68ма Американска тема

• 16 172
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • У дома
Ами, таткото - на Мони бащата дори не е християнин и аз казах - само през трупа ми ще е обрязан. Няма проблеми засега, рано е да се каже.

Да ви похваля моята рожденничка днес - цял ден с мен из даунтаун Чикаго. Минахме през лего стоор, американ гърл плейс, дисни стоор... разгледа примерно и си излезе с усмивка. Подозирам, че още не свързва понятието рожден ден с подаръци и аз съм щастлива, та щастлива!

# 166
Привет!

Пък и аз да намеря пролука в темата...

Имам шофьорска книжка от 15 години, ма какво от това - не бях сядала на шофьорското място повече от 7-8 години преди да дойда в САЩ. Късаха ме веднъж - засякох трамвая и свих в пряка, която не съществуваше (по-добре не питайте за подробности).  Blush Пермитът го взех от раз, но си почетох повечко Правилника - не ден и два. Сега возя мъж ми, ма още съм с него, де да видим кога ще се наканя да ида да взема нормален клас. Имах щастието да си общувам с една изключителна усмихната лелка и на изпита, и при второто ми ходене в местния DMV за смяна на книжката заради промяна на адреса. А дано и трети път да се срещнем. На Ева стискам палци!

Формула (АМ) давах до година и 3-4 месеца - започна сама да я отказва и смених с пълномаслено мляко. Определено е по-вкусно. Но вече и мляко пие не всеки ден, за сметка на несметните количества кисело. В тоя ред на мисли май само млякото, което купувам е органик. И плодове и зеленчуци от Фармерс Маркет (някой път и месо, но не всеки).

Домати у дома ядем много, най-вече на салата - домати, българско натрошено сирене, чесън на дребно и риган в изобилие (любимата ми комбинация). Зора, кюфтета с доматен сос.  Crazy

Все се каня да споделя - на връщане от България пътувахме заедно с една майка с малко дете, за кoято бях убедена, че е benson10. Гледах снимки от срещите ви и една от вас (даже не предполагам, че е benson10) ужасно прилича на нея, а малкия... все едно че гледам аватара й. Е, оказа се съвсем различен човек, заговорихме се и вече няколко пъти се чуваме и пием кафе. Оказахме сме в един град. benson10, поздрав, надявам се малкия да се е оправил съвсем! (Случката няма никаква връзка с кой да е разговор, просто спамя).

kadrokosa, привет и от мен! Аз тайно се възхищавам отдавна на творенията ти (пак така тайно съм се запалила по скрапбуукинга).  Hug

Със здраве!  Simple Smile

# 167
Ех, спомени... от третия опит взех книжка в бг... от 12 задължителни часа по кормуване, бях изкарала около 30, като инструктора чистосърдечно си беше признал, че при мен нито една негова тактика не работи... Първия път на изпита бях точно като Марлела, само дето се набутах в еднопосочна улица от погрешната страна. На третия път май движих със 70 по някакъв булевард нейде из Подуене, но не ме скъсаха  Laughing... сега си се чудя как съм карала кола с ръчни скорости, избягвала съм дупки и съм паркирала назад.
Абе май съм готова за теста, ама нещо никак не ми стиска, щото не обичам да губя...
А, и незнам как успявам да докарам безкрайно спокойният си и усмихнат съпруг до едно не така лицеприятно състояние, докато карам- казва че ми говорел неща, и че аз съм му отговаряла други, като и за двете работи нямам спомен  newsm78...

Зора, ако ми беше заострила вниманието, че доматите, които ми предлагаше по време на "сухия режим" са собствено производство щях да ти "помогна" да се лишиш от известно количество   chef ...
Ако наистина не ви е жал, що не заформите един бой с домати- хем антистрес, хем колкото по- скапан домата- по добре...
Аз по добра идея от това да ям свежи домати до пръсване всеки ден не мога да се сетя, де... Wink... Или раздай на съседите, които са ви симпатични?

# 168
Честит рожден ден на Мая на Аталанта!  smile3525 newsm59

# 169
Ma и аз съм една...  ooooh!

Atalanta,  да ти е живо и здраво момичето! Пожелавам най-щастливото детство!  1swing dancing

# 170
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА КРАСАВИЦА (и умница)!!!  Hug  bouquet

# 171
  • USA
Честит рожден ден на Мая! Да е здрава и все така усмихната! newsm67

# 172
имам хиляди милиони милиарди домати в градината. какво да ги правя?
Замеряйте се. Хиляди, милиони, милиарди пъти.

Аtalanta, да ти е живо и здраво момичето! Така и не разбрах, Мони цялото това театро с тичането след колата съвсем така нарочно ли го е направил? Shocked Joy Много ми беше забавно как те е измамил. Laughing

kudrokosa, здрасти! wavey

Книжки вземам от първи път - и в Бг, и тук. Защо - е загадка за мен. Всъщност тук на кормуването ме върнаха, защото след теста и карането по улиците, с които нямах проблем, трябваше да паркирам едно тежкотоварно СЮВ между четири колеца, между които и велосипед не можех да паркирам, ама на втория път се сместих някак си. Още мразя да паркирам танкове, обаче. Изпитът ми в София навремето пък беше на ляв завой при хотела на Централна гара Mr. Green (Принцес май се казваше) - супер гнус, трябва да направиш ляв завой, да внимаваш за трамваи, коли, рейсове, пешеходци и на всичкото отгоре да се мушнеш в пролуката на някакъв побъркан светофар, който даваше зелено за секунди само. Още се чудя как я пресякох тая улица.

С мъжа ми сме твърдо за даването на избор на детето момче, под формата на това той да си реши като порастне ще се реже ли или не, ако каквито и да било обстоятелства го налагат. Не смятаме, че трябва да му отнемаме избора преди той да може да вземе отношение и сам да прецени.

penguin, какво пише на твоя пингвин - ганджа фор лайф ли? Днес се пулих пак и май накрая го разчетох, откога се дзверя в тоз пингвин!

Отчет даден!

# 173
Атланта, честита ти рожденичка! Да е здрава и усмихната.   party023
Бях написала и пожелание да ви потроши много пари по дрехи и гримове, но малко неудобно ми стана и го смалих шрифтово.  Blush

Момичета, благодаря ви за мненията за обрязването. Прави ми впечатление, че преобладават "не" с опция "ако иска после". И аз, без да съм майка все още, съм на това мнение.

# 174
Atalanta - честит ти празник, продължавай с информационното затъмнение, а малката дама с големия характер да намачкаш и нацелуваш, докато запищи!:hug:

Пингвине - каква кола си избра, момиче хубаво... ти спомена ЛА, а на мен асоциацията ми за ЛА е ГОУЕМИ МАГИСТРАЛИ!!!
Не се сърди на малкия терминатор  Mr. Green 

# 175
Днес внезапно се оказа, че в нашият музей за модерно изкуство има експозиция на Фреда Кало, ще взема да ида през уикенда.

# 176
  • У дома
Черпя виртуално с една моя мечта, че нещо изоставам с тортата.

Мони днес ми каза, че съм се изхвърляла напразно, защото нямам еър браш. Много се изучиха тия деца, брей.  ooooh!

Много ви благодаря за пожеланията   bouquet  Мая гордо ми заяви, че не била винаги слушала, докато била на три, но сега видите ли била голяма и нямало вече да е така  Laughing
А Мони... цяла книга мога да напиша за неговите истории  Simple Smile

Зора, благородно ти завиждам за доматите. Аз обикновено изхранвам целия квартал, но тази година съм пълна с чери кайнд най-вече. А уж само 2 коренчета сложих.

Леле, cubbit, жива да си, недей, моля те с тези пожелания. Тя засега се очертава певицата в семейството. На последния рецитал на Мони миналата седм, като усети колко много му ръкопляскаха и като скочи и с все сила викна This is MY brother!  Laughing смях в залата  Laughing

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 08:02 от Atalanta

# 177
Ей, пак сте изписали купища страници  ooooh!
Аз с моята банда на главата, която за отрицателно време превръщата къщата наопаки  #2gunfire и работата ми около 60 часа/седмично Crazy не мога да насмогна да изчета.
 - Моят разбойник (на 2 г и 6 м) пие формула вместо вода. Иначе си хапва кисело мляко и прясно мляко със сириъл.
- За шофьорска книжка-по време на презокеанския полет си четях тукашния закон (половинката дремеше). На втория ден се явихме двамката на изпит (писмения). Той се беше изпотил, но аз като монгознайница (все пак от време на време съм ползвала "пищови"), обясних че има проблеми с английския и бях донъкнала два дебели речника (а в речника естествено бяха отговорите на гадните въпросчета  Embarassed)
- за обрязването: когато родих "беля с крака" ме питаха. Категорично отказах. Съпругът ми беше за, тъй като с големият ми син си имахме проблеми (фимоза, гарнирана с двустранна херния+"несмъкнат" тестис+ хидроцеле в другият). Доводите ми бяха- ако нещо не е необходимо, щяхме да се раждаме без него. Не искам да решавам неща, за които е възможно в последствие детето ми да ме обвинява.
Не съм пробивала ушите на щерките за обици, когато бяха малки.  Когато те решат-добре. Тялото си е тяхно.

# 178
И аз съм против обрязването на новородени. После, който иска да си реже, каквото му е кеф. Кюбит, интересно ми е в какво училище ходи това дете, защото последните статистики са, че около 50% от родителите в УСА вече предпочитат да не си обрязват момченцата. И всичките тези клейм-ове, че било по-хигиенично или не знам си какво се оказали пресилени. Но, направиха наскоро едно изследване в Африка и установили, че обрязаните мъже имали по-нисък риск от спин. Обаче не знаят защо и се предполага, че е защото са мюсюлмани и те уж водели по-малко рисков полов живот.

Мая да е честита на мама и татко!

Ако наистина не ви е жал, що не заформите един бой с домати- хем антистрес, хем колкото по- скапан домата- по добре...
Аз по добра идея от това да ям свежи домати до пръсване всеки ден не мога да се сетя, де... Wink...
  софко - Joy Joy Joy

Зора, нямаш друг избор - в бурканите е истината, опитай тази седмица, докато работиш в къщи, така и така си си у дома поне да свършиш нещо Mr. Green

Иначе виж, какво намерих - скролни надолу до FREEZING TOMATOES
или това - http://www.pickyourown.org/freezingtomatoes.htm

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 13:45 от Biz

# 179
Atalanta-da е здрава Мая!Весело парти и дай плс да видим торта
*
Зора-супа-топла и студена,пълнени като чушки или студени (руска салата или подобно)пълнени като предястие, доматена яхния,и
http://food.ivillage.com/mainingredient/fruitvegetables/0,,156h,00.html
*
стеф не е обрязан
*
Хиър,развесели ме с жирафите Laughing моят подобен хит е резюме на розова хартия,с релефни къдрички и парфюмирана тежко..
*
фарм.маркет съвсем не е равносилно на органик бтв..

Общи условия

Активация на акаунт