Re: Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 5-та тема

• 66 632
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Ще ви помоля да не оспамвате темата,
всичко от рода на ЗАПИС и подмятания между потребителки,
които не са свързани с рецептите ще се изтриват!
Никой няма полза от 10 страници реплики и записи,
вместо снимки и рецепти, каквато е идеята на темата.
Благодаря ви!

# 61
  • Добрич
Ето малко снимки и от мен. Картофени кюфтета:

И закуски с кренвирш от готово тесто:

# 62
Вела, я кажи за картофените кюфтета по подробно Laughing.
Много добре изглеждат  Crazy

# 63
  • София
Вела, обясни моля те как правиш кюфтетата на фурна. Опитвам се да избягвам пърженото, а твоите кюфтенца изглеждат много добре.  bouquet

# 64
  • Добрич
Продуктите ги слагам винаги на око. Картофите когато изстинат ги стържа  на едро ренде. Яйца, кашкавал и подправки на вкус. Изглеждат ви добре, защото ги правя със сферичната лъжица за сладолед. Преди всяко кюфте слагам в лъжицата около 1/3 ч.л. олио. После загребвам от сместа препълнена сладоледена лъжица.  С обикновена супена лъжица заглаждам от другата страна кюфтето, за да стане съвсем като топче. Мажа тавата с олио  и толкова. Правя ги на фурна, защото не стават мазни. Правила съм вместо с кашкавал с извара. С лъжицата за сладолед винаги стават като топчета и ръцете въобще не се цапат.

# 65
Вела , поздравления за картофените кюфтета - интересни са , а и като няма пържене !  Peace

Днес от мен Пиле с ориз по испански и ако не беше тази тема , изобщо нямаше да го направя  Mr. Green:

# 66
  • Mediterraneo
Чудя се аз как не ми излиза темата, а тя Лео позабърсала  Wink

http://media.snimka.bg/0282/006819110.jpg- мусака

http://media.snimka.bg/0282/006819114.jpg- пенкейкчета със сирене и сладко от малини.

# 67
***Диди***  дояде ми се от този твоя ориз. Я ми сподели рецептата, ако обичаш.   bouquet

# 68
L 0 V E , ще ти я напиша по-късно , защото е от една книга и дори да я има някъде в нета , не я знам.

И пак заради тази тема , днес прекарах целия си ден в кухнята  Confused / което е необичайно за мен / и ето и един десерт - трябваше да е "Полосатик" , но се обърка по няколко причини , но важен е резултата , а той е задоволяващ , както на външен вид , така и на вкус !  Peace

# 69
  • сред люляците
***Диди*** , наистина си е заслужавало стоенето в кухнята. И пилето и десерта изглеждат фантастично!
Вела, много хубав вариант на картофени кюфтета!
geleva , при теб също всичко е много апетитно!
Да се отчета и аз за днес - пълнени пиперки, печени в доматен сос.

# 70
***Диди*** , впечатлена съм от начина, по който аранжираш храната. Изглежда много вкусно.  Grinning

При нас отново пържени тиквички:

Печени патладжани с чесън, олио и магданоз:

...и ето тази тортичка, купена от магазина (многоооо вкусна):

# 71
sladunka_medunka , в патладжаните има ли зелена чушка ? И как ги печеш ? Питам , защото са много приятен зелен цвят , а аз ги печа във фурната , поради липса на друго място и доста потъмняват ! Или пък е до патладжан ?!  newsm78 Но пък всички ми потъмняват ! А бе ......... ако има някаква тайна , моля да я споделиш !  Praynig

Аз днес тотално изпуших ! Повече няма да ме видите поне до понеделник ! Съвсем ми се разхлопа дъската покрай този форум ! Ето последното от мен за днес , а и за още няколко дни напред - Мини-киш с кашкавал и синьо сирене .

L 0 V E
, не съм те забравила - отивам да разчистя бойното поле и сядам да ти напиша рецептата за ориза !  Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 23:21 от ***Диди***

# 72
 ***Диди*** , патладжаните пека в скарата. Става малко по-бавничко, защото не мога всичките да ги изпека наведнъж, но пък съм доволна от резултата. Иначе има няколко печени зелени чушки. Правилно си видяла  Grinning
Предполагам, че цвета се дължи на самия патладжан.

# 73
Диди впечатлена съм  Peace
От мен за вчера и тази вечер
Мноооого вкусната доматена гозба на Пепчо с бамя - Пепчо намерих бамя след бясно обикаляне

Яйца по панагюрски

Салатка

И варена царевичка - за мен Heart Eyes

# 74
  • Torino,IT
Тазвечерната паста  Peace

Това е само за днес  Sad

Cubbit,пестото от вчера е готово..от буркан  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт