Трудно проговарящи деца!

• 227 120
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Meрси Hug и в друга тема ми дадоха телефони само,но към какъв специалист да се насоча,с направление може ли и ако не колко струва прегледа,изобщо все такива важни неща и споделяне на опиткои специалист да търся за такова малко дете,то за телефоните е ясно....
Мерси все пак  Peace

Анаморф
, в другата тема смятам, че обясних достатъчно подробно.

анаморф, след като направите аудиограмата, ви съветвам да отидете на консултация в клиниката "Св. Никола" към Медицинска академия. Вземате направление от личния лекар, водите детето в клиниката и там то се поема от екип от детски психиатър, логопед и психолог. Те не провеждат терапевтична работа, а само диагностична и ще ви дадат заключение с какви специалисти точно се налага да работи детето. Препоръчвам ви екипът на д-р. Терзиев.  Hug
Телефон на клиниката, на който се записват часове: 92-30-375; 92-30-681

# 256
sophsan ,Благодарих за телефоните,и ще го заведа,но споделям как е детето подробно,защото все пак тук има хора,които са минали през това и са  като цяло наясно с развитието на 1 дете и отсрани погледанато исках да вид ядали имаме сериозен проблем или си втълпявам просто...Най лесното,ще го заведа на специалист,но понякога е нужно човек да  чуе мненния на хора с еднакви проблеми. Ккато и да е няма да пиша  в темите повече,изглежда има хора,които с едразнят,изобщо в целия форум всички са все озлобели и недоволни Tired ooooh!

# 257
Както и да е няма да пиша  в темите повече,изглежда има хора,които с едразнят,изобщо в целия форум всички са все озлобели и недоволни Tired ooooh!

Е, недей така, хора, които се дразнят навсякъде има. Важното е да не им забелязваш, а да се опитваш да отсяваш информацията и да направиш най доброто за дечко. Успех!  Hug 

# 258
никой не се дразни, поясняват ти каквото не си разбрала и то съвсем спокойно.
За да ти препоръчат клиниката- явно проблем има. По това което пишеш всеки може да ти го каже. Колко сериозен - никой от нас няма как да знае.  Майките имат "свойството" да омаловажават проблемите на децата си, когато те опират до състояния които са "за цял живот" а не да ги оголемяват по принцип.  Така, че щом се притесняваш - отивай на специалист. Ако той каже, че имате проблем - търси специалисти да работят с детето, и започвай работа с него и у дома ежедневно.

# 259
  • София
sophsan ,Благодарих за телефоните,и ще го заведа,но споделям как е детето подробно,защото все пак тук има хора,които са минали през това и са  като цяло наясно с развитието на 1 дете и отсрани погледанато исках да вид ядали имаме сериозен проблем или си втълпявам просто...Най лесното,ще го заведа на специалист,но понякога е нужно човек да  чуе мненния на хора с еднакви проблеми. Ккато и да е няма да пиша  в темите повече,изглежда има хора,които с едразнят,изобщо в целия форум всички са все озлобели и недоволни Tired ooooh!

Като смяташ, че е най-лесно да го заведеш на специалист, защо просто не го направиш?  Hug
Това, което дразни е, че има майки, които очакват поставяне на диагнози и назначаване на терапия във форума. Защото не знам дали обърна внимание, но в моя пост на последно място са дадени телефоните, ей така, за удобство. Всичко останало е отговор на въпроса ти къде да заведеш детето, как да отидеш там и какво да очакваш от посещението си.

# 260
анаморф искрено се надявам да пишеш пак ,следя темата и ще чакам резултатите от прегледите ви!Успех! Peace

# 261
  • София
анаморф, аз споделям мнението ти за специалистите. Напоследък при въпроси към тях можеш да чуеш само отиди на консултация. Да не говорим, че преди време специалистка ми направи забележка, че след като работим с друг колега, според нея нямам право да питам във форума. А преди години не беше така, и дължа ранното си осъзнаване и на този форум.

Конкретно на въпроса ти, в описанието на твоя случай най-много ме притесни, че детето "изпълнява команди на 90%". С дъщеря ми започнахме работа на вашата възраст, на мен също ми се струваше че изпълнява команди, но като ми показа логопеда, нищо не изпълняваше. На тази възраст желанията им много често са команди.  При всички деца на възраст под 3 години /според моя опит на лайк/ най-важно е дали разбират, имитират и изпълняват. Едно дете на 3 години може да казва само няколко думи, да има неправилен словоред, но ако разбира всичко ще има само логопедична работа /тя може да се извърши и в ДГ, и на много други места/.  Ако не разбира, не имитира, има много сериозен проблем с осъзнаването /и тук са много малко специалистите и възрастта е от изключително значение/. Спомням си, че на тази възраст /1 г. и 10 месеца/ окончателно реших, че ще трябва да водя детето някъде, защото в парка бяхме с 2-3 деца на нейната възраст и при една игра всички имитираха, моето "пърхаше" с ръце около тях.

За Клиниката "Свети Никола", ние отидохме на 3,5 години. Това което ми направи впечатление - имах талон от лекар, обаче по телефона ме разпитаха много сериозно, че трябваше  бързо да измисля причина да я консултират. Спомням си, че казах за талона и личната лекарка, но това не беше достатъчно. По скоро го приеха като майка и лекарка "без работа". Казах, че детето не говори, тръшка се и не изпълнявма команди и това вече им се видя достатъчно. От самият преглед съм доволна, може би най-вече от това че ни отпратиха с препоръка за логопед, а не ни диагностицираха.

# 262
  • София
анаморф, аз споделям мнението ти за специалистите. Напоследък при въпроси към тях можеш да чуеш само отиди на консултация.

TanyaMG, мисля, че е крайно време да спреш да бъдеш опозиция за всяко нещо.
Разбира се, че това ще кажем. Не мислиш ли, че звучи безкрайно несериозно един уважаващ
себе си специалист да поставя диагнози без да е имал личен контакт с детето и само по описание
на майката?
Защото не знам ти колко точно си се осъзнала благодарение на форума, но можеш ли да кажеш на колко специалисти си водила детето си, за да му бъде поставена диагноза, за да му бъде назначена адекватната терапия? Ще те помоля да не подвеждаш майки, които тепърва тръгват по този път!

# 263
TanyaMG,много  мерси за инфото,което получих,може би това очаквах,инфо от някой ,който  е минал по-този път.За командите,незнам според всички изпълнява и разбира.За имитирането го прави,но не всеки път,просто всякаш не иска да говори.Задължително ще отидем в Свети Никола,веднага след аудиограмата.
sophsan не съм искала да Ви засягам тук,но просто понякога човек се обърква,като няма нужното инфо и понякога се самонавива наистина здраво...   bouquet

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 22:50 от анаморф

# 264
  • София
sophsan, Винаги ще бъда опозиция на специалист, който ми каза, че след като работим с логопед, нямам право да питам в темата "Консултация с логопед".

А, да била съм на много места, последно бях в ХЕИ-то и ми дадоха много полезна брошура за стоенето пред компютъра и влиянието върху хората и в частност децата. Ако искаш да ти я изпратя на е-майла от подписа ти или мини от там да си вземеш.

# 265
  • София
sophsan, Винаги ще бъда опозиция на специалист, който ми каза, че след като работим с логопед, нямам право да питам в темата "Консултация с логопед".

А, да била съм на много места, последно бях в ХЕИ-то и ми дадоха много полезна брошура за стоенето пред компютъра и влиянието върху хората и в частност децата. Ако искаш да ти я изпратя на е-майла от подписа ти или имни от там да си вземеш.

TanyaMG, не вади думите ми от контекста на разговор, воден доста отдавна, в който ти пак беше опозиция на всички в темата, толкова много, че се наложи да ти поизтрият мнения.
А ти си опозиция нe само на мен, а най-вече на себе си.
Но, след като си прочела тази ценна брошурка, поне вече имаш обяснение защо това ти се случва.

# 266
  • София
sophsan, радвам се че си спомняш, че ти си специалистката, която ми каза, че след като работим с логопед, нямам право да питам в темата "Консултация с логопед".

Да ти припомня, че бях опозиция в  спор "дали врачки, баячки и подобни помогат при хиперактивност", което е нормален спор за майки.  Твоите ценни коментари в подкрепа на ходжи и баячки също са поизтрити.

# 267
  • София, в офиса
Анаморф, здравей,

на логопед ходихте ли вече. Аз мисля, че първо трябва да се косултрате с логопед, който работи в ранна възраст и после в Александровска, защото е по-добре на там се отправите е един ориентировъчен статус за колегите или поне "направление" - ние така му казваме ,няма нищо общо с направлението на лекарите, това е блнка с която се насочват децата за втора консултация за уточняване на диагноза. Казвам, зашото много мами се опитват да се дигностицират сами и след това да си изберат специалисти, при които да отидат водени от собствената си диагноза. В този случай се губи много време, ценно за детето.
Аудиограмата е важна, ако имащ съмнения, че детето не те чува, но то може да не те чува привидно, защото не разбира какво му казваш - това може да прецени и логопед, а след това аудиограмата се прави за диференциална диагностика.
Жестовте, които използва трябва да бъдат проследени какви са и кога са се появили и най-вече в резултат на какво, което се открива в разговор с мама за развитието на детето и при наблюдаване как мама си играе с детето.

И още куп други такива маркери се търсят преди да се стигне до диагнозата, с която много трябва да се внимава да 3г 6 м., след това нещата стават малко по- чсни, защото е завършило психомоторното развитие на детето и може да се каже дали нещо е нарушено. До тази възраст виждаме само закъснения и възможности или не да бъдат наваксани  bouquet

# 268
  • София
TanyaMG, очевидно помня по-добре от теб, точно за това помолих да не вадиш думите ми от контекста.
Но, ти явно имаш проблем с пълното разбиране на контекста на даден разговор, така че е безпредметно да продължа да отговарям на измислиците ти.
Успех в разрешаването на личните ти проблеми, част от които не желая да бъда!

# 269
Добро утро...
nnnnina ,даде ми изключително добро пояснение   bouquet
На логопед детето не съм водила,мислих първо да минем през Александровска болница,но си права,трябва да го заведа.Някой да знае днес в неделя,къде бих могла да го направя,разбира се ще си платя,но искам компетентно мнение,защото утре си пътувам за Пловдив с малкия,където е и педиатъра му и откъдето да взема нужните направления за "Свети Никола"и ми се иска да и представя и мнението на логопед,знаете педиатрите как хич не обичат да дават направление все трябва да ги плашиш,изобщо не си дават много зор детето има ли проблем или не... Те им дай само да теглят и мерят....

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 22:26 от анаморф

Общи условия

Активация на акаунт