68ма Американска тема

• 16 200
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
WIC програмата според мен е със сериозни проблеми. Как може да включва сок, но не и пресни плодове и зеленчуци? Освен това изрично се забранява органик храна. Аз като я разглеждах установих, че има смисъл най-вече за формула, ако детето е на формула и за бобени храни, които и без това са супер ефтини. Чувала съм, че на някои места покрива и фармърс маркет неща, ама не знам какви са условията. Изобщо има какво да се подобри според мен, ама е толкова тромав процеса, че надали ще стане.

(Аморитка туйто не е към теб, просто си vent-вам.

# 91
Ати, в Индиана от ВИЦ Laughing (или подобна програма) им дават купони за фармърс маркета - имам приятелка там, поне тя това разказва (но това с фармърс маркета е едва от няколко месеца).

Четохте ли това? Стана ми тъжно и за двете момиченца  Tired

# 92
К'во знаете вие за мъжки целулитен задник, по прашки, загорял, възчерен бих казАла, продължението на който рупаше царевица със самодоволен вид . Mr. Green
Днес на един и същи плаж ли ходихме? Забрави да споменеш гъстото повсе-телесно окосмяване. Mr. Green

Дами, почвате сериозно да ме плашите с обектите на вашия интерес! Някак си не са политически коректни  Grinning

И един интересен линк, във връзка с фалическия подтекст на дискусиите ни  Mr. Green
http://www.nytimes.com/interactive/2008/08/01/sports/20080802_TO … _GRAPHIC.html?hp#

Juturna - чела и останала с твърдото убеждение, че и двете не се смятат за ощетени в никакъв случай, напротив - "най-голяма чест за мен е да ползват гласа ми за откриването" и т.н... културни различия и мастерфул промиване на мозъци! В името на БГ-Мамма, винаги готофф  Crazy

Пак редактирам за за да се възхитя писмено от маркетинговата гениалност на Политбюро!

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 21:55 от Agent Provocateur

# 93
И на мене. Но някак не съм шокирана - вписва се в контекста на моите представи (може и предразсъдъци да са) към хората от тази част на света.

# 94
Отдавна не бях срещала думата "Политбюро". Толкова неестествено и екзотично звучи вече.

# 95
Атти,съгласна съм с теб,но аз ли4но се възползвам от вси4ко което може да се вземе от държавата така да го нарека.Аз ли4но вземах вси4ки продукти които бяха по 4ековете,за6тото подпомагах с тях едно семейство което има6е огромна нужда,а нали знаете 4е като си в нужда и 12 яйца ,малко ка6кавал,консерва риба и подобни биха ти били добре...а да не казвам и за формулата,4е даже и в бг бях пра6тала....

Ама като сте се раздърдорили за тез бански и мъже.....недейте така ,4е съм в едно такова положение.....няма секс...

# 96
И на мен. Не ги ли е срам..  Rolling Eyes

Иначе се посмях здраво на сърмичките с лук на Джи и чушките без лук на Хиър.  Joy Големи сте скици, аз смятам да караме на ''обери-хладилник'' гювечета, защото са ми най-лесни и стават хубави каквото и да сложа в тях (пу-пу).

Искам да попитам няколко неща, едва ли ще има някой нерви да ми отговори, но ще опитам :

1. ТОЙФЕЛ все още се среща и като пейпър (макар и рядко), и като компютър. На мен лично пейпъра ще ми е многократно по-лесен, заради значително по-малката хиъринг част, както и заради липсващия спийкинг (който си е пак слушане). Мислите ли, че за униерситета има значение/предпочитания кой вид съм държала, макар и негласни? Възможно ли е изобщо да омаловажат изпита и резултата според вас, само защото не е от по-новия вариант? Много съм объркана, има една-единствена пейпър дата в щата и тя е след 5 дни..

2. Вие органик храна ли пазарувате или не? Аз опитах да купувам предимно такава, но това повиши няколко пъти сумата за храна, особено за плодове и зеленчуци. От друга страна обикновените картофи са бетон - нямат омекване, нямат сваряване, нищо! Аз ли не готвя както трябва или всички се храните здравословно?

# 97
 newsm78 newsm78 newsm78 Сексът не беше ли функция на главния мозък?  Crazy

/да не вземеш сега нещо да ми се засегнеш и да търсиш скрит подтекст, докато аз си чеша езика за да убивам време/

Ева, звъниш директно на университета и ги питаш какъв резултат от пейпър теста изискват за да ти разгледат адмишъна... тва официален изпит, за бога!

Не готвя, ще питам мъжО...

# 98
Органик има смисъл за някои неща, за други не. Да купуваш всичко органик най-много да докара инфаркт на теб и половинката ти.  Grinning Аз напр. държа месото, яйцата и млякото да са органик (обаче ние и малко ги консумираме тези продукти, освен млякото - в момента изпивам страшни количества и прясно и кисело). За плодове и зеленчуци гледам по вкус, ако за нещо имаш съмнения по-добре да е белено и т.н.

За Тойфел не знам.

Аморитка, това дето държавата го дава все по един или друг начин го плащаме ние, та затова си мисля, че трябва да сме взискателни. Иначе ми се сътрува, че програмата подпомага някои производители на храни, а не толкова майките и децата.

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 22:21 от Atti

# 99
Аз плодове сега не купувам за6тото имам ягоди,кру6и и ябълки-дома6ни.Някои не6та органик(яйца,месо..) някои обикновенни...
Мисля оба4е да си засадя доматки( 6тото то тия тука ми писна),откакто намерих едни семена които имам о6те от Бялгария от на баба ми доматите дето все се 4удих за6то ми ги даде,ама ето 4е сега намерих предназна4ение.....А като зяло за храната тук немисе говори,много ми липсват Германия и България в това отно6ение

Абе май не е функция на главния мозък ама и аз немога д аобясня 6то е то секс....(е как 6те се обидя ,4акам някой да ме развесели,докато детето прави дрямка)

# 100
Дами, почвате сериозно да ме плашите с обектите на вашия интерес! Някак си не са политически коректни  Grinning

Ай, ся, ами като ми се моткат пред мен на плажа с жена си, какво да ги правя?!

# 101
органик
Понякога плодове и зеленчуци, винаги яйца и мляко, всички печива (в обикновените има корн сироп), сокове също само органик. Не купувам нищо с корн сироп, това за мен е по-важно, отколкото дали е органик или не.
Не знам дали е вярно, защото съм веге и не съм купувала месо, но една месоядна приятелка ми каза, че е засичала етикети на месо, в които пише, че има корн сироп.  Shocked За сурово месо става дума.   #Crazy

тойфел
Обикновено на сайтовете пишат колко точки мин. искат от пейпър / компютър тест. Ако са пропуснали - питай. Аз в няколко университета съм питала дали има значение и препоръчват ли ми компютърния тест, увериха ме, че им е все тая, стига да имам нужните точки.

# 102
Плодове и зеленчуци купувам от фармърс маркета. Дали и колко са органични не знам, но пък имат вкус на истински. За другото не се шашкам особено.

Знаете ли, че топ производителя на органично масло се казва Animal Farm и се намира в Orwell, VT  hahaha?

# 103
Домати и чушки ям органик, от градината  Laughing
Някои неща ям органик (мляко, яйца, някои зеленчуци), други не. Малко е притеснително как някои неща стоят със седмици и месеци и нищо им няма, за мен това не е нормално. Имали сме случаи забравена зелена салата да не се развали 3 седмици докато сме в България. За млякото пък да не говорим. Ако купувам всичко органично, значи да не смогваме финансово, просто парите за пазар ще станат двойни..

# 104
Игнор! Grinning
Като каза "със жена си" се сетих как насред София Бизнес Парк видях най-късата пола надяната на най-целулитните бутове в комплект с мъж и детенце... бельото и се виждаше без да сяда или се навежда... гледката беше омагьосваща!  Mr. Green

Амор, за сериозно развеселяване препоръчвам сайтеове като http://anekdotov.net/, само дето май не съм търсила бг такива... да се включат девойките!

Зора, и аз предпочитам малко хелти плесен и мухъл из хладилника, помага ми са се чуствам полезна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт