АВГУСТ месец щом настане, всяка от нас мама ще стане

• 16 559
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Ей, Асе, Котке! Какво сте направили вие, не мога да ви изчета, четох отделно вашите постове, та се върнах после да си прочета и другите!  Mr. Green
Стига сте се нервили, ще родите скоро, спокойно!  Mr. Green Спорите за неща, за които и двете сте прави, че сте на едно и също мнение, ама хормоните ви пречат!  Mr. Green Ясно е, че не сме цвете за мирисане, нито в здравеопазването, нито пък в някоя друга система, ама нали сме си родени тук и сме си българчета какво да правим!  Crazy Недейте сега, на края на хубавата работа ще вземем да се изпокараме!  Mr. Green

Стелка, много миличко ми стана като четох разказа ти! Добре дошла!
Я да ви питам за раждалите със спинална, или Котето, ако вече е на друга вълна: Това главоболие задължително ли е, от тук раждалите никой не ми е споменавал за такова, да не са пропуснали???

меви
, това е много гаден вирус, моят Вальо за две седмици и то си е вкъщи, не е много влизал в контакт с деца, 3-ти път вчера се подриска милия  Mr. Green Слава богу, не е повръщал до сега, само на разстройство го изкара, давам му 2 пъти по половинка Ентеросан хапче за деня и бързо му минава, но така до след няколко дена... А понеделник трябва вече да е на детска градина, ако и там стане така, не знам вече... омагьосан кръг, до сега не ми се е случвало! Не преминали вече този вирус!  #Cussing out

Сега излизам по задачи, че от НОИ са се излъгали този месец нещо и са ми пуснали паричките за юни, което е много скоро за мен!  Crazy

# 211
   Dobro utro на всички! Hug

Добре завърнали се на Дара и мама Стели   bouquet

Вале,Стели-Мели пак ние сме най-ранните пилета LaughingХубав ден и добро настроение !

АААААААААА,сетих се-сигурно всички останали се готвят за голямата офанзива-да превземем  АГ-тата на юруш!Нали днес е датата с многото осмици!

# 212
Ей, Асе, Котке! Какво сте направили вие, не мога да ви изчета, четох отделно вашите постове, та се върнах после да си прочета и другите!  Mr. Green
Стига сте се нервили, ще родите скоро, спокойно!  Mr. Green Спорите за неща, за които и двете сте прави, че сте на едно и също мнение, ама хормоните ви пречат!  Mr. Green Ясно е, че не сме цвете за мирисане, нито в здравеопазването, нито пък в някоя друга система, ама нали сме си родени тук и сме си българчета какво да правим!  Crazy Недейте сега, на края на хубавата работа ще вземем да се изпокараме!  Mr. Green

Я да ви питам за раждалите със спинална, или Котето, ако вече е на друга вълна: Това главоболие задължително ли е, от тук раждалите никой не ми е споменавал за такова, да не са пропуснали???

Няма бе - да се изпокараме. Ние сме цивилизовани хора  Mr. Green
Но не съм съгласна, че "българчета сме си и толкоз" - трябва да се мисли, да се говори, да се поема инциатива, за да се оправят нещата. Защото се оказва, че всеки може да ражда, както пожелае, у нас, обаче аз и такива като мен нямаме реален избор... а само някакъв фиктивен... ми, не ме кефи това. Имам си права, искам си ги.

Казвам вкратце за спиналната, че трябва да излизам - не е задължително главоболието, но понякога се случва и на най-добрия анестезиолог. Дано да се случи на по-малко от нас!

Хайде, хубав ден на всички  Heart Eyes

# 213
Добро утро и от мен! Аз изпуснах сутринта да родя в 08:08 часа  Wink и сега вече реших, че няма смисъл да се юркам за днес. Изобщо нямам никакви признаци за раждане днес. След малко излизам на една разходка. Мерси за подсещането за НОИ.

Меви, моята най-добра рецепта за летния вирус е пълен глад и много вода или течности. Знам, че е много кофти да оставиш дете на глад, но така всичко отшумява за един ден. И на следващия ден вече може с по-лека храна. Но най-добре като е разстроен корема да не му се дава АБСОЛЮТНО нищо. То по принцип на човек и на детето също като му е зле и не му се яде, ама и да има желание за ядене е по-добре да се издържи един ден и да се пресече. Отколкото да се хапва по малко на диета и да кара целе седмици. А при повръщане - няколко глътки пресно отворена кока-кола. Това е доста нетипичен лек, но ми е помагал на мен лично, когато даже и водата повръщах. Глада съм го прилагала винаги и на Ники и знам от опит, че се издържа. Малко краен метод е, но затова пък пресича и просто на следващия ден няма какво да се изкарва.

Това е за сега от мен, излизам на разходка. Да не решите, че отивам да раждам м-н-м (НЕ)!
 Hug Heart Eyes Peace

# 214
Ох, аз още съм тук, моят юнак още спи, сега ще отивам вече да го събуждам!

Коте, мерси за инфото! Колкото за българчетата и за правата, права си, ама аз съм си страхлива и като ми каже нещо лекар, и слушам, а трябва повече наистина да се замисляме и да си отстояваме правата! Пък и мисля, че точно изборът ни е проблема в България!

Валени, много хубаво го е казала за глада, ама моят хубавец като е вечно гладен  ooooh! Само разходките и игрите му отвличат вниманието, та за това сега излизаме.  Peace
Ама на теб лентичката ти е свършила, мила!  Flutter

Аграмд
, нали знаеш: Рано пиле, рано пее и рано го колят! Wink Та да не вземе някой от по-ранобудните да роди до вечерта!  Mr. Green

# 215
Добро утро момичета! Simple Smile

Добре дошла Стели! Много целувки на Дара от нас!

Ние още сме 2 в 1 и не искам да раждам днес   Blush . Вчера бяхме тръгнали към болницата. Успяхме да се организираме за 10 мин Simple Smile. Сега багажът е до вратата в изходна позиция. Вкл, зарядното на камерата е опаковано .  Mr. Green
Дъркя май пак се извъртя дано се намести в хубава позицийка.

Понеже се подхвана темата за секцио/несекцио и бг системата искам да ви кажа, че мен не ме е страх от операция или раждане, а от лекарския персонал. По мои наблюдения вкл. и в популярни частни болници, много от работещите имат нужда от елементарен курс за отношение към пациента. (Да има чудесни хора и специялисти работещи в тази сфера, но масата не е така.).
Смятам, че не съм единствената с точно такива страхове. Ако се огледаме оттам е и цялата психоза с избор на екип. Плащаш си не защото вярваш, че ще имаш проблем, а за да си купиш отношение и внимание, които ти се полагат.
Също така смятам, че обществото не е информирано достатъчно, за да може всеки от нас да направи адекватен избор как да роди.

Тишичен пример за неинформираност - АЗ. Пред това да родя вкъщи под наблюдение на акушерка, предпочетох да стане под лекарски грижи ( не че ако искаш и в чужбинско няма да стане така, но тук ни е познато как стават нещата) . Мисълта ми беше, "няма да оцелеем". Някак си факта, че ако нещо тръгне на зле след 10 мин ще съм в болница, не
можа да проникне до съзнанието ми (всички ме разбирате защо).

Дано всички имаме късмет и да попаднем в добри ръце, а един ден и нещата да се променят към по-добро!  bouquet

# 216
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте и от мен, и аз изпуснах груповото напъване в 08:08 часа, а и нямам абсолютно никакви контракции, само болки в междукрачието. Сега отивам с малкия на дъъъълга разходка, па дано помогне  Mr. Green

Добре дошла отново при нас, Стели, много миличко разказче, толкова ми стана приятно като го четох. Целувам ви двечките с Дара. Много се гушкайте и обичкайте.

# 217
Привет  и от мен,

Денят е чудесен и след като съм го посрещнала още в 4,00ч наистина реших, че сама си създавам психози на тема ще родя или не. Така, че вече няма да се тормозя, ако иска да излиза днес , утре или когато и да е. Все пак няма да остане в мен завинаги, нали така.
Валени, виждам че и ти си в тази фаза. Почнах да си мисля, че ако не мисля непрекъснато кога ще започнат болките нещата ще тръгнат . Така, че днес се отдавам на мързел, фризьор (ако не ме домързи) и нищо свързано с предизвикване на раждане (снощи съм се наливала с босилек, качих стърлите до 7 етаж два пъти, разхождах се до 23.00ч. и почнах да откачам).
Усмихнат ден на всички мами, пък ако е речено да валят бебета, ще завалят.

# 218
  • Бургас
Здравейте милички от мен и от малкия Христо!
Мерси на всички за пожеланията!
Нас вчера ни изписаха. Вече в къщи нещата малко по малко ще започнат да си влизат в ритъм. Още обаче не сме се отърсили от болничната обстановка. За сега се кърмим  Simple Smile Ще пиша повече като остане време, а и старите теми имам да чета  Wink
Честито на всички нови майчета, които гушкат вече своите бебенца! Да са им живи и здрави и много послушни! А на мамите бързо възстановяване.

# 219
добро утро Simple Smile все още съм тук...а вчера имах цял ден контракции, доста силни, неболезанени, но начесто и силни, не бяха обаче точно регулярни, но особено вечерта направо се виждаха. а малкия беше супер активен, ама казвам ви супер активе, даже се чудя дали вс е ок, никога не е било така, то мърда рита въртя се  #Crazy не се спря и понеже през деня доста се движих си мислех че това е деня..и аз си поприготвих багажа за всеки случай като си лягах  Mr. Green ама ей ме на станах си пак тук .. Confused 4 дни до термин, егати..

Добре дошли на Дара и Стела, като имаш време включи се пак да разказваш как се справяте, доволна ли си от болницата, и имаш ли съвети към нас неродилите Peace   bouquet

и аз искам да се намеся в големия спор за лекарите Mr. Green много ме е шубе от сценария който Котката описа, защото няма как да се защитя, не съм достатъчно наясно за да споря в родилното до последно а и как ще съм сигурна, че в случая наистина съм права. мислех да я питам- как да се предпазя от него, но осъзнавам, че няма как. ще слушам тялото си и се надявам да разпозная неговите сигнали. но съм 100% съгласна, че в Бг лекарите МРАЗЯТ ДА ОБЯСНЯВАТ и се държат недостойно с пацините, разбира се че не са всички такива, но това е един такъв манталитет нашенски, че доктора знае най-добре. правото на пациента на бъде информиран какво ще му правят изобщо не се зачита, за избор да не говорим...
например на връх Нова Година си счупих ръката, пукнах кост на лакътя, и се налага да ми сложат гипс, обаче аз през живота си нищо не съм чупила и за мен си беше травма, освен това вече бях бременна и се разправях с докторите за ренгени и др,..та без много много да ме питат и обесняват ме вкараха в манипулационната и докато се усетя цялата ми ръка беше гипсирана със 100кг гипс, все едно имах ебати счупването..от горе до долу, в следствие на това нямаше как да се съблека вкъщи и се наложи да си режа дрехите #Crazy и не можех да ходя на работа /ако щете вярвайте така ми го бяха сложили, че дори пуловер на мъжа ми не можех да облека/ стана супер скандал и там..абе ужас, никой не ми каза, че мога да си купя по-хубав гипс, който не с тия размери и и изглежда съвсем нормално.
след като ме мотаха сумати време ми го махнаха след 10 дни и то защото аз настоях да ме прегледат- оказа се че фрактурата на ръката ми дори не е била сигурна/!?!?!?!?! ей такива

също в шейново се опитаха да зашият моето несъществуващо разкритие в 20 та седмица #Crazy после 5 доктора казаха, че няма такова нещо, обаче оня от патологията е там за да установява патологии- бръкна и каза мдааа май има скъсяване на шийката "МАЙ" абе ти нормален ли си !?!?!?!? ела да те зашием утре ooooh! #Crazy ooooh! БЛАГОДАРЯ НА ФОРУМА И НЕТА ТОГАВА, ЗАЩОТО ТОВА МИ ДАДЕ УВЕРЕНОСТ ДА НЕ СЕ СЪГЛАСЯ НА ТОТАЛНО ИЗЛИШНИЯ СЕРКЛАЖ
ЕТО ЗАТОВА И АЗ КАТО БРИТ ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ МЕН МЕ Е СТРАХ ОТ ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, НЕ ОТ НЕЩО ДРУГО-ОТ ТЯХ

имам и друг пример-моят зъболекър не пипва зъб докъто не ми обясни точно какво се случва и какво ще ми направи и винаги ме пита дали съм съгласна, казва ми алтернативите ако има такива..колкото и да ме е страх при него се чуствам винаги спокойна..на нас пациентите не ни трябва много според мен.
обаче е престъпление точно с родилките а се отнасят зле и да не им се обеснява и да ги третират като болни на които не трябва да им се казва какво им "правят"...

всички имаме истории. не курс, ами задължителен изпит по комуникация с нормални хора трябва да изкарат докторите, и въобщо 50 % от българите, защото според мен от нас по-нелюбезна нация няма!

извинявам се за дългия пост. дано не съм ви отегчила, но ми е писнало да ми се "карат" и да ме овикват доктори, администратори и т.н. хора с малко власт над нас..

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 10:45 от malkabubi

# 220
  • Все на втория етаж
Аз нямам време да ви изчета. За сега съм тук, но като чакаща последния момент за всичко  Crazy сега съм се юрнала да чистя, пера, подреждам. Само да кажа, че не съм родила още. Simple Smile

# 221
  • София
Добро утро и от мен Grinning

Буби, много добре си го казала.. аз за щастие до сега почти не съм попадала на такива индивиди, но то никога не е късно..
Преди 1-2 месеца сестра ми се беше обезводнила и я водим ние в Пирогов, влизам аз там с нея в детското отделение, за да я запишат и тая вика: "Еее как няма да е зле като не е яла". Тъй като тя милата едва говореше и аз отговарях на въпросите, които и задаваше "любезната бабичка".. тя ми казва: "Ама вие каква сте и, че да отговаряте вместо нея!???" #Crazy при което на този въпрос отговорих с един изнервен тон: "СЕСТРА!!!" Държа се все едно е някои Господ ли.. и аз незнам какво.. Като влязохме в смешния кабинет докторицата си четеше вестник.. после я пратиха сестра ми, за да и влеят една банка глюкоза.. 1 час чакахме и никои нищо не ти казва.. добре, че един симпатичен доктор попита за какво чакаме и ни каза, че като и изтече банката ще я пуснат.. той поне ни обърна внимание за щастие.. и какъв е извода - има и лекари и лекари, но в БГ масовото отношение към пациентите е негативното..
Прави сте, че масово в България хората /не само лекарите/ се нуждаят от курс по кумуникация..
Както каза Буби моят зъболекар и на мен винаги ми обяснява какво ще прави преди да е почнал.. нямам и оплаквания от докторката ми на ЖК - много готина жена, винаги ми обясняваше защо ми изписва това и това, какво да направя и всичко останало, личната ми лекарка и тя е много готина. НО наитина е факт, че в БГ лекарите масово не дават информация на пациентите, държът се грубо все едно са животни, правят каквото си знаят и не за по-доброто на пациента, а точно обратното, за да им е по-удобно и лесно на тях..

# 222
И аз все още тук Laughing
Снощи и аз като теб malkabubi прекарах вечерта,а и целия ден.но с разликата че моята беба се е кротнала вече доста дни.Особенно от онази вечер я усещам много рядко и много мързеливо,само се намества.Може да е затишие пред буря Mr. Green

# 223
  • София
Момичета, новини от Кинли:

"Здравей, Танче:) при нас с бебка всичко е ок, пак ме пуснаха на система, но без резултат и още сме 2в1. Вие как сте? Стискам палци при всички всичко да е ок:) Целувки"

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 11:04 от IntRiGa_GirL

# 224
Горката Кинли-много се измъчи!
Добре завърнали се на мама Попи и мама Стела!  bouquet
Аз съм се спретнала да ходя на фризъор да си боядисам косата-вече надявам се, последно преди раждането, та да съм хубава за бебка Joy; добре, че салона, в който ходя е наблизо, че не ми се върви дълго, от ден на ден ставам все по-тромава.Хайде до после!
Няма ли да си имаме бебе на сакралната дата днес??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт