Дразнят ли ви бабичките?

• 14 974
  • 276
  •   1
Отговори
# 60
Има хора, които са отвратителни. Включително и сред пенсионерите.
Най-много ме дразнят като се юрнат в градският транспорт. Такова тъпкане, блъскане, все едно ще хартисат и няма да се качат. А поне 50% от тях изобщо не са за там, а да си стоят в къщи, но това е отделен въпрос.
по пейките понякога е същата работа.

# 61
Да уточня за тези, които не са разбрали, защото очевидно има такива. Не става въпрос за възрастните хора по принцип, а за такива като в конкретния случай. Аз имам 2 баби, които много уважавам да са ми живи и здрави, но тук не става въпрос дали ни дразнят или не бабите, а дали ни дразнят бабите, които постъпват така.

Ами виж си заглавието и посоката на темата. "Пенсиите", както сама ги наричаш са сложени под общ знаменател. Мен са ме дразнели и бременни и нахални деца, но ако пусна тема за това няма да си я озаглавя "дразнят ли ви бременните" и в поста си да обясня, как оная ми ти с надутия корем, направила еди какво си. Подобна конкретна случка би ме подразнила, а такава може да случи и с някоя майка или тийн, но бабите не ме дразнят.
Съжалявам, но не се сетих, че мога да опиша цялата случка в заглавието.  Аз съм останала с впечатлението, че заглавието е нещо кратко, което загатва какво ще пише в изложението, но за да добиеш реална представа трябва да прочетеш и това, което пише отдолу. Аз поне като чета книги да речем, след като видя заглавието, отгръщам да прочета какво пише и в книгата. Колкото до общия знаменател е така, но в контекста на съответния случай.

# 62
Неприятна случка в парка
Какво ми се случи в парка
Случвало ли ви се е

Достатъчно кратко и интригуващо без неприязнен привкус към всички възрастни жени.

# 63
как не досрамя да пуснеш подобна тема?
"Моето слънчице", "моето съкровище" и бам да се посмеем на пенсионерите?
Чак и уточнения дава  Crazy
Отвори една тема и за инвалидите.
Егати откачения и щастлив народ.

# 64
Неприятно е, да. На нас не ни се е случвало подобно нещо, но ако беше, определено и мъжът ми щеще да се развика, колкото и спокоен да е по принцип.
Разбирам, че им е скучно и се чудят какво да правят, даже ги съжалявам често, ама да се возят нон стоп в градския транспорт, а ти да висиш с дете на ръцете и да се бутат те да седнат, е супер нагло. Същото е и за пейките. Тяхна била, да не са си я донесли от вкъщи?

# 65
  • London, baby
Niki1, айде недей да даваш квалифилации!!! Няма нужда.  Naughty
Хайде тогава до теб да се допитват всички, които искат да пускат тема.
Явно не я е досрамяло, представи си.

# 66
как не досрамя да пуснеш подобна тема?
"Моето слънчице", "моето съкровище" и бам да се посмеем на пенсионерите?
Чак и уточнения дава  Crazy
Отвори една тема и за инвалидите.
Егати откачения и щастлив народ.
Ми не ме е срам да ти кажа.
Така наричам детето си и не ми е приятно, когато някой така грубо прекъсва нашия отдих.
Не се смея на пенсионерите, а критикувам определено поведение.
Давам обяснения, защото очевидно има неразбрали.
Мога да отворя и тема за инвалидите, защото майка ми е инвалид, но е достатъчно възпитана културно да помоли за помощ или за място.
Аз също никога не бих възразила да отсъпя място или да помогна на възрастен човек, дори без да ме моли.
Когато обаче някаква баба ми вика от 10 метра, че пейката си е нейна ще откача да, и хич не ме е срам.

# 67
...
Когато обаче някаква баба ми вика от 10 метра, че пейката си е нейна ще откача да, и хич не ме е срам.

Добре, след като си сигурна в позицията си, какви бяха целта и смисълът да пускаш темата?
Хора, неуверени в себе си и мнението си се допитват до другите...

# 68
...

Добре, след като си сигурна в позицията си, какви бяха целта и смисълът да пускаш темата?

Целта и смисълът е да сподели жената. Айде стига пресилен морал. Не уважавам всички лекари, защото са лекари; не уважавам всички учители, само защото са такива; и всички баби не уважавам само заради старините им.

Има криви хора на всякаква възраст и занятие. Сега се пита за бабите. Да дразнят ме някои от тях. Някои са злобни и неприятни по природа, други ги е смачкала мизерията, трети ги гони склероза. Ами живот! Това е!

И има баби и баби. Преди месец отидох на РД и цялата вечер си лафих с една баба вместо с младите. Ами кефи жената, защо да не?

# 69
...

Не писала ,че е неуверана в мнението си .По твоята логика 80% от темите не трябва да ги има.Ще е скучно.
Направо "перфектната" ССФ ме изумява.Възрастната жена трябвало да седне и тя"перфектната " като и се развикат най-учтиво ще се извини ,че не е знаела,че пейкта в парка е резерве ще си дигне чукалата и детето и ще и ще седне на бордюра. Mr. Green Да ,бе  да Mr. Green

# 70
  • Кацнала на едно дърво.
Простите възрастни жени ме дразнят точно толкова, колкото и простите млади жени. Важи и за мъжете.

# 71
Tsugumi, това ми беше целта: "Интересно ми е дали и вие се ядосвате така, когато някоя бабка ви крещи на детето да не гази в тревата, когато седнат на пейката която сте заели, докато вие учите детето си да ходи и ви изблъскат количката на майната си и др.
Може да споделите вашите случки, хем да ви улекне, хем да се посмеем."
Написала съм го в първия пост. А под "хем да се посмеем" имам предвид да се посмеем на случките, защото някои от тях след време започват да ни се струват смешни. Както и да е. Явно с някои от вас говорим на различни езици и всъщност темата не постигна целта си.

# 72
Дразнят ме всички нахални хора, които си мислят, че светът се върти около тях.
Например, много са ми забавни възрастните жени, които самоотвержено рипат след трамвая, догонват го,
изриват всичко живо по пътя към заветната седалка, но миг преди да я завземат някакъв младеж се куква на нея и то съвсем небрежно, незабелязал чутовния подвиг на старицата. Тогава тя влага целия си наличен арсенал, за да го вдигне от седлаката, която по право и принадлежи. То са охкания, краката я болят (как не, като досега е тичала, а и носи две туби по 10л. вода от Халите), изрежда на глас всички познати болести (пЛвмония е карала, има артрит, подагра, високо и ниско кръвно - според зависи, инсулти, инфаркти и въобще всичко каквото и хрумне) и накрая директно си му казва: "Стани да седна!". Ето... ама не ми олекна.

# 73
Не ме дразнят, нямам контакт с такива

# 74

Не мога да си представя, защото не вярвам на историята. С бели конци е съшита, а допълнителните обяснения дълбаят в калта.  Peace
Гледам да броя до 10 преди да кажа нещо, но и до 1000 да преброя в случая нямаше да помогне.
На доволен брой години съм, за да стана за възрастен човек без да ме е помолил.
Въпрос на възпитание и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт