Отговори
# 795
  • гр.София
 Персиа,според теб местата с много малко не достигат и единствената въпросителна е кое дете ще тръгне първо на градина, а кое след половин или 1 година.
 Като успяла да кандидатства чак след 13часа възприемам критерия време точно като жребий.
 И както няма места," жребият тази година ме пропусна" (т.е не ме класира), като нищо може да ме пропусне и догодина.

# 796
  • София
Персиа,според теб местата с много малко не достигат и единствената въпросителна е кое дете ще тръгне първо на градина, а кое след половин или 1 година.
 Като успяла да кандидатства чак след 13часа възприемам критерия време точно като жребий.
 И както няма места," жребият тази година ме пропусна" (т.е не ме класира), като нищо може да ме пропусне и догодина.

Че местата са безумно малко- е ясно / единият ни номер е 150/.  При вас е било след 13 часа, при нас възможността беше след няколко месеца / родена е август/.  Ако има вариант за редене на опашка, т.е. децата с подадени по-рано документи да попълват свободните бройки ми се вижда по-логично отколкото всяка година да се разиграва лотария или да се кандидатства наново с нови входящи номера.

# 797
здравейте,а какво стана с ваучерите за 4астните ясли  newsm78 прие ли се това?
че сега като не сме записани на дьржавна ясла настава момент в който трябва да го дам в частана,и както всички знаем там таксата е в пьти пове4е  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 14:22 от Jvd

# 798
  • Върху лъчите на Слънцето.
ваЛ4ери няма да има, защо все още се надявате...

# 799
на нищо такова не се надявам  Laughing
просто питам,да не би случайно да са го приели и да не сьм рабрала  hahaha
мерси за  инФото

# 800

Може би общината ще използва тези пари за строеж на нови детски градини...

# 801
  • Върху лъчите на Слънцето.

Може би общината ще използва тези пари за строеж на нови детски градини...

Ех, надежди, надежди... и на мен ми се иска да е така, ама както Айшето казва в едни виц *А дано, ама надали!*

# 802
 Sunglasses да си призная незнам какво да кажа

# 803
Sunglasses да си призная незнам какво да кажа
Да си кажа аз мисля че това което господина  Явор Джонев
  казва е да успокой положението аз защо ли не вярвам обаче .Те малко като политиците ми мязат................. тяхното мото е  ние ще излъжем пък те нека си вярват Cry не искам само да се пише и празни приказки а да се действа не всеки има възможност и баби да си седи в къщи   и да си гледа детето докато  уж толкова време се решава проблема  ( още малко и  ще стане 1 г)SickМного добре се знаеха последствията редно беше преди да измислят  системата да се помислят за последствията но то вече няма за кога

# 804
  • София
Това ми напомня за селото, което всяка година теглило жребий коя девойка да даде на ламята... само дето някои имена не били в купа...

И докато сме на темата, имам идея. Защо не се тегли жребий не кой да влезе, а кой да остане отвън. Още на входа. Кандидатстват всички - няма значение за коя градина - до еди-коя-си-дата, после се тегли жребий: има толкова места, толкова кандидати, значи толкова отпадат. А останалите се нареждат по градините на случаен принцип. Чисто и справедливо за всички... Който не вярва, да препрочете "Обреченият Град" на Стругацки.

# 805
аз съм твърдо против такива жребий това би означавало  пак  места за хора който не са по район.Искам си място по местоживеене и по дата на кандидатсване Naughty

# 806
аз съм твърдо против такива жребий това би означавало  пак  места за хора който не са по район.Искам си място по местоживеене и по дата на кандидатсване Naughty
Peace

# 807
За да прецените верността на твърденията, че не се дават шансове на децата без предимства, вижте информацията за записаните деца тази година:

Предимства по регламент: 1146
Специални случаи: 1204
Общо предимства: 2350   27.8%

Без предимства: 6110 72.2%

Общо записани: 8460 (не се включват 85 деца, записани в логопедични групи)

Както се вижда, записаните деца без предимства са около 3/4 от всички деца.

Следователно, горните твърдения просто не отговарят на истината.

Много моля, изказвайте оценки, които се базират на факти, а не на предположения. Фактите винаги са били публично достояние. За специфична информация, просто питайте тук или напишете лично съобщение. Ще отговорим.

Мисля, че съотношението от 25% до 35% деца с предимства е добро и следва да се запази в новия регламент. Това зависи от относителните тежести на параметрите, които носят точки. Анкетата ще помогне да подберем тежестите така, че да запазим това съотношение.

Поздрави,

Явор Джонев
Ръководител екип
кг.софия.бг

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 12:11 от kg.sofia.bg

# 808
newsm10 newsm10

# 809
Да разясня: Предимството на деца по райони ще се осъществи, като се дава определен брой точки за градината по първо желание и по-малък брой за градините по второ и трето желание. Така родителите не се ограничават единствено по местоживеене. Те могат да изберат най-желаните градини по техен личен критерий.

Идеята за жребии се отнася само за децата, които имат еднакъв брой точки. И то само в групата деца с еднакъв брой точки, която е на границата на прием в дадена градина.

Следователно, районирането и жребият са две съвсем различни неща, които не влизат в противоречие. Едното е параметър на точковата система, другото е начин да се вземе справедливо и прозрачно решение, когато точковата система не може да определи кое дете да бъде прието – само когато има няколко деца на границата за прием с еднакъв брой точки.

Поздрави,

Явор Джонев
Ръководител екип
кг.софия.бг

Общи условия

Активация на акаунт