Трудно проговарящи деца!

• 227 074
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Анаморф, какво беше ЕГ  ? newsm78

# 301
Има в предвид ЕЕГ .

# 302
Аха !Ок.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 17:22 от Тони и Тото

# 303
здравейте искам да попитам знае ли някой какво представлява Дизартрия

# 304
Здравей Елена  изтрий писмата   в пощата за да мога да   ти пиша  имаш лимит а той е изчерпан  Hug

дизартрия
затруднен говор - нарушава се произнасянето на звуко­вете. Дължи се на огнищни увреди на централната или на периферната нервна система. Нарушена е инервацията на мускулите, участващи в артикулацията

Ето тук може да прочетеш повече  http://www.logoped-varna.com/dizartria.php

# 305
Simple Smile здравей деси вече изтрих писмата в пощата си .очаквах да ми пишеш относно специалистите при които съм водила дъщеря си .

# 306
Момичета, и преди бях писала, но кажете при кои логопеди ходите в София, от кои сте доволни, ако не искате тук - на лични.
Много ще помогнете, ако дадете насока  Laughing

# 307
 Вилико Hug ! Спомням си за теб.
Какво стана с детето, я разкажи.

# 308
Ами какво да стане. Пие сиропчето и другите хапчета и ходи на детска градина. Обикновена. Не го записаха в логопедична/специализирана, защото според бащата от градината има голям напредък - много нови думички, действия и като цяло според него контакта с другите деца, които са "напред" му помага много. сега понеже навърши 3 год. - ще търсят логопед - да водят детенце вечер след 6, защото и двамата работят. Затова и питам - да препоръчате.

# 309
За какво са сиропчето и хапчетата ?
За логопеди мамите ще се включат или виж в другата тема "Консултация с логопед".
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332933.0

# 310
Първо благодаря за отзивчивостта  Laughing
Сиропа е неутропил, хапчетата не помня /или обратното/. Дадоха им ги двама независими невролози. Назначиха им изследване при Кременска, която доста грубо се отнесла по телефона  Confused Още не са ги направили. Но понеже им казаха, че трябва работа с логопед при всички положения, когато детето стане на 3, а то стана- затова търсят. Знам, че не бива да се сравняват децата, но наистина като сравнявам моето и въпросното детенце - трябва си работа и професионална помощ, независимо дали има нещо сериозно или е просто по-бавно развитие.

# 311
Права си за помощта, независимо от степента на изостаналост. Ако няма по-дълбок проблем, детето ще си навакса благодарение на сеансите и ще проговори както трябва, но това ще стане ясно с възрастта.
Направо се отвращавам от лекари, които се отнасят грубо с пациентите си. Не бих се върнала при тях ! Няма ли друг специалист, който да потърсят вместо въпросната грубиянка ?

# 312
Може и да има, но нито аз, нито те знаят. Истината е, че саматя тя натъртила колко е заета, как може да бързат за час, като тя била единствения специалист в тая област и не им ли е ясно, че часове скоро нямало и т.н. Направила въпрос и за оставане 3 дена за изследвания на платен стационар и някакви такива безумия. Не зная точно и аз.
Все пак моля за препоръчан логопед.

# 313
Моля те, иди да попиташ в другата тема, там ще ти отговорят (аз не знам за жалост).
За изследването при Кременска, щом така стоят нещата, нека си вземат час, за когато им даде. нямат избор. Явно и други чакат. Имат едни друг вариант-невролога, който е видял детето да и се обади и да изиска преглед възможно най-скоро. От лекар на лекар става по-бързо (поне при нас така беше).
За тридневния стационар не разбирам кое изследване обосновава подобна нужда  newsm78

# 314
Тази Кременска детски невролог ли е? Ако да защо трябва да ходите на частен прием за 3 дена. По добре си вземете направление за хоспитализация и се обадете в клиника Св. Наум - 4-и километър и там ще ви обърнат внимание - там има детска неврология. След преледа ще се прецени дали детето има нужда от ЕЕГ, скенер, ЯМГ - всичко това е безплатно с едно такова направление. За координати на Клиниката вижте от прикованата тема Координати на лекари - доц. Божинова  Peace

Общи условия

Активация на акаунт