Балет или художествена гимнастика?

• 138 454
  • 565
  •   1
Отговори
# 135
Liviat , всяка школа има различни принципи. трябва да попиташ в тази, която си избрала и ти е най-удобна.
в нашата се приемат деца по всяко време, но някои готвят продукция и държат състава да не се сменя.  Peace

# 136
  • Sofia
Liviat , всяка школа има различни принципи. трябва да попиташ в тази, която си избрала и ти е най-удобна.
в нашата се приемат деца по всяко време, но някои готвят продукция и държат състава да не се сменя.  Peace

аз нямам за сега предпочитания към школата, единствено може би отдалечеността на някой школа би ме възпрепяствала.

Може ли да разкажеш нещо за Вашата школа - къде се намира, някакви координати !!!?!  bouquet

# 137
по-назад в темата е писано за нея. в читалище 'Витоша' е.
ако ти е удобно като място, защото в София и това е фактор, пиши ми на лични, ще ти дам телефон.

# 138
  • Sofia
по-назад в темата е писано за нея. в читалище 'Витоша' е.
ако ти е удобно като място, защото в София и това е фактор, пиши ми на лични, ще ти дам телефон.

бързам да кажа, че ако читалище Витоша се намира в кв. Павлово - мисля, че за нас това е близка дестинация и определено ни интересува как може да запишем едно 4 годишно момиченце на балет.

# 139
  • София
 hahaha

браво на вас...ама за мен модерният балет нито е балет, нито танц....поне това което се практикува в БГ....
на базата на това което съм видяла поне.....
имам правото да се изкажа както  го чувствам и виждам.....
пък вие като бебетата може да се цупите и обиждате колкото си искате... hahaha

лека вечер Wink и успех по международните състезания....

# 140
В повечето школи в момента не се гонят професионални изяви на децата, а запълване на хорариум на преподавателите. Записват по всяко време на годината и на всякаква възраст, дори и детето да няма никакви данни. Дъщеря ми я приеха за "балерина", дори без да погледнат дали може да ходи като хората, камо ли дали има заложби.
Запиши я в най-близката школа, за да е удобно да ходи там, а, ако детето е даровито, ще му мислите за по-реномирана школа после.

# 141
  • София
Аз водя Стела в най-близката за мен школа на Плиска.Може да се записват деца по всяко време.Тъй като съм далече от мислълта на този етап,че ще стане балерина я записах там.Учителките са рускини.Учат някакви елементарни неща,те толкова и слушат де.Най-важното е че много се забавляват и не искат да си тръгват.Ако някой иска на лични ще му дам координати.Заниманията са петък и събота от 18 до 19ч.

# 142

Нямам впечатления,но познавам балерини и такива,които са уж модерни балерини.Едното няма нищо общо с другото.Класическите балерини играят в опери,преподават на деца в школи,в Музикалното училище.А тези другите,които се занимават с модерния балет,нямат друга алтернатива освен нощни заведения,казина,шоу програми (голяма рядкост).

Това понятие "модерен балет" е измислено някъде в България и наистина нищо не значи. По принцип модерният балет би трябвало да е контемпорари(съвременен танц), което пък в основата си се състои от класически балет и  и танцьори с класическа постановка. За съжаление в България предпоставки за развитието на такива танци все още няма.
Значението на понятието модерен балет (чувала съм и джаз балет) което се шири из България, няма нищо общо със световната терминология. Тук това значи нещо от сорта на балет Дива да речем, което за мене е пост комунистическа измишльотина. Аналог на естрадната музика.

# 143
  • София
Значението на понятието модерен балет (чувала съм и джаз балет) което се шири из България, няма нищо общо със световната терминология. Тук това значи нещо от сорта на балет Дива да речем, което за мене е пост комунистическа измишльотина. Аналог на естрадната музика.

Много точно казано, molestosa  ! Peace

# 144
добре го обясни, molestosa.
макар че и в световния танц има както contemporary, така и modern dance.
но и двете нямат нищо общо с предствата за модерен балет, която се шири в бг.
тук единствено "Дюн" от Бургас и "Арабеск" се доближават до модерните техники.
има и една прекрасна хореографка, Албена Атанасова, която водеше греъм, сега преподава в Хореографското. за съжаление, трупата която водеше се разпадна.
малко опити в НБУ и това е.

няма тук модерен балет. има някаква изкълчена гимнастика, която минава за балет. и то "модерен".

# 145
Привет на всички участници във форума.Нямам много опит и се надявам да се справя успешно.А сега да Ви пиша и за нашия вече проблем свързан с балета.Дъщеря ни е на 10 години и изяви желание да ходи на балет към центъра за работа с деца в нашия град.Целта ни беше не да става балерина а нещо като вид спортуване и изразходване на енергия,и най вече тя пожела това.Заниманията бяха 2 пъти седмично по 1 час и детето ходеше с удоволствие  и много се радваше.Обожава много госпожата си.За коледа имаха концерт в културния дом на града.Бяха много красиви и децата бяха щастливи ние също се радвахме заедно с тях.И така през Новата година  отново продължиха със заниманията като февруари започнаха да учат танц за празника на нашия град,който беше в края на март.До тук всичко беше добре но към средета на месец март госпожата решила че изостават в подготовката и увеличи тренировките на час и половина като една седмица бяха викани в събота и неделя.Няма да забравя как детето се върна веднъж от балет и ми каза че я болят ужасно краката.Госпожата не им дала почти никаква почивка и беше много уморена и даже ми заяви че повече не желае да ходи.Аз се опитах да я убедя че е хубаво да продължи до края на месеца ,защото госпожата вече е направила танца и да не го проваля,че това е временно не е свикнала на натоварвания,че хубавите неща се получават труднои трябва да се полагат повече усилия и сега съжалявам и не зная какво да правя.Тържествата отминаха.Отново танцуваха прекрасно всички бяха красиви и щастливи но преди една седмица ми показа на крачетата си /от външната страна на ходилото  по средата/нещо като изпъкнала кост  като на лявото краче имаше и лека болка.Веднага на другият ден отидохме до личната лекарка и тя предположи артрит ,направиха снимка.Според лекаря рентгенолог  няма артрит.Но личната лекарка настоява че има съвсем леко.Предписа гел за мазане и компреси от реванол.Тъй като през тази година тя чувствително доста израстна на височина предполагаме ,че прекаленото натоварване на костите на крачетата доведоха до това изменение.Не знам какво да правя.На какъв друг специалист да отидем.Нашият град не е много голям и нямаме голям избор но ако се наложи можем да я заведем и  където трябва.Не на последно място пиша това за да знаете  че това може да се случи и със вашите деца ,ако бъдат неправилно натоварвани.Ще Ви бъда безкрайно благодарна ако ме посъветвате нещо или имате някакъв опит със справянето на подобни проблеми.Живеем в гр.Елхово обл.Ямбол.Благодаря предварително и се извинявам ако съм Ви отегчила с моето изложение,но много се тревожим.

# 146
dimi_61, ще попитам нашата учителка по танци при какъв лекар трябва да заведете детето и ще ти кажа. Peace
не се притеснявай, дано не е нищо сериозно, но временно спрете балета.

# 147
  • София
dimi_61, ако можеш, сканирай снимката и ми я прати на ЛС.

# 148
dimi_61, ще попитам нашата учителка по танци при какъв лекар трябва да заведете детето и ще ти кажа. Peace
не се притеснявай, дано не е нищо сериозно, но временно спрете балета.
Учителката по танци едва ли е по-компетентна от доктор. И щом двама доктора имат различни мнения, обикновено се търси трети такъв.

pp  Съпругът ми е учител по танци и танцьор от много години. Съвети за доктор не е давал, надавям се и да не даде.

# 149
  • София
dimi_61 - а на ортопед не ходихте ли?

Общи условия

Активация на акаунт