Отговори
# 780
искам да запитам г-н Джонев, какво става с идеята за компромисен вариант и алтернатива за децата, родени в началото на годината?Ще може ли родителите да избират за коя възрастова група да кандидатсват и как на практика ще го направите?(Няма да пиша аргументи за това, както и вариантите, които сме предложили, защото съм го писала многократно тук и съм го казвала и на г-жа Фандъкова).
ТОВА СТРАШНО МЕ КАСАЕ ТЪЙ КАТО СМЕ С ПРОБЛЕМА КАТО ПЛОДОВАТА
Орхидейке, то нашата свърши вече, ама за другите майчета де....
Права си  аз ако още малко изчакам  докато оправят  решението май ще я гледам до училище

# 781
  • нейде там, където ....
искам да запитам г-н Джонев, какво става с идеята за компромисен вариант и алтернатива за децата, родени в началото на годината?Ще може ли родителите да избират за коя възрастова група да кандидатсват и как на практика ще го направите?(Няма да пиша аргументи за това, както и вариантите, които сме предложили, защото съм го писала многократно тук и съм го казвала и на г-жа Фандъкова).
ТОВА СТРАШНО МЕ КАСАЕ ТЪЙ КАТО СМЕ С ПРОБЛЕМА КАТО ПЛОДОВАТА
Орхидейке, то нашата свърши вече, ама за другите майчета де....
Сега се почва. Ако се приеме алтернатива за тези деца преди Нова Година, нещата са поправими. Само места да има повече!

# 782
  • София

До няколко дена ще напиша аргументи за избор по жребии за децата с еднакъв брой точки. Нека чуем аргументите за и против. „Безумност” не е аргумент.

Времето на подаване на документите не решава ли реда на подреждане на деца с еднакъв бр. точки ? Ако правилно съм разбрала ! newsm78 В такъв случай защо е необходим жребии?

# 783
Защото 1. Времето ще отпадне по настояване на разни разбирачи от общината
2. Защото сега вече всяко дете от раждането ще може да си подаде за където и за която група си иска, и се получават други парадокси, като например че родените в началото на годината ще имат по- преден вх. номер по време, просто защото са родени по- рано и др. подобни.

# 784
записвам се да следя темата Thinking

# 785
За жребия дотук:
Аргументи "ЗА"
1.Осигуряване уж идеята за равен достъп на всички
2.Лесно за изпълнение
"ПРОТИВ":
1. Обществото не го приема
2. Технически са много вероятни злоупотреби- случайно или нарочно

Помогнете да допълним списъка и да теглим чертата.

# 786
  • София
Ако може да се осигури абсолютна прозрачност на системата, т.е. да е сигурно, че в заданието няма да има ред, който да и казва да препочита деца с повече о-та в името, например, аз съм за лотария! Все пак да не забравяме, че става въпрос за разиграване между няколко човека, които се борят за едно място, а не между стотици. Обаче как ще стане това с прозрачността ...винаги не изтеглените ще се съмняват! На срещата стана въпрос за жребий чрез лисчета в шапка - ако намерите електронен вариант на това, аз не виждам по-прозрачен начин от този иначе архаичен вид жребий!

Мога ли да ви се пооплача малко/ извинявам се на неприетите никъде/: могат да ни приемат по първо желание, а малкия така добре тръгна в градината по второ, че сега направо ме е страх да го местя. Възмущавам се от тези двама родителя, които записаха децата си, държаха местата цяло лято и сега извеснъж решиха да ги освободят. Ако знаех, че ще има такива отказали се още на старта на учебната година, щях да задържа нещата с нашето тръгване. Сега, ако не се запише приетото дете, ще деактивирам желанието на известно време - какъв мал шанс! Пак извинете на неприетите!

# 787
Според мен е по- важно, че детето е тръгнало добре в тази градина и сте доволни, помисли как ще му се отрази преместването, да не говорим ако не случите на персонал. Освен ако няма някакви други, много важни съображения, например да пътувате много до тази градина, го остави там.

# 788
  • София
Ами пътуваме, а другата ни е под блока, но пък там персонала емного внимателен и мисля, че това си каза думата за успешното тръгване!

# 789
  • София
За жребия дотук:
Аргументи "ЗА"
1.Осигуряване уж идеята за равен достъп на всички
2.Лесно за изпълнение
"ПРОТИВ":
1. Обществото не го приема
2. Технически са много вероятни злоупотреби- случайно или нарочно

Помогнете да допълним списъка и да теглим чертата.

За мен жребия не осъществява идеята за равен достъп, пък макар и да се разиграва между 50 деца само. Единственото "ЗА" е лесното изпълнение.

# 790
2. Защото сега вече всяко дете от раждането ще може да си подаде за където и за която група си иска, и се получават други парадокси, като например че родените в началото на годината ще имат по- преден вх. номер по време, просто защото са родени по- рано и др. подобни.

Защо да е парадокс. Според мен тези деца, които са родени в началото на годината, трябва да тръгнат на ясла/градина преди тези, родени в края. Между родени в началото на януари и в края на декември на една и съща година деца има почти една година разлика, което си е съществено и не виждам как ще се слагат на една везна. Иначе ще стане като сега с набор 2006 - януари - твърде големи за ясла при недостиг на места и малки за градина - не могат да кандидатстват. Ако се мине на жребий, може да се случи така, че да се приемат само деца, родени декември, а тези, които са в началото на годината да нямат късмет. Може би трябва като  се определят местата за отделните набори да се направи и разграничение за наборите по периоди, например родени в началото на годината, до юни и след това.

# 791
  • София

Защо да е парадокс. Според мен тези деца, които са родени в началото на годината, трябва да тръгнат на ясла/градина преди тези, родени в края. Между родени в началото на януари и в края на декември на една и съща година деца има почти една година разлика, което си е съществено и не виждам как ще се слагат на една везна. Иначе ще стане като сега с набор 2006 - януари - твърде големи за ясла при недостиг на места и малки за градина - не могат да кандидатстват. Ако се мине на жребий, може да се случи така, че да се приемат само деца, родени декември, а тези, които са в началото на годината да нямат късмет. Може би трябва като  се определят местата за отделните набори да се направи и разграничение за наборите по периоди, например родени в началото на годината, до юни и след това.

Toва би било вярно, ако децата тръгваха по всяко време на градина- с навършване на съответната възраст. При условие, че приема е само септември, ще е парадокс.

# 792

Отговорила съм защо не искат критерий време, така че неуместно си ме цитирала. Освен това, както Анна е казала, децата тръгват само септември, независимо кога са родени през годината. Това засега няма да се изменя.

# 793
  • София
Нямам идея  да създавам  реплика след реплика / още не мога да разбера защо се стига до вариант жребии/. 
 По този начин жребият може ли да пропусне детето ти 2 години подред или повече? newsm78 И ако е така какво е предимството на системата в този вид?
 За мен лично е по-логично   фактора време да е определящ отколкото лотария. Децата ни не са предмети за да ги разиграваме по този начин. Дори да тръгне по-късно от желаното от теб време поне ще знаеш кога а не дали въобще ще тръгне.

# 794
Няма смисъл да си чешаме езиците пак, поне докато Сирма не каже какви са аргументите й за "ЗА". Ще е добре и да изчакаме резултатите от анкетата, за да се види евентуално колко ще са децата с еднакакъв брой точки /да настояваме да изнесат резултатите де/.
На мене лично тъй като фактора време ми изигра лоша шега тази година, съм ЗА лотария. Все още не разбирам аргументите на Сирма, но щом се плагиатства от чужбина, явно не е чак толкова лоша идеята и не е лишана от смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт