Отговори
# 165
Здравейте на всички. Много рядко пиша, но редовно ви чета. Сега имам един въпрос - днес бях на консултация. Бебка е седалищно разположена. До кога има възможност да се обърне. Все се надявах вече да се обърнала, за да родя нормално. Чувала съм че може и в последният момент, ама тогава дали има още място.

# 166
  • София
Забранявам повече да се нервирате  Naughty

Аз както се кокорих, че съм качила 2 кг за последните две седмици, реших, че едното кило е от чехлите и дрехите и пак се метнах на сладките неща.  Mr. Green Голямо съм говедо. Обаче мъжа ми  само си измисля разни оправдания защо не ми е купил вчера плодове. Някой ден ще има ли значение с какво ще се оправдае ако не е нахранил детето?! Така се ядосах. Ама и бързо ми мина де.  Laughing
Снощи се разревах, защото докато му говорих нещо той заспа. Разбирам, че е уморен, но в такива ситуации вместо с мозъка си мисля с хормоните. Та идеята ми е, че и другите не се държат адекватно на ситуацията, ама и ние не сме много читави  Joy

# 167
Днес, направо всички ни е налегнал "мързел".

каран, по напред писахме, но моите притеснения ги разсеяха като казват, че може и да отидеш да раждаш и в родилното бебс да се обърне, т.е. до последния момент има шанс. Иначе казват, че то 33-34 г.с. трябвало дас е завърти, после просто много му отеснява и е по-трудно. По напред в темата имаше линкчета за упражнения и подобни стойки, за да помогнем на бебчовците дас е обърнат.

Мами, айде аз пак да питам, тези които са напазарували, разбира се, какви помпи за гърди си купихте или сте се насочили да купите, дайте линкчета със снимки, моля ви, че съм тръгнала да разпечатвам на мъжа от интернет в образ и картина, да му е подготвено всичко, което трябва да ми купи, ако случайно не сме успели предварително, за да не се шашка и да го пращам за едно, а той да идва с друго.

mylili, твоя заспива, а моя гледа ли ТВ, било филм, за мач не коментирам, и да говоря и да не говоря, кел файда, все едно съм въздух и ме няма. Щипя го, блъскам го, нема такава стена. Ама като хипнотизиран е. А еле пък ако седне да играе на компютъра... няма да обяснявам!  #2gunfire

# 168
Здравейте на всички. Много рядко пиша, но редовно ви чета. Сега имам един въпрос - днес бях на консултация. Бебка е седалищно разположена. До кога има възможност да се обърне. Все се надявах вече да се обърнала, за да родя нормално. Чувала съм че може и в последният момент, ама тогава дали има още място.
И мойта беба е седалищно.Казаха ми че всичко е възможно но колкото повече време минава толкова шанса намалява.Имало някакви упражнения за обръщане но не знам какви са.Аз свикнах с мисълта че може и да не е нормално раждането пък каквото дойде Rolling Eyes

# 169
Тия мъжове нещо не ми харесват.И моя вчера ми се отваряше,ама го загърбих и си легнах.Днес мисля да не му говоря,макар че ми е минало вече.Нещо определено му има,това не му е естественото държание.Айде стига ,че станахме като дъртите свекърви дето все се оплкват от мъжете си.
Инче,мерси за списъчето.И аз си го разпечатах и ще си го нося вкъщи да го чета.
Във вторник ходихме на лекция за кърменето.Който не дойде изобщо да не съжалява.Нямаше абсолютно никаква лекция,но доста майки си бяха довели децата и нагледно видяхме какъв ужас са събрани на едно място 20-тина дечурлига-писъци и крясъци.След като хубаво увряхме в жегата си тръгнахме поживо -поздраво.Поне се обзаведохме с брошурки да четем.И някакви тестерчета на Мустела.
Хайде да идва уйкенда и да си почиваме.Дано се поразхлади малко.Като казах уйкенд,майчетата да казват кога им е удобно за кафето.Ако организирате нещо за неделя ще дойда ,но събота съм на сватба и ще пропусна.Айде пишете.

# 170
  • Варна
Здравейте,докато съм още на работа да си споделя радостта-одобриха ми отпуска Party-другата седмица до 14ти съм на работа и сдавам, 15ти е неработен ден за Вн,така че каквото съм работила-работила

После-пропадна ми изненадата, дошъл си тази сутрин наш джуниър-мъжът ми, и от нетърпение дойде в обедната почивка да се скифаме набързо.....та идва и му звъни телефона и гледам-НОВ Shocked,ама не моя,ами негов си-купил си го на път за вкъщи........ ooooh!
Сега като ви пиша и ми е много смешно Laughing
Та за да не се "сърдя"той ми подари новия си телефон на мен,пък аз му подарих новия телефон от мен  Laughing
В момента нямам възможност да  пиша повече,но скоро ще намеря време да вляза пак

П.П-всъщност,телефона,който аз му избрах е по-хубав модел от неговия нов телефон-така че той печели Laughing

# 171
Що бе, девойки, аз пък си мисля, че са ни съвсем добри мъжете, просто нашите хормони играят кофти номера...

Между другото аз на моя също съм му писала черна точка - в нашето семейство аз съм шофьорът, той уж има книжка, но понеже е живял дълги години в чужбина, грам не може да кара кола... колко се кандърдисвахме да се запише на курс, отиде на 2-3 урока, нещо не му хареса... и сега кой ще ме кара да раждам и обратно с бебето? Simple Smile

То с тия назряващи изгледи за планово секцио, май ще се карам сама... Но пък от това не ми става по-малко мил Simple Smile

Иначе за всички останали проблеми с роднини съчувствам горещо!!! И аз имам какво да кажа за неразбирането от тяхна страна, и хич не съм мераклийка да ми виснат на главата точно след раждането, когато съм най-изтощена и кисела (живея от 15 години вече отделно от тях). Хайде холан, може пък да е възможно и без бабешка помощ да се отгледа дете.

# 172
Ина аз ще си купувам помпата на Авент- механична / има и електронна/ . На нея могат да се слагат както контейнерчета за кърма така и шишенца,което после е много удобо защото махаш помпата,слагаш биберона и ето готово шише.Но всичко трябва да е на Авент де ,че се водят "система".

# 173
Здравейте момичета днес ходих на лекциите след това в една бебешка борса в Хаджи Димитър. Казва се Даяна и Ники и са производители. Купих и аз за сефте някой неща. Хубаво е, че дрешките които там се шият са на добри цени. Аз ще ходя и към края на август за зимната колекция, т.е. за космонавчета и по плътни ританки.
Ина багодаря за списъка мисля само, че трябва да се добавят някилко пелени / бархетни и тензухени /, за друго не се сещам.

# 174
  • София
Параход, може, може да се гледа бебе без баба. И аз смятах да ги отрежа всички (тя само майка ми е казала, че иска да идва), обаче с моето лежане вече осъзнавам, че няма да имам сили за нищо и я поканих официално. По-добре мама отколкото някой друг. Днес едва слязох от 3 ет. Крачката не ме държат.
На мъжо казах да си вземе отпуската за след като майка ми си тръгне, за да имаме време да останем насаме тримата.

Тони, изненада пак е имало ама сега и ти си намазала  Peace Честито за отпуската!  Simple Smile

Упражненията за обръщане на бебето са на принципа, че долната част на корема, където му е дупето трябва да е на по-високо от горната част на корема. Главата на бебето му била най-тежката част и натежавайки го обръщала. Незнам дали действа. Аз без да искам пробвах другия метод и бебка веднага се обърна. Където й е главата се слага нещо студено и бебето се стреми да го избегне. Ама после пак се намести с главата надолу.  Mr. Green

Енигма, и аз си взех помпата на Авент с чашките.  Simple Smile

Недялка, може ли да споделиш кои са хубавите магазини за бебешки стоки в Бургас, че майка ми днес обикаляла, но останала не особено очарована. Пък и не й се е налагало досега да ходи по такива магазини и не ги знае много. Все пак имаме купено розово плюшено гащеризонче.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 17:44 от mylili

# 175
Каран, пусни в Гугъл " седалищно упражнения". Има купища информация. Момичетата тук са ти написали сбито най-важното, но ако искаш повече......А ние пък се завъртяхме да ви се похваля, днес я видях  newsm68. По-късно като се прибера ще пиша повечко, сега нямам време  Hug

# 176
И аз съм се насочила към помпата на Авент, механичната разбира се, да не сме някакви крави ,че да ни дои онова електронно чудо, точно с кравите го асоцирам.
На Авент нещата страшно много ми харесват, но ме посъветваха да ползвам шишетата на д-р Браунс, та се чудя как ще стане съчетанието, щото мисля и стерилизатор на Авент и нагреваател да си взимам newsm78
Вие мислите ли да си купувате овлажнители за въздух, аз се чудя, защото този на Авент е сериозна инвестиция, има и някакви други- с топъл, пък със студен въздух, пък йонизатори, не знам си какво, ако някой ги е разучил по-подробно , да разясни, ще се радвам.  bouquet
За мамите със проблемите с предлежанието, стискам плци бебеттата да се обърнат, на сестра ми и двата мъника се обърнаха супер късно, на 1 преглед в седмия месец й каза 1 лекар, че в практиката му се броят на пръсти случаите, в които бебето да се обърне толкова късно, но напротив бебо си се обърна и си се роди нормално, след няколко години бебка( моята племенничка) също се обърна късно, дано!

# 177
Момичета, втелясвате се в посока ненужни покупки, ми се струва...

Овлажнителят се замества идеално с мокра кърпа или съд с вода върху парното, е, да, трябва да се сменя, но пък върши същата работа. А пък стерилизаторът не прави нищо, което да не може да го свърши една тенджера с вряла вода. Да не говорим, че ако кърмите, ви трябват 1, МАКСИМУМ 2 шишета.

# 178
  • Бургас
Момичета да ви кажа едно изказване на моито мило,за да развеселя.
Мрънкам аз оня ден на Николайчо той ми кима разбиращо.Накрая го питам разбира ли ме - той вика да.След час два се изцепва по темата при което аз ядосано питам:
Ама ти изобщо ли не си ме слушал?
на което той отговара,цитирам:
-Абе жена аз не те слушам от години ти сега ли разбра?
Аз #Crazy след което ни избива на смях и така ми мина нервата.

Параходче и аз ще ти кажа като Майлилито може да си гледамеме децата и без баби.
Нашите баби ще идват поединично ,щото ако са на куп ще  smile3511

Плана е да дойдат за по една седмица ,щото отдавнат го чакат това внуче.
Но и аз и Милото не смятаме да си подлагаме нервите на по-дълго изпитание.

Тони честита отпуска.Малко остана и ще си починеш и ще се отдадеш на мисли само за грахчето.

Мис да си изкараш добре на сватбати и да хапнеш от вкусотиите и заради нас.

Еличка мама ти си мойта муза,следващиет път ще използвам твоя подход,ако може разбира се,и ще го накарам да си глътне граматиката smile3508

Алис ми на мен ще ми подарят помпа та не съм мислила.

Овлажнител няма да взимам.Все пак не живеем в пустиня,а на морето и това ми идва излишно.
Като се замисля никоя моя позната мама не ползва независимо къде в Българие живее.

И пак се улях,ама ще помоля да ме извините Blush  bouquet

# 179
  • София
Недялка, моля те да ми кажеш за магазините в Бургас  Praynig

Абе ние последните години страдаме от повишена влажност. Първо я замерете преди да си докарате мухъл и плесени, които са опасни за бебето. Аз овлажнител няма да ползвам. Наистина ако се усети нужда и една мокра кърпа на парното спасява положението.

Общи условия

Активация на акаунт