Отговори
# 180
Инче аз си взех помпа Philips Avent Isis Via (http://family-bg.com/prX_1236.htm) същия комплект с чаши, капачки и биберони. Аз си я взех от Хиполенд Simple Smile
Неди що да не може Simple Smile ако се връзва... аз само затова го дразня моя "мъж" Simple Smile ако ми беше съпруг, сигурно нямаше да се връзва толкова, защото сега от мен си зависи дали ще носи детето неговото име  Laughing е то по същия начин и той може да каже, че няма да му даде името си ама смее ли Simple Smile като ме знае колко ми е акъла  hahaha Joy
нашата стая е доста влажна, така че няма смисъл от овлажнител... даже сме си купили на Ceresit абсорбатора за влага...

# 181
Ето ме и мен след прегледа. Малкият човек е 1746 грама, нормално разположен с главичката надолу. Вървим една седмица напред - идеално.
Плацентата ми била с "добра структура" - това нищо не ми говори, освен че явно е наред Simple Smile
Тая "плацента сукценториата" дето ни тревожеше нямало да създава проблеми. Докторето каза направо да забравя, че я има.
В 36 г.с. антитела ще изследваме, че аз съм 0 кръвна група, а таткото е А. Но засега всичко е наред и живот и здраве няма индикации да не мога да си родя естествено Simple Smile

Относно пола - този д-р Калев съвсем ме обърка. Миналия  път беше сигурен, че е мъж, сега като момиченце му се видя. Та пак не е сигурно!
Това ще ни е първо детенце и нямаме претенции, но ни става леко мъчно - не смеем да изберем име, а й му говорим в среден род. Явно до последно ще сме в неведение, но това да ни е грижата  Laughing

Параход-ката е много права - и за мен тия освежители, овлажнители и прочее са маркетингова агресивност и са абсолютно излишни.

Помпата за кърма - решила съм да е Avent ISIS, но ще я купуваме в последния момент.

За роднините - колкото по-далече, толкова по-добре, според мен. Единствено майка ми бих допуснала да ми помага в грижите за бебето, но за жалост тя не е сред нас Sad
Моят овенски нрав не обича да му се дава акъл и да му се казва кое - как  Twisted Evil
На част от родата ми по бащина линия изобщо не сме съобщили, че съм бременна. Толкова са злобни и недобронамерени, че ме е страх от енергийното им влияние  Laughing

# 182
Момичета аз проблема с мухъла съм го решила с влагоуловител / заради високата влажност  у нас/. А освежител за въздух няма да вземам, за стерилизарора съм почти на същото мнение, остава да реша коя марка помпа ще взема.

# 183
За пък съм много навита за овлажнител, защото при нас парното ужасно много изсушава въздуха и никакви мокри кърпи или съдове с вода не помагат. Миналата зима всяка сутрин се събуждах с болки в гърлото и то не от простуда, а от пресъхнало гърло. Та и да не чакахме бебе аз щях да си мрънкам за овлажнител, но тъй като мъжа ми не е много навит вероятно ще вземем възможно най-евтиния  Crazy

За помпа и аз съм се спряла на Avent ISIS, но няма да я купувам предварително, а ако ми потрябва ще пратя мъжа ми да я купи.

syconium, мила, направо много ме разсмя с изказванията на Калев относно пола на бебето, защото сигурно и нас ни чака същото на следващия преглед. Ти при кой ходи на ФМ? Аз смятам да се доверя на Марков за пола на бебето  Peace

# 184
  • София
..... сега от мен си зависи дали ще носи детето неговото име  Laughing

нашата стая е доста влажна, така че няма смисъл от овлажнител... даже сме си купили на Ceresit абсорбатора за влага...

Ааааа, ако таткото реши да припознае детето не можеш да го спреш и ще му носи името. Знам, че се майтапиш, ама аз да кажа  Mr. Green

И ние миналата зима бяхме с влагоабсорбатори. Сега като сменяме квартирата ще видим как е положението.

# 185
Бях при Цолова във Фемина. То и тя не беше сигурна за пола - каза 80% момиче.
При Марков не успях да се доредя.

# 186
  • Lovech
Здравейте, момичета!
Инче, чак днес ми направи впечатление, че ме няма в списъка. В п редните теми си бях на 5-ти октомври, а сега липсвам, а имената Теодор и Даниел са за моето бебе, а не за Ванюша.
Иначе при мен всичко е наред, имам още една седмица да ходя на работа, след което - почивка и подготовка за бебо.
Моето бебенце също още не се е обърнало, но засега съм спокойна, че има време. Надявам се да се потруди и да се завърти, че ен ми се иска секцио.
Приятна вечер на всички.

# 187
  • в здрача
syconium защо ще изследвате антитела? Ако е само от кръвната група, това че ти си 0, а таткото А не е от значение, и ние сме така, но не са ни изследвали за това, дори това че въпреки че и двамата сме с положителен резус фактор, а малката се роди с кръвна група 0- . Проблем би имало едва при нейното второ раждане. Живот и здраве да порасне, да си роди детенце, пък до второто й медицината ще измисли нещо.

Днес адски ми се гади. Карам на печени филийки, защото при миризмата на каквото и да е друго и започва да ми се повдига. Много е неприятно, като се има предвид, че ми е за първи път, буквално. Съответно заради това съм станала и доста раздразнителна. На всичко отгоре ми се вие свят като се изправя права. Мъжа ми се майтапи, че той се оправя - аз го закъсвам. А като ви чета, че ходите по прегледи и се сетих, че тази седмица и аз трябваше да отида, а съвсем изключих, дори и час не съм си записала. Е, и другата не е късно.

# 188
Да за овлажнителя съм склонна да се съглася ,че не е с най-висок приоритет от всички покупки, но понякога се налага- особено в ситуациите, които Северинка описва. Ние живеем в къща и е възможно по-принцип да е по-влажно, така че ще направя някакво замерване.
За стерилизатора обаче не мога да се съглася, в съвременния свят това с тенджерите ми се струва доста примитивен и адски бавен метод, докато заври тая вода, пък докато се изварят шишетата, стерилизаторите все пак запазват съдържанието стерилно различен брой часове( при разл. стерилизатори). И аз съм се амбицирала да се пробвам да кърмя, но въпреки това ще ползвам и помпа, не ми се вижда удачно да я варя. Въпрос на гледна точка, никого не искам да обременявам с мнението си.
Tsv аз вчера бях така, беше ужасно , но ми мина за 1 ден, дано се оправиш бързо.
Еличке, да ти кажа честно радвам се че има още небракувани тук като мен  Laughing. Тая процедура с припознаването ми е малко...неприятна ама ...ще се стягаме уж другото лято за сватба, пък да видим.
Сев аз мисля, че на Марков можеш да му се довериш, той с такъв космически кораб ни преглежда, че не виждам как може да има разминаване, на моя последен преглед на бебо в режим 4Д така ясно му се видя пишето, че няма да има изненади надявам се.

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 20:47 от Lauren

# 189
Тsv, и аз се зачудих защо. Възможно е да не съм запомнила правилно и да са антигени, а не антитела. Изрично казах на доктора, че и двамата с мъжа ми сме Резус фактор +, но той каза, че ставала въпрос за друго.

Търся информация в интернет сега. Безуспешно.

# 190
  • Бургас
Lauren и ние не сме се бракували,ама и не искаме.
Почти 10г сме заедно от който 9 ги живеем като семеиство.
Мисля,че почти 1/3 от мамачетата не са женени за любимия.
Така че сме голяма групичка.

Сикониум браво за бебока,голямо човече.
А дали е момче или момиче не е толкова важно.
Съжалявам,че майка ти няма да е свидетел на твоето щастие.

Майлили сладурче аз още не съм обиколила и един магазин.
Нали бях на работа и нямах време.
Утре си отивам при мама newsm44 В тази връзка ще липсвам от виртуалното пространстно
около 9-10дни,щото на село нямям компютър.
Бургаските магазини ще овършея като се върна от село и ще дам пълен отчет. newsm53

# 191
Сев На мен един лекар от Шейново ми каза че Марков е един от най добрите на ФМ и да му се доверя напълно а след това и той потвърди пола на бебата.Така че спокойно сипазарувай в розовко Wink

# 192
  • Варна
Syconium, не търси, аз ще ти кажа  Wink. Става въпрос за несъвместимост в кръвните групи, независимо че сте и двамата с положителен резус фактор, заради 0-вата група на майката. Ние сме с 0 и АВ положителни и вече 3 пъти ми пускат антитела /казва се АВ0 несъвместимост/. Рядко се среща да се прояви - изразява се в антитела, които майката образува срещу плода, най-честото изражение е по-тежка форма на жълтеница у бебето като се роди. При първа бременност /ако няма аборти преди това/ май няма опасност от образуване на антитела. Дано не съм ви стреснала, наистина казват, че е рядко срещано, а и ако се установи има какво да се направи по въпроса.
Помпа за кърма аз имам - също на Авент, в една от предните теми бях писала, че съм страшно доволна от нея, свърши ми идеална работа, т.к. като се върнах на работа 6 месеца се изцеждах, за да хранят Никола с кърма докато ме няма.
Мнението ми съвпада с това на Параход - за майките, които смятат да кърмят шишетата и стерилизаторите са излишни. Може да си спестите разхода в началото, а после ако се наложи да си купите. Lauren, има и течен стерилизатор - в тенджера се сипваше в определено съотношение с вода и се слагат вътре шишетата и бибероните. Аз така стерилизирах и бях страшно доволна, но все пак кърмех и за стерилизация имах само биберон залъгалка, помпа и шише за вода, от което никой не пиеше  Wink.
За влагоуловители и овлажнители не мога да се изкажа, никога не съм ползвала.

# 193
helenka, много ти благодаря  Hug звучи успокоително

# 194
Голям съм заплес, пожелах ви снощи успешни прегледи, пък забравих за моя   Crazy. Та, и аз днес бях на преглед. Моите са по-скучни от вашите, но да се отчета. УЗ е същия, на който гледахме синчето преди 12 години  #Crazy, няма екстри като тегло, диаметър на главата, проследяване на тонове. Видяхме в общи линии, че малкото е добре, обърнало се е накъдето трябва  smile3501 и за първи път док се осмели да говори за момиче. Ама то може и да е последица от голямата уста на майка ми, която ме разкри на лекарката, че съм ходила в Пловдив на 4D и са ми казали пола. Обиколката на корема е 98 - 8 санта напредък за месец, фундус - 28. Кръвно - 105/60. Хемоглобина ми бавно и славно се покачва, но още не е колко трябва.
Пак за шишетата и стерилизаторите - може да се повторя. И аз съм кърмила майка, шишетата си още мотам по шкафовете по простата причина, че са почти неизползвани. По същата причина няма да избързвам със стерилизатора, ако установя, че ми е жизнено необходим   Mr. Green тогава. По тия шопинг-теми никога няма да стигнем на едно мнение  Wink. Общо взето сме в две групички - едните мами ще се презастраховат и ще си вземат всичко, което евентуално може да им потрябва. Другите (като мен  Mr. Green) ще си спестят голяма част от бебешките екстри и ще купуват когато се наложи. Първите ще си мислят за вторите, че са циции, а те пък за силно пазаруващите мами, че са неразумни  hahaha. Обаче именно в различията е чара  Hug
Хареса ми асоциацията на Lauren за кравите и електронните доилки  Joy
Небракуваните мами - не мисля, че има повод да се чувствате различни от бракуваните  Peace. Неприятни са наистина процедурите след раждане, но скоро и това ще се уреди - нали уж ще узаконяват фактическото съжителство
Инче, и аз мерси за списъка. Разпечатах го и септември като тръгна по магазини ще ми е задължително в ръката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт