къде се загубиха те?

Олче, тези идеи за изследвания да не би да са ти ги вкарали пак кварталните мами? Ако ти или Мариан сте проговорили късно, няма как да очаквате от Вели да го стори по рано. Това в никакъв случай не е недостатък. Вие определено си имате начин да се разбирате, а Вели ще проговори много скоро.

# 124
  • София
И тази тема без малко да пропусна,но влизам на време да честитя на мама Ирка за сладката малка дъщеричка.Ирка бъдете здрави и много щастливи с порастналото ви семейство!
 И сега да ви разкажа за моя синковец.Аз наистина си  мисля,че всичко ще да е от датата на раждане,защото друго обяснение нямам и вече ще хващам гората #Cussing out
 Та моя син от три седмици ходи на ясла,сутрин тръгва с рев,вечер си го взимам с рев,но иначе цял ден си играе кротко,яде си сам и спи спокойно по 2 часа и половина.Още първия ден си е харесал едно момиченце и по цял ден вървял след нея и искал да я гушка и да и целува ръцете(сватята  да не обръща внимание на това),явно ще е любовчия.Бабата ни вече е на работа и разчитам на собствени сили,но те явно не са много,да си призная много ми е трудно все едно някой ми е бил взел детето преди 1.9 година и сега ми го връща,порастнало и с характер,който трябва да се обработи доста,но ми се струва че е малко късно вече.Инат,инат,на всички македонци е събрал ината,чуждо мнение не върви,да му покажеш нещо-мисия невъзможна.Още в първия ден на самостоятелно гледане успя да се пльосне по лице-резултата обелен нос и голяма цицина на челото.Коментара на бабата беше,а ти какво гледаш,защо с мен не падаше,а с теб пак се удари #Cussing out.
 Аз свекърва нямам,но майка ми ми е като две свекърви.И все пак да ми е жива и здрава,че без нея съм за никъде.Като си тръгваше даде обстойни съвети как да гледаме детето и какво къде да разчистим и най-важното да не вземем да го уморим,я от глад,я от нещо друго.Всяка вечер го проверява дали е ял и ако майка му не го е нахранила навреме става страшно.
  И при всичкото ми старание,диването му с диване в събота успя да ме изплаши до смърт.Докато съм до WC-то,нашия успял да ми намери чантичката с лаковете,да извади лакочистителя и аз влизам в стаята и виждам как го държи отворен.Много се изплаших и го питам пили от това,а нашия най-спокойно ми казва-Да,аз пак невярваща го питам,как го пи,а той си показва устата.Ей ,превъртях веднага го напънах да повръща,а той неще,обаче аз настоявам.Иван си изкара акъла.Докато той се дере от рев,аз звъня на таткото,че имаме авария и ще ходим до Пирогов,после звъня и на докторката да казва какви ще са поръженията,тя малко ме успокои,като разбра,че устата не му мирише и че не повръща,каза ми8 да му дам прясно мляко да пие.Аз пак звъня на таткото да купува мляко и да си идва.И в цялата суматоха,диването заспа почти прав.И аз още повече се панирах.Свилен си дойде за 7 мин,но Иван вече похъркваше спокойно и нищо не бе в състояние да му наруши съня.
 В момента ни е най-любимо да пускаме всички играчки отвисоко и да се наслъждаваме как се чупят.После спокойно ги взима и ми казва-чупено.Няма момент,в който да се заиграе спокойно сам,все трябва да съм му до задника.
 Риен,и аз номинирам свекито ти за първото място,а на теб ти се възхищавам искренно за спокойствието,с което понасяш всичко.
 Стана доста дълго,но като ви споделих ми поолекна.Сега отивам да дочета още две страници назад.

# 125
  • София
imar,
 Hug за теб.....голяма е паниката в тези ситуасии. да пази Бог!
а иван жив и здрав да е, пък ако ще да ни ядосват..... Mr. Green
и аз много се паля като се преуморя, но после само ме е яд и ми става мъчно.. Sad

# 126
Да се разпиша и аз - спор няма май за първото място на свекървата на Риен - смяла съм се с глас така хубаво го е описала просто върха  Hug
Ние си взехме детенце - качила е още едно кило и е 14кг и 92 см. заякнала я в крачетата и много й се радваме за което, кара колело без проблеми и понеже там е бил черен път баба й вика първите дни я побутвах като закъса но после заякна е сама си потегля като закъса, къпала я е навън със слънчева вода на тръгване я изкъпах и аз че водата беше супер готина и да използва детенцето после чак догодина живот и здраве. Говори все повече направо ми скрива шапката колко нови думички знае и колко намясто ги използва. Абе две седмици са само ама за едно дете толкова промени, другото е че и през ноща не се непишква буди се събужда ме пика и ляга пак. Като казах ляга да се похваля мисия връщане в креватчето е успешна, без никакви проблеми просто не можах да повярвам колко лесно стана и това. Та това е около моята госпожица, днес е на ясла влезе с една тъжна физиономиика, но се надявам всичко да е наред.
Двамата планинари са уникално чаровни от снимките не личи нито да са се били нито да са се инатели страхотни са.
хайде на морските ни мами приятна почивка и все така си чакаме снимкивоя материал и от тях и от Мимозата.
П.С. Ани получих току-що книжките аз поръчах от първите които бяха на страничката която ми прати, но ми се струва че са за по-големи деца на Ивко интересни ли са му? А тези първите които показа преди време от къде ги купи разпитах в квартала но то и аз не знам какво търся и нещо не се получи. Какви са им заглавията или нещо да ме ориентираш?
Ирка бебката е супер сладичка - много здраве и щастие на всички ви! И се радвам че най сетне свеки е показала за какво е там.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 13:56 от galiushana

# 127
Галче, за по големи деца пише че са книжките, но на Ивко всичко което е с лепенки  му е интересно. Дори и приказките трябва да са с лепенки. Така по добре ги разбира, научава и после ми ги разказва.
А за тези книжки , за които ме питаш се казват Залепи ме! И после имат 4 подзаглавия: Цифрите, Животните, Годишни времена, Цветовете. Голяма реклама им направих на тези книги вече. Време е заради мен да издадат още подзаглавия че ги очакваме с нетърпение.  Wink

Ето малко снимки от последните два уикенда  - на пикник и на плаж: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=272799
На морето си хванахме водно конче. Ето и едно клипче с него. Изобщо не плуват толкова красиво както по анимационните филмчета изправени. Имат една перка на гърба и с нея бръмчат: http://www.youtube.com/watch?v=6WKYhQ1Lw0Y

# 128
  bouquetЗа вас,мами!Че сте винаги милички!Благодаря!И аз така реших-че на мен прилича този път Wink

Ванилка,все забравям да ти кажа,че,да,на мен също ми харесва с "а" повече името WinkТо от вас тръгна идеята за него,много ми хареса като го чух още.

Следващото е само за мами със сериозна доза свободно време:
Днес съм на метлата и,понеже виждам,че темата за свекитата е актуална още,ще се запиша.Много съм раздразнена вече.Не можем да излезем на глава с възпитанието на Елла.Откакто е тук,Елла е много по-непослушна.ПОнеже има кой да й угажда според мен,а може и просто да търси внимание.До преди 10 дни спеше при нас.Събуждаше се и лягаше с мен,бяхме непрекъснато заедно.Изведнъж дойде баба й и се реши:ще си спи в стаята.Нямах нищо против.Обаче от там се започна.Елла спи на леглото си,баба й-на походно,до нея.И Елла се приспива между 40 мин/абсолютен минимум/и час и половина.Четат се книжки,пее се,разказват се истории и така докато заспи.Същият подход се използва денем.с една дума-цирк ще построим,само детето да спи.ПОнеже,цитирам "сънят е по-важен от храната".Вманиачаването на тема сън стига застрашителни размери.Елла се извежда по най-много час,в редки случаи два навън,защото трябва да спи в леглото на обяд/нищо,че спи по-добре в количката/Освен това/доводът за НЕизвеждането на Миа за 2 мин навън е същия като при Елла/кислородът превъзбужда ooooh!.Съответно в хубавото време Елла играе вътре.Петър я взе вчера до един парк.Спала 30 мин в колата на връщане.През нощта се събуди със страшен рев-ами,да,като спи само по 30 мин,така е.На нищо не прилича това нашето.Обяснвам,че тя по толкова си спи,няма,братче.От там се започна друга драма.По принцип загасяме лампата в стаята и оставяме вратата към коридора отворена,защото Елла я е страх от тъмното.Да,ама вече и в стаята свети цяла нощ.За да са затворени вратите-будела се от бебето.Ами да се буди-нали трябва да свикне-като си тръгне свеки,няли трябва и Елла да чувам все пак.И днес идва акушерката да ме види-започва се от вратата-защо каката я било страх от тъмното,нещо е ужасно стресирана,трябва да питаме лекар,това не е нормално.Ние сме я стресирали нещо.Жената обясни,че е тук заради бебето и не знае.Ама...може ли такова нещо!!!Не бил нормален тоя страх,тя пищяла в ужас.Ами случва се някой път да се събуди ревейки много силно,не е всеки ден,всъщност е много рядко.Но не-драмата е пълна,само за това се говори.А това,че Елла вече не прекарва никакво време с майка си,не е Crossing ArmsИ днес заех твърда позиция-аз приспивам Елла на обяд.Обясних,че мама чете две книжки и отива долу,а Елито ще спинка сама и после ще дойда.Прочетохме книжките,целунахме се 200 пъти,обяснихме наново още 100 защо мама отива долу и Елито трябва да спи.Тя заплака,разбира се-нормално.И аз реших да я оставя да си пореве.Все някога трябва да свикне.Нееее,свеки пристигна,твърдейки,че иска да си легне.И се започна пак-песнички,книжки.Стояла на вратата и плачела.Ами така ще в началото.Трябвало да даваме любов на детето,нали сме се били разбразли.И аз я питам-ти като си тръгнеш,кой ще й дава тази любов?Аз ще бъда сама с две деца.Отговор:ами майка й.Ама не мога да я приспивам по 40 мин,нямам тази възможност и да искам.Не,трябва да опитваме с любов.Еееее,издивях!!!Изобщо не ми помага това,че сега е при нея и я учи на такива мурафети.Изведнъж си тръгва и какво?-няма я прословутата любов,защото мама все пак трябва да стои и при бебето,а то не може да се вземе в стаята,защото Елла се буди.Егати филма,с извинение.Та тази вечер ще имаме сериозен разговор.

КОйто не е имал нерви да прочете романа,за което наистина ви разбирам,кажете ми,може ли едно дете да се остави да поплаче,за да се научи да спи само/тази техника засега няма да я прилагаме вечер,ама поне от следобедния сън да започнем/.И изобщо-вие как постъпвате?Много,много се нуждая от съвет,наистина!

Шуши,твоят син ми поразведри малко напушеното настроение с тая брада Laughing

Миленка,извинявай за вчера,беше лудница,не можах да пиша навреме.Изцедих се накрая,защото положението беше тежко,но днес поне изчезнаха бучките и всичко е наред Grinning

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 17:17 от ira_d

# 129
Гери,видях,че си тук/и нали съм порта,да те издам Laughing/-забравих миналия път да обясня,а ти ме пита-от Пловдив съм,но живея в Англия от 8 години.Но Пловдив си остава любимия ми град Hug

# 130
  • Варна
Ани, хубави снимки  Peace Размислихте ме и мен с тея книжки  Mr. Green

Ирка, първо не се ядосвай мила, не помага... и ако може да изразиш ясно и да обясниш - най-добре. Обикновено бабите решават да наваксат липсата на порасналите си деца, разглезвайки внучетата си и учейки ги на ужасно много неприемливи за нас неща. Но разговора от типа "право куме в очи" е най-добрия.... Макси също заспиваше и все още понякога -  с приказки, песни, придумки и какво ли още не.. но понякога нямам нито време, нито сили за това. А когато прекали с глупостите докато го приспивам - ставам, казвам му, че се сърдя защото не ме уважава, а аз имам работа, и че ще си заспива сам. Оставям отворени вратите на стаите и си върша работата. Не винаги заспива, но в повечето случаи. Или обяснявам, че в детската градина децата спят самички, и ако иска да ходи да играе с децата - трябва да спинка и той така, като големите дечица в градинката. Или пък ако ще има разходка след съня - му казвам, че колкото по-бързо заспи, толкова по-бързо ще дойде времето до разходката. Всеки път - според случая... но трябва да се научат вече, големи са за "бабешко люлеене на крака"... което колко трудно отвикнах, ако знаете  Tired
Та намери на Елла "слабото местенце" - може да й обещаеш, че ако сега те остави да идеш при бебка, после като се наспи ще я гушкаш мнооого мнооого, или нещо от сорта, ти си я познаваш. И каквото ти прецениш - това е правилно за Елла, бъди сигурна  Peace Hug

А за свекитата - аз няма да давам мнение за вашите, че току и моята я прихване нещо  Mr. Green

А по тоя повод с приспиването - ето как моя мъж приспива Макси  Joy http://www.youtube.com/user/velinakoleva Май по-добре някоя баба да му разказва приказка  Crazy

# 131
 hahahaТе май всичките татковци са така!И Елла скача така вечер LaughingПри нас проблемът е,че сме на 2 етажа и не искам да оставям вратите отворени,защото диването ще хукне по стълбите.МОже би трябва да опитам да ходя в другата стая newsm78/горе/.И аз така,Вифче,опитах днес-казах й,че ще ходим в парка после,ама свеки пристигна и нямаше ефект.
Имар,после казват,че бебетата се гледали трудно...това е със сигурност лаф на някой,който няма двегодишен дзвер вкъщи.
Ани,сега ще разгледам снимките ви и ще се включа по темата Wink
Свалила съм само 4 кг с раждането Sad.Качих само 8,ама останалите-преди да забременея,така че има какво да се иска.
Ние с Миа отиваме на разходка преди да са ни секнали ентусиазма/спят задружно/.И понеже никой не ме слуша като обяснявам,че Елла при никакви обстоятелства не бива да се оставя да спи повече от 1.30ч,няма да се намесвам и ще наблюдавам цирка довечера.

# 132
  • София

Ванилка,все забравям да ти кажа,че,да,на мен също ми харесва с "а" повече името WinkТо от вас тръгна идеята за него,много ми хареса като го чух още.

hehehehe  newsm08 smile3521 newsm51

# 133
Гери,видях,че си тук/и нали съм порта,да те издам Laughing/-забравих миналия път да обясня,а ти ме пита-от Пловдив съм,но живея в Англия от 8 години.Но Пловдив си остава любимия ми град Hug
Ей Ирка винаги ме ловиш JoyКакто винаги минах по диагонал,защото закъснявах да взема Любо от яслата ,но пак се ратоварих качествено.Да ти кажа и на мен Пловдив ми е любимия град и докъто учех там си мислех че ще остана завинаги,но поради ред обстоятелства се прибрах в Стара Загора-не го понасям този град особено местните сноби които са се взели на сериозно Mr. GreenРодом съм от Гоце Делчев и не понасям суетата с която живеят хората тук-така и не свикнах за 14 години.

# 134
Ira, изритай бабата. И сама ще се справиш Peace. Мъжът ти да ти помага отначало при приспиването на децата. Аз открих лесен начин да си оправям цялата работа на втория етаж , хем Мая до мен, хем не ми мрънка. Почнахме преди заспиване да гледаме филмчета. И докато тя се дзвереше, бебето хоризонтирано в леглото, аз миех и стерилизирах шишета. Устроих си всичко да ми е удобно. Свекърва ми никога не се е натискала да ми "помага" да приспивам децата. Аз ако искам винаги мога да й тупна едното докато приспя другото. Но така свикват, че са вече двама.
Друго - Елла може да не е непослушна заради баба си, а заради бебето. Това е голям стрес за нея. Иска да покаже надмощие.Иска внимание. Споко, този период преминава за един месец.

Имар, моето свеки е куку, но не е злобна и не ги прави нарочно нещата. Не съм чак такава мъченица. Просто си затварям едното око и едното ухо и става работата. Ако обаче някой ме провокира така , както при теб, ще му избода очите с бодлива тел. На майка ми особено.

п.с. Ира, сега виждам, че си всъщност в Англия  Thinking много лошо . бабата сигурно е с билет с фиксирана дата за връщане.

Общи условия

Активация на акаунт