Лятото е във разгара, януарчето расте в кор&#

• 13 777
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И моето коремче е доста големичко......макар,че съм си коремчеста и от преди,но изопщо не съм усетила бебчо до сега Weary
Все си викам,че още е рано,ама като ви чета вас и така ми се иска и на мен да го усетя........
Иначе съм на 60 кг.вече от 3-4 седмици.Тръгнах от 57 кг.и докъто се притеснявах,че много качвам/3-те кг.ги качих още 2-ри месец/сега вече започвам да се притеснявам,че не качвам.Абе,шантава работа!

Вчера някой питаше дали вече пазаруваме за бебчовците.Ами на мен много ми се иска,но се задоволявам само с гледане по бебешките магазини.Ако не са пусти суеверия,направо ще изкупя света.Толкова красиви неща има............Аз преди никак не се заслушвах в подобни щуротии,но след като загубихме 2 бебета и след 4 години чакане,май съм станала суеверна.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 21:27 от kali-m-g

# 151
Благодаря на всички за искрените пожелания.  bouquet
Моят корем също е доста напреднал, при първата бременност едва в края на 4-ти се забелязваше.
А за магнезия аз пия 3х1тб Магнерот,за другите идея си нямам.
За пазаруването, и при първата не съм купувала нищо преди края и сега нямам намерение, само блея по интернет страниците. Само дето още от сега гледам количките, каква да си избера. За сега Бебе Конфорт Лола и кошчето за кола.
Лека вечер

# 152
Wink мамитаааа
много ми е забавно откакто видях бебо да се мърда през корема ми  Mr. Green :mrgreen  Grinning
Тумбаче имам вече един месец, но преди това си бях вдлъбната  Joy
Утре съм при док, и искам да си спра вече инжекциите и желязото, но и да продължим пак е малко зло....само дето ходя до поликлиниката през 3 дни..
Лека Wink

# 153
stelaruseva, какви инжекции ти слагат? Желязо ли?
kali-m-g, аз не се сдържах и си купихме едно кенгуру. Не се въздържах заради сладурският десен на мечета и синьото райе. Татито каза, че той само с кенгуру ще носи бебка, като го видя на снимката.
murvet77, за количката, мъжът ми е харесл едно Stokke, ама пусто много е скъпо, вижда ми се безмислено да даваме толкова пари за количка. Обаче от друга страна е адски сладурска http://www.stokkeusa.com/xploryhome.htm
Лека нощ момичета, не ми се спи ама ще трябва вече да лягам smile3524

# 154
Espa, много е готин количката. Каква й е цената?
Аз с Кети си купих скъпа количка, но това не й пречеше да се разбие тотално. Дадох я на една приятелка и сега не мяза на нищо. Определено ще търся нова. Но искам да има степенка за каката и нещо много важно, когато детето е седнало да не му духа от двете страни. Това ми беше страхотен проблем с Кети.
murvet77, като ти направят серлажа казаха ли ти дали е задължително да лежиш Моята приятелка, която направи аборт в 20 седмица й казаха, че при следваща бременост задължитено в 14г.с. трябва да й направят серклаж и не било задължитено да лежи. Това ми се видя странно.
коремът - знаете моя отдавна пролича, но изведнъж спря да расте. Сега отново започна. Пъпчето ми е изкочило като човчица
lorini, мож да си усетила днес бебето заради силните емоции. Аз така усетих Катрин за първи път. Много силни емоции през деня и малко по-късно я усетих. А в събота бях на кино. То не бяха гърмежи, тръщене и напрегнати (относително) сцени. Бебчо щеше да изкочи от коремът ми. Така ме риташе. По принцип те отговарят на нашия адреналин. Спомням и като ми вадиха зъб с Кети (7месец) от покачването на адреналина не можах да я умиря после сума време

# 155
Добро утро, мацки.
Аз количка съм си харесала една на Джордани. Стар модел е, но ми харесва стандартна е, но има и кош за кола и зимен кош, който ми се струва много необходим за януари месец и летен кош. Струва около 500-600лв, но пак ми се виждат много тия пари. Тъй като сега имам малко повече опит от преди, знам вече какво ще купувам и на какво да обърна внимание. Имам и доста нещица от каката, които могат да се използват, като термометри, помпички за нос, ножички за нокти, все дребни но вършат работа. Ще изчакам обаче първо да стане ясен окончателно пола на бебето в петък на ФМ, а за пазаренето сигурно ще изчака да изляза в майчинство. Evjeni, сподели каква е тази степенка, че не съм чувала до сега, а ако е това за което предполагам и на мен ще е от полза.
Ох мацки, помагайте. Още не съм казала на шефа ми, че съм бременна, а след три месеца излизам в майчинство. Срамота направо, не заслужава това човека. Не разбирайте, че не ми личи корема, напротив огромен е, просто не съм виждала шефа си от месеци. И се чудя какво да правя. Единият вариант е да вдигна телефона и да кажа "Здрасти шефе, ще раждам след четири месеца", а другият е в петък така и така ще ходя до София на ФМ да му се изтъпанча на вратата с корема. Но вече просто няма за къде да отлагам да му кажа. Убедена съм, че ще е всичко ок, но съм си такава от притеснение как ще реагира до сега не съм му казала. Не че той има много варианти за реакция.

# 156
bubi4ko, виждала съм ги при германчетата на морето. поставя се ниско долу при колелетата. Голямото дете стъпва на нея. В един магазн преди време бях дочула разговор, ама нали тогава не ме интересуваше и не се заслушах особенно, че към някои модели се продавало като аксесоар (както чадърчетата на пример). Иначе аз повечето неща от Кети си ги раздвах с идеята, че за второто ще си купувам пак. Може да Ви се стори странно, но аз като второ дете, което все е износвало от кака ми се иска това да не става с моето второ. А пък те нали са различен пол за сега та трудно може да стане. То мен ме беше завладяла розавата мания и сега дрешките и без това ще са неизползваеми.

# 157
Добро утро момичета!
Аз дойдох на работа и естествено първата ми работа е да ви изчета, че вечер в къщи все нямам време, но затова пък през деня от 8 до 17 ч. незнам дали сте забелязали съм нонстоп онлайн  newsm53.

murvet77 успех със серклажа и да кажеш после как е минало. (и се надявам никой повече да не се сърди за глупости).

Лелееее и моят корем е много голям. Но както казвате сигурно и ханша има значение, тъй като моят си е тесничък и като цяло съм слабичка, та то бебето явно трябва някъде да си намери място. Но пък ако знаете колко съм смешна. Изведнъж ми порасна корема, както беше залепен за гърба smile3515. Ужасно се депресирам като се погледна в огледалото. Пък на всичкото отгоре съм и доста суетна, та като се гледам направо се плаша. Качила съм 2-3 кг. (то много, много избягвам да се меря вече), но само на корема.

lorini, ако можеш да го съдиш този кретен, хич не се колебай. Стига вече всички са се измъквали, ей така от закона. Подавайте там иск или каквото трябва пък дано и да има ефект.

elli_g относно магнезия, разликата е основно в цената доколкото ми обясниха. Магнерич е българското наименование и е около 3 лв. за 30 таблетки. Магнерота е около 15 лв за 50 табл., а за Магне Б6 незнам каква му е цената. Аз съм си взела Магнерич, защото ми казаха за всеки случай да си имам в чантата, както и Нош-па. Особено преди пътуване било желателно да се пие Нош-па и Магнезий. Казват също, че Магнерота било по-пречистено, но не съм много убедена колко е вярно това. А и без това аз съм си доста стисната та много мразя да давам пари за лекарства. Затова аз лично си взех Магнерич .

Относно пазаруването, аз мисля чак като изляза, живот и здраве, болнични 1 месец преди раждането, та тогава ще се отдам на пазар. Дотогава нищо не купувам. че съм си малко суеверна.

bubi4ko хич не се притеснявай за шефа, но ако имаш възможност все пак му кажи по-скоро. Една моя бивша колежка каза на шефа си в 8-мия месец, че след 1 месец излиза майчинство, но ако шефа е свестен, няма да има проблем, когато и да му кажеш, а ако не е - и преди да забременееш да му беше казала, пак щеше да му е късно. Моите шефове са от втория тип, та......

# 158
Убедена съм, че ще е всичко ок, но съм си такава от притеснение как ще реагира до сега не съм му казала. Не че той има много варианти за реакция.

Другото, което мога да те посъветвам, ако случайно стигнете до въпроса или ти намекне защо чак сега казваш, винаги можеш да се измъкнеш в отговора "еми, то от суеверие, изчаках да видя, че всичко е наред" и толкоз. Това поне при мен, макар и малко, облекчи неудобството пред шефовете.

# 159
  • София
Добро утро на всички ранобудни!

Elli_g,  мен лекаря ми предписа, (също по телефона) Магнерот, но ми мина и тъка и не си го взех....а трябва. Както е казала Sladur4esta- да го имаме в чантите си, за всеки случай. Аз си нося с мен Нош=па, но до сега 1-2 пъти съм го пила. Просто човек не знае къде ще го сварят контракциите.

За пазаруването- ще чакам днес Марков да ми потвърди че всичко е о.к....а и пола(ако е възможно) и тогава ще почна лека-полека да купувам дрешки. Ние всичко имаме от баткото- зимната количка сме я ползвали 3-4 мес ( и взехме лека лятна), и сега е в една приятелка. Същото е със столчета, легла, дрехи, хавлии -всичко пазя. само бебефона нещо се повреди но ще го занеса да му видят микрофона някъде. Ако не- една приятелка каза 4е има 2 бр, които не ползва- ще ми даде единият Heart Eyes.

Затова засега- ще се изкуша от дрешки и шишета основно. Както е казала Bubi4ko- вече имам опит и знам какво да търся.....а не, като предният път да "ми набутат" всякакви болкуци, под предтекст" колко ще ми е необходимо. А пък татковците как ги лъжат по магазините #Cussing out....По добре от сега да си взема каквото си преценя.

Това ме кара да си спомня, че имаше един списък с задълвителни неща от аптеката които трябва да имаме, като се приберем от болницата....като се сетя ще ги опиша нещата, пък някоя мама ако помни- ще дообогати списъка.

# 160
Добро Утро, Дами!

Elli_g, аз също съм на Магнерот, но-шпа, папаверин.
Относно коремчето, да ви кажа не е особено голямо.
Нямам търпение да дойде време за пазаруване, но т.к. съм суеверна най-вероятно ще изчакам болничния преди раждането или най-малкото да вляза в 9 месец.

# 161
murvet77  успех със серклажа и наистиан не приемай нещата толкова лично, просто сега си по-чувствителна...Аз от както съм бременна все плача Embarassed Embarassed Embarassed
Аз също не съм от най-актвините пишещи, но все се опитвам да прочета всичко след работа, нп все пак не сме на състезание нали така?!? Форума е прекрасно място (поне за мен) и както момичетата са ти казали-някои пишат по-често, други по-рядко...важно е да опитаме да си бъдем полезни! Аз се възхищавам на момичетата, които вече имат по едно детенце и ми е много полезно да чета историите им!
Честито и на Амелия за телефона. SE W350 + bluetooth колонката ли спечели. Много го харесвам този телефон-тънък, семпъл, а е и любимата ми марка:о) Отнсоно наградите аз винаги съм смятала, че са нагласени, но явно не е навсякъде! Аз работя в офис на Глобул и миналата година раздавахме всяка седмица на клиенти посетили нашия офис по един SE K800, всеки петък някои от нас теглеше томболата и наистина всички награди бяха изтегелни честно!
Виждам, че обсъждате темата с коремчетата...моето вече е доста голямо. Имам и едно странно питане...вече усещам почуквания от вътре и знам, че това е бебето, но го усещамсамо, когато съм в покой и лежа, това нормално ли е?  Като съм на работа въобще не мога да го усетя, сякаш ми е сърдито...Доста наивно звучи, но се притеснявам...
хайде момичета, че закъснямва за работа! Прекрасен ден ви желая  bouquet  bouquet  bouquet

# 162
  • София
Здравейте, момичета!
Одавна не съм писала, бях отпуск, преди това не исках да пиша за себе си, само ви четях, но вече искам и аз да съм активна част от всички вас, чета ви редовно, вълнувам се с емоциите и проблемите на всички, досега тайничко стисках палци, за когото трябва, но сега искам вече да е явно.
За следващата темичка ще дам и официален термин, а именно 12 януари, досега все забравях- Embarassed
Пола- момиченце, доктора каза 85-90%- Heart Eyes
Вчера бях при доктора, направо още съм като пияна от прегледа и срещата с човечето, то не бяха физиономии,гримаси, премятане,въртене и махане на ръчички и крачета, даже се прозяваше- Laughing
Върви 2 седмици напред- аз съм в 18, ама било по размери за 20- Shocked
И аз го усещам още от преди известно време, но просто вчера на прегледа докато се въртеше и махаше, пак усетих същото чувство и вече наистина разбрах, че е от него.
Относно корема- личи ми много, ама и аз съм си по-пълничка по принцип- Blush
Дрехите ми одавна не ми стават, та си взех три панталона на ластик и две туники и засега закърпих положението.
За магнерота- аз не пия, защото по принцип дкотора каза, че нямам контакции, но каза при болка да пия Но-шпа, та аз винаги си нося е чантата с мен.
За пазаруването- нищо още не съм купила, даже всеки ден на прибиране пт работа минавам покрай един бебешки магазин и всеки път се изкушавам да вляза да купя нещо, но досега не смеех- суеверна съм- ooooh!
Силно ви прегръщам, момичета и мислено съм с всяка една от вас!
Прекрасен ден на всички тумбачета от мен!

# 163
  • София
. Имам и едно странно питане...вече усещам почуквания от вътре и знам, че това е бебето, но го усещамсамо, когато съм в покой и лежа, това нормално ли е?  Като съм на работа въобще не мога да го усетя, сякаш ми е сърдито...

Barboran4e, не се шашкай- нормално е сега по- рядко да го усещаш. Все пак спи през повечето време. Другата причина, поради която като си " в движение" не го усещаш е, че го люшкаш и то се успива, а като седнеш-люлеенето за него спира и се събужда и почва да шава Grinning

# 164
  • София
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 3 нови отговора.  - ей на това му се вика активност!!!
barboran4e да такъв телефон спечелих, сега го чакам. И на мен ми изглежда хубав.

Относно корема - на мен от няколко дена който ме види познат и почва ама ти си се наляла  #Cussing out, направо откачам, ще се налея естествено.  И на крака и на дупе, повечето дрехи не ми стават вече и ми е ясно. Тактично ми казват че съм надебеляла и аз се ядосвам.

А за пазаруването, като чета и ми става едно мило, направо ми се ще вече да почвам, ама е рано. И като се сетя как цялата къща ще мирише на бебе и направо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes се размазвам.

ral4e:) , честита ти девойка на 85-90%  Laughing

sladur4esta вярно че твоите шефове бяха гадове, как са нещата сега при теб, ядосват ли те?

Espa количката е много хубава, не видях колко струва ама честно да ти кажа като я видях и не исках и да знам колко. 

Айде мацки, аз да се захващам за работа вече   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт