Отговори
# 195
  • Варна
Хм, на мене ми стига навремето дето преварявах шишета по тенджерите.Сега ще ползвам всяко възможно  удобство да си улесня живота. Освен това преваряването в тенджери не е удобно, първо защото става бавно докато заври водата, после чакай 5 минути, после ги вадиш бели шишетата, поне тука, защото водата е с много варовик. А иначе слагаш 100-200 мл.вода в стерилизатора, наместваш минутите и нямаш грижи.
За овлажнителите хубаво, ама ние дето нямаме парно а я караме на климатици, ще ни е малко трудно да закачаме мокри кърпи по климатиците. Mr. Green  Така че за някой са полезни такива екстри, за други безполезни.Но мисля че всяка мама вече с по едно дете и сблъсквала се с тази проблеми, ще оцени нуждата от тях.

# 196
Така че спокойно сипазарувай в розовко Wink

Само мен ли ме дразни тоя цвят  Mr. Green Полудявам като видя бебета, облечени в розово. Аз дори и да имам момиченце, няма да купувам розово.

# 197
   И мен ме дразни розовия цвят,ама за момиченца май той е преобладаващ.Ще гледам да купувам в други цветове,ама и с розовото няма как да се разминем (най-малкото от приятели).
  Аз също няма да избързвам с помпата за кърма и стерилизатора.Силно се надявам да имам кърма като първия път,което значи че скоро шишета и стерилизатор няма да ми трябват.Овлажнител никога не съм ползвала,а слагах купичка с лайка на радиатора,ама като че ли не е толкова хубаво като овлажнителите.Но ще видим в последствие,защото в новата кооперация може би влагата ще е голяма и няма да има нужда от този уред.И аз май съм от тия дето този път много неща няма да си купят.С първата бременност спонсорирах достатъчно тази индустрия Naughty,сега мисля да съм по-практична и да изчакам с някои неща,и само ако се наложи нещо да го купувам.
 Лека нощ от нас Grinning!Ние може и да пропуснем съня,че бебка яко се е активизирала.Утре ще я видя колко голяма е станала Hug,нямам търпение вече да се гушкаме!

# 198
  • Варна
Добро утро  Tired от 05.30 съм на крак-тая опашка ме съсипва, като ме захапе от дясно и ...така до края на десния крак,а като ми се схване и прасеца ...и по-добре да съм далеч от леглото. Днес съм решила да ходя в аптека да питам за мазило, не се издържа-че то до кошчето не мога да се наведа..
Чакайте да ви похваля моят спящ в момента мъж-без да ми каже е накупил разни "мъжки" неща за грахончо и вчера настана голямата изненада в къщи за мен Laughing-нали ви казах,че цял месец беше навън в командировка и решил да  купи няколко зелени подаръци за грахови-бодита, панталонки, ризка, чорапки, гумени залъгалки-от този тип за зъбки които са, шише-бяло и зелено, лигавниче пак в зелената гама, играчки,които са обаче за 9м-1г. дете(май по-скоро за него е била) и едни прибори за хранене -в някакви причудливи формички с лъжички

След малко отивам да се записвам за ФМ, дано упея преди работа да се вредя за другата седмица,че изтърва ли и честно казано незнам има ли смисъл да се прави в 33седмица...?
Параход,Майли, Сикониум-браво за хубавите новини   bouquet

Неди-приятно похапване при маминка

Чета ви за неприятностите с роднините и да ви кажа-не че съвсем нямам, но с моите се виждам много,ама много рядко и то за кракто-като гости от чужбина, и затова не съм на вашия хал, но тъй като се очертава към момента на раждането мъжът ми пак да е навън, майка ми ще е при мен в апартамента-та искрено се надявам, точно тези дни да не ги помним с лошо до края на живота си Laughing

Хайде лек петък, божее и тая седмица мина и наистина ще вземем да родим съвсем скоро, как си минава времето, пък кога беше януари ... ooooh!

# 199
Здравейте и от мен сладурани Simple Smile
 Hug много хубави новини от прегледите  Hug бравос сладурки само така   Party
ами на почиващите вече честито  Heart Eyes Тони честита победа за отпуска  Blush
аз с роднините се чувам рядко - наа муъжото де та нямаме време да се изнервим Simple Smile
мойте са на море и само ми пускат вълнички та сега съм пей сърце Simple Smile
голяма сме веселба в офиса Simple Smile вчер даже танцувахме с колегата , не слушам новини ,
чета си ви вас с удоволствие и хич за нищо освен за бебо не се кахъря Simple Smile
мъжа ми кумовете го строиха че с бременна жена човек не трябва да се кара а само да се съгласява Simple Smile хаххааааааааааа страхотни са нали Simple Smile и сега може да си замрънка но си трае Simple Smile
прятен и ползоторен ден с куп усмивки от мен  Heart Eyes    Sunglasses   Grinning
успех със записването на часове при лекарите Simple Smile айде пака чакаме хубави новини от изследванията Simple Smile  Praynig  Hug

# 200
Здравейте и от мен момичета. Тази нощ и аз не можах да спя ставах, лягах беше ми горещо ходих до тоалетната и т.н. Чак сега ми се дремуца ама имам малко работа. За проблемите с роднините и аз ги имам в изобилие както вече бях писала, но да си гледат работата. Някой хора трудно се предават, че остаряват и че главните рашения не се изкат от тях.

# 201
Добро утро и от мен. Закусваме и заминаваме за вилата на хладно и при мама. Довечера ще ви чета. Пишете ме и мен при небракуваните. Повярвайте от опит ви казвам че един подпис не прави семейство  Heart Eyes

# 202
  • София
Добро утро  Simple Smile

Айде, днес ще чакаме хубави новини от прегледите  Peace Алис, ама как си се спотайвала да не кажеш как е минал прегледа.

Снощи си заспах като бял човек към 1.00ч.  Crazy Е, ставах на два пъти до 00 като зомби, но поне поспах. И сега ми се подремва.

# 203
добро утро,мамита! Само да споделя че и аз нещо се въртях доста тази нощ-одавна не ми се беше случвало а и някакви псета се бяха събрали под прозореца и така виеха по едно време ,че имах чувството че съм в дън гори тилилейски и всеки момент ще ме върхлети глутница изгладнели вълци ShockedОткъде с есъбраха толкова незнам,ама ми разбиха съня а и бебо и той се разшава по никое време ,абе днес ще си дремуцам на работата. Blush
Айде ,лек ден от мен и дано днес не е такава жега!

# 204
Добро утро, сладурки! Днес се очертава хубав ден за мен: последен работен ден, след който съм на фризьор да променя малко прическата и така. Утре ще пътуваме за Кюстендил на гости на родителите ми, че баща ми в неделя има рожден ден. Мислех повече да не пътувам, ама татито има кръгла годишнина и не ми се иска да я пропусна.
На всички, на който им предстоят прегледи има пожелавам успех и само хубави новини да ни донесете.
Госпойце, много хубаво те е изненадал мъжът ти, браво на него.

Аз пък за разлика от някои от вас харесвам розовото и съм си купила розови дрешки, но определено не е преобладаващият цвят в гардероба на бебка.

# 205
  • София
Добро утро  Grinning
Гледам че се обсъжда нуждата от помпи  newsm78, та се сетих какво аз съм запомнила по въпроса от една лекция на "9 месеца" и да си кажа  Mr. Green
Доколкото разбрах, бебето се слага на едната гърда, докато я изцока цялата и ако има нужда - тогава и на другата. Във връзка с това, първата гърда трябва хубаво да се доизцеди,ако е останало нещо, а втората също, защото така се стимулирал нам си къв хормон, който от своя страна стимулира производството на нова кърма.
Уф, още ми е сънено и незнам колко обясних правилно, но аз мисля че помпата в такъв случай е задължителна, т.е. няма да ни трябва, единствено ако нямаме кърма.
Нека и по-опитните се изкажат по въпроса, но на мен помпата ми е в началото на списъка, майка ми е ползвала навремето, приятелките ми също, така че....  Peace

Ако нещо бъркам, да ме поправи някой, моля  Hug

Сев, ОБОЖАВАМ розовото  Laughing Ако имах девойкааааа  #Crazy

# 206
Сиси, аз понеже поизчетох една част от Кърмаческия форум и там пишеше, че не трябва гърдите да се до изцеждат, защото ако бебето е изсукало 100 мл (примерно) и гърдите си произвеждат за следващото кърмене същото количество, но ако ти източиш още 100 мл. след това гърдите за следващото кърмене вече ще произведат 200 лм. мляко и ако продължава така дълго време ще ти се наложи действително да се изцеждаш поради хиперлактация и евентуално болки в гърдите. Освен това пишеше, че на едно кърмене се дава само едната гърда, а на следващото - другата и т.н. Дано да си ме разбрала и ако имаш време прочети го този форум, защото наистина много се научава, има много неща, с които не бях съгласна преди да прочета статиите, но после се убедих, че така се правят нещата  Peace

# 207
syconium, къде ще изследвате антитела, ние сме същия случай, оказа се че предната ми бременност отчасти е била проблематична защото имам специфични антитела към кръвната група на сина ми и мъжа ми  newsm78 тогава не ми стана много ясно, а и нали всичко свърши добре повече не съм го мислила  Wink НО ти ме подсети и пак ме хванаха лудите  Wink пиши ми на лични моля те да не обременяваме другите мами  Heart Eyes

# 208
  • София
Добро утро!   Heart Eyes
Госпойце, браво на твоя мъж за подаръците на грахчо! Много мило ми стана като прочетох поста ти, моя все се опитва да ме удържи да не изкупя магазините!
Аз розовото не го харесвам много, даже се дразня на моменти, че момичешките дрешки все са в розово! Прекалено комерсиално според мен! На бебав гардероба за сега има всякакви цветове ( розово, бяло, жълто, зелено, червено ) , без оранжево, което ненавиждам като цвят!
Помпа и стерилизатор няма да купувам предварително! Ако имам нужда от помпа в първите дни в родилното има от кой да взема на първо време, а ако се наложи ще купувам!
Моята калпазанка вчера ме подлуди, то не беше ритане, то не беше чудо, цял ден! През деня не ме остави да дремна, а вечерта след като се прибрахме от дълга разходка, по време на поято си кротуваше, си легнах с надеждата да заспя, ноооооооооо неееееее щом си легнах започна едно шаване, скачаше върху пикочния ми мехур и ставах 3 пъти до тоалетна в рамките на половин час!
Приятен ден ви желая, аз отивам да пия кафе с друга бъдеща мама!

# 209
  • София
Сиси, аз понеже поизчетох една част от Кърмаческия форум и там пишеше, че не трябва гърдите да се до изцеждат, защото ако бебето е изсукало 100 мл (примерно) и гърдите си произвеждат за следващото кърмене същото количество, но ако ти източиш още 100 мл. след това гърдите за следващото кърмене вече ще произведат 200 лм. мляко и ако продължава така дълго време ще ти се наложи действително да се изцеждаш поради хиперлактация и евентуално болки в гърдите. Освен това пишеше, че на едно кърмене се дава само едната гърда, а на следващото - другата и т.н. Дано да си ме разбрала и ако имаш време прочети го този форум, защото наистина много се научава, има много неща, с които не бях съгласна преди да прочета статиите, но после се убедих, че така се правят нещата  Peace
Значи явно всичко е строго индивидуално  newsm78 Това, което на нас са ни казали , може би важи в случаите, когато се налага стимулиране на процеса, т.е. кърмата не достига.

Трикси, доколкото знам в родилните домове има помпи, които могат да се ползват на първо време.
А за бебка , че ритка, радвай и се, докато можеш, че малко ти остава да и отеснее съвсем   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт