68ма Американска тема

• 16 183
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Агентке пак ме събори ......сега има цяла ве4ер да мисля за гледката на тая мадама и га6тите и...хахахаххахахаха

# 106
Атти,съгласна съм с теб,но аз ли4но се възползвам от вси4ко което може да се вземе от държавата така да го нарека.Аз ли4но вземах вси4ки продукти които бяха по 4ековете,за6тото подпомагах с тях едно семейство което има6е огромна нужда,а нали знаете 4е като си в нужда и 12 яйца ,малко ка6кавал,консерва риба и подобни биха ти били добре...а да не казвам и за формулата,4е даже и в бг бях пра6тала....

А защо семейството не кандидатства за WIC и само да си взима чековете за храна? Странно ми се вижда ти да раздаваш.

Органично купувам каквото ми е по джоба. Задължително мляко и яйца, колкото мога повече зеленчуци и плодове. Абе някой беше дал един линк към статия, която обясняваше какво си струва да си купиш органик и какво просто няма полза да е органик.

# 107
Какви мултикултурни разговори се водеха преди малко у дома, ако знаете, тези влияния пък не ги предполагах.  Laughing (При нас нали е пълно с индийци, китайци и какви ли не още ... това го казвам за фон, та да се разбере).
Говорим с детето за разни семейни работи, и аз го питам като порасне колко деца иска да има. Той ми казва, че не иска да расте, че не иска деца и не иска да се жени изобщо, и дали е о'кей да не се жени. Аз му казвам, че е съвсем нормално, и че много хора не го правят, и че според мене е напълно о'кей. При което той се учудва, че наистина може така, нали други хора решавали кога и за кого да се ожениш. Казвам му, мами, това се прави другаде по света, може в Индия да се прави, но не и при нас, и ние с баща ти не сме се женили защото някой друг е решил, а защото така ни е харесало. Той пита - Ама наистина ли в България може така? А в Америка? Дали може?  Simple Smile
Поотдъхна си по въпроса за бъдещето, ми се струва, и за правото на избор.

# 108
органик само на детето млякото и яйца. Аз съм най- невежата по темата в темата Mr. Green
все ми се струва, че и това дето го продават за органик не е съвсем, като израсла с продукцията от градината на баба и дядо. Лично мнение не искам и не влизам в спор с никой Peace
---
Хиър, не знам линка за статията, но слушах по ТВ, че плодове и зеленчуци с дебели обвивки(банани, портокали) няма значение дали са органик, както и полуфабрикати.

тук най- вкусните домата съм яла от пазара в Бостън, и бяха дърт чип ту Simple Smile
---
на какво е способно 3-годишно дете Crazy :

http://babyrazzi.com/baby/2008/08/07/toddler-walks-a-mile-at-3am … -a-chocolate-egg/

# 109
Говорим с детето за разни семейни работи, и аз го питам като порасне колко деца иска да има. Той ми казва, че не иска да расте, че не иска деца и не иска да се жени изобщо, и дали е о'кей да не се жени. Аз му казвам, че е съвсем нормално, и че много хора не го правят, и че според мене е напълно о'кей. При което той се учудва, че наистина може така, нали други хора решавали кога и за кого да се ожениш. Казвам му, мами, това се прави другаде по света, може в Индия да се прави, но не и при нас, и ние с баща ти не сме се женили защото някой друг е решил, а защото така ни е харесало. Той пита - Ама наистина ли в България може така? А в Америка? Дали може?  Simple Smile

Ау, да не те чуят в Клюкарника!!! Ти не знаеш ли, че който не иска брак или съжителство, че не иска и деца, е гаден егоист неден!  Laughing

Бенсън, за бананите - според мен има голяма вкусова разлика между органичен банан и обикновен. При краставиците обаче... органичната краставица е точно толкова блудкава и гадна, колкото и масовата. Само това лято попаднахме на чудесни корнишони при един дядо от фармърс маркета. Ей, чудни са всеки път. Един ден си  купихме и от дините му - гадост неземна. Това бяха най-зле похарчените пари в живота ми, цялата я изхвърлихме направо.

# 110
А хляба и сирената? А картофите?  Laughing

Искам да изкрещя ''българска работа'' от прозореца си! Шепа българи от мейнтейнънс-а перат килимите и къртят варатите на съседите точно сега - в 14.20ч. Нямам бебе вкъщи, но си е време за почивка, егати..За беля, точно сега имам да уча, в 4 часа мисля да ида да се пробвам на листовките..

# 111

Искам да изкрещя ''българска работа'' от прозореца си! Шепа българи от мейнтейнънс-а перат килимите и къртят варатите на съседите точно сега - в 14.20ч. Нямам бебе вкъщи, но си е време за почивка, егати..За беля, точно сега имам да уча, в 4 часа мисля да ида да се пробвам на листовките..
Ако имаше бебе, не знам дали такива шумови дразнители щяха изобщо да ти правят впечатление.  Laughing Ситуацията никой да не иска нищо специално от тебе (с рев!) и да разполагаш с ръцете си, нерядко се оказва достатъчен лукс, за да не ти минава през ума да искаш повече. Успех на изпита!
П.п. И да не бяха българи, пак щяха да къртят, затова им плащат на хората, все пак трябва да се яде. Не съм чувала някъде в работния ден на САЩ за отделено време за сиеста.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 00:52 от блажка

# 112
Говорим с детето за разни семейни работи, и аз го питам като порасне колко деца иска да има. Той ми казва, че не иска да расте, че не иска деца и не иска да се жени изобщо, и дали е о'кей да не се жени. Аз му казвам, че е съвсем нормално, и че много хора не го правят, и че според мене е напълно о'кей. При което той се учудва, че наистина може така, нали други хора решавали кога и за кого да се ожениш. Казвам му, мами, това се прави другаде по света, може в Индия да се прави, но не и при нас, и ние с баща ти не сме се женили защото някой друг е решил, а защото така ни е харесало. Той пита - Ама наистина ли в България може така? А в Америка? Дали може?  Simple Smile

Ау, да не те чуят в Клюкарника!!! Ти не знаеш ли, че който не иска брак или съжителство, че не иска и деца, е гаден егоист неден!  Laughing

Приятно ми е да знам, че вече не съм в час с клюкарническата действителност.  Flutter

# 113

Hear Again-и те вземаха WIC но като нестига....
От 4ист интерес питах дали някой ги ползва не съм имала за цел не6то определено,сори 4е повдигнах въпросът

Ева и аз те разбирам ,никога никой непо4ива по това време и мен ме дразни много,но явно така 6те е.4акам да каже6 как мина изпита?

# 114
Бенсън, хелти кидс доколкото разбрах няма в калифорния, намерих Хелти фемилис, но не отговаряме на техните критерии. Зора като дипендънтс не можем да се впишем, ще ни излезе много по-скъпо, мъжа ми го застраховат на някаква безумна цифра. все пак благодаря на всички, които споделиха опит със застраховките   bouquet
ЗА органичните продукти: стараех се да купувам такива особено докато кърмех, сега държа най-вече месото, яйцата и мл.продукти да са органични. В БГ нямах избор, никой не ти казва кое е органично или не, да не говорим че и състава на продуктите понякога беше неизвестен  Shocked
Ева успех, аз мисля да се пробвам в края на тази седмица  Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 04:24 от penguin

# 115
Понеже май не виждам Феята да е писала скоро, аз таковата, мога ли да помоля някой да ми метне линк със слоукукър-ските и рецепти на ЛС? 

Ева, сигурно вече си го взела теста, ама да кажа- ако не бъркаш, минаваш теорията с по- малко на брой въпроси. Или поне във ФЛ е така. Успех! Кормуването същия ден ли ти е?

Хихи,  аз пък се дразня на косачките на съседите, ама кой ли ме пита... Както Блажка казва важното е мир да има и децата да спят  Laughing...

# 116
Имам въпрос. Трябва да си легализирам дипломата от БГ за тук. Къде мога да я  свърша тази работа. Знам , че писахте за разни сайтове, аз уж помнех Embarassed, ама ей ме на. Така и така скоро ще си ходим до БГ да знам какво да подготвям от там
мерси  bouquet

# 117
  • Добрич
Привет, на всички!
До сега само надничах отвреме навреме тук, но вече мисля да се представя и запозная с вас.  Grinning
Казвам се Елица, приятно ми е!  Wink
Мъжът ми спечели мин. год. зелена карта. Тази бяхме на интервю през юни и взехме визи, та към октомври планираме да летим за Америка, ако всичко е нормално. По-точно до Бостън. От там са ни така наречените гаранти. Видях, че има мами от Бостън.
На дневен ред са ни избор на авиокомпания и закупуване на билети. В този ред на мисли, можете ли да ни предложите добра авиокомпания, на която да ползваме услугите? Цените на билетите са доста височки, но няма как - ще се дават.  Laughing

Хубав ден, момичета, и повече усмивки!   bouquet

# 118
MVK -аз ползвах
http://www.wes.org/
ако мислиш конкретен унив.или колеж-обади се да питаш те дали имат компания с к работят; ако не-тези са супер,но бяха малко бавни,скъпи и пики,но пък уважават евалюациите им без грешка
*
kadrokosa ,добре дошла!
*
слоу кукър от оня ден - прясно зеле-лук и чесън-черв.пипер-вегета-олио-3 часа на хай,2 шепи ориз / вода -още 1 час на хай - 1/2 консерва домати-30 мин на хай - мангжа за милиони,може и да се замрази,децата ядоха тоже (след обилно поръсване с търки)

# 119
МВК и аз да се обадя да кажа, че наистина трябва да питаш конкретното уч. заведение, някои искат да им се пратят документи направо от университета, където си завършила, другия пък искат евалюейшън от конкретна агенция, успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт