МАЙските слънца все така щуреят и в морските вълни беснеят!

• 13 836
  • 259
  •   1
Отговори
# 90
Ирка, честитоооо...  bouquet . Здрави нерви и добри помагачи ти пожелавам.  bowuu
Абе, духи пухи, аз се чудя откъде ми е познат ника ти в другата отчетна, в която пишем. Старост нежалост!

Сега за свекървите да си дойдем на думата :
Значи туй нещо немската свекърва много либерална работа. Но само на пръв поглед.
Моята е на 77 години, видимо във форма, но не обича да ходи, поради което е забравила как се прави и си обикаля само вкъщи  Освен в петък между 9 и 10.30 , когато пазарува.
Подредба > Кухнята/ ползваме обща/ е "подредена" по много странен принцип. В единия шкаф има гевгири, чинии за торти, пластмасови чинии, рендета, точилка, едно шише майонеза , брашното в пластмасово сито, течен шоколад/ въпреки, че има специален шкаф за продуктите/. В другия шкаф има кафе, пластмасови купи, ренде, преса за картофи. На хладилника има 2 кухненски робота, които не са ползвани от поне 3 години. В трети шкаф има кафе, ренде/ не е печатна грешка/ , пластмасови купи  Laughing , гевгир/ пак и отново/. Ако се опиташ нещо да подредиш по друг начин,  настава хаос в главата на свекървата. Следва предупреждение, че не може да си намира нещата, И връща всичко в горе оказания ред.  Joy
Готвене >  Немската домакиня готви само на обед, моята свекърва готви ЗА обед , но почва от 8 сутринта/ например да прави сос за спагети с кайма и домати/ . Освен това готви понеделник, сряда и неделя. в останало време трябва да се ядат сандвичи. Когато се нанесох и почнах да готвя за обед и вечеря , ми каза, че много глезя сина й. Понеже не спрях, ми каза, че много ток хабя. Тогава тегли една благословия на организацията и спрях да "глезя" съпруга/ тя почна да му приготвя сандвичи.Даже да му ги сервира , докато той се излежава пред телевизора. Rolling Eyes

Миене  > Тефлоновите тигани не се мият, а се забърсват със салфетка. след това се прибират в шкафа,до следваща употреба/ виж. горе в кой дни се употребява/ Останалата посуда се мие в миялна, но предварително се забърсва със салфетка, да няма остатъци от храна и  ОЛИО. Най-големият враг на свекървата е олиото. Този подъл несъществуващ на пазара за нея до преди 2 години артикул  прави всичко ужасно - запушва канала на мивката , / а подстригването и измиването на подстригана глава в кухненската мивка  не вреди и не запушва/  и не носи никакъв вкус на храната , защото не е масло или бутарис/ пак масло , но за готвене/ или зехтин за салата.
Тялото се мие един път на седмица. Всичко друго е престараване. И хабя вода, изсушавам си кожата на децата и своята и т.н.
Българска кухня, традиции, чуждестранна поносимост > Българската кухня не е вкусна, не се яде,понеже "Селянинът не яде това, което не познава" / немска поговорка/ Българските традиции - може и без тях, А за приемането  > ами приема ме, но дели все още източно и западногерманци. И това 20 години след Обединението. Така че..без коментар ...

Пазаруване > Купува си най-скъпите марки прахосмукачки, перални, миялни, хладилник.след това или не ги ползва , или ги ползва палачорската. Например за да спестявам ток , трябва да пера само в събота и неделя. Което прави 6 перални.
Принципи > Децата може да ядат сладко на корем, ако си го вземат сами не поемам отговорност.
Децата гледат телевизия по цял ден. При това немски сериали.
Децата трябва да проговорят всичко на немски първо, щото иначе няма да го говорят и в детската градина ще им се смеят и няма да разбират нИщо
 Мога да гледам децата, но не й ако ми се налага да сменя памперс
Бебетата не се оставят да пълзят и да се изправят, защото като проходят рано, не ходят стабилно
Бащата на децата си е свършил работата с правенето им. той може да гледа децата , ако иска, но не е задължен да го прави
Нищо не се изхвърля.
Нищо не се изхвърля дори да е от преди 20 години и с 10 номера по-тясно
Холестеролът не е враг, 130 кг не са много не е нужна промяна в храненето
Нуделе/ спагети, паста и прочие/ може да се ядат всеки ден.По два пъти. Затова трябва да имаш в килера поне 5 кила.
Не се прахосмукира всеки ден , защото струва пари . ако има 2 /3 натрошени филии на килима се смита с лопатка и четка/ за почистване на покривка
Яде се на покривка, покривката обаче се пере на 2 седмици, като се пере всяка седмица от снахата се прави забележка, че ще се скъса
Килимът не се пере,защото ще се скъса, а се купува нов на всеки 7  до 10 години
Пердетата не се перат по-често от един път на 3 години.За причина - Виж горе що не се пере килима
Всички чекмеджета във всекидневната са пълни с кореспонденция и ненужни неща, а нужните неща се слагат зад и върху микровълновата в кухнята.

Дотук стига ли ми за златен медал? Или да вадя тежката артилерия

Последна редакция: сб, 09 авг 2008, 23:50 от rien

# 91
Риен, направо ме разплака от смях - наистина, звучи като виц...
Няма ли как да живеете на друго място, да не е при "любимата" свеки. Може да не спестите пари, но може да обясните, че все пак сте отделно семейство... Ти наистина си героиня да изтърпиш всичко това... Трябва по-сериозна обработка на мъжа ти.

Духи, много зелени снимки, а двойката влюбени ме разбиват...

Аз приспах мъжете, и нещо сън не ме хваща... Дано да спре дъжда, че ще кукувея до никое време... Като вали не мога да спя... Ако заспя сънувам кошмари и постоянно се будя - ужас.

Да си взема една биричка ли? Ама сама...  Rolling Eyes

# 92
Обработка , необработка - сто хиляди евро поне и по 3500 на година за ток и консумативи.  Shocked
Нали се сещаш, че с българска съпруга, при това домакиня, не е лесно . Няма финансовата подкрепа на едното семейство /тоест по моя линия/
Ние имаме 2 всекидневни и стая даже свободна. Просто устройството на къщата не предполага пълно разделение на 2 домакинства.
Е, вие нали се сещаш, че се боря някак с описаните абсурдизми.
Со кротце, со благо и со малко кютек  Laughing !

# 93
rien, умряхме с мъжо да се хилим  Joy Много весело у вас бре  Mr. Green
Да кажа и аз само за хиперактивността.. Я забележи нашите две слънца кога са родени - 30 май .. дааааааааа  Mr. Green
Явно има нещо в тази дата, защото моето е повече от неудържимо..
И ако твоята НЯКОГА е спала непробудно нощем, моето все още си се буди на 2-3 часа..
За заиграването - същата история - с мама само и само за секунди.. Всичко първо се троши, преди да се играе с него или се троши нещо друго с него , за да се провери кое е по-силно  Crazy или .. се трошй някой (най-вече аз, че съм му все в обсег), за да се види докъде ми стигат нервите  Twisted Evil .. За говоренето - бърбори всичко диването му с диване, проговори на година и 3м. и от тогава не е млъкнал.. особено като иска нещо е като латерна  ooooh! Да не говорим за краката - те пък грам не спират.. До преди седмица - когато си навехна глезена (след луди каскади в гората) - и цял ден стоя мирно на леглото, че с Милена се чудехме да не са го сменили  Laughing
Той не ходи. Само бяга - движението ходене не му е познато  Rolling Eyes Ако не го сложа да спи, няма да се сети да си ляга, независимо дали е спал преди 6 или 16 часа..
Такива истории де.. не че не ни ги знаете, ама ми стана интересно за датата 30  Simple Smile

# 94
 Thinking
Малко грубичко  Embarassed, ама ще трябва да почакаш да и се случи нещо, все пак е вече на 77...  Wink

Духи, и ние сме със същия синдром - 30-ти, само че април... От къде тази агресия да чупи и да хвърля - всеки ден му се чудя и обяснявям, че не трябва така да се прави... Дано да го израстат и да дойде по-кроткия период, че вече не издържам.  newsm78
А пищят ли, като искат нещо? Аз и с това се боря всеки ден... така се е научил да си извоюва желаното нещо.

# 95

Малко грубичко  Embarassed, ама ще трябва да почакаш да и се случи нещо, все пак е вече на 77...  Wink

Понеже се посмяхме да продължим шеговито, че такива неща не се пожелават никому. Peace
  Laughing Имам да чакам. Тя е полушотландка, раса дълголетници / над 100/  Joy
Па и тогава става още по-зле, Мъжът има 2 сестри и един брат.  Laughing

Аууу,духи пухи, не съм сама  newsm44 , обаче не е от датата. другото бебе и него на там го избива.
Четох, че може да е наследствено, по мъжка линия няма да са го наследили  Embarassed

Ами нея ,ако я оставя , ще се буди на всеки час. Но се обяснявам като малоумна по 50 пъти как и мама трябва да спи и прочие. И така постигам нещо.
Затова и не чупи и не къса. А днес си говорихме на български с цели изречения Flutter Провокирам я от доста време с едни играчки за пръсти . Каза>Аз съм мечо Иуууухаааа!
За крясъците следват безброй предупреждения, заплаха, изпълнение на заплахата ,ако не спре. И не крещи. Същото е за реването без изпълнение на заплахата. Оставям я да се нареве.Последния път й казах, "щом ще ревеш, ние сядаме във всекидневната. Като приемеш фактите, ми се обади".И дойде след 15 мин.  Simple Smile
Абе, какво да ви думам здрава атака на психиката от всякъде. Но аз не се давам.

# 96

Малко грубичко  Embarassed, ама ще трябва да почакаш да и се случи нещо, все пак е вече на 77...  Wink

Понеже се посмяхме да продължим шеговито, че такива неща не се пожелават никому. Peace

Разбира се на никой не може да се пожелае такова нещо, просто това остава като вариант...

# 97
Мамчета,не можах да ви чета днес.Миа рева ЦЯЛА нощ и я прекара сучейки...сега ббързам ужасно много да спя 5 мин-докато спи.Само да ви пусна снимки и да ви се оплача,че следродилните контракции този път ми вземат акъла-болииииии.Но това да е. http://www.denevi.snimka.bg/album.php?album_id=272330&pid=6849950

# 98
Риен, не мога да си представя как си се чувствала в началото там. Явно си била много вклюбена, иначе не знам.
Това да живееш в чужд дом не си е работа. Аз имам проблеми със собствената си майка в собствения си дом, пък камо ли в чужд...

Преди малко ми се развали лаптопа. Не разпознава хард диска. И сега не знам как ще издържа до понеделник, за да видят какво му е. Дано да има начин да се извлече информацията, че ще загазя. Не съм правила архив от години.... Мъжът ми вече ми вдигна едно конско, че важните неща се архивирали. Но няма файда.

Ирка, много е сладка мъничката Миа. Дано скоро да се адаптира към света и да не плаче. Ако с нещо мога да ти помогна - звънкай. Дори и с изслушване. Ако кърмиш седнала - пробвай да кърмиш легнала - така ще може да спиш и кърмиш.

# 99
  • София

Ако кърмиш седнала - пробвай да кърмиш легнала - така ще може да спиш и кърмиш.

да ирка, и ще заспиваш и ти, нали с отделянето на кърма се отделят и отпускащи и майката хормони  Laughing
но то това е първите 2 мес. - спим с бебето , ядем и 00 Mr. Green

а прилича ли  бебка  на елчо като новородено?

на миа последен зъб й пробива и на ранина след 6 почва на 30 мин да се буди и само с мен се успокоява, а като изляза за работа в  7 от утре татито да се оправя  Crazy
/казва,ч е ставала , плачела 2,3 минути, после той я слага на гърне и тя си казвала кое в youtube клипче да й се пусне  Mr. Green, после идва златна баба Лили Simple Smile, товари я на количката, Миа протестира , иска с колелото да се вози до 'сухата река', после й минава естествено, гледат долу котките на входа в съседство, или минаващия камион на 'Чистота' и отпрашват, после закусват, играят в парка на Герена, по обед тя заспива за 40 мин в количката обратно към тях и не иска да спи повече за деня, а когато я взема в 4 е кисела и иска да спи с мен, по - точно цоцка и НЕ заспива, а ако заспи, то е вече 6 часа и излизаме на разходка в 8,та заспива за нощта към 11  Crazy
луда работа! не може да се нагласи още към новото ежедневие, а от утре ще я вземам от баба й след 5, та незнам дали ще прескача съня вечер и направо ще ляга в осем, ама по - добре така, като скача рано сутрин в 7 да не ме изтърве Blush

е, оплаках ви се от режима ни, танче, радвай се че спи до 10 и нещо, вЕрвай ми, искам да е поспаливо, но...здраво да е, духи, ще почнат да спят душо,но е въпрос на време, прости ми иронията.... Mr. Green Crazy

е, и кафе да имаше сега, всичко щеше да е на 6 Money

пс риен, живи и здрави да са бабите, каквито и да са, определено заслужаваш приз за слонско търпение! Peace а мъжо има ли мнение по въпросите за икономията на ток и прочие?

# 100
  • София
Добро и от мен!

Ванилка, мерси за кафенцето! А на Риен - за сутрешната доза як смях  Hug ама и ти добре си го описала  thumbsup

Малката Миа е сладко бонбонче  Heart Eyes Ирка, бързо възстнаовяване!

Ели,  fingerscrossed да не е невъзвратимо загубено инфото!

Внаилка, леко адаптиране на Миа към новите реалности! А на детска ще я пускаш ли?

# 101
  • Варна
Добро утро и от мен!!!

Страйпърче, дано всичко с лаптопа е наред... аз моя го бях отписала, като удари гърма кабела на нета.... че такива искри прехвърчаха, но поне свалих снимките на Макси, че ми беше премаляло при мисълта за тях  Blush служебното инфо го бях прежалила....

Ирка, като ви видях двете с Миа на ръце - ауууу разтопих се. А ти си тооолкова усмихната, ох невероятни сте  Hug

Мерси за кафенцето, Ванилка!

А за хиперактивността - Макси е мноого палав, подвижен, непокорен и обсебващ, като си хареса някого. Но на мен ми се струва нормално, не харесвам кротки деца.. сигурно щото аз съм била прекалено кротка....  Thinking

Отиваме да редим паркет с мъжо, при свеки, правим си ремонт на стаята там, ама на нейни разноски  Blush демек ние си харесваме и правим, тя плаща.... а какво ъгълче сме си харесали... 280/180 м - има да се гоним на него докато спим  Crazy

# 102
  • София
руми, да записана е за ясла края на септ, да видим как ще й хареса  Thinking

мами с деца на ясла,като са болни кой ги гледа, ако не ви позволява  работата да отсъствате повече от ден, два Rolling Eyes

# 103
  • София
Вифче, много добре звучи това ремонтче за вас на нейни разноски Grinning
Бебе Миа е много сладка, а мама изглежда супер след раждането! Ира, мисля че е  взело твоите очи. Чакаме и още снимки с кака Елла.
Риен, завиждам ти за търпението и здравата психика, аз щях постоянно да се товаря. Успех с преборването за реда Crazy
Чак хиперактивен Румен не е, обаче голям зор виждам с нервничене и врещене. Обясняваме с нормален тон, вкарвам всякакви методи и изобретателност за разсейване и успокояване, но рядко има ефект. Понякога си мисля, че не това е метода и дори ми идва хубаво да го ошамаря... #Crazy Имаме си екстри като тръшкане и въргаляне по тротоарите, страхотно врещене в банята, май е време да седна да почета книжката на Додсън. Не винаги е така, но като се получи, не е лесно Whistling
Чао, отивам да разглеждам снимки на планинарчетата Grinning

Духи, а вие къде ходихте на почивка?
Сетих се да пиша за мерките на Румен, дребничък нещо върви - около 12 кила и 87 см, май няма други като нас. Не ще много да расте и това си е, а иначе си хапва.
Eто и малко от обещаните преди морски снимки:
http://meribal.multiply.com/photos/album/15/15

Ванилка, когато Румката е болен, за съжаление трудно му минава за по-малко от седмица, че и повече продължава понякога. Взимам болничен, колкото мога да си позволя, ако бабата и дядото тук нямат възможност и не са в отпуска, го пращам в Чирпан като краен вариант и после пак отначало.

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 10:14 от Bubble79

# 104
  • София
kak да няма, бабъл? хайде миа е  момиче /10кг/, но стоянчо на недка и той е във вашия диапазон Peace пък и всичко е ген и индивидуално Naughty Wink

Общи условия

Активация на акаунт