Вродени сърдечни малформации - тема 3

• 43 021
  • 432
  •   1
Отговори
# 60
здравейте и от мен. не съм влизала тук отдавна, защото много дечица си отидоха и просто нямах сили да чета за болката.
виждам че при оперираните скоро дечица нещата вървят на добре, и много се радвам и се моля за тях!
Искам обаче да ви върна на въпроса на Елида, за плача при прегледите, но от друга гледна точка. в понеделник заведох Теди за пръв път на ясла - цяла сутрин е пищяла не е яла и не е пила нищо! Аз знам причината, така реагира винаги когато види човек в бяла престилка (дори и баба си, която е мед. сестра) Това е явно спомен от пете дни прекарани сама в реанимацията сред "бели престилки" . повече не стм я водила, но все някога ще трябва. От тогава се стряска на сън и скимти, или направо се разплаква, а през деня е по неспокойна, плаче за най-малкото нещо, не е толкова весела, въобще е различна.  Просто не знам какво да правя. тя още не казва думички и вероятно почти не разбира като и говоря, така че не мога да и обясня че това не са лекари и няма да я оставя там за дни, а проблема е че ще трябва да се върна на работа все пак.
Забелязах че вече се плаши и от по възрасни жени като я доближат докато се разхождаме - сестрите в яслата бяха възрастни, и сигорно е за това. Та и детегледачка може да не приеме!
КАКВО ДА НАПРАВЯ?

# 61
Здравейте!
Дано Гриша се справя все по-добре и по-добре  Praynig

Сандидани,
Моята беше по-малка, когато на предишния преглед една сестра я взе, съблече и плесна на студения плот на рентгена. Така рева, че се захласна. След това тя ревеше при всеки чужд човек, който видеше, не даваше да я доближи никой, дори и бабите и. И до сега през нощта плаче на всеки час или два. Не знам дали е от това, но аз само с това мога да го свържа.
Сега започва да приема повече хора, но не дава да я държи никой чужд човек. Иначе, когато е само с нас е доволна.
И това от един рентген -  все още не е оперирана, макар че при последния преглед казаха,ч е ще трябва и сега чакаме следващия преглед.
Според мен децата всичко си разбират, нищо, че са малки,  и просто трябва да мине повече време........А може и да си ни манипулират....

п.с. при вас как решиха да оперират преди годинката? на мен ми казаха след като стане на 1.

# 62
 k_v_r , просто не можеше да се чака. Тя много слабо надаваше, не можеше да прави абсолютно нищо на 5 месеца, само лежеше в креватчето и се смеше, беше си като новородена! за това настояхме да я оперират на 6 м, но заради едно вирусче се отложи и я оперираха на 7. От тогава започна да се развива като от нулата..
 А с яслата направо съм в шах какво да правя, мислех даже да им подаря на сестрита шарени престилки Laughing ,само че ще погледнат с лошо око сигорно!

# 63
 Praynig Praynig Praynigдано следващия път когато се включи таткото Гриша да диша сам и мама вече да е при него.

# 64
Дано има само хубави новини за малкия Гриша! Praynig и по-скоро да  е с мама в отделението Praynig

# 65
  • Русе/ София
Много се измъчиха родителите на Гриша – вече повече от месец в страх и притеснение. Детето ви ще се справи - всички се молим и вярваме в това!  PraynigКураж Деси  Hugи дано по скоро си при момченцето си в болницата! Heart Eyes

Сандидани,
Вече минаха повече от 6 месеца от операцията на Дарина, но плачът и нощните кошмари продължават. Започва с плач и хълцане докато спи, без да се събужда, след което изведнъж сяда в леглото и започва един страхотен вой…….Нищо не помага – танци, телевизия, музика, водичка…..Като имаш предвид, че не спи в леглото си (така и не свикна там) а с някой от нас и непрекъснато я милваме, гушкаме….. ooooh!Предполагам, че има някакви спомени от болницата
При личната я водя само да я претегли и Дари отказва да седне на кантарчето, а на преглед при кардиоложката….. -  жената си съблича бялата престилка преди да влезем в кабинета й. Tired
Явно си е до характера на детето и на клоун да се правя и на челна стойка да застана…не помага. Надявам се с времето да приема по спокойно нещата и страхът й да намалее. Thinking
Кардиоложката ни (в Русе) гледаше как се опитваме да я успокояваме на прегледите и ни се накара.  #2gunfire Обясни ни, че в момента (1г и 6 месеца) детето се опитва да ни манипулира, да разбере до къде се простират границите на позволеното. Може да се разплаче и да спре когато получи исканото, но когато стане на 3-4 годинки няма да може да спира плача си. Лекарката ни каза, че от един кардиологичен проблем ще направим още по-голям – детето ще започне да припада от „афектна респираторна недостатъчност” (дано правилно съм запомнила) т.е. когато е афектирана и започне да плаче, няма да може да спре и ще припада от недостиг на кислород.  Не знам за вас, но аз си давам сметка, че за момента отношението ми към Дари е по различно – все да не плаче, все да е спокойна, да не й се карам….доста толерантна съм към нея заради проблема й и всичко което е преживяла. Вероятно наистина съм я разглезила и в съчетание с големия й инат….”детето чудо” ни врътка на малкия си пръст. Whistling
Кардиоложката каза да я оставяме да плаче и да не й обръщаме внимание – засега съм приела тази тактика, въпреки че честно казано ми се къса сърцето на моменти. Виждам, че в повечето случаи реве на инат и след 20-30 минути (ако издържа)- започва да раздава подкупващи усмивки. Laughing
А вие не сте ли много малки за ясла?

# 66
Здравейте!

ОТ ВСЕ СЪРЦЕ СЕ МОЛЯ МАЛКИЯ ГРИША ДА СЕ СПРАВИ!!!  Praynig Praynig Praynig. ТОЙ Е ГЕРОЙ!!!   PeacePraynig Praynig МНОГО, МНОГО СИЛИ НА МАЙКА МУ И НА БАЩА МУ.  Hug

Минко тръгна на ясла миналия месец. Поплака два-три дена и сега - да чукна на дърво - няма проблеми. Свикна бързо. И се справя добре. Дано все така да е.

# 67
Гриша още е на апарат  Praynig.Нещо не се получава много сме притеснени .

# 68
 Да, Elida, малки сме за ясла, но няма как, трябваше да й запазя мястото. Майчинството ми изтича през Април и итогава ще е абсурд да и намеря място някъде. А следващия септември (ако до тогава взема детегледачка) я се класираме я не . Ще гледам да не я водя много-много, не смо заради вирусите, а и защото тя си е бебе в сравнение с останалите деца в групата. Просто такива са обстоятелствата... дано свикне с времето.

Кураж на родителите на Гриша, и ще се моля Бог да му даде сили да се справи!

# 69
Гриша още е на апарат  Praynig.Нещо не се получава много сме притеснени .

Вярвайте в добрия край ,въпреки всичко .
Ще се моля за Григор .

# 70
  • Варна
  newsm17 Моля се за малкия герой! Знам колко е трудно за чакаш месец с надежда от следващия ден детето ти да диша само...Гриша ще се справи, защото доказа, че е голям борец!

# 71
Дай Боже сили на малкият Гриша да се справи и в най-скоро време да се гушка в мама! newsm17

# 72
# 73
Какво става? Някой има ли информация за състоянието на Гриша?
БОЖЕ, ДАНО Е ДОБРЕ!!!  Praynig Praynig Praynig

# 74
Здравейте,аз ви бях писала че моят син е орериран.Искам да ви питам някой ползвал ли е силиконовите лепенки и дали има ефект от тях.Някои има ли информация за Гриша? Praynig Praynig Praynig PraynigДано има подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт