. Здрави нерви и добри помагачи ти пожелавам.
Абе, духи пухи, аз се чудя откъде ми е познат ника ти в другата отчетна, в която пишем. Старост нежалост!
Сега за свекървите да си дойдем на думата :
Значи туй нещо немската свекърва много либерална работа. Но само на пръв поглед.
Моята е на 77 години, видимо във форма, но не обича да ходи, поради което е забравила как се прави и си обикаля само вкъщи Освен в петък между 9 и 10.30 , когато пазарува.
Подредба > Кухнята/ ползваме обща/ е "подредена" по много странен принцип. В единия шкаф има гевгири, чинии за торти, пластмасови чинии, рендета, точилка, едно шише майонеза , брашното в пластмасово сито, течен шоколад/ въпреки, че има специален шкаф за продуктите/. В другия шкаф има кафе, пластмасови купи, ренде, преса за картофи. На хладилника има 2 кухненски робота, които не са ползвани от поне 3 години. В трети шкаф има кафе, ренде/ не е печатна грешка/ , пластмасови купи

Готвене > Немската домакиня готви само на обед, моята свекърва готви ЗА обед , но почва от 8 сутринта/ например да прави сос за спагети с кайма и домати/ . Освен това готви понеделник, сряда и неделя. в останало време трябва да се ядат сандвичи. Когато се нанесох и почнах да готвя за обед и вечеря , ми каза, че много глезя сина й. Понеже не спрях, ми каза, че много ток хабя. Тогава тегли една благословия на организацията и спрях да "глезя" съпруга/ тя почна да му приготвя сандвичи.Даже да му ги сервира , докато той се излежава пред телевизора.
Миене > Тефлоновите тигани не се мият, а се забърсват със салфетка. след това се прибират в шкафа,до следваща употреба/ виж. горе в кой дни се употребява/ Останалата посуда се мие в миялна, но предварително се забърсва със салфетка, да няма остатъци от храна и ОЛИО. Най-големият враг на свекървата е олиото. Този подъл несъществуващ на пазара за нея до преди 2 години артикул прави всичко ужасно - запушва канала на мивката , / а подстригването и измиването на подстригана глава в кухненската мивка не вреди и не запушва/ и не носи никакъв вкус на храната , защото не е масло или бутарис/ пак масло , но за готвене/ или зехтин за салата.
Тялото се мие един път на седмица. Всичко друго е престараване. И хабя вода, изсушавам си кожата на децата и своята и т.н.
Българска кухня, традиции, чуждестранна поносимост > Българската кухня не е вкусна, не се яде,понеже "Селянинът не яде това, което не познава" / немска поговорка/ Българските традиции - може и без тях, А за приемането > ами приема ме, но дели все още източно и западногерманци. И това 20 години след Обединението. Така че..без коментар ...
Пазаруване > Купува си най-скъпите марки прахосмукачки, перални, миялни, хладилник.след това или не ги ползва , или ги ползва палачорската. Например за да спестявам ток , трябва да пера само в събота и неделя. Което прави 6 перални.
Принципи > Децата може да ядат сладко на корем, ако си го вземат сами не поемам отговорност.
Децата гледат телевизия по цял ден. При това немски сериали.
Децата трябва да проговорят всичко на немски първо, щото иначе няма да го говорят и в детската градина ще им се смеят и няма да разбират нИщо
Мога да гледам децата, но не й ако ми се налага да сменя памперс
Бебетата не се оставят да пълзят и да се изправят, защото като проходят рано, не ходят стабилно
Бащата на децата си е свършил работата с правенето им. той може да гледа децата , ако иска, но не е задължен да го прави
Нищо не се изхвърля.
Нищо не се изхвърля дори да е от преди 20 години и с 10 номера по-тясно
Холестеролът не е враг, 130 кг не са много не е нужна промяна в храненето
Нуделе/ спагети, паста и прочие/ може да се ядат всеки ден.По два пъти. Затова трябва да имаш в килера поне 5 кила.
Не се прахосмукира всеки ден , защото струва пари . ако има 2 /3 натрошени филии на килима се смита с лопатка и четка/ за почистване на покривка
Яде се на покривка, покривката обаче се пере на 2 седмици, като се пере всяка седмица от снахата се прави забележка, че ще се скъса
Килимът не се пере,защото ще се скъса, а се купува нов на всеки 7 до 10 години
Пердетата не се перат по-често от един път на 3 години.За причина - Виж горе що не се пере килима
Всички чекмеджета във всекидневната са пълни с кореспонденция и ненужни неща, а нужните неща се слагат зад и върху микровълновата в кухнята.
Дотук стига ли ми за златен медал? Или да вадя тежката артилерия
или .. се трошй някой (най-вече аз, че съм му все в обсег), за да се види докъде ми стигат нервите
Да не говорим за краката - те пък грам не спират.. До преди седмица - когато си навехна глезена (след луди каскади в гората) - и цял ден стоя мирно на леглото, че с Милена се чудехме да не са го сменили

, обаче не е от датата. другото бебе и него на там го избива.
Провокирам я от доста време с едни играчки за пръсти . Каза>Аз съм мечо Иуууухаааа!
ама и ти добре си го описала
Ирка, бързо възстнаовяване!
да не е невъзвратимо загубено инфото!
Имаме си екстри като тръшкане и въргаляне по тротоарите, страхотно врещене в банята, май е време да седна да почета книжката на Додсън. Не винаги е така, но като се получи, не е лесно