Балет или художествена гимнастика?

• 138 664
  • 565
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мами на балеринки и гимнастички   Hug

Ние днес за първи път ще водим нашата балеринка, тя много иска и само за това говори, надявам се да и хареса.
Първо се бях насочила и аз към Силует, но 250лв ми е скъпичко, а засега искаме детето да се чувства добре,  а не да става прима балерина на 4 годинки  Laughing

........ да попиват атмосферата, да свикват с музиката, с миризмата на залата, ако щеш...

Много точно казано  Hug

Някой води ли детето си в "Класик", преподавателката май се казва Мария Стоянова /поне с тази дама разговарях по телефона  Simple Smile/ , там таксата е 40 лв на месец , също за 2 посещения седмично, ние  сме се насочили натам, довечера ще видя как е и утре ще ви споделя  Hug

Успех на всички!!!!!

# 241
Само защото ви обещах отзиви за "Хитрата лисичка" ще си позволя малко отклонение: Въобще не ми хареса. Sad
За първи път виждам и хора да си излизат от тази зала по време на представление.
Не разбирам защо са вложили толкова труд и са ангажирали толкова много хора за това представление в този му вид.....

# 242
Не съм гледала "Хитрата лисичка", но ще ти отговоря на базата на впечатления от други постановки, също и малко от "кухнята": в оперите в България детските представления се правят абсолютно надве-натри, в невъзможни за правене на каквото и да било изкуство срокове(как ти се виждат две седмици за цял спектакъл, интегриращ три-четири сценични изкуства?). Правят се от режисьори, на които само така им е името, правят се така, че да не развалят общото удобство - не може да се разбутва обичайното положение на сцената, не може и да се мисли за по-нестандартни декори. Правят се от певци и танцьори, които нямат актьорска подготовка, а "режисьорът" не е в състояние да им помогне, защото всъщност няма режисьорски умения... За критериите за подбор на произведения няма и да отварям дума, защото ще стане наистина дълго. Публиката, обаче, така и така идва - защо да се морят нещо да променят? Защо да не й вземат парите за нещо некачествено, щом става? Ние, обаче, престанахме да ходим, мисля, че скоро и други ще последват примера ни. Съжалявам за отклонението.

# 243
Момичета, извинете за офф-а, но кои са тези американски анимационни филми, по истинска хореография на даден балет, съответно с истинската музика?

Филмчетата от серията на Barbie са правени по истинска хореография, изпълнена от Лондонския балет, след което е насложена самата анимация. Двете, които са на особена почит у нас са Barbie of Swan Lake и Barbie in the Nutcracker.

# 244
Алба, Гризантема, благодаря!
Децата вече изгледаха "Фантазиите", плюс няколко от филмите за Барби.

Гризантема, вчера най-ужасното беше музиката, а за избора на жена за ролята на мъжа на Лисичката какво да ти кажа. Откровената любов между две жени, чийто плод са безброй лисичета,  ooooh! ooooh! ooooh!
И краят беше ни в клин, ни в ръкав.
И ние приключихме с Операта след 5 изгледани постановки.
Наистина най-веселата беше "Шегобишко", която знам, че не харесваш.  Wink
Надявам се "Младежкия" да добавят нещо ново, защото там ни е любимото място!

# 245
megan@ ще чакам отзиви за този балет. много ни е близо до вкъщи но съм малко скептична. може ли родителите да гледат децата от някъде? залата отоплена ли е, как е, сподели моляте впечатления. иначе цената е супер. в силует не бих казала че ще стават прими балерини Wink но скока който направи дъщеря ми там е огромен в двигателно отношение. това е и нашата цел и не съжаляваме за нито лев който сме дали, а както знаете цените там са много високи. учителката им е била прима балерина някога, а после преподавала доста, мисля че и в чужбина. има 5 внука Wink
даже мога да ви покажа снимки да сравните - от миналата година и от тази. цялата й стойка е променена, отслабна, изправи се, подобри гъвкавостта си и координацията. засега сме много доволни /освен от цената де Wink/.

http://picasaweb.google.com/ienaroussinova/Balerina?authkey=Gv1sRgCIezrMO27ISwNg#

http://picasaweb.google.com/ienaroussinova/EmaBalerina?authkey=G … RgCI-issDP9_2oGA#

# 246
  • София
Дъщеря ми също от известно време ми мрънка да ходи на балет. Записах я във Финес (не видях отзиви в темата), във вторник ще е първата й репетиция, дано й хареса.

Anaise, аз точно заради стойката искам да ходи, малко се прегърбва

# 247
здравейте, моята дъщеря която е на 12г. я сряха на пътя.Оказа се, че човекът който я е спрял е тренйор по худ. гимнастика.Това е мечтата на дъщерями и аз ще я запиша, но само искам вашето мнение...
Тя прекара 2009г. лятото в тренировки, но на домашно обзавеждане..
според вас дали тя има шанс да стане добра колкото другите?

# 248
  • Sofia
здравейте, моята дъщеря която е на 12г. я сряха на пътя.Оказа се, че човекът който я е спрял е тренйор по худ. гимнастика.Това е мечтата на дъщерями и аз ще я запиша, но само искам вашето мнение...
Как така са я спрели на пътя?
Надявам се да не я запишеш при този треньор (без да си го проучила дали наистина е такъв...)  Rolling Eyes
А никой тук не може да каже дали ще стане добра, при положение, че не сме я виждали... Wink

# 249
Първо, аз за мъж-треньор по ХГ не съм чувала.
Второ, на 12 години е твърде голяма тепърва да започва с този спорт и никой треньор не би се заел да я тренира сериозно, камо ли да я спира на улицата.
Нещо ви будалкат, пази си детето!

# 250
Някой беше споменал за школа в Бели брези - може ли малко повече инфо моля  Simple Smile Обещах на малката да я водя на балет , но честно казано не ми се дават толкова пари за да ходи в Силует  Embarassed С две думи търся школа в района на Стрелбище, Бели брези, Красно село или Бъкстон - тези са ни наблизо и ще ми е удобно да я водя /съвсем любителски е интересът ми - със сигурност не искам да я правя прима балерина/. Тя е на 3г. и малко и за сега само на балет е изявила желание да ходи Peace /ще видим след първото посещение дали ще е все така ентусиазирана/.

# 251
  • UK
maj trenior ima v Akademik (na nacionalnia stadion)  Peace
kazva se Ivan
Bilyana Prodanova naprimer e zapochnala da trenira sled 10 si godina ne pomnia na kolko tochno.
az bih zavela deteto da trenira shtom ima jelanie. dali shte stane dobra i dali izobshto shte i haresa nikoi ne moje da kaje....

# 252
ами то не е мъж а жена и пред нали да я запиша мъжът ми отиде да види за какво става на въпрос и там  наистина беше тази треньорка и след това заведохме детето без да плащаме само да види дали и харесва или не. каза че се е запознала с две деца които са много талантливи и тренират от 7 месеца но са с 1 година по-малки и треньорката ги обучавала общо взето искала по- бързо да се научат и т.н. дететето каза че му харесва но вече назнам дали ще стане нещо. можеби Simple Smile

# 253
малко неграмотно но бързам Grinning

# 254
  • ВАРНА
художествена гимнастика много красив спорт.

Общи условия

Активация на акаунт