Отговори
# 810
  • гр.София

Това са 4 пълни ОДЗ-та !!!
 За какво изобщо си говорим тук?!

# 811
Мда, както се вижда, специалният прием е по- голям от приемът по предимства...ние искахме да разбием специалните случаи и да се точкуват случаите, които сега са специални, като дете на персонала, социално слаби и др. подобни. Как ще се реши това сега? В момента- всички майки ще потвърдят, групите във всяка една столична градина надвишават 30 деца, заради регламентиран и нераглементиран "специален" прием. На някои места няма къде да спят децата, толкова са много.Това, което предлагате- 25-30%, заедно със специалния прием ли ще бъде, и кои ще са предимствата според вас- критериите точки ли? Или както ги бяхме представили ние?

# 812
говорим за корупция
искам да ви кажа,че много искренно си затваряте очите
в нашия квартал масово се записват деца по този на4ин без проблем,след като ве4е е запо4нала годината,било то под формата на спонсорство или пари на рька,тези предимства не са реални Sick не сте ги проверили добре сигурна сьм в това  Naughty
незнам,защо си мислите,4е падаме от Луната и може да ни льжете и непрекьснато да обещавате някакви неща господа "общественици" или там каквито се водите в общината
самия факт,4е толкова деца са извьн системата на ОДЗ говори,4е доста хора имат интерес да процьфтява бизнеса сьс 4астните ясли и градини

# 813
  • София
Виж ти, появи се общината.

Какво справедливо намирате, Г-н Явор Джонев, Ръководител екип,
кг.софия.бг, в това, че даден данъкоплатец ще плаща за това детето на друг да бъде в общинско ДЗ, при положение, че е поискал същата услуга за своето дете и му е било отказано от Вас?
Не от жребия, не от забавените му реакции, не от късмета, Буда или Международното положение.
Персонално от Вас - в качеството Ви на Ръководител екип
кг.софия.бг
Че го правите е ясно. Но от къде намерихте да говорите за справедливост!?

# 814
на кое да кажем,4е е справедливо  newsm78
кажете ми г-д Джонев,какво да правя сега с детето си???
както аз така и останалите,майки който не са класирали децата си в ясла или гради?
мисля,4е ни се подигравате  Close нито безщетението за майките е достата4но(220лв) нито детските  #Crazy а ина4е да раждаме нали???? е като родихме сега да си оставим децата на произвола на сьдбата ли?????

# 815
  • Върху лъчите на Слънцето.
Предимства по регламент: 1146
Специални случаи: 1204
Общо предимства: 2350   27.8%

Без предимства: 6110 72.2%

Общо записани: 8460 (не се включват 85 деца, записани в логопедични групи)

Защо ли тогава у нас остава точно обратното впечатление? Защото има много групи, в които всички приети деца са с предимство! Само един пример : http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo1OntzOjk6InJhdG … 0IjtzOjA6IiI7fQ== Защо в такива случаи не се остави място и за деца без предимства? Защото ако моето дете кандидатства в 2 ДЗ и и приемът се ограничи само до деца с предимства отново за какво говорим? Може би ще кажете -малшанс. А аз ще остана с убеждението за дискриминация и несправедливост. Или може би подобни са случаите предимно за набор 2006? Е, да, точно набор 2006 е най-проблемен!

И още нещо, защо ли в мислите ми е останал спомен за 100-на специални случаи, а не 1200... newsm78

# 816
интересен е и вьпроса за многото хора преселили се от други градове на БГ в София,лошо няма,но защото аз като регистрация сьм гражданин на София и плащам даньци тук,а новодошлите си плащат данаци в родните градове,но поради недостиг на места в един момен какво илиза??? аз сьм плати за да може детето на сьседа,което е родено в Плевен да е в яслата а не моето което е родено в София,моля моля не мисля,4е е много справедливо
Я ДА СИ ОПРАВИТЕ КРИТЕЕРИ4ЕТАТА И ДА СИ НАМАЛИТЕ КОРУПЦИЯТА

г-н Джонев кьде се "покрихте" няма ли да отговорите на вьпросите,или започнахте да работите ве4е по тях!!!

# 817
  • гр.София
 Специалните случаи са допуснати от Общината,не от Сирма.

И майките от Работната група се опитват да ги вкарат в редовната бройка и да ги извадят на светло.Така ще ги и ограничат.

# 818

И майките от Работната група се опитват да ги вкарат в редовната бройка и да ги извадят на светло.Така ще ги и ограничат.
е то така е много лесно да се каже и да си излезнат сухи от водата общинарите,
а като са допуснати от Сирма,тя от кой е наета и кой и плаща????
а Общината нетрябва ли да ги следи тези неща като ве4е са допуснати
или служителите на общината по цял ден щи си пият кафенце и няма да работят  Thinking
пак ли ще кажете,4е СИРМА е виновна за вси4ко-едава ли  Laughing

да единствените,който правят нещо за сега май са само майките от работната група Peace

# 819
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не съвсем...
И така, нали децата с предмства са един вид по-специални случаи, щом са по-нуждаещи се от останалите. Тогава нека и тези 1200 да залегнат в регламента! А не просто да се появяват от някъде. Да са 100-200 да, но 1200 е много! В сегашното положение излиза, че имаме 3 каегории деца:
1- много нуждаещи се (специални случаи)
2- нуждаещи се ( с предимства)
3- ненуждаещи се (без предимства), които да пасат тревата...
И до момента влизането се осъществява така:
а- гарантирано за първите - директен прием
б- гарантирано за вторите - регламентиран прием
в- негарантирно за третите - ако остане място!

# 820
  • гр.София
 JVD, точно обратното съм написала Simple Smile

Аз лично предпочитам това да са малко деца,одобрени чрез комисия и записани НАД бройката. И без това местата са малко, и без това са пак по 30 деца в група...

# 821
Равнопоставеност за всички деца.Като няма места в държавните детски градини-общината да плаща в частните или дава за всяко дете необходимите средства за гледане от др.лица.Не може за едно
дете в държавна детска градина да се плаща 40 лева,като общината поема останалите разходи,а за друго нищо.Това е чиста дискриминация.За родените родители и техните деца в София - няма места,остава всички да ги заведеме в Парламента,пък дано тогава някой да ни реши проблема.

# 822
blanc обаркала сьм се  Embarassed  Peace
много добре го написа Maya Syoicheva
а най лошото е 4е протестират само тези,който деца не са приети...
това за какво ви говори!?
обществото ни е ужастно,всеки гледа само за себе си и той да е добре  Tired
това е много тьжно,все пак говорим за нашите деца,аз мисля,4е още в на4алото ако се бяха обединили вси4ки майки можеше да се постигне по голям напредьк по вьпроса  Confused

никой ли няма да отговори какво да правим с няколко хилядната бройка на неприети малчугани,кой да ни гледа децата ??? може би найстина идеята за парламента не е лоша  Laughing като им ги оставим за няколко 4аса да видим колко бьрзо господа политиците ще им намерят места  Twisted Evil

# 823
Искам само да поясня, че г-н Джонев е представител на Сирма, не на общината. Към него имам забележка, че на 4 февр не осигури реална възможност да се кандидатства нормално, а имаше проблеми. Разбира се- и да беше минало нормално, местата пак нямаше да стигнат, НО в момента има и силно недоверие към самата система, заради тази грешка. Ето защо, аз лично, както и другите майки вероятно, смятам че никакви твърдения на г-н Джонев, че жребият ще се проведе безпристрастно и безпроблемно, не могат да бъдат взети насериозно!
От друга страна, решението за регламента и правилата за прием са на общината. Общината по никакъв начин не контролира приема в момента в ДГ. Не съм чула за наказана директорка или за проверка дали са обявени свободните места, или например всички освободени места, във всяка градина и всяка група. Не съм чула проверка за броя деца в група, но затова пък мога да направя списък с темите за това как в Дг няма достатъчно легла, за да спят децата- толкова са много.
От г-н Джонев очаквам от една страна да започне да пише от името на Сирма, а не на общината, освен ако не желае да носи отговорност за решенията и на общината. От друга страна да ни даде малко повече информация за това, което смятат да правят, както ида измисли как да се качи на сайта.
Персоналният ми въпрос: кога децата, родени в началото на годината, ще могат да си избират за коя група да кандидатстват, както и кога ще могат да кандидатстват за ЦДГ- за набор 2006 става въпрос.
А по другият въпрос- колко майки ще дойдат на протест където и да е...жалка история....ама най- лесно е да си пишем във форумите...

# 824
Аз така и не разбрах дали класирането от кандидатстването през февруари 2008г. ще важи за приема през септември 2009. Т.е. тези които за сега не са приети, а са със статут "Чакащи", те дали ще се наредят първи при кандидатстването за приема през 2009 или пак наново ще се кандидатства.

Общи условия

Активация на акаунт