Трудно проговарящи деца!

• 227 100
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София и там където не се пуши
kailid назад в темата се обсъди това, че не бива да се успокоява човек с това, че детето е двуезично.

# 286
kailid , Дороти правилно ти е казала. За нормално развиващо се дете, два че и три езика не са проблем.
mar4e77, тежка диагноза са поставили на детенцето. Но (може и глупаво да прозвучи), дали са сигурни в нея ? Правиха ли му изследване за глухота ? Закъсняването с говора и неразбирането може да дойде и от там.

# 287
ne sa praveni nikakvi izsledvania,spored men deteto 4uva.dokato pose6tavahme klinikata na 4avdarov periodi4no pravehme obsledvania io psinolog i logoped i vs4ko be6e ok,no 4avdarov me razbi napravo

# 288
Марче, той може да не е глух, но да не чува някои звуци само и пак от това да идва проблема. Такива неща може да се разберът с аудиограма. Трябва да питаш този лекар на какво се основава твърдението му, вие трябва да знаете.

# 289
az sadia 4e 4uva ot tova 4e kogato e v ednata staia,a v drugata raboti tv i zapo4nat reklami toi otiva da gi gleda

# 290
И все пак е хубаво да направите аудиограма. Звуците са с различна честота и това, че чува от съседната стая звука на телевизора, не означава, че всичко е наред със слуха. Препоръчвам Ви ИСУЛ за направа на такава аудиограма. Обадете се, уговорете час за консултация, тогава и ще ви кажат дали да си носите направление за хоспитализация /Талон № 7/, който се взема от личния лекар на детето. Манипулацията е безплатна с едно такова направление. Детето се приспива и се изследва. Самата манипулация не е болезнена - приспива се, за да бъде детето спокойно по време на процедурата. Където и да отидете после питат, дали е правена аудиограма на детето  Peace. За телефон на ИСУЛ /ако се решите/ - на първа страница на форума има прикована тема Координати на лекари

# 291
  • София и там където не се пуши
az sadia 4e 4uva ot tova 4e kogato e v ednata staia,a v drugata raboti tv i zapo4nat reklami toi otiva da gi gleda

Дислектиците чуват страничните шумове повече от нормалните до тях.

# 292
  • София

Дислектиците чуват страничните шумове повече от нормалните до тях.
[/quote]

(х) Dorothy, и при моето дете е така.

# 293
Марче, съгласна съм с казаното от pepi_r. Аудиограмата е първото изследване, което се изписва при изоставане с говора, за да се елиминира (ако е така) слухов дефект. Потвърждавам че не е болезнено - на големия ми син я правиха, а на малкия предстои. Детето го приспаха за около половин час с една лъжичка сироп.

# 294
Здравейте мами,аз имам син на 2г.и 4 месеца, който все още не говори добре.Казва всички основни неща,като- мама,баба,тате,деде,кака,леля,чиче,казва и други думи,но като част от останалите думи ги изрича на бебешки език.С напредване на времето включва по някоя нова дума,но този процес става бавно.Изречения трудно прави,само от по 2  думи.Но пък като го питаш знае да каже как се казва,на колко е години,как се казва мама,как се казва тате,как се казват баба и дедо.Винаги разбира какво го питам,много пъти дори ми помага като му казвам да направи нещо,но мен си ме притеснява това ,че все още не говори добре,а като иска да каже нещо все го обяснява по негов си начин.Според вас време ли е да го заведа на специалист и какав по-точно?И можете ли да ми препоръчате някой в Перник или пък в София?

# 295
mnogo blagodaria na vsi4ki vas za saveta.o6te utre 6te zvania v isul

# 296
a pri kogo 6te me posavetvate da otidem za audiograma

# 297
Нека другите да кажат, че аз съм далеч. Но се радвам, че взе това решение и стискам палци диагнозата на онзи лекар да се окаже неверна  Praynig

# 298
a pri kogo 6te me posavetvate da otidem za audiograma
В ИСУЛ - при доц.Спиридонова или доц.Попова. При първата правихме преди 2 месеца евокирани потенциали, невероятен специалист и си личи, че обича децата.  Peace На лични мога да ти дам телефони, ако не си ги намерила вече!

# 299
За Исул и аз препоръчвам Спиридонова,само,че на нас ни искаха 70 лева,незнам за какво,въпреки,че щяхме да занесем нужното  направление newsm78 Ние не правихме само,че защото проблема му не е в слуха,все още търсим причината за това забавяне на говора.
Във вторник сме на ЕEГ в Детско Здраве да видим какво ще излезе.Водихме го при невроложката там,каза,че видимо не вижда проблем и като направим ЕEГ,ще си покаже дали има нещо сериозно,дано да няма,че едвам издържам и а звече от страхове и притеснения.
Ходим и на логопед,много съм доволна засега.... Peace
Елица аз при вас не виждам проблем,детето си е добре за възрастта си,щом говори и изречения от 2 думи прави,ще се отпусне и ще започне и по-добре.
Има деца които на вашата възраст почти нищо не казват..

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 09:43 от анаморф

Общи условия

Активация на акаунт