Re: Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 5-та тема

• 66 675
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
asyalein , благодаря за бързия отговор , макар и да подозирах , че ще е трудно да намеря в Пловдив такова брашно !  Simple Smile

radinna , вкусни шишчета ! Аз пък гладувам, че довечера съм се наточила на едно агне !  Mr. Green

Рецептата за блата  е то същата книга и в нея пише , че е класическа.Колко е такава , нямам идея !

Тесто за пай

Продукти

щипка сол
300 гр студена вода
230 гр брашно
135 гр мазнина

Приготвяне

Размесва се брашното с мазнината , докато се получи смес , разпадаща се на грахообразни парченца.Прибавя се водата с разтворената сол.Омесва се.Може да се замрази в найлон и да се съхранява 3 месеца.От тези пропорции излиза около 500 гр тесто.Водата добавях постепенно , защото ми се видя много.След като го замесих го оставих в хладилника  , уж така се предотвратява набухването.Пекох ги в загрята на 180 градуса фурна , като в момента , в който видях че се подуват ги извадих и надупчих.

denitsa23 , хубави спагети !  Peace Никога не ми омръзват във всякакви варианти !  Mr. Green

# 106
  • София
pepi_r , пиша ти рецепта, като ти съответно може да увеличиш или намалиш продуктите.
500 гр. брашно/аз използвах типово/
300 мл. вода/мляко/
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
прясна мая- около 20 гр.

А ето и обяда за днес :
салатка

наденички и ориз със зеленчуци

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 16:40 от geleva

# 107

Кекс за следобедното кафе.

# 108
  • Бургас
Диди, благодаря  bouquet
Лабрекс, много вкусен изглежда!

# 109
....Лабрекс, много вкусен изглежда!

radinna, вкусен е! С много нежно тесто.

# 110
geleva, благодаря за рецептата за тутманика   bouquet. Явно и в къщи ще се облажим с това нещо  Mr. Green

# 111
Днес бях запланувала ориза на Диди, но направих фрикасе, защото мислих, че не е записала рецептата още.  Confused
Пиле фрикасе с прясно мляко

labrex кекса е страхотен. Как направи този невероятен кафяв цвят? С каква марка какао? А това в чинията не е ли китайска роза?

# 112
...........labrex кекса е страхотен. Как направи този невероятен кафяв цвят? С каква марка какао? А това в чинията не е ли китайска роза?

Благодаря, L 0 V E, наистина е хубав! Кафявият цвят е от какаото, използвах на Йоткер. А китайската роза я бутнах, като минавах покрай саксията и така се оказа в чинийката......... Embarassed

# 113
    Лабрекс,кекса изглежда прекрасно! Hug

# 114

Благодаря, Селмаbouquet  Гласувам за него с две ръце - и ефектен на вид и вкусен. И /да чукна на дърво!/ много сполучлив като рецепта, все се получава.

# 115
Леле момичета, толкова вкусотии сте приготвили. А какви невероятни фотографии. Аз докато се наканя да пиша отново в темата и тя вече стигнала до 5 част  Laughing

Вкусните милинки на Блонди

Панирани тиквички на фурна   

Следобедното фрапе

И накрая десерта - Торта "Мюсли" на Сладка хапка

# 116

Благодаря, Селмаbouquet  Гласувам за него с две ръце - и ефектен на вид и вкусен. И /да чукна на дърво!/ много сполучлив като рецепта, все се получава.
  Да,погледнах рецептата.Наистина изглежда сполучлива.Правя нещо подобно,като основа на тестената смес.Винаги се получава пухкаво и нежно! Simple Smile

# 117
Готвих тематично, точно от центъра на Гнездото!!!!!

Царевица, печена на Великата Китайска стена:

Тиквички и пипер, пържени на Олимпийски огън:

Китайска супа-топчета, без месо....(към незнаещите - предположете от какво са направени топчетата-без преписване - за позналите тенекиен олимпийски медал):

Раирани с йероглифи кашкавалки:

Българи, юнаци!
bg bg bg bg bg

# 118

Китайска супа-топчета, без месо....(към незнаещите - предположете от какво са направени топчетата-без преписване - за позналите тенекиен олимпийски медал):

Мама Цоцоланка , искам и аз такава олимпийска чорба с месни топчета без месо, бързо пиши рецептичката, много ти се моля. Изобщо не мога и да предположа какви са тия топчета - отвсякъде си е месо като гледам newsm78.

# 119
  • сред люляците
labrex , страшно вкусно изглежда кексчето ти! Ще го пробвам  bouquet

Мама Цоцоланка, страхотно олимпийско меню! Ще кажеш ли къде пече царевицата точно Laughing Peace

Аз цял следобед се мотам в кухнята и извадих само едни свински пържоли със зеленчуци за вечеря Grinning

Общи условия

Активация на акаунт