Мами виенчанки сънуват мелби и торти - 20

• 25 352
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
за продължаване на фам.байхилфе ти не трябва нищо да правиш, като му дойде времето, те сами ще ти изпратят формуляр за попълване със списък на документите, които искат. обикновено искат нахвеис че сте тука, като пример дават копие от импфпасса.
не знам ако не слагаш вакснини какво става, мен веднъж ми се случи да ме проверяват през 6мес, нямах нещо ново в имфпасса, казаха копие от това, което имам.

Ани, честито християнче. ние Викторчо го кръстихме на връх бг великден, в  капелето на белведере.

# 106
  • София
Здравейте мами виенчанки, извинявайте че се намесвам в темата ви, но искам да помоля да ми помогнете с хотелче във Виена. Ще пътуваме през средата на септември, търсим си стая за двама възрастни и дете на 4г и половина... Ако някой се сеща за някое местенце и може да сподели, ще му бъда много благодарна. Намерих едно Kolping Hotel www.kolping-wien-zentral.at /ако съм го запомнила правилно/, излиза ни 91евро за стаята- като местоположение е добре, нали? Надявам се не се сърдите за вмъкването ми тук! Поздрави от морето в България

# 107
Wombat, за заспиване: една овца, две...... сто овце  Laughing. Това майтап, макар че аз съм броила като бях бременна  Wink. Иначе някое чайче за приспиване или леко успокоително. Явно безсънието ти е от пренапрежение. Хайде, прибирайте се към Виена, голяма БГ ваканция изкарахте.

anelima, да, добре е като местоположение хотелът. Аз миналата седмица организирах престой на две семейства от БГ - за апартамент 90 кв.м. (с кухня-бокс) и възможност за спане на 7 човека им излезе 110 евро на вечер. Не беше на толкова централно място,но съвсем до спирка на метро. Имаха и по-малки апартаменти. Доколкото си спомням тип гарсониера (пак с китченет) беше около 50 евро на вечер. Ако те интересува ще потърся координатите на фирмата.

Ние ще дойдем на срещата в сряда към 12.30, като взема Габриелхен от детска градина. Междудругото, има едно ставащо и за деца кафе точно до Курсалона, само се надявам да работи предиобяд.

# 108
  • София

anelima, да, добре е като местоположение хотелът. Аз миналата седмица организирах престой на две семейства от БГ - за апартамент 90 кв.м. (с кухня-бокс) и възможност за спане на 7 човека им излезе 110 евро на вечер. Не беше на толкова централно място,но съвсем до спирка на метро. Имаха и по-малки апартаменти. Доколкото си спомням тип гарсониера (пак с китченет) беше около 50 евро на вечер. Ако те интересува ще потърся координатите на фирмата.

Да, интересуваме. Благодаря ти предварително!

# 109
  • Виена, Австрия
Добро утро!   food010

Илианка, май верно е време да се прибирате  Wink
За фам. байхилфето, аз съм ходила досега без да чакам въпросното писмо, но съм попадала на свестни беамтери, иначе рискуваш да те нахокат и да те върнат. Всеки път попълвам формуляра, като при първото подаване и си нося всякакви документи, защото не се знае какво ще ти поискат. Случвало се е да съм изрядна и да съм представила всичко което са изискали и след седмица да получа писмо да донеса още нещо липсващо. За имфпаса е така, ако не,  искат някакво друго доказателство, че детето е било и е тук. Общо взето въоръжи се с нерви, ако са ти останали такива  и дано се паднеш на разбран човечец! За безсъние, мисля че преди лягане се пиеше чаша прясно мляко, само не прибягвай към лекарства!

Ани, ми вие кога така тайничко и с кого се разбрахте за среща?  Wink
Ако Тали реши да стане по-рано може и ние да се появим. Не е сигурно, обаче, защото мислим да посетим и детския ни лекар.  Прогнозата не е много обещаваща за сряда, а освен това сутрин вече си е хладно и мисля, че ще е удачно занапред  срещите на открито вече  да са в по-късен час. Това е само мнение, не се опитвам да налагам нещо!

За кръщенето, нашето беше в БГ и съм много доволна. Някакси, тукашните бг църкви хич не ми се нравят, не че е от голямо значение как изглежда църквата, но и друго си е, като празнуваш със роднини и приятели, някак си по-друг става празника. Освен това, аз много държах мойта най-добра приятелка да кръсти Тали, а тя нямаше как да дойде до тук. В последствие се оказа, че и тя ни е чакала да си дойдем, за да ме направи пък мен кръстница на нейното детенце! Така се получи много хубав и двоен празник!

Якобс, ми какво е  това очо?! Направо се стресирах в първия момент! Сега ме напушва смях обаче, като го гледам! Много е яко!

Лек ден!

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 09:17 от Jeni 1

# 110
Wombat, с фамилиенбайхилфето навсякъде имам чувство,че е различно...
Но можеш да си пуснеш молбата за продължението по интернета с финанц онлайн и да чакаш да ти кажат какви документи трябва да донесеш. Приготви се в най-лошия случай за бележки за доходите, имунизации, доказателства, че живеете тук.
Анелима, мога да ти препоръчам хотел Етап, не съм го ползвала, но рекламата отвън е за 44 евро на стая, освен това е близо до метрото и до една забележителност съвременна на Виена / Газометъра / Joy много смешно звучи на български.
Това, което предлага Диана е също много добре. Аз си каня гостите в къщи, предлагам цяла стая, може би затова само ми отказват...Миналата седмица пак Sad

Снощи имаше голям екшън във вонанлагето срещу нас. По едно време пристигнаха 2 пожарни коли, без сирени, една полицейска, хора по балконите на съседните сгради, пожарникарите отместиха най-нахално една паркирала кола, за да паркират точно там своята, полицията затвори доста натоварената от движение улица, кошмар. Не се вижда обаче да има пожар, сградата е на хълм и е нова, няма линейки, значи няма хора засегнати newsm78
Аз ще умра от любопитство, взела съм бинокъл и фото, дебна какво ще стане, детето и то седнало на прозореца, филм на живо чакаме... По едно време не се стърпях отидох да питам полицията има ли опасност за живота да бягаме, човека ми се изсмя и вика фойерверайнзац.
Та седим ние на прозореца, детето отваря като никога уста да яде, пожарната пусна стрелата си и закачи за крепи...какво мислите...някакъв ДИРЕК!!! Той застрашавал да падне над главите на влизащите сградата, та го резнаха мноого спектакулерно...А ние какво ли не си мислехме #Crazy

# 111
  • София
Благодаря за отговорите!
Може ли да ми кажете как точно стои въпроса с ездата на Испанското училище, предварително ли трябва да си резервираме билети, разбрах,че е много интересно, а и моето момиче много обича коне, затова си мисля че ще й допадне...Къде се провеждат...
Благодаря ви още веднъж

# 112
Жени, малко остана още и се прибираме. Летим на 9.9.
Днес изпратихме таткото. Делегирах му на него задължението да се занимава с финанцамта, та да видим какви ще ги свърши.

# 113
Благодаря за отговорите!
Може ли да ми кажете как точно стои въпроса с ездата на Испанското училище, предварително ли трябва да си резервираме билети, разбрах,че е много интересно, а и моето момиче много обича коне, затова си мисля че ще й допадне...Къде се провеждат...
Благодаря ви още веднъж

http://www.srs.at/index.php?id=386
Ето тук можеш да видиш. Има и цени на билетите  Shocked Shocked Shocked

Жени, какво ще я правиш твойта поспаланка като тръгне на детска градина? Хайде, вдигай я утре по-рано да идва на игра в парка.

# 114
Благодаря за отговорите!
Благодаря ви още веднъж

http://www.srs.at/index.php?id=386
Ето тук можеш да видиш. Има и цени на билетите  Shocked Shocked Shocked

има тренировки ,който са ок.10 евро ,отиваш на място ,същия ден сутринта ,не е нужно предварително да се купуват.
За FBH на мен ми искаха само мутер кинд пас преписаха си нещо и това беше,после ходих с листчето до здравната каса да ми продължат и майчинството.

# 115
Аз да се успа пак, и много материал за четене сте написали

Интересно, защто трябва да ходя да попълвам формуляри за ФБХ? На нас ни казаха, че то си тече автоматически до навършване на пълнолетие, даже и в документа пише че е до 2018-20-22 . забравих коя година пишеше.  А за майчинството?? разбрах само, че ако съм била повече от 40 дни извън Австрия тогава ще ми спрат майчинството? ей тва още не ми е ясно.

Само набързо да кажа, че се разбрахме за среща в сряда към 11ч. на шпилплаца в Щадтпарк
Ани кога и с кой сте се разбрали? във форумът пак нищо не пише, кой ще идва...и хоп извенъж сте се срешнали  Joy  Joy  .явно винаги срещите стават  в сряда, а аз заради Груляй не мога само в сряда. Що не я направите в четвъртък, за да се включа и аз поне един път. А и както Женка е казала, времето в сряда ще е доста хладно ....ама ваша си работа.

Жени - това за "Очко" - нали трябва да има малко разнообразие, да не омръзва. Пробвай и ти

Нколентсова - за 10 евро звучи добре, ще проуча въпроса и тогава ще спечелят още един запалянко. Аз ходих на конната база след Щокерау на аутобана, ама е малко селски тип.

# 116
  • Виена, Австрия
Якобс, твойто лъвче е австрийче и затова не се налага да ходиш през определен период да си продължаваш фам. байхилфето и ти е отпуснато до навършване на пълнолетие на Алекс.
А мойто като не е, ще трябва да си ходя чинно всеки път като му дойде времето.

Диана, ми поспаланката ще трябва да свиква, няма начин! Като почне да става рано, ще не ще, и ще почне и вечер да си ляга по-рано и така постепенно ще си промени режима.

Илиана, хайде идвайте, че вече ни е домъчняло за вас!

# 117
  • София

има тренировки ,който са ок.10 евро ,отиваш на място ,същия ден сутринта ,не е нужно предварително да се купуват.
Кое е по-добре да гледам -morning exercise with music, with guided tour или performance?
Kъде се провеждат, лесно ли ще се ориентираме?
Спирам да досаждам.... Embarassed
Приятен ден на всички

# 118
Момичета аз съм си в България, но баща ми е от два дни на работа в Австрия, на 10км от Виена. Въпроса ми е малко глупав, но има ли много българи "по тези земи", защото той не знае чужд език и адаптацията му ще е доста трудна. От сърце ви благодаря за отговорите  Hug.

# 119
  • Vienna
За сре6тата, аz я предложи6 в сряда, zа6тото тогава няма да го водя Макси на тагесмутер zада може да се види и поиграе с бг деца. нямам представа на кой кога му е удобно, мн е сложно на вси4ки да се угоди, аz обикновенно идвам беz Макси. обедни сре6ти на пове4ето са ни неваzможни, децата ни спят от 2 до 4,  Макси 6те го сложа утре животи zдраве да спи 4ак кьм 15.30, zада се сьбираме пове4е винаги трябва да се правят отстьпки. искахте сре6ти в центьра, ето инь4е 4 от нас спокойно можем да се виждаме по ком6ийски в 20беzирк.  на мен не ми е удобен 6тадт6парка, но искам Макси да се види с децата. zа др. или по др. седмица направете предложение на кой кога и кьде му е удобно и дано се сьберем. утре на сре6тата 6те сме, аz, Ани, Зори, Дяна, Дулсинея и zа Сусу не сьм сигурна. кйто може да zаповяда, до 14.30х сме там. Макси сь6то е поспалив, обикновенно спи до 9.30 10.00, но утре 6те го сьбудя.

Общи условия

Активация на акаунт