АВГУСТ месец щом настане, всяка от нас мама ще стане

• 16 570
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • Лондон
ея, ясно де - аз пък съм си го избрала това и засега през по-голямата част от времето е ок. Освен това е идеалният начин да практикуваш приложен будизъм, в един момент ставаш толкова дзен, че нищо не може да те изкара от равновесие. То сигурно и бебето ми затова медитира на запис на тоновете  Mr. Green

А гледала ли си "Бени и Джун"? Във връзка с буйките и хлебчетата... Simple Smile

Е, то 2005 и аз се бях засилила да се връщам от Америка 'за да бъда с човека, който обичам' - моят тинейджърски идол Laughing , ама добре, че съдбата се намеси - сменях летища в Лондон, имаше пожар на магистралата, изпуснах самолета и така се срещнах с друг човек, който ме успокои после, онзи, идола, като се оказа не най-правилния човек в най-правилното време Wink така че за малко се разминах с дзена  Wink

Гледала съм "Бени и Джун" разбира се - то си е класика!

Интрига, аз току що изпрах обиколника - на ръка го прах - реших да не рискувам с пералнята.

Колкото до лекарите - разбира се, че има изключения от правилото (и Котката е едно от тези).

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 18:26 от eya

# 181
Асе, бях готова да се обзаложа, че си тръгнала към родилното Simple Smile

Иначе - разбира се, че не може да става дума за цялото АГ съсловие или за всички лекари. С Брит говорехме за тези, дето оферират внимателно секцио и те преценяват дали ще поддадеш на офертата Wink Аз познавам такива бол (наистина - двуцифрена бройка) и същата бройка майки, родили секцио поради "тесен таз" (на око) или нещо подобно (бебето с главата надолу, с гръбчето отляво, ама мааааааааааалко било криво, а на доктора само още тази дата му била свободна за секцио Simple Smile)

Не оплювам секциото - щом има свобода на избор, има (или няма) някаква държавна политика в това отношение... Абе, сложно е, ама обяснението с медицинските причини просто избива рибата, 'щото по официални европейски статистики в развитите държави секциото наистина се налага и се провежда в 5-10% от случаите, а в БГ според моите проучвания ще излезе, че почти 30% от жените имат показания за секцио по медицински причини. Егати дефектните жени сме тогава  Mr. Green

Моята прабаба е родила 11 бебета, от които 11 са живели до преклонна старческа възраст. Родила си ги е на село - не на къра, но в собствената си къща. Това също не е представителна статистика, ама колкото другото, толкова и това.

Сценарият с окситоцина е тотално класически - знам за майки, отишли в приемното с 8-9 см разкритие, които въпреки това са били удостоени с това благо на цивилизацията. От известно време се занимавам с темата за активното раждане, та съм наясно. Зависи също така от болница и екип, при които раждаш. Стажувала съм в родилна зала на МД, знам им порядките.

Разбира се, че разкритието за 28 часа не е класика в жанра, а по-скоро изключение, но ако се стигне дотам -0 никой няма да те чака. Най-късно след 10 часа ще поискат да ти ускорят раждането. Тук (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208777.180) е разказът на едно момиче, което познавам, което роди сина си у дома онзи ден - родовият процес като цяло е продължил около 36 часа - в болницата никой нямаше да я чака. (Моля, не разбирайте, че агитирам за домашно раждане - според мен това не е особено добра идея в БГ условия, освен в единични случаи.)

В Германия не е така. Никой не ти слага окситоцин - пращат те да се разхождаш, да пиеш кафе и разни такива. Ако ще едно денонощие или повече ще те чакат, никой няма да ти се бърка. Проверяват тоновете на бебето за 5-7 минути и пак те пускат. Окситоцинът има гадния недостатък, че трябва тоновете на бебето да се мониторират нонстоп - т.е. вързана си за кревата и толкоз. А на всички е известно, че разходките, смяната на позициите, клякането, позата на 4 крака спомагат за нормалното протичане на раждането. Онова с кревата е нефизиологично.

За мен индикации за планово секцио по медицински причини са - плацента превия, напречно положение на бебето (като обаче е направен опит за обръщане от опитен лекар или акушерка), инфекции на майката и/или детето, евентуално гестационен диабет на майката (по преценка), други заболявания. Спешни индикации - опасност от руптура на матката, отлепяне на плацентата, еклампсия на майката (не непременно прееклампсия - това е въпрос на оценка на конкретната ситуация), губещи се тонове на бебето по някакви причини. "Тесният таз" действително съществува и действително може да бъде индикация за секцио, но няма тесен таз "по принцип" - има тесен таз за конкретно бебе. Освен това при някои рискови бременности, както и след лечение за стерилитет може да е уместно раждане чрез секцио - но това отново подлежи на преценка във всеки отделен случаи.

Що се отнася до собственото ми раждане - ей тука съм си обяснила мотивите, на който му се чете.

Всякакви лекари и практики има - просто в БГ някои са доста по-масови Simple Smile

Права си - аз не съм раждала, ти си раждала. Аз обаче съм присъствала поне на 200 раждания (едно време исках да ставам АГ).

Малко форумна статистика: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316785.0;viewResults

Ея, тя нашата е мътна и кървава, ама all is well that ends well Simple Smile
Иначе покрай него се запознах с онази твърде специална жена Wink
А с титлата "идол" отдавна се е разминал, но съм щастлива, че отдолу имаше достатъчно материал за "мъж, с когото мога да деля покрив, маса и спалня" - че с идоли трудно се живее Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 18:32 от Котката Марта

# 182

За мен индикации за планово секцио по медицински причини са - плацента превия, напречно положение на бебето (като обаче е направен опит за обръщане от опитен лекар или акушерка), инфекции на майката и/или детето, евентуално гестационен диабет на майката (по преценка), други заболявания. Спешни индикации - опасност от руптура на матката, отлепяне на плацентата, еклампсия на майката (не непременно прееклампсия - това е въпрос на оценка на конкретната ситуация), губещи се тонове на бебето по някакви причини. "Тесният таз" действително съществува и действително може да бъде индикация за секцио, но няма тесен таз "по принцип" - има тесен таз за конкретно бебе. Освен това при някои рискови бременности, както и след лечение за стерилитет може да е уместно раждане чрез секцио - но това отново подлежи на преценка във всеки отделен случаи.

Ето това исках да чуя  Peace Пусни една анкета с тези възможни отговори и ще съм повече от любопитна да видя резултатите Wink

# 183
Ето това исках да чуя  Peace Пусни една анкета с тези възможни отговори и ще съм повече от любопитна да видя резултатите Wink

Да, ще пусна. Само малко да се уталожат нещата около течащите две анкети - иначе на народа ще му писне да го разпитвам. Не само мен ме интересува резултатът от подобна анкета.

# 184
  • София
Мацки, някоя от вас прала ли си е обиколниците в пералнята?

# 185
Права си - аз не съм раждала, ти си раждала. Аз обаче съм присъствала поне на 200 раждания (едно време исках да ставам АГ).

[

Всъщност аз така и не разбрах точно какъв лекар си  Embarassed И от тези 200 раждания си извади тези изводи доколкото разбирам. По статистика през 2006 г. са живородени 73 978 деца, т.е. ражданията на които си присъствала са 0.002 % от живородените за една година. Т.е. далеч от представителната извадка  Peace Аз ще раждам точно в МД и пак твърдя, че всичко е до доктор и пациент. Ще раждам нормално, по простата причина, че моя доктор не видя никаква съществена причина да раждам секцио. При него са родили още 3 мои приятелки и единственото секцио е на тази с тризнаците  Peace Едната е с ин витро - родила нормално, другата е с над 4 кг. бебе - пак родила нормално. Както и да е не искам да споря или да се заяждам, но апелирам за кой ли път да не сме толкова крайни в изказванията си и ако някоя от нас иска да прокламира вижданията и идеите си, нека това да не бъде за сметка на някой друг. Защото типична пак българска черта е да плюем, колкото можем по форумите и не само, и да разбираме от всичко, а това че някой е учил и специализирал и практикувал години наред, не е важно. Ама ей тъй да си чешаме езиците много ни бива. За да се агитира за нормално вагинално раждане, трябва да се обясни първо на жените в България какви са плюсовете му, защото доста голям е % на жените които се страхуват от него и си искат секцио, и то точно, поради още една много готина българска черта, да обясняваме колко е гадно и отвратително, и с една дума след раждането вече си роб и живота ти е от черен по-черен.

Между другото 98 година като раждах Стефи, а и все още съдейки по няколко приятелки родили наскоро, те пращат да се разхождаш за по-бързо разкритие. Единственото изключение е когато си с изтекли води и тогава наистина те връзват с коланите за леглото и не дават да мръднеш и до тоалетната.

И наистина с огромен интерес ще чакам анкетата Peace

А форумната статистика и тя малко афиф работа. От близо 62 000 потребители, 428 отговорили са доста малко като %. От които нормално родилите са 247 или близо 58% от случаите.

Интрига аз си прах обиколниците в пералнята с бебешкия прах, на 30 градуса и после ги изгладих от двете страни, и нищо им няма.  Peace

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 20:41 от Asija

# 186
  • София
Асе, благодарско Hug

# 187
Момичета, стискайте палци, утре сутрин отивам в АГ-то, шийката е наполовина скъсена и утре ако има признаци ще ускорят раждането и така...Малко ме е шубе, да си призная, но знам че съм в сигурни ръце... Praynig

# 188
  • София
mayakub, стискаме палци всичко да мине наред и ще чакаме новини Hug

# 189
Мацки, някоя от вас прала ли си е обиколниците в пералнята?
да, на моите нищо им няма. прани са с "тео бебе"

# 190
здравейте милички, аз докато ви изчета забравих какво щях да пиша Embarassed
моята беба вече взе да мранка и да бодува, ама на мен ми харесва така, че само като спи ми е като кукличка  Heart Eyes, вече ни почнаха безсьнните нощи, ако ме видите на какво приличам ше се пукнете да се смеете, но пак казвам чувството е неописуемо!!!!
 утре ни предстои пьрвата разходка и много се кефя  newsm44
милички не бьрзайте да раждате, ако знаете сега с какво умиление се сещам за тези трепети в очакване, самото раждане, вьпреки болките и страха от непознатото сега много ми липсва този момент, найстина е едно велико нещо, и аз чак сега го разбрах.
Интрига, мила и аз ги прах обиколниците на пералня на 30 градуса и после ги изгладих и от двете страни Peace
засега лека, аз отивам да приготвям малката за хранене, че днес я кьпахме в 6 4аса и сега ще ми е малко трудничко да я сьбудя , каквато ми е ленивичка Joy, а утре за пьрви пьт ше я кьпем само двамата с баща и, че баба и и дядо и заминават за софия при другото бебе, и много ме е страх, стискаите палци да не я удавя  hahaha шегувам се.......

# 191
Момичета, стискайте палци, утре сутрин отивам в АГ-то, шийката е наполовина скъсена и утре ако има признаци ще ускорят раждането и така...Малко ме е шубе, да си призная, но знам че съм в сигурни ръце... Praynig
дано всичко мине наред  Praynig
МИЛИЧКИ, ИМАМ ЕДНО ПИТАНЕ! НЯКОИ ЗНЕ ЛИ КОЛКО КЬРМА СЕ ДАВА НА ДЕТЕ НА ВЬЗРАСТ КАТО ВАЛЕНТИНА, ЧЕ ПЕДИАТЬРКАТА МИ КАЗА ДА МУ ДАВАМ ТОЛКОВА НА КОЛКОТО ДЕНА Е ДОКАТО СТИГНА ДО 110 мл, вярно ли е? че сега лекарката е в отпуска, и е в турция, а пьк ме сьмнява че нещо се е обьркала newsm78

да доуточня, днес като сме девети ден му давам 90 мл, и така до 110мл, тоест до единадесеттия ден и така до двадесеттия newsm78

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 20:59 от shiiila

# 192
http://dnes.dir.bg/2008/08/07/news3271554.html
Вижте Simple Smile

Много ме изкефи тази новина!

мен нещо пак контракции ме налегнаха Sad

# 193
Шиила нали се кърмите как разбираш колко милилитра е изсукала newsm78
Имам спешна нужда от вашата помощ много ми отичат краката не само в глезените целите ходила и горят болят ме и не мога да стоя права все гледам да легна пък камо ли да се разхождам и киснене в хладка вода не помага нито държане на високо.Много е гадно вие как се справяте изгоряха ми копитцата.

# 194
изцеждам се още Peace

Общи условия

Активация на акаунт