# 1/4 чаша зехтин
# 1 средна глава лук, наситнена
# 6 скилидки чесън, накълцани
# 2 с.л. кафява захар
# 1/4 чаша мед (може и по-малко)
# 1/2 чаша кайсиева ракия или бренди--може и друга, с малко кайсиево сладко размито вътре
# 1/4 чаша оцет
# 1/2 ч.л. кимион
# 1/2 ч.л. индийско орехче
# 1/2 ч.л. мащерка
# 1/4 ч.л. канела
# 1 с.л. смлян кориандър
# 1/4 с.л. джинджифил
# 8-12 дребни люти чушки
# 1 бутилка кетчуп или барбекю сос
# 4 обелени кивита
# 1 манго, обелено
# 2 праскови, обелени
# 1 круша
# сол
Сгорещете олиото, в голям тиган и запържете лука и чесъна бързо докато омекнат. Добавете чушките и канелата,оцета заедно с брендито или ракия и задушете. Намалете котлона и добавете захарта, меда, подправките и редуцирайте соса. Добавете сол на вкус. Добавете нарязаните плодове и гответе 1 час на бавен огън под похлупак, като разбърквате. После махнете от котлона, добавете кетчупа и пасирайте соса. Ако е гъсто, разредете с вода или бренди. В този сос мариновайте пилешките крилца. После изпържете, изпечете в тава или на грил.
Същата марината може да се използва за мариноване на гърди и ребра.
рецепта: импровизации
снимка: Chili's
Кренвирши с бекон на скара
1/2 чаша барбекю сос
ч.л. мед
2 с.л. оцет
1/2 чаша майонеза
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. кафява захар
1 с.л. червен пипер
кимион на вкус
чили на прах пожелание
8 кренвирша
8 парчета бекон (по-дългички)
8 питки за хот дог
Загрейте скарата/грила. Смесете соса барбекю (аз моя го купувам от магазина), меда, и ч с.л. от оцета в малка купа. Отделно смесете мяйонезата, лимоновия сок и останалия оцет в друга малка купа.
Сместе кафявата захар, червения пипер, кимиона и чилито в плитка чиния. Оваляйте кренвиршите, така че за да подправят, но не прекалено да се покрият. Увийте около всеки кренвирш парче бекон. Закрепете с клечки за зъби от двете страин.
Изпечете на грила. Запечете и питките леко.
Сервирайте с двата соса.
рецепта: по спомени с помощ от recipezaar
снимка: bp3.blogger.com