Отворена връзка

• 19 507
  • 167
  •   1
Отговори
# 30
Блонд бейби, до колкото разбирам връзката ви в момента не е "отворена".
Това понятие се отнася са секс, другото са си нормални социални контакти и в над половината семейства съпрузите не се ограничават един друг в това отношение.

А това, че има "отворени бракове", има, но са много малко и поне според мен са дългогодишни такива, в които хората са по скоро родители и в най добрия случай приятели, но не и любовници и за решили, че този начин на живот е за предпочитане пред един развод.

Не виждам иначе как на някой би му било приятно партньора му да седне да му разказва какъв страхотен секс е правил снощи с някой друг.

# 31
Когато двамата партньори го искат/каквото и да е/, за мен е нормално, но когато единия не е съгласен  вече е проблем.

# 32
  • по пътя на светлината
За себе си не бих приела този начин на живот,което не значи ,че моето мнение е определящо как трябва да живеят двойките....
Познавам ,хора които поддържат подобни отношение,но личния живот е неприкосновен и всеки трябва да си го изживее както го разбира.

# 33
  • Бургас
Плюсове може да каже само някой,който практикува такъв тип връзка,а за минуси,не знам кой докъде смята да се простира в
"отвореността".Вратата може да е отворена много,а може и само да е открехната,както авторката казва за нови запознанства,но дотам.А иначе според мен това е ходене по тънък лед,много е плъзгащо се положението и ако не усетиш тънката нишка,ще пострадаш.
Хйаде,сега още някой практик да сподели как е положението в тези връзки.Аз го казах на теория. Simple Smile

# 34
АЗ Peace,т.е. ние сме практици Mr. Green
От самото начало на връзката ни сме решили, че никой няма да държи сметка на другия.Та ние сме най-добри приятели!Защо той да сподели колко са готини ц.ц.те на съседка,какви дълги крака има продавачката в магазина или пък колко е секси оная мацка  на Ванко от горния етаж, а да не го обсъди с мен.Заедно клюкарстваме, говорим и разпердушинваме всички и всичко.И какво лошо има да излезе да пие кафе с някое готино маце,а после да се върне вкъщи и  пак да започне едно.....говорене..като с най-добър приятел.И аз и той сме имали и др. сексуални партнъори и сме си споделяли,без обиди, цупене и натякване.За мен най-важното е да не ме лъжат.Щом ми е казал, щом ми е споделил значи ме чувства близка .След като се появи детето нещата малко се промениха.Нормално еИСтаваш родител, светът ти се пречува през друга призма. Но съм сигурна, че дори и сега да се случи нещо той пак би ми казал и аз бих му споделила.
А не е ли това истинска връзка?

За мен това не е истинска връзка. Питаш-отговарям. Това е връзка между най-добри приятели, които от време на време си го поставят. Да, и за мен съпруга ми е и приятел, но първо и преди всичко е любимия ми човек. Искам и аз за него да съм любимата и единствена жена, а не приятелка, на която разказва сексуалните си похождения. Може и да съм задръстена, но не виждам как при положение, че го обичам, а не живея с него по някакви користни причини примерно бих могла да си живея и спя спокойно знаейки, че то чука друга жена в момента докато аз гледам децата и вършея с прахосмукачката примерно. Това е абсурдно. Ако не ме боли от тези изневери, значи че любовта е останала някъде по пътя назад и между нас наистина е останало само приятелство. Не съм идеалистка и не вярвам в напълно моногамните връзки, но лично аз предпочитам да не разбирам за такива похождения. Ако и аз някога залитна ще се постарая никой да не разбере. Тъпо е да вярвам, че споделяйки му за него ще е по-добре. Това си е чиста проба успокояване на собствената гузна съвест, а не действие предприето за доброто на половинката. Защото от изневярата боли и то ужасно и едно такова действие разрушава доверието и нормалните отношения в брака.
На Блонди-бейби мога да и кажа само, че ако предложението за отворена връзка идва от съпруга и, а тя не е съвсем сигурна дали го иска значи че на него вече му е доскучало и си търси легален начин за извънбрачни забавления. Аз не бих приела това.

# 35
  • София
Като хора работещи и социални, ние всеки ден се срещаме с нови хора от двата пола и понякога пием кафе или обядваме с тях. Но дотук.

Аз съм се наживяла. И съм направила своя избор. Да създам семейство. Да имам сексуална връзка извън това семейство е пълна тъпотия. Ако исках секс-връзки, нямаше да създавам семейство. А ако някой е създал семейство и все още му се ходи, значи трябва да ходи да се прегледа.

Останалото - работа, колеги, приятели, свободно време, забавления - са си нормални неща, които всеки е свободен да има.

# 36
За мен, такава връзка, няма плюсове, само минуси.
Първо, аз съм ревнива към хората които обичам.
Само като си помисля, че мога да пусна мъжа ми доброволно да ходи по чуждо, и вече губя уважението на самата себе си.
А на детето какво да обясня.
Тати и тази леличка, и мама и този чичко, си играят на семейство.
Пък и аз не бих си легнала с някой, без да имам чувства. А тогава вече отиваме в друга тема Simple Smile
Отворена връка? Не и в нашето семейство  Naughty

# 37
  • Пловдив
За себе си лично не смятам подобни отношения за нормални.
За да имам нужда да се виждам с други мъже, да правя секс с тях и т.н. значи нещо куца, няма никакво доверие между мен и партньора ми и просто нещата не се получават.
Мога да приема, че мъжът ми е отишъл и изчукал някоя мацка случайно, но не и да ми каже, че иска отворена връзка.

Напълно подкрепям.

# 38
Ами май авторката на темата бърка отворената връзка с поддържането на социални контакти.

Вие през тези "дълги години", дето сте живели заедно не сте ли се виждали с други хора  newsm78, щото да си семеен и да се виждаш с хора извън семейството не означава, че имаш отворена връзка. Това си е най-нормална връзка. Семейството не изключва социалните контакти. Да вземеш да обясниш малко по-подробно какво разбираш под "отворена връзка", че май ще излезе, че почти всички във форума имат отворени връзки, пък не са знаели.

# 39
За мен това не е истинска връзка. Питаш-отговарям. Това е връзка между най-добри приятели, които от време на време си го поставят. Да, и за мен съпруга ми е и приятел, но първо и преди всичко е любимия ми човек. Искам и аз за него да съм любимата и единствена жена, а не приятелка, на която разказва сексуалните си похождения. Може и да съм задръстена, но не виждам как при положение, че го обичам, а не живея с него по някакви користни причини примерно бих могла да си живея и спя спокойно знаейки, че то чука друга жена в момента докато аз гледам децата и вършея с прахосмукачката примерно. Това е абсурдно. Ако не ме боли от тези изневери, значи че любовта е останала някъде по пътя назад и между нас наистина е останало само приятелство. Не съм идеалистка и не вярвам в напълно моногамните връзки, но лично аз предпочитам да не разбирам за такива похождения. Ако и аз някога залитна ще се постарая никой да не разбере. Тъпо е да вярвам, че споделяйки му за него ще е по-добре. Това си е чиста проба успокояване на собствената гузна съвест, а не действие предприето за доброто на половинката. Защото от изневярата боли и то ужасно и едно такова действие разрушава доверието и нормалните отношения в брака.
На Блонди-бейби мога да и кажа само, че ако предложението за отворена връзка идва от съпруга и, а тя не е съвсем сигурна дали го иска значи че на него вече му е доскучало и си търси легален начин за извънбрачни забавления. Аз не бих приела това.

202uu  202uu  202uu

ПС. Това не пречи някои хора да смятат отворените връзки за най-нормалното нещо. Хора всякакви - вкусове разни.

# 40
Ако и двамата сте съгласни ,живейте си така .Свободни сте да решавате .
Аз не мога да си го представя.Излизане на кафе и почерпка  е едно ама секс ,си е изневяра,откъдето и да го погледнеш.Защо му казват отворена връзка ,незнам. newsm78

# 41
renci аз също искам да съм специална за мъжа си. И съм такава! Но не и единствена!Някак си ми е непонятно в този  ни живот, с това ни ежедневие и тази бясна скорост да сме моногамни.Т и самата казваш, че не вярваш в моногамията  Peace С много малко изключение тя е вече невъзможна и немислима. И разбира си нито аз, нито авторката,предполагам, не говорим за луд и безразборен секс с който ни падне.Понякога се случват определени неща, които се премълчават от едни, а от други-като мен се споделят. Избрах този вариант, тъй като не искам да лъжа партнъора си за нещо, което според мен е нормално да се случва! До като и двамата сме щастливи и приемаме този начин на общуване ,мисля, че няма проблем. Ако обаче на единият не му изнася-това вече си е чиста проба мъчение и ходене по въже!

# 42
 NaughtyИмах колежка,която твърдеше,че семейните им отношения са много либерални и когато  си омръзнели,за да си починат един от друг излизали поотделно.Той с приятели,тя с приятелки и след това си разказвали кой с кого флиртувал и какво му се е случило Rolling EyesНяколко месеца след като го "сподели" на всеослушание се разведоха. Според мен такива отношения водят рано или късно до раздяла или развод.

# 43
Не съм потребител .... не мога да споделя.
Ако "отворена връзка" е елегантен и цивилизован начин всеки да потърси щастиети си другаде,
когато нещата зад вратата на дома са се изчерпали безвъзвратно,
а хората не искат да го приемат,  да се примирят и си кажат
"Е такъв е живота! " ...
Ако виждате края и търсите ново начало ...
Ако сте наясно какво правите, със всичките му бонуси и последствия.
Ако сте сигурни, че никой няма да пострада - дете или семеен бизнес ..
Подкрепям !
Но, само при тези условия .

# 44
И аз съм на страната на моралистките. Не приемам за нормално да си разказваме с кой как сме се сваляли, камо ли пък  ч..... Недай си Боже,ако се случи.

Според мен щом една връзка се изчерпи,най-добре е да се приключи, а не да става отворена  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт