Отговори
# 210
Привет и от мен, мамита!
Първо много ме радват добрите новини от прегледите, дано всички, на които им предстоят се похвалят със същото!
За помпа и стерилизатор, аз също като начало ще си пасувам, ако се наложи ще се купува.
Ние снощи бяхме с родителите на нашето шаферче и те ни подариха неговото кошче за кола, не бях мислила за такъв вариант, но пък сега като го гледам вкъщи и мило ми става! Предложиха ни и количка, но все пак не ми се иска всички тръпки около купуването и избирането на нашите си вещи да пропускам, та тактично за сега отклонихме предложението Simple Smile
Тони - много изненадки ти е подготвил милия, все така да продължава и взаимно да се радвате.
Хайде лек и усмихнат ден засега от мен! Hug

# 211
Сиси, аз понеже поизчетох една част от Кърмаческия форум и там пишеше, че не трябва гърдите да се до изцеждат, защото ако бебето е изсукало 100 мл (примерно) и гърдите си произвеждат за следващото кърмене същото количество, но ако ти източиш още 100 мл. след това гърдите за следващото кърмене вече ще произведат 200 лм. мляко и ако продължава така дълго време ще ти се наложи действително да се изцеждаш поради хиперлактация и евентуално болки в гърдите. Освен това пишеше, че на едно кърмене се дава само едната гърда, а на следващото - другата и т.н. Дано да си ме разбрала и ако имаш време прочети го този форум, защото наистина много се научава, има много неща, с които не бях съгласна преди да прочета статиите, но после се убедих, че така се правят нещата  Peace
Значи явно всичко е строго индивидуално  newsm78 Това, което на нас са ни казали , може би важи в случаите, когато се налага стимулиране на процеса, т.е. кърмата не достига.

Да и аз си мисля, че е за майки, които имат малко кърма  Peace

С голямо закъснение ви пускам линк към снимките от началото на юли, когато ходихме в с. Широка Лъка и Чудните мостове. Ако ви се разглежда, заповядайте http://kenli.nbu.bg/pics/index.html

Само дето моя мъж го е мързяло да изтрие няколко не сполучливи снимки и да обърне в правилана посока други  ooooh!

# 212
Здравейте, девойки.
Честито на печелившите, за които днешния работен ден е последен Simple Smile Аз имам още една седмица, след което ми предстои голямото пренасяне Simple Smile

Вчера жената на брат ми ме изненада, че ще ни подарят шезлонг и помпа за кърма. Много се зарадвах

Напоследък си мисля, че сякаш много сме се съсредоточили върху материалния свят на бебчо. И аз по цели вечери говоря на любимия кое кога и от къде трябва да се купи и малко му се дразня,че той не е на съвсем същата вълна. Но пък той вече чете книги за първата  година на бебето и за възпитанието... Та се замислих, че той подхожда много по-умно от мен. Сред цялата суетня около пазаруването оставих по-важните неща на заден план. Но мисля през отпуската да се отдам на активно четене - дано имам време.

Малко искрено и лично се получи, но то пък и темичката ни си е такава  Hug Hug

# 213
Здрасти! Присъединявам се към недоспалите. Цяла седмица си отспивах като цар, дори не се будех за WC, снощи пък беше едно въртене....точно преди петъка, когато съм най-гроги.
Сисилия, според мен си права. В началото бебчо е малък, съответно хапва по малко и остава кърма в гърдите, която трябва да се изкара. Иначе се получават неприятности, които сигурно са в подробности описани в Кърмаческия (не съм стигнала до него още). На някои е по-лесно да цедят на ръка, на други с помпа. По-нататък беба започва да яде все повече и изсуква цялата кърма, поне при мен беше така и не се налага цедене. Не е абсолютно задължителна помпата, но да кажем, че на по-голямата част от кърмещите е необходима
Сев, ако правиш драстични промени в прическата (нали щеше да сменяш цвета) пусни едно фото. Снимките от пътуването ви са прекрасни, много красиво място. А вие двамата сте големи сладури  Hug
Лек ден на всички  Hug

# 214
Ние,
Александра и Денислав

и нашите родители (Elichka_mama i Sisilia) Ви каним:
Скъпи гости ни бъдете и на 30.07.2030 г. ни уважете.
В деня уречен не закъснявайте,
точно в 17.00 в храм "Св. София" заповядайте,
където пред бог ще се вречем,
да се обичаме до сетния си ден!
В ресторант "Лебеда"
веселбата ще продължи от 19.00 ч. до ранни зори!

# 215
  • София
Ние,
Александра и Денислав

и нашите родители (Elichka_mama i Sisilia) Ви каним:
Скъпи гости ни бъдете и на 30.07.2030 г. ни уважете.
В деня уречен не закъснявайте,
точно в 17.00 в храм "Св. София" заповядайте,
където пред бог ще се вречем,
да се обичаме до сетния си ден!
В ресторант "Лебеда"
веселбата ще продължи от 19.00 ч. до ранни зори!

Хи хи, супер е  Hug

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 10:58 от sisilia

# 216
Добро утро и от мен ( то вече си  е добър ден май ).
Как сте? Ние от сутринта сме по болници, че майка ми нали си счупи крака , ама слава богу нещата са добре и след 20 дни ще и махнат гипса.
Следобед ще ходя на лекар, да видим как е малкия палавник. Чета тука за ниска и висока плацента, мен никога не са ми споменавали за това, нямам идея за какво става въпрос. Всеки път доктора вика бебето е добре, водите са добре, плацентата е добре , ама без повече подробности. Незнам да питам ли по-задълбочено....Ще видим довечера.
По въпроса за мъжете - явно нещата са си стандартни. Прибира се от работа, целува дежурно първо мен, после корема, и дотам....незнам аз ли съм претенциозна, ама така ми се иска да седне малко, да прочете нещо за бебетата, да ме поразпита какво трябва да се купи, да прояви малко фантазия за играчките, цветовете, дрешките....Само вика - "Душа, спокойно, всичко ще е наред..". Вечер като си легнем, аз половин час след това още търся удобна поза, че ми е трудно дишането а и да не натискам малкия, а нашия тати вече сънува. Хем знам, че е изморен и гледам да не го обременявам излишно, хем пък ми се иска да споделя моите емоции, свързани с бебо... newsm78
хайде ..до скоро...

# 217
Здравейте, момичета!
Ели, много сладко това Joy Леле, как ще си отлети времето, докато се усетим и то вярно ще дойде Laughing
Мами, приятни прегледи и само добри новини Peace Чакаме отчет Naughty
Весело изкарване на всички заминаващи Party
Леки и спокойни работни дни на всички, на които им остава малко да отпуската newsm10
Тони, ама сте се изненадали взаимно с мъжлето Laughing много хубаво Wink
Снощи си легнах в 1 ч. с надеждата да си поспя днес, но уви... надежди- говежди ooooh!, събудих се в 7ч,
Приятен ден Hug Heart Eyes

# 218
  • в здрача
Здравейте на всички, днес е петък и нямам търпение да си вземем щерката от село и да я гушна. Остават още само 4 седмици до болничния, тогава ще се впусна по магазините. Ама помпата и аз ще я оставя за след раждането, както и количката. За помпата помня, че смених доста докато си намеря най-подходяща като за мен първия път. Все не ми пасваха.

syconium и аз не харесвах розовия цвят. До годинката имаше едно-единствено костюмче в розово и бяло и съответно като ни видеха навън казваха - а, какво хубаво момченце  Rolling Eyes Отначало обяснявах, че е момиче, после вече ми писна. След годинката вече сама искаше да избира дрехата, която да облече, а на две искаше сама да избира дрехите, които да й купя. Ако нещо не го е харесала, не искаше и да го облича, освен ако не бърза за игра или излизане, тогава само и само по-бързо да се премине към съществената част обличаше без протести, това което й дам. Като тръгна на градина и се започна с изискванията - ама сандалите трябвало да бъдат и с лепки  отпред, ама искала розова рокля, ама защо съм купила само една рокля с Ункси-те, трябвало да са 2, че да има какво да носи /въпросната рокля се облича 1 ден, пере се вечерта, за да може на сутринта да я сваля от простира и да я облече отново/. По едно време забелязах, че нещо изчезват дрехи от гардеробчето й в къщи, а нашата красавица си ги складирала в един стар хладилник, който използвала като гардероб и се крие там да се преоблича. Случайно минах от там и ми беше казано да изляза от нейната стая, т.е. пространството около хладилника, който бе барикадирала допълнително с един стол, защото я притеснявам, а тя трябва да се облече за бал на принцесите. Та вече претръпнах и дори започнах да харесвам розовия цвят, дори имам рокля в розово /друг е въпроса, че нямаха моя номер от другите цветове/. И да, по магазините повечето неща за момичета са в розово. Затова и сандали, че и ботуши в този цвят е много лесно да се намерят.

Госпойца Димитрова и аз съм така - опашката много ме боли, изтръпва ми и десния крак до коляното, но невроложката каза, че е от захапан нерв и ми даде да се мажа с лидокаин. Ако много боли и папаверин по 1 хапче сутрин и вечер. Досега до папаверина не съм опряла, той беше в случай, че само с лидокаина не премине болката. Отделно сякаш от две седмици насам имам непрекъсната мускулна треска в двата прасеца, чак нощем ми се схващат.

Още нещо щях да пиша, ама сори - забравих.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора. Сега ще прочета.

# 219
Сев много хубави снимки Simple Smile
Теди много сериозно предложение направиха за бебка и аз поддадох  Laughing

# 220
Северинка, наистина са много красиви снимките Simple Smile

Elichka_mama, няма ли да разкриете подробности около зестрата за "драгия зрител"  Laughing

# 221
Аз отново имам проблеми със снимките в албумчето -не мога да пусна снимки в албум лято .А къде са новите снимки на Сев ?

Ужасна жега ,как спите бе мацки ?Мен ме е страх да спя на климатик ,че и без това имам проблеми с кръста.

Аз вероятно ще работя до края на септември и като чета ,че една по една излизате  кой в болнични,кой в отпуск ми става едно  Confused ... ама няма начин .

Пожелавам ви приятен уикенд на всички ,които  заминават някъде.

Момичета от Пловдив -кафе  в неделя сутрин  в 10.30  отново ?

# 222
    Привет момичета  Hug!
 Аз сутринта бях на ЖК,доктора ме похвали че изглеждам страхотно и не съм качила много килограми (аз този месец съм +2,а като цяло към 9-10кг).Дадоха ми часове и за септември,но аз им казах че няма да ги ползвам защото мисля да съм родила Joy,много се смяха с мен.А като показах на доктора колко съм пластична и как се сгъвам и в 8-мия месец си лакирам само ноктите на краката той такива очи опули  Shocked.Голям смях,каза че щом се чуствам добре да си ходя на йога и да си правя упражненията,секса каза че и преди за болницата да тръгна пак мога да си го правя щом мога и се чуствам добре.Бебка все така си е с главичката надолу,има много околоплодни води,сърцето е добре,само дето много бързо расте (не че е лошо това,ама аз дума не давам да се говори за секцио).А тя сега вече е 2350гр.,а доктора е убеден че до края ще надхвърли 4кг,което за нормално раждане ще е голям зор,ако изобщо се навият да не ме режат Sad.Но нищо,здраве да е.Май и аз няма да купувам дрешки за новородено,а направо за 3-месечно Joy.
  Лек ден и се пазете от жегите!

# 223
Никози тя Сев даде линк в последния си пост Simple Smile
syconium смея ли  Laughing като дойде сватята тя ще каже  Joy
Съни, Папукчиев май все големи ги измерва бебетата Simple Smile браво за прегледа Simple Smile
аз съм +15-16 кг. вече, ама също успявам да си лакирам ноктите на краката успешно и така...

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 13:12 от Elichka_mama

# 224
  • в здрача
Nikozi защо чак края на септември, би трябвало някъде втората седмица на септември да излезеш в 45-те дни преди термина или от работа ти го налагат?

За кърменето и помпите се сещам, че в началото давах от една гърда, на следващото - от другата, но докато кърмех от едната, другата започваше да тече и й слагах едно шише за да събира кърмата да не се цапам. Като се накърми бебчо доизцеждах каквото е останало в гърдата /което си беше малко/. Така ни инструктираха в родилно. И като наближеше време за следващото хранене гърдите започваха да текат /затова са много удобни тампоните за гърди,  да попият това което тече преди да се сложи бебето на гърда, но трябва и те да се предвидят в сутиена, да има място, като имате предвид, че като се напълнят гърдите с кърма увеличават допълнително обема си/. Затова и сутиена за кърмачки ще бъде купен след раждането, че да преценя какъв размер ще ми трябва. Към 6-тия месец кърмата така се регулира, че вече нямаше изтичане и си се произвеждаше точно толкова, колкото изяждаше бебето. Дори като започнахме захранването изцеждах гърдата, от която трябва да дам и с кърмата приготвях пюрето за бебето. Моята красавица обожаваше картофено пюре с кърма /то и на мен ми беше вкусно/. И сега го хапва, но само когато е пасирано с краве прясно мляко, при това домашно, иначе хапва мъничко и го зарязва. Тогава и зарязах тампоните.

sunny_77 честито! може да си имаш едно голямо бебче, и не се притеснявай, има и деца родени нормално над 4 кг. Те първите месеци не наддават много и в даден момент тези с по-ниските килограми ги настигат, но пък определено им трябват по-големи дрешки, затова и повечето препоръчват да се вземат директно по-големия размер дрешки, защото по-добре отначало да са му по-големички, отколкото да не му стават.

Общи условия

Активация на акаунт