Балет или художествена гимнастика?

• 138 466
  • 565
  •   1
Отговори
# 120
Щерката ходи и на двете, на едното в градината, на другото допълнително.

Питах я "на кое е по-хубаво", каза гимнастиката.
Хм. Аз пък мислех, че балет повече обича.

# 121
  • На планетата Земя
Зависи и дали това занимание ще е само за свободното време, или има по-дългосрочни планове .

На мен балетът ми се вижда малко по-удачен. И бих записала малката само за удоволствие.

# 122
# 123
Не прочетох цялата тема, но според мен детето трябва само да избере. Води се първо пробно и на двете места и решава къде му е по- добре. Ясно ми е, че това не винаги е лесно. Дъщеря ми ходи на балет. Често мрънка, че иска да ходи на худ. г. - предлагам й да сменим спорта- не иска. Периодично сценката се повтаря, но като цяло е доволна и ходи с желание.
Също така аз не държа да има някакви забележителни спортни успехи или да се занимава с това професионално- това ще го реши тя с времето. Но идеята ми е, че вече има видим резултат в стойката й и по- грациозните й движения.

# 124
Аз съм професионална балерина.Завършила съм Национално училище за танцово изкуство-гр.София.То е единственото училище ,което е тясно специализирано(за танци) в България.Има 3 специалности:1-класически балет,2.народни танци и от 3 години новата специалност-модерен танц.Ще говоря за специалността класически танц(балет)-всяка година има приемни изпити.Приемат се деца след 3 -ти клас.Но много рядко приемат деца,които не са танцували преди това.Определено в много от Софийските школи ,освен да танцуват за удоволствие ,децата се подготвят и за изпита в балетното у-ще.Колкото по-рано започне подготовката си едно дете,толкова повече ще развие данните си(ако има такива).Искам да кажа,че без да е посещавало уроци по балет,детето много трудно ще бъде прието в балетното у-ще.
Балета няма нищо общо с художествената гимнастика.Балета не е спорт,балета е изкуство.Ако запишем детето си на балет,освен удоволствието от танца,то ще придобие изящна фигура,но това не е всичко....балетът възпитава и калява волята,дисциплинира,повдига самочувствието.Казвам го от личен опит.
Гришко и Сънша са много скъпи магазини.От там се купуват туфли,палци-защото са най-качествени,а в България няма други производители и вносители на балетни обувки.Но за репетиционно облекло в никакъв случай не купувайте от там!!!Цените на туфлите са прилични,но на триката,пачките и всичко останало са прекалено и ненужно високи.Професионалните танцьори поръчват репетиционни дрехи от Sport line или   VIP Style-предимството е,че се шият по поръчка.И цените са съвсем прилични(от 16лв до 30лв,в зависимост от модела).Има готови ушити вече модели,които могат да се закупят веднага.Друго предимство е,че клиента може да измисли модел и да ушият трикото по неговите мерки-индивидуално за него.И цената за трико по поръчка не е по-различна,не се увеличава.спорт лайн имат офис в Хаджи Димитър а ето и линк към Вип стайл  http://www.modavip.com/podvidove.aspx?vid=14
Магазина за балетни аксесоари на ул.Коста Лулчев(зад х-л Плиска) също предлага туфли и репетиционни облекла на прилични цени,но според мен качеството на туфлите специално не е високо.
Надявам се да съм била от полза.Дори детето да не желае да стане професионална балерина или балетист хубаво е да се запише на някакъв вид танц-полезно е за тонуса,настроението.....чувството за естетика.

# 125
Аз реших, че това е някакъв сайт за балета в България. Доста смело име на сайт за сайт на балетна школа. Аз не бих го кръстила така.

# 126
  • София
Балет! Peace

# 127
  • София
Аз реших, че това е някакъв сайт за балета в България. Доста смело име на сайт за сайт на балетна школа. Аз не бих го кръстила така.
Поне едно име на преподавател да имаше там, а то нищо.

# 128
  • Sofia
 Thinking Съдейки по себе си , очаквах , че художествената гимнастика ще е много по - предпочитана от балета, а то се оказа обратното. 
Аз също съм бивш спортист и много бих се радвала , ако и дъщеря ни се ориентира в тази насока.
Има много истина в нещата, които казвате - за диетите, дългите часове тренировки  т.н. , но спорта дава толкова много неща, който в живота се придобиват или много по - трудно, или много по - късно , или никога (самостоятелност, отговорност, борбеност и още и още....) .

# 129
Художествена гимнастика Peace

# 130
Обръщам се към майките от Варна  Hug

Къде сте записали децата си да играят балет?
Проверих в Младежкия дом. Там има класически и модерен балет и се чудя
кое от двете да избера, тъй като малката настоятелно ме моли да я запиша
на балет, но и тя самата не е ориентирана кое от двете иска  newsm78 /на 5 г. е/

Та затова ако някоя от вас има впечатления и от двете направления /класически - модерен/
ще съм благодарна за мненията ви.  bouquet

# 131
  • София
художествена гимнастика, доста по леко и приятно е Wink всъщност са доста различни неща. Wink мен ме бяха записали на худ. гимнастика като дете , че много се прегърбвах и ходех навътре с краката...беше хубаво Wink

klamerche - то "модерният" балет, няма нищо общо с балета Simple Smile

# 132

Нямам впечатления,но познавам балерини и такива,които са уж модерни балерини.Едното няма нищо общо с другото.Класическите балерини играят в опери,преподават на деца в школи,в Музикалното училище.А тези другите,които се занимават с модерния балет,нямат друга алтернатива освен нощни заведения,казина,шоу програми (голяма рядкост).

# 133
За 8 месеца предполагам авторката се е спряла вече на нещо  Wink

И аз предполагам, че вече се е ориентирала. Затова пък може да каже какво са избрали и доволно ли е детенцето й от избора си.
Аз питах в тази тема, за да не отварям нова, някой ако му се вижда неуместно да информира модератор и да изтрият мненията.
Така ще пуснем още 5-6 теми за балета и художествената гимнастика и ще има много "доволни" потребители в друго направление Mr. Green

Le Soleil благодаря ти за отговора. Аз знам каква е разликата между двата балета. Но незнам какво е обучението в Младежкия дом по тези две направления. Нямам нито амбициите, нито желанието дъщеря ми да става балерина в опера или пък танцьорка в нощно заведение... бррр пази боже от това второто.  ooooh! Тя изяви желание да танцува балет и мисля да я запиша за разнообразие, за грация, за удоволствие. Все още обаче не съм се ориентирала към точната школа и мненията на майките с опит ще са ми от голяма полза.  Hug

# 134
  • Sofia
За 8 месеца предполагам авторката се е спряла вече на нещо  Wink

И аз предполагам, че вече се е ориентирала. Затова пък може да каже какво са избрали и доволно ли е детенцето й от избора си.
Аз питах в тази тема, за да не отварям нова, някой ако му се вижда неуместно да информира модератор и да изтрият мненията.
Така ще пуснем още 5-6 теми за балета и художествената гимнастика и ще има много "доволни" потребители в друго направление Mr. Green

Le Soleil благодаря ти за отговора. Аз знам каква е разликата между двата балета. Но незнам какво е обучението в Младежкия дом по тези две направления. Нямам нито амбициите, нито желанието дъщеря ми да става балерина в опера или пък танцьорка в нощно заведение... бррр пази боже от това второто.  ooooh! Тя изяви желание да танцува балет и мисля да я запиша за разнообразие, за грация, за удоволствие. Все още обаче не съм се ориентирала към точната школа и мненията на майките с опит ще са ми от голяма полза.  Hug

Здравейте,

дали по това време на годината се приемат ново кусистити - имам предвид дали в школата на силует или някъде другаде бих могла да запиша дъщеря си, която вече стана на 4г. или трябва да чакам до септември !?

Общи условия

Активация на акаунт