Трудно проговарящи деца!

• 227 044
  • 750
  •   2
Отговори
# 390
но пък спец. училище не съм убедена че ще го подготви добре за последващо образование, а детето ми има потенциала да учи.
Да, наистина, чувала съм че и други родители се притесняват по този повод. Каквото и да си говорим, специализираните училища са затворен кръг, децата са със проблеми, подобни ! Когато излязат един ден от тях, не са подготвени за реалния живот, с нормалните възрастни. Наистина решението за един родител е трудно. Кое ще е най-добро за бъдещето на детето един господ знае  Thinking
Любознателна, в кой град си ? Аз съм в Тулуза, на юг.  Wink

# 391
Любознателна е в Пловдив, България  Wink
/освен ако има някоя новост за която незнам/.

# 392
Любознателна е в Пловдив, България  Wink
/освен ако има някоя новост за която незнам/.

GrinningАЗ криво съм разбрала последния и пост. Помислих си, че е колежка имигрантка  BlushПардон.

# 393
Детето ми след два месеца става на три години и все още не може да говори.
Казва неволно някои думи като- мама, кака ,баба , дай...... но не се обръща към съответния човек.
През последният месец го водихме за консултация със специалист и ни изписаха - Ноотропил , пием го два пъти по 1 мл.
Моля някои мами ако имат такъв проблем да споделят.

# 394
Здравейте Светлана  кажете какво  ви интересува  по точно ?

Детето ми след два месеца става на три години и все още не може да говори.
Казва неволно някои думи като- мама, кака ,баба , дай...... но не се обръща към съответния човек.
През последният месец го водихме за консултация със специалист и ни изписаха - Ноотропил , пием го два пъти по 1 мл.
Моля някои мами ако имат такъв проблем да споделят.

Моя  съвет е да започвате работа с логопед  минимум 3 пъти  в седмицата,като едновременно   във вкъщи работите с детето   всеки ден.Успех  bouquet

# 395
  • Русе
Zapiswam se da sledq temata

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 01:11 от darinka979

# 396
Май вече всички се пекат на брега на морето  Laughing Heart Eyes

# 397
ne vsi4ki Simple Smile nie se premestihme naskoro ot Ispania v severna Germania i vse vali,vali,vali..

# 398
Аха  Laughing И аз не на брега на морето, а в къщи - тук е голяма жега, за разлика от германия  Whistling

# 399
  • Русе
Здравейте отново  Hug
Не съм изчела цялата тема, по-бавничко го правя, защото искам да осмислям и съпоставям симптомите. Мръднах и при хиперактивните, защото единствената предполагаема диагноза която ни подхвърлиха през пролетта беше тя, но преди малко категорично отхвърлих това твърдение-предположение на логопедката.
Открих много общи разкази на майки тук с настоящия ни живот. Все още съм шок, неискам да приема като че ли истината, макар и да я знам за себе си. Тежко ми е...
Накратко, детенце е вече на 3г, а говорния му проблем неизчезна противно на очакванията на психиатъра, психолога и логопеда, с които се консултирах когато стана на 2,7г. Направи ми впечатление нещо, което прочетох и по-точно предпоставки за такова говорно развитие. Трудна бременност, трудно раждане, късно прохождане и т.н.
Ами като всяка друга жена когато разбрах, че съм бременна бях на 7 небе, още повече че чаках това събитие 5-6 години. Голямата радост скоро помръкна от неприятните "чувства" и неразположение, с които се сдобих-повръщане до припадък... както и да е стигнах и до деня на първата ни среща с мъничо  Heart Eyes раждането беше придизвикано, започна нормално и след 7 часа зверски мъки ме качиха да раждам. Извадиха го задавен, непроплака ми се изкашля като дърт дядо пушач. Сложи ли са го на кислородна палатка около 3 часа. На 3 ден го дехидратираха в голямата жега, вдигна температура и го отнесоха без да ми кажат нищо. На сутринта го върнаха и казаха че всичко е ОК. Роди се 4100г и 52 см. След това ни изписаха прибрахме се и бебчо започна да си расте като гъба след дъжд. Около 15-20 ден ми направи силно впечатление, че това бебе необичайно за новородено неспи. Гледка си по цял ден и това е. Заведох го при личната му хем на преглед за 20 ден. Тя милата нищо обезпокоително невидя в цялата работа. Продължи да си расте нормално, но към 6 месец започна да ми прави впечатление, че това бебе не се завърта, а другите вече пълзяха и така почаках още малко и хоп поисках направление при невролог. Вече беше на 10-11м не се изправяше сам, непълзеше, нито се обръщаше. Тя каза че всичко му било на ред, просто бил спокойна душица и много едър. Верно едричък си беше 12 кила на 10 м. Въпреки това му назначи масажи и лека гимнастика за стимулиране. Направихме 2 курса по 10 дена, аз невидях никакъв ефект, но вероятно е имало. И така до 1,3м когато един ден се изправи сам, след 3 дена го намерих сам излязаъл от стаята държал се по легла и стени в коридора пред огледалото и до края на седмицата се пусна проходи окончателно. На следващата седмица и пропълзя. Интересното до този момент е, че той говореше, дори много повече от другите си връсници. След прохождането спря малко по-малко. Успокояваха ме че сега е ангажиран с друг вид опознаване на света да бъда търпелива и т.н. и аз слушах. На 2 г тръгна на ясла. Отново беше започнал като от 0-лата да проговаря с прости думички. Памперса го бяхме махнали и казваше пишам и акам, но в яслата всички знаем, че децата ни нямат свободната воля да пишкат, когато на тях им е зор, а когато им е часа според обслужващия ги персонал. Така започна да се напикава и в последствие да ми го връщат с чужди памперси  ooooh! така и непожела да се храни сам, нито пък там се научи, противно на очакванията ни. Изпадна в жесток стрес, спря отново да говори. Една вечер ми го предадоха с страна синина на едната скула, която твърдяха че била се получила от много рев и да съм си го прибирала вкъщи, неставал за ясла-не се адаптирал въобще. На по следващия ден го занесох на кожен лекар понеже тази синина взе да расте. Оказа се киста и лекарката каза, че се подписвала с двете си ръце, че това се е получило от силен удар. Сега наистина осъзнавам колко голям стрес е преживял в тази ясла, дори съм обедена, че наистина нещо там се е случило. От 8 месеца неходи на ясла, а още неще да завие по нея уличка, изпада в луд ужас, едва като подминем сградата спира да плаче и да се дърпа. Минаха няколко месеца преди да започне отново да се отпуска и сега отново трупаме пасивен речник. ЛУд фен е на рекламите, знае ги всичките на изуст, пее песнички около 10-15, 2-3 стихчета, знае да брои до 10 но механично обедена съм за това и лошото е, че ми се струва че всичко е механично при него. Неправи изречения, дори 2 думи несвързва заедно, а като мъничък преди да проходи го правеше.  Confused Незнам вече какво да мисля. Заведох го отново на невролог друг, той веднага откри проблем и според него е от раждането. Първоначално се съгласих, но колкото повече време минава толкова по-малко обедена съм в това. Изписа ни Ноотропил по 1мг на ден. Пие го от 5-6 дена. Мисля пак да се върна в детския център който посетих началото на пролетта.
Постът ми стана ужасно дълъгггггггггг

# 400
Даринка, жално ми стана за детенцето. дали не е получил психическа травма в тази ясла ? на мен не ми изглежда късно проходил, та моите проходина на по година и 7 месеца и все ми се казваше че до 18 месечна възраст няма място за тревоги.
За съвет ще се включат някои по-компетентни мамчета. Аз само проверих за толкова спорния сироп, който се дава на децата "Ноотропил". Във Франция той е записан от Министерството в графа " лекарства без доказан ефенкт". В един форум гледах, че се предписва в случаи на хиперактивност и трудна концентрация, за успокоение на детето  Thinking Но за проговаряне едва ли действа, скептична съм по въпроса, но не съм медик.

# 401
  • София/Благоевград
darinka979, сигурно и други по-активно пишещи от мен мами ще се включат, но аз бих те посъветвала да заведеш детето за консултация при други логопед и психолог /а защо не направо в клиниката Св.Никола/. Ноотропила няма смисъл да го пие...

# 402
  • Русе
Днес записах час за доцент Венета Божинова, в петък заминаваме за София в клиника Свети Наум. Искам първо да проверя диагнозата на невроложката и нейното твърдение, че всичко е започнало от раждането. Иначе днес отидох и в детския център за психично здраве, само дето един господ ги знае дали работят изобщо. Вероятно са отпуски, но от кога и до кога непише никъде. Няма да се откажа, това е пътя и съжалявам, че съм стояла и чакала "изведнъж да проговори". Ще търся и други логопеди, дори се обръщам към майките от Русе, ако ме насочат към свестен логопед... ще бъда много благодарна за помоща.

# 403
  • София и там където не се пуши
 Прочетете темата за дислексията - там има много координати за Русе. В първия пост са пуснати.

В интеграция - има и координати на ресурсните центрове по градове.

darinka979 на много правилно място отивате - там наистина си знаят работата.

# 404
Здравейте отново  от нас,ние днес бяхме за 1 вото изследване в Алекандровска,всичко протече много спокойно и детето се заигра чудесно с психоложката,дори каза и няколко думи ,които може да произнася,иначе казва около 15 тина думи,но когато реши.Доста въпроси зададоха специалистите,от самото му раждане до това какви игри играе и има ли въображаеми такива вече.Утре сме пак,няколко дена ще ходим подред и доколкото разбрах накрая всички,които са диагностицирали детето ще направят заключение.Надявам се всичко да премине добре както днес докрая на изследването ни.При нас наистина ситуацията е трудна за определяне,въпреки,че логопеда ни постави СИД в някаква степен,за докторите от св.Никола,детето освен говора,който е забавен разбира всичко и се справя доста добре,много контактно дете и с жив поглед.
Междудругото той откоро взе да се обръща към мен с мамо(не мама),на бабите с бабо и на каките с како,на баща си казваше татю,сега казва тати,незнам дали има връзка,но ми се струва,че е почнал да използва правилно думата като обръщение и насочено спрямо човека.
Другот интересно е,че той не може да каже или му е  много трудно да каже буквата У и на кучето казва баМ(вместо бау),на багера-багел и р-то му е проблемно а на камиона-бабион,което ще рече,че и звука К не умее.Незнам колко е нормално за възрастта му да не може да изговаря някой букви.На неговата възраст децата около 2 годинки мисля,че ги казват правилно.
Продължаваме да ходим на логопед,вече остава абсолютно сам  в часа и много слушал и се справял добре със задачите,които му възлагат там.
Надявам се бавно и славно да вървим към прогрес ,вече не вярвам,че отвведнъж ставало,колкото и да твърдят разни хора.
darinka979 ,стискам палци да ви помогнат в св.Наум и да имате по-голяма яснота.
Това е от нас лека вечер.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 23:36 от анаморф

Общи условия

Активация на акаунт