АВГУСТ месец щом настане, всяка от нас мама ще стане

• 16 571
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
  • Лондон
Коте, не могат да се 'оправят' нещата изведнъж... всичко ще си дойде на мястото ама трябва много вода да изтече...
Пък и по-бавно ще стане от на другите места и малко по-различно - като в Италия по-скоро отколкото Германия - балканската психика допълнително усложнява нещата - няма как да избягаш от корените си... Както и да е... Аз гледам много да не се обаждам по тези въпроси - щото съм избрала 'лесното' и съм 'избягала', и нямам право много много да плюя...  Wink

Хавга, номер 1 се водят буйките - 10см. Мъжът ми вчера ми се смееше - за какво му били на детето кецове като не ходело - ама те са повече за мен, не за бебето  Wink - цял ден си играя с тях като Чарли Чаплин с хлебчетата  Laughing Laughing

Буби, конверс и аз харесвам - пък и са Бостънска компания, а аз си имам слабост към този град - ама и те се продадоха ... на Найки... и такива ще му купя - стига да е послушно, да мърда редовно и да излезе бързо  Laughing

Верно, че Асето зачезна... Мартинито ми върза тенекия, сега и тя ако ме е зарязала - аз ще се отказвам  Laughing Laughing

Брит, на моята количка има етикет, на който пише, че е устойчива на огън и има зелена картинка на цигара - бебо може да си пафка вътре безпроблемно  Mr. Green Mr. Green

Коте, ти знаеш ли че на твоята анкета, най-много хора са отговорили, че родили секцио по медицински причини  #Crazy
Не че нещо, но ми се вижда гнила работата толкова естествено нещо, а толкова много патология излиза ..  #Crazy

Това е защото в България 95% от жените имат 'тесен таз'  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Как става това не знам...

# 166
Отдавна не бях се смяла така както на последните няколко поста на Брит, Интрига и Хавга.

Аз тръгнах да обяснявам на Яна, че имам сметка в Алианц и от там всеки 30-ти или 31-ви на месеца си получавам по и-мейл разпечатка на всички транзакции. Може би щото не е БГ банката, но това си ми е от самото откриване. После вече понеже ми хареса и в няколко други банки питах за такава услуга, но - не, нямат такава практика. Така че ако искаш подобна практика, запъти се към Алианц.

А за мъжете какво да ви кажа? Докато аз обикалям по магазини да купувам и приготвям за бебе, той моя се подготвя за бебе като си купува мотор. А говорехме, че имаме нужда от втора кола. Е сега естествено вече за втора кола не се говори, щото той вече си има нов мотор.

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 15:59 от valeni

# 167
Коте, ти знаеш ли че на твоята анкета, най-много хора са отговорили, че родили секцио по медицински причини  #Crazy
Не че нещо, но ми се вижда гнила работата толкова естествено нещо, а толкова много патология излиза ..  #Crazy

Ми да - неадекватните лекарски действия в един момент се превръщат в "медицинска причина".
Като поотмине малко тази, ще пусна друга, в която да разследвам "медицинските причини"  Mr. Green

ея, ясно де - аз пък съм си го избрала това и засега през по-голямата част от времето е ок. Освен това е идеалният начин да практикуваш приложен будизъм, в един момент ставаш толкова дзен, че нищо не може да те изкара от равновесие. То сигурно и бебето ми затова медитира на запис на тоновете  Mr. Green

А гледала ли си "Бени и Джун"? Във връзка с буйките и хлебчетата... Simple Smile

валени, като ми остане време, ще си разкрия "разплащателна сметка" в някой клон близо до нас, ама остава проблемът след това с прехвърлянето на парите от едната сметка на другата, картата и т.н. Та не знам...  newsm78

# 168

А за мъжете какво да ви кажа? Докато аз обикалям по магазини да купувам и приготвям за бебе, той моя се подготвя за бебе като си купува мотор. А говорехме, че имаме нужда от втора кола. Е сега естествено вече за втора кола не се говори, щото той вече си има нов мотор.

Валени, ти ме успокои, моя поне мисли за фамиилята, че колата е комби и ще събира бая багаж покрай децата. Ама говорим за някакво поне финансово планиране, а той милия от това хабер си няма. А и банките дават ли дават кредити, лизинги и квото се сетиш и така сме се овъртели, че направо не ща да се замислям. Добре, че в България още не се влиза в затвора, че детото ми приятелите ще трябва да го гледат (бабата да не остане по-назад  и тя е със отрицателно салдо по сметката) . Ама кво пък да го мисля, то това си е и до характер, ние всички сме със широки пръсти. Все ще се оправяме някак.

# 169
Здравейте мили мами! На 1.08 родих момиченце- Калоян (3000гр.,50см)
Честито на всички сдобили се с рожби,нека съм им живи и здрави кусметлий и винаги да ги радват!
А на другите усмех !!!

# 170
Честито Бейби, да ти е живо и здраво детенцето и много да те радва!

Прабаба ми как ги е родила 7 с тоя тесен таз  newsm78 .

Мен и двамата лекари , които ме преглеждаха тръгнаха с идеята за секцио... И ако бях казала, че искам секцио съм сигурна, че щяха да ме планират. Сигурно така ги обучават, знам ли. Или просто им се струва по-безопасно, че нещата са повече в техен контрол. Мен ме е яд, че овреме не се уредих и аз маймунски да раждам.

Аз днес съм спамер, но взех, че получих вдъхновение.

Ея, само един бар и ТВ остава и то цяло лимо  newsm62

# 171
Честита рожба на мама beiby. Живо и здраво да ти е мъничето newsm51

# 172
Мен и двамата лекари , които ме преглеждаха тръгнаха с идеята за секцио... И ако бях казала, че искам секцио съм сигурна, че щяха да ме планират. Сигурно така ги обучават, знам ли. Или просто им се струва по-безопасно, че нещата са повече в техен контрол. Мен ме е яд, че овреме не се уредих и аз маймунски да раждам.

Глупости - просто е по-лесно, предвидимо, планируемо, не им нарушава спокойствието, биропиенето и прочее. Освен това никой няма да те чака да получаваш разкритие 28 часа, ами ще ти пуснат едно окситоцинче, от окситоцинчето ще получиш супер болезнени контракции, ще ти предложат епидурална, от епидуралната ще спре родовата дейност и ще ти кажат със съжаление, че си за секцио  Mr. Green Това е класически сценарий.

# 173
Аз четох в темата на юлските разказа на една мама, за предизвиканото и раждане (без каквито и да е причини) , още ми е настръхнала косата като се сетя.

# 174
Халоуууууу и от мен  bouquet
Цял ден скитосваме  семейно, и  още имам  енергия да обикалям.Но ще си я запазя за утре Mr. Green
Валени ,не очаквах да немря пост от теб днес Mr. Green,чаках щърлекелова новина!!
Гитса ,не се завърна-май са я оставили при Айшетата Joy

Асеееееееееее,утре е заветния ден,но не се уточнихме в кои часове бе пиле Mr. Green.Първите ,ранните,средните или късните Laughing

Честити Сабина  и Максимилиан на  Еми!!!
Честита Габриела на morskafeia!!!

# 175
Тук съм си аз и никъде не мърдам (освен на по биричка от време на време)  smile3506
И да искате няма да се отървете лесно от мен  smile3534. Това е положението  smile3533

beiby, честита ти рожбичка!  newsm51 Много здраве и късмет ви желая! Хайде записвай се при нас и почвай да пишеш от време на време, когато ти остане време.

Знаете ли какво се сетих сега......? По мое наблюдение момченцата като растат по-големи още от вътре в коремите и по-често избързват и се раждат преди термин. А момиченцата като по-финни и си дочакват или пречакват термина. Та моето както си дочака термина, ако се окаже и едно момиче, ще стане голям майтап. Не че ще го върна или няма да му се израдвам. Ама тя моята докторка ме е гледала на УЗ при всяка консултация. И отначалото ги броих колко пъти ми е казвала, че ще е момче, ама след 5-6-я път спрях. Дали може и след толкова пъти пак да има грешка?!? newsm78

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 16:56 от valeni

# 176
Ама тя моята докторка ме е гледала на УЗ при всяка консултация. И отначалото ги броих колко пъти ми е казвала, че ще е момче, ама след 5-6-я път спрях. Дали може и след толкова пъти пак да има грешка?!? newsm78

Ще ти се май  Joy
Колкото и на мен ми се ще с пишка да излезе hahaha
Честита рожба на Бейби  bouquet

Аз четох в темата на юлските разказа на една мама, за предизвиканото и раждане (без каквито и да е причини) , още ми е настръхнала косата като се сетя.
Много изчетох и слушах за предизвиканото раждане.Така е,и аз нямам никакво намерение дори и да пренося доста дни да се съглася на система PeaceА и моя доктор е много против това,и за разкритие отказа да ме прегледа без симптоми Wink

# 177
 Ето ме все още неродила  Sad Ама нали така и така за петък се разбрахме, та стискам кълки  Wink Имах много офисна работа и затова не съм се включвала.

Бейби да ти е живо и здраво момченцето   bouquet

Глупости - просто е по-лесно, предвидимо, планируемо, не им нарушава спокойствието, биропиенето и прочее. Освен това никой няма да те чака да получаваш разкритие 28 часа, ами ще ти пуснат едно окситоцинче, от окситоцинчето ще получиш супер болезнени контракции, ще ти предложат епидурална, от епидуралната ще спре родовата дейност и ще ти кажат със съжаление, че си за секцио  Mr. Green Това е класически сценарий.
    Че е по-лесно, по-лесно е. Не съм съгласна обаче по този начин да се оплюва цялото АГ съсловие и всички да бъдат слагани под един знаменател. Как пък аз досега и с първата и с тази си бременност не попаднах на нито един желаещ да ми направи секцио  newsm78 А все пак имайте предвид и колко е % на жените сами желаещи секцио, нали така. На тези жени като им кажеш е няма да те оперирам и отиват при друг, втори, трети, докато се намери желаещ лекар да ги резне. А и в крайна сметка не виждам защо така се оплюва секциото като вариант да родиш детето си. Абе верно по времето на баба ми не е имало секцио и жените са раждали седалищно по 4 и кусур кила бебета, ама и колко е била детската смъртност при раждане ? И още един въпрос : Коте според теб кога се налага секцио, в кои случаи, какво точно трябва да стане за да се наложи да те срежат?  А колкото до сценария, далеч не е толкова класически, а по-скоро единичен случай  Peace Ами на мен ми преляха при първото раждане 3 банки окситоцинче, не ми предложиха епидурална и родих нормално. Моя приятелка: не са и преливали окситоцинче, поиска си епидурална и роди за 3 часа. А това с разкритието 28 часа също не е класика в жанра, от всички родили дотук мами от нашия форум, вкл. и аз спървото раждане, една не чух да е получавала разкритие 28 часа, а още по-малко пък лекаря да седи да я държи за ръчичка и да я чака. Определено няма такъв филм. Така че пак казвам, нека разсъждаваме върху неща в които сме били преки участници, някак по-етично е. Защото отстрани е много лесно да се каже раждай нормално, няма такъв филм като медицински причини, е тогава Коте защо си приела медицинските показатели за твоето секцио? Има една поговорка: "На чужд гръб и 100 тояги са малко" Наистина има такива лекари, но съм убедена че ги има навсякъде по света.

# 178
Здравейте момичета,

да честитя отново и отново на новите мами, да се радват и много да обичат малките си рожбички

А сега по-същество- току що ми падна тапата, както писа една от мамите наистина не може да се сбърка с нищо. Малко ме притеснява нещо обаче- да не взема да чакам още няколко дни че нали казват че тапата може да падне и седмица преди самото раждане. Обаче си имам и редица от признаците за най-ранната част на раждането- имам си гнезденето(вече чистя като замаяна всеки ден), имам си паднала тапа, главата на бебето е ангажирана(май това беше термина),по-чести ходения до WC, цервикса е мек и изгладен, бебчето стана по-малко активно...сега вече почвам да чакам контракциите. Дали аз ще съм следващата щастлива мама  Hug  Praynig

Ще ви пиша какво става около мен ако има още нещо ново  bouquet   bouquet   bouquet

# 179
  • София
Честито бебче на beiby  bouquet
Нека расте здраво и щастливо!!!

Съгласна съм както с Ася, така и с Котето.. но наистина при всеки лекар е различно.. както има некъдърни лекари, така има и такива, които са отдадени на професията си и имат човешко чувство и мислят за родилката.. На мен също никои до сега не ми е предлагал секцио.. наблюдаващата ми докторка дори не ме е питала искам ли секцио, акушерката, с която имам уговорка ми каза, че в най-лошия вариант може да се стигне до системата с окситоцин или вагинална таблетки, но това чак вслучей, че тръгна да преносвам повече от допустимото и раждането не тръгне само. Тя сама подчерта, че за мен няма да е приятно, а също така и за нея.. на няколко пъти повтори: "Дано всичко тръгне нормално и не се стига до предизвикано раждане"..
Не отричам, че има и лекари, които гледат да те резнат за по-бързо и за по-голямо собсвено удобство, но наистина не трябва да слагаме всички под общ знаменател Peace

Момичета, искам да ви питам в Пигис има ли от тея тънките и цветнте пелени, които са за завиваване?
Също мога ли да си из изпера обиколниците и да ги изгладя? Има ли проблем да пусна в пералнята едновременно и синия и жълтия? Thinking

wikibg, стискам ти палци, мила всичко да мине наред и скоро да гушнеш бебка Hug

Общи условия

Активация на акаунт