Отговори
# 705
ДА. Защото аз плащам данъци, а моите данъци отиват не за издръжката на детето ми в градина, а за издръжка на нечие чуждо дете. Тоест аз работя за да издържам чуждите деца, при положение, че и моето се нуждае от абсолютно същото (градина).

Дива Орхидея, представям си какво ти е  Confused Ако не бяха приели дъщеря ми на ясла и аз не можех да се върна на работа буквално щяхме да ..... щеше да е лошо с две думи. Афектирана си и с право, но това не е основание да обиждаш селяните (нас от провинцията). И ти си от майната си, защото едва ли те е родил баща ти. Ние имаме апартамен тук, сигурно е много по-малък като площ от твоя, но главата си залагам, че плащаме повече данък за него от теб, защото е купен по-скоро и съответно е на по-висока цена. Но не ми е мисълта да си мерим пишките, а да ти кажа, че подозирам, че не си такъв простак както излиза от постовете ти и като обиждаш наред без разумна причина (освен емоционална) няма да постигнеш нищо. 
Тук можем да отприщим емоциите си, но полза никаква. Тук сме за да търсим решения. И то не като се чудим какви повече критерии да мислим, а като се чудим как да станат повече местата. Вече е октомври, а НИЩО положително не се е направило по нашия проблем. И ако пак ми кажете, че вече е късно тепърва да се създават нови места, значи си заслужавате факта, че трябва да си гледате децата вкъщи докато тръгнат на училище. Ако сега се предприеме нещо пролетта спокойно може да има много нови места - от нас зависи. Няма да са 9 хиляди, но и сто да са пак е нещо и и то много по-добро от правенето на тъпи критерии.
Дива орхидея, мисля че ако решиш можеш да дадеш много практични и приложими съвети как да станат повече местата, понеже имаш по-големи деца и по-отдавна се интересуваш от този проблем.

# 706
  • гр.София
 Много ми е забавно като въпреки районирането много деца няма да се доберат до градината в квартала си-защото няма места-как ще спорим и ще се караме?!

# 707
"Хубаво  аз нямам нищо против и не мисля че сме различни всички сме еднакви но би ли ми казала   като си Софиянка как гледаш на такива неща (гледаш добре и спокойно защото имаш сигурно кой да ти помага нали но аз НЕ) сега значи госпожа Х детето и е родено края на декември и с моето дете са с разлика 28дни тя е тук от 1 година а аз чакам цяла година почти вече да ни вземат и ВСЕ НЯМА МЕСТА И НЯМАМ ПРАВО ДА КАНДИДАТСТВАМ   та би ли ми обяснила моля С КАКВО ГОСПОЖА ах Е ПОВЕЧЕ ОТ МЕН ИЛИ ТАКИВА КАТО МЕН който нямат изход   работата ги притиска (работата която ми се отваря да почна не е за изпускане).???????dannyha МАЦКА ПОДКРЕПЯМ СЕ АЗ СЪМ НА СЪЩИЯ ХАЛ" Проблемьт е,че не сьм само аз в квартала.Браво на общината в Младост,че реши да помисли и за децата на хората,които живеем тук от 1970-та. Crazy  Много сьжалявам,но на практика така стоят нещата:В родният ти град не можеш да си уредиш децата на ДГ Whistling  

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 12:44 от dannyangel

# 708
  • гр.София
Браво на общината в Младост,че реши да помисли и за децата на хората,които живеем тук от 1970-та. Crazy  Много сьжалявам,но на практика така стоят нещата:В родният ти град не можеш да си уредиш децата на ДГ Whistling  
Ако я караме с това мислене,ще ми дишаш във врата за годините.Ще съм с предимство пред теб (не само заради възрастта ми).
 Има логика да влязат нуждаещите се първо. А принципът кой кога е дошъл в София-може да прецака и теб.

# 709
  • нейде там, където ....
Ако я караме с това мислене,ще ми дишаш във врата за годините.Ще съм с предимство пред теб (не само заради възрастта ми).
 Има логика да влязат нуждаещите се първо. А принципът кой кога е дошъл в София-може да прецака и теб.
Абсолютно съм съгласна с горните редове.
И не, не се смятам Софиянка, а майка, като всички. И няма кой да ми помага, уви, освен работещият ми съпруг.
За детските градини трябва да мисли най-вече общината и държавата, за по-големите градове. След като се дават разрешителни за строеж на толкова много блокове и МОЛ-ове, разчита се да бъдат купени, да се плащат данъци за тях, да се пазарува, от което да се прибират отново данъци, трябва да се мисли и за някаква възвръщаемост и инвестиция, каквито са детските градини и училища.
Проблемът е в недостига на места и колкото и да се караме и вадим очите тук, във форума, за да ги "разпределим", от Общината в един момент ще кажат "със съгласието на родителите" , "по предложение на родителите" и ще си измият ръцете. С нас и със срещите на кръглата маса. И пак не се прави почти нищо от обещаното, включително нови сгради, по съвременни методи, за по 3-4 месеца ... И, естествено, обещанието да няма нито едно неприето дете не е спазено.
Не искам да бистрим критерий, искам повече детски градини.

# 710
  • София
...
Плащам си данъци по 100 лв на година  а по селата знаете ли какви са а???  в перник са ок оло 3лв #Crazy

Айде пак! Кой е по-по-най-софиянец! Защо ти, дето плащаш 100 лева на месец, да имаш предимство за услуга, предоставяна от общината, пред човек, който, може би, ги дава като данъци за месец? А може и повече.
...

Не искам да ставам адвокат тук, но мисля, че момичето говори за местни данъци и такси - такса смет и недвижим имот, такива работи.

За протокола съм ПРОТИВ предимство на софиянци - нищо, че съм тук 8 поколения и т.н.

# 711
  • София
...
Париж е планиран с големи булеварди и метро още преди 100 години. Явно обаче българските политици и общинари не им хрумват подобни необходимости, докато не опре ножът до кокал.

Е, не можах да се въздържа. Малко оф: Сф. също е планирана с големи булеварди и др. подобни екстри от преди близо 100 години ( Глобален план на СФ, правен от немския урбанист от Томас Мустър, ако не ме лъже паметта, о/о 1934-та година).
 smile3532
Защо този план не е бил осъществен и развит в следващите 100-на години, няма да коментирам.

# 712
  • Отвъд алеята зад шкафа
...
Париж е планиран с големи булеварди и метро още преди 100 години. Явно обаче българските политици и общинари не им хрумват подобни необходимости, докато не опре ножът до кокал.
Е, не можах да се въздържа. Малко оф: Сф. също е планирана с големи булеварди и др. подобни екстри от преди близо 100 години ( Глобален план на СФ, правен от немския урбанист от Томас Мустър, ако не ме лъже паметта, о/о 1934-та година).
 smile3532
Защо този план не е бил осъществен и развит в следващите 100-на години, няма да коментирам.

Не виждам нищо смешно.

# 713
Aз съм на мнение,4е за ДГ или ясла трябва родителите да са поне 5 г в София .А не ние дето сме си родени и отрасли тука да се молим заради при6ълци  Naughty

# 714
  • София
Много ми е забавно като въпреки районирането много деца няма да се доберат до градината в квартала си-защото няма места-как ще спорим и ще се караме?!

Peace

# 715
ама, стига с това райониране! аз съм твърдо против, защото отново ще стане повече деца в един район и недостиг в друг. И като няма места какво правим, пак ги разпределяме по някакъв критерий. Съгласна съм с майката, която предложи - 1 номер в листата на чакащи - 10 точки, 2-ри номер - 9 и т.н. децата и родителите са се борили миналата година и тази някой отново да ги изпревари с предимство, просто не е честно.

# 716
Интересно мие какво мислите...дали трябва да има места за всички, и защо.
Иначе аз мисля така: изискването за някакъв срок може да се оправдае с това, че общината примерно си е изготвила програмата за развитие на местата спрямо регистрираните жители през еди коя си година, а регистрираните или изобщо нерегистрираните не са влезли в сметките, тогава не носи отговорност че няма места за тях. С други думи, изискване срок поне 2 г., защото последната програма например е от 2006 г., тези без регистрация или с регистрация от по-скоро- последни на опашката.Не казвам че така правят програмата, просто като разсъждение...

# 717
Браво на общината в Младост,че реши да помисли и за децата на хората,които живеем тук от 1970-та. Crazy  Много сьжалявам,но на практика така стоят нещата:В родният ти град не можеш да си уредиш децата на ДГ Whistling  
Поканих всички майки /от провинцията/ на протест за местата в ДГ.Те ми отговориха:"Я не ни занимавай с глупости!"Спирам да коментирам.

# 718
ДА. Защото аз плащам данъци, а моите данъци отиват не за издръжката на детето ми в градина, а за издръжка на нечие чуждо дете. Тоест аз работя за да издържам чуждите деца, при положение, че и моето се нуждае от абсолютно същото (градина).

Дива Орхидея, представям си какво ти е  Confused Ако не бяха приели дъщеря ми на ясла и аз не можех да се върна на работа буквално щяхме да ..... щеше да е лошо с две думи. Афектирана си и с право, но това не е основание да обиждаш селяните (нас от провинцията). И ти си от майната си, защото едва ли те е родил баща ти. Ние имаме апартамен тук, сигурно е много по-малък като площ от твоя, но главата си залагам, че плащаме повече данък за него от теб, защото е купен по-скоро и съответно е на по-висока цена. Но не ми е мисълта да си мерим пишките, а да ти кажа, че подозирам, че не си такъв простак както излиза от постовете ти и като обиждаш наред без разумна причина (освен емоционална) няма да постигнеш нищо. 
Тук можем да отприщим емоциите си, но полза никаква. Тук сме за да търсим решения. И то не като се чудим какви повече критерии да мислим, а като се чудим как да станат повече местата. Вече е октомври, а НИЩО положително не се е направило по нашия проблем. И ако пак ми кажете, че вече е късно тепърва да се създават нови места, значи си заслужавате факта, че трябва да си гледате децата вкъщи докато тръгнат на училище. Ако сега се предприеме нещо пролетта спокойно може да има много нови места - от нас зависи. Няма да са 9 хиляди, но и сто да са пак е нещо и и то много по-добро от правенето на тъпи критерии.
Дива орхидея, мисля че ако решиш можеш да дадеш много практични и приложими съвети как да станат повече местата, понеже имаш по-големи деца и по-отдавна се интересуваш от този проблем.
 bouquet  bouquetПодкрепям написаното от теб но все пак ми е направо едно не нервно а незнам какво .Единственото което мисля че ще помогне е СТАЧКАТА с деца пред парламента но не както писахме  в другата тема само 30-40 души да дойдат А ВСИЧКИ  и да не се оставяме да ни тъпчат защото подозирам че те ни четът и понеже виждат ,че не сме готови са спокойни че  ние не си търсиме правата

# 719
Интересно мие какво мислите...дали трябва да има места за всички, и защо.
Иначе аз мисля така: изискването за някакъв срок може да се оправдае с това, че общината примерно си е изготвила програмата за развитие на местата спрямо регистрираните жители през еди коя си година, а регистрираните или изобщо нерегистрираните не са влезли в сметките, тогава не носи отговорност че няма места за тях. С други думи, изискване срок поне 2 г., защото последната програма например е от 2006 г., тези без регистрация или с регистрация от по-скоро- последни на опашката.Не казвам че така правят програмата, просто като разсъждение...

PeaceНещо подобно ми обясниха в нашата община.

Общи условия

Активация на акаунт