АВГУСТ месец щом настане, всяка от нас мама ще стане

• 16 580
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен,

И аз се връщам от консултация. Тоновете са чудесни. Контракции няма. Разкритието е вече два пръста и шийката се е скъсила (каквото и да означава това). Околоплодни води много като за термин, плацента узряла. Глава на бебетто 9,8см. Остава само да почнат болките и да раждаме. Ако не, в Понеделник ще ме приемат за да предизвикат раждане.

Селена, докторката каза, че може и със системи във ваната и не е проблем да се пробва водно раждане при предизвикване на контракции.

Аз да ви кажа много се бях обнадеждила, защото след прегледа ме нападнаха едни контракции, досто силни и през 7-8 мин, но малко по-малко особено като се прибрах вкъщи и се поуспокоих нещата отново се кротнаха.
Сега чакам да стане малко по хладно и тръгвам на обиколка из блоковете. Ако трябва и пеша по стълби ще скачам , само да тръгне това раждане, че не искам нито да тичам за нов болнични, нито да седя в патологична бременност .....
Стискайте палци.

# 151
eya, това верно са най-сладките обувчици, макар че по отношение на кецове аз съм фен на converse и ще търся такива за бебока жовит и здраве,ако разбира се благоволи да излезе преди първи клас.....

Коте, добре че драсна списъка, че съвсем щях да забравя зарядни, мп3 и подобни.. Peace
а за анкетите- мисля, че се изпада в амнезия, или по-точно това е онзи механизъм за положителни спомени, който някакси ти казва абе не беше толкова зле, щото виж сега колко е добре...аз малко се дразня на такива оценки, не са обективни според мен, това колко си щастлив на финала, не прави преживяването от ужасно-хубаво непременно, защо трябва да казваме неща от типа "абе нали мина", защо не можем да кажем да, беше много кофти, или беше средно кофти, просто по-лесно се преглъща...пък и мразя клишета Mr. Green Mr. Green
а иначе за промените- предполагам в системата да я наречем, тази реакция също ми е много бг- "нали аз минах, след мен и потоп, вече не ми пука за болниците, лекарите, отношението-аз нали оживях"... Sad ако се наложи да се минава повторно:" вече знам къде са подводните камъни и ще се подговя, за другите кво ми дреме, що пък ще се занимавам да се боря за некви промени"... Crossing Arms

оффф най-ме дразни, че нямам повече прегледи до термин/12.08/, ей така ще си стоя в неведение...мнооо тъпо да ви кажа  Crossing Arms

ПП а тия пък Джоли-Пит буболечки са ебати яките  Mr. Green

# 152
  • София
Ох, Буби и ти си като мен.. и на теб ти се ражда ама тея инати момченца неискат и неискат да излизат  Naughty А моя дивак как ме рита в ребрата сега не е истина.. сърдита съм му Crossing Arms

Взех си обиколниците и спалните комплекти /долен чаршаф, калъфка и олекотена завивка за 17лв. Laughing/
Иренка, казаха ми, че спалните комплекти и обиколниците се правят взависимост какви материали има Peace

Пратих смс на Кинли днес, но не ми е отговорила все още и чакам.. дано е добре Praynig

Аз да питам пак за моя хемороид - никога ли няма да се прибере и вечно ли ще си стои така отвън? Ако не мисли да се прибира и да става по-зле след раждането мисля оперативно да го отстраня, защото е ужасноооо #Crazy а тъй като не мисля да раждам второ дете няма да се появява отново Mr. Green

Решила съм по-късничко като излизам да си купя босилек и да изпия 1л. та белгим взема да родя утре Laughing

# 153
Ксения, аз мисля, че моя хемоглобин е добре заради Пре-натал-а. Поне почнах да го пия по препоръка точно за хемоглобина. Юни ми беше 121 , 20 дена по-късно 138.

А за датата, аз не искам да е утре. Малко ми е плашещо толкова много еднакви числа .. пък и аз съм фен на простите числа. 1,3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, етц... Ама то когато Дъркя си реши тогава, не ща да и определям съдбата като се вторачвам в определена дата..

Аз помпа за кърма още нямам.  smile3518

# 154
Интрига, мила не бързай има и по-зорлии от теб Simple Smile
А за хемороидчо и аз си имам един такъв от доста време, даже си го бях кръстила Андрейчо, ама ако не се пълни с кръв няма проблеми.Така, че сложи си малко студенко , ако те мъчи в момента и ще видиш как ще ти олекне.

# 155
  • София
Havga, утре е масовата оргия, а и вече не издържам та тоя дивак ако трябва и насилсвено ще го изкарам... аааа ще ми излезе през корема направо.. явно незнае пътя към изхода та аз ще му помогна като добра и грижовна мама Laughing
На мен изобщо не ми е утре за датата, ама тоне се търпи вече, а неискам и да преносвам.. а като се сетя, че ако до неделя не родя в понеделник съм на преглед при акушерката и каза, че тоя път прегледа ще е малко по-грубичък, че малко да се подразни шийката и лошо ми става.. #Crazy

# 156
  • Лондон
Иначе, провеждам аз едни анкети и к'во излиза? - Че народът масово е доволен от положението  newsm78 или изпада в тотална амнезия при вида на отрочето.

Типично... Всеки народ си заслужава лекарите, политиците и т.н. Имам един коментар по въпроса/анкетата, който малко се отдалечава от раждането... Както много точно си го написала 'бг лекарят масово питае презрение и пренебрежение към пациентите си (разбира се, има изключения всякакви!), ако не се касае за други лекари, адвокати или "високопоставени лица", в който случай изпада в състояние на сервилност... '

Тук съм съгласна 100% и спред мен лекар може да го замениш с почти всяка професия в България. И това е 'омагъосания кръг' според мен... Ако си признаят, че са се държали лошо с тях и са недоволни значи да си признаят, че не са досатъчно важни и 'високопоставени', а в България демонстрацията на 'успялост' е много важна тъй като ти осигурява 'сервилност' не само при лекарите, но и при всички останали...  С две думи: провинциална история.

Колкото до нещата за болницата - нямаш нищо за бебето - само за себе си си мислила  Wink  

kseniq, нищо лично! Добра ти е идеята за Мтел - казвам ти го като колежка от маркетинговия бранш Wink... обаче аз лично не съм фенка на гадовете.  

# 157
Britt, най-добрата помпа за гърди е най-обикновената помпа, тип спринцовка. купих си я за 4.50 от аптеката. преди това пробвах няколко, нито една не ми свърши работа. егати прозвуча като реклама на космодиск  Sick

# 158
Интрига и на мен ми го приложиха този номер с "грубичкия преглед" и трябва да ти кажа, че се търпи.

EYA кецовете са супер! За каква възраст са?

# 159
Колкото до нещата за болницата - нямаш нищо за бебето - само за себе си си мислила  Wink 

Ма те в Токуда нищо не искат за бебето (само ръкавички). Нещата за изписването татко й ще ги донесе, като стане време да се изписваме. Още не са изпрани даже, ще оставя тази привилегия на майка ми  Wink

Има дни, в които се събуждам в тази държава и...  Rolling Eyes

Пресни примери: В Германия като си откриеш банкова сметка, ти дават дебитна карта, дават ти едни запечатани документи за онлайн банкиране, а ти ако щеш ги ползвай и се задължават всеки месец (овреме) да ти изпращат разпечатки на транзакциите по сметката.
На родна почва се случва следното: Отивам оня ден в жегите до офиса на Булбанк в Бизнес парк-а до нас (Младост-4, в непосредствена близост до Околовръстното), за да си подам молба за онлайн банкиране. Мацката ми казва, че не може да ме обслужи и трябва да отида до клона на банката, в който ми е открита сметката  #Cussing out (разбирай: на площад Гарибалди, в самия център на София - 3 дни път с камили). Отивам аз на площад Гарибалди, където ми обясняват, че не могат да ме уредят, защото имам разплащателна картова сметка, а не разплащателна сметка  #Crazy #2gunfire На въпроса дали е възможно да получвам разпечатки от сметката си, ми отговарят, че "такава практика нямат"  #Cussing out А аз мога ли да ги е*а?

Следващият фарс, за който може да те осведоми сигурно всеки бг-гражданин е това тотално недоразумение ЧЕЗ-електро, което приватизира електроразпределението  #Cussing out Сметки по пощата не идват. Онлайн сметките, които все пак предполагат достъп до РС и интернет (тоест недостъпни са хора в малки населени места, възрастни хора и т.н.) се обновяват от дъжд на вятър по напълно случаен принцип. Каките на гишето в пощата ти казват, че те са само касиерки и не могат да ти дадат информация. Телефонът на горещата линия явно пари, защото никой не го вдига. Идва си леля ми онзи ден от Австрия и намира писмо, че ще й спрат тока на 09.08. поради неплатени сметки. Сметки за плащане в пощенската кутия няма. Проверявам в нета - дължи им 3,42 лв. Като отиде да плати, са й казали, че "тази сметка е влязла в системата тази сутрин" (т.е. 06.08.) - е как така предварително е получила писмо, че ще й спират тока, като не е имала влязла сметка?  #Cussing out Моята последна сметка датира от 30.05. - много ми е любопитно на каква стойност ще е изравнителната в такъв случай  newsm78 Вчера една журналистка пита медиен представител на ЧЕЗ електро как хората да си плащат сметките, след като не ги уведомяват какво дължат, а той с цялата си наглост отговои, че всеки, който живее някъде и ползва дори само една крушка, генерира задължения и било негова работа да си ги следи?!?!  #Cussing out #2gunfire

Цялата ни работа е такава. Генерирала съм материал за книга.

Ася къде се загуби?

# 160
Пак ме налегна скуката и почнах да поствам безконтролно  Grinning

Ама да се похваля.. довечера ще дойдат картините за детската стая и нямам търпение да ги сложа (ще ви ги покажа и на вас)

И още нещо ... таткото направо ме зашемети .... почти си бил купил кола днес  #Crazy  #Crazy
Ей тоя мъж ще ме убие, ей така изведнъж и кола (ама то сигурно е от професията). Вярно, че говорихме, че ни трябва втора ама НА ПРОЛЕТ !!!!!!
Защо аз съм по-разумната не мога да разбера, хем съм блондинка!

# 161
  • SZ
Ася или подготвя утрешната оргия или май ще се отцепи от колектива и ще се разпише по-рано!!!  Wink

# 162
  • София
Havga, и моя мъж си купи нова кола /колко е нова един Господ знае Joy/ и още не си е оправил всички документи.. следователно колата стои месец и половина вече пред блока ни да го пази.. трябваше да си възстанови точките за книжката.. възстанови ги, но вече 2 месеца не е отишъл до КАТ да си я вземе, че не му се чакало и имал много работа.. абе какво да ти кажа мъжка му работа #Crazy

# 163
Като каза ЧЕЗ, вчера стана късо и вместо да падне предпазителя вкъщи падна този в таблото (т.е. вкъщи е по-мощен от този на ЧЕЗ) . Отивам гордо да го дигам и какво да видя - сменили ключалката. Обаждам се на ЧЕЗ и след половин час психоанализа ми дават съвет да РАЗБИЯ ТАБЛОТО .........., понеже те за паднали бушони не идвали. Ключ-трябва да заява (наново) в най-близкия офис (на 18 км от вкъщи).
Както и да е след известни увещания и молби - бременна, гладна, няма мъже наоколо и не, не познавам съседите, обеща до 2 часа ще идват. Минаха 2 часа, звъня пак от аварийните ни вест ни кост. Напънахме таблото, вдигнахме бушоните, готвихме, ядохме, гледахме филм..  и посред нощ аварийната група ни събуди. "А разбили сте го , браво, хайде чао."

И нещо смешно Simple Smile Мъжа ми ми подари книжка с упражнения за бременни  Joy купил я бил отдавна. Викам му закога ? А той ами .. ама хубава е де , живи здрави дано да имаме и други поводи да я четем Simple Smile

Сглобихме количката със зимния кош, ех много ме кефи, направо ми иде да сложа една кукла и да я возя вътре Simple Smile.

На играчките за количката пише повърхностно миене. Какво значи това в смисъл как се прави  newsm78 ?

# 164
Britt, най-добрата помпа за гърди е най-обикновената помпа, тип спринцовка. купих си я за 4.50 от аптеката. преди това пробвах няколко, нито една не ми свърши работа. егати прозвуча като реклама на космодиск  Sick

Благодарско! Аз мислех на ръка да се стискам, ама лошо няма 4.50 си една добра цена.

Коте, ти знаеш ли че на твоята анкета, най-много хора са отговорили, че родили секцио по медицински причини  #Crazy

Не че нещо, но ми се вижда гнила работата толкова естествено нещо, а толкова много патология излиза ..  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт