Балетна школа "Силует" - наглост и алчност

• 27 418
  • 101
  •   1
Отговори
Здравейте Мами,

Известно ми е,че всеки си има вкус и че за всеки влак си има пътници, но все пак реших да разкажа за някои неща в школата. Аз също си сверявам часовника с вашите мнения и коментари по доста теми.
Дъщеря ми ходи 2 години в тази школа в Младост. Преподавателка им е Ирина Стоянова и мога да ви кажа, че всички майки са доволни от нея. Лично аз виждам много голямо подобрение при дъщеря ми и въпреки меркантилността на Вероника Спасова- собственичка на школата, решихме да я оставим и тази година,която вече приключи.
В края на всяка година имат концерт. Миналата година аз прецених че дъщеря ми няма да участва и го заявихме веднага. Тази година казахме,че ще участва, купихме билети по 20 лева единия. Два дена преди концерта се разбра, че сина ми трябва спешно да се прегледа в болница,за което предупредихме,че ще закъснеем, както и стана. Все пак стигнахме 2 часа и половина преди концерта. Дъщеря ми имаше съвсем малка групова роля и се бях уговорила с едно от големите момичета да я вземе. Докато чакаме излезе ВероникаСпасова и демонстрира пред детето истерични крясъци как след като ме закъснели нямало да участваме. Ужасно грозно и противно поведение, крещя 10 минути даже каза пред детето да си ходело, че повече нямало да участва. Свидетел на сцената беше портиерката на Воения театър. Припомних и че сме имали сериозен проблем с другото ни дете. Нея не я интересуваше. Както и да е дъщеря ми участва като груповата им роля се състоеше в 30 секунди време.
Вчера беше последния ден за балета им. Вероника дойде и лично ме привика да си поприказваме. Очаквах извинение за недопустимото и държание в ВоенияТеатър. Такова нямаше. Вместо това АЗ бях обвинена ,че сме и провалили представлението  Shocked Shocked #Crazy закъснявайки с дъщеря ми. Сигурна съм че тя изобщо не я забелязала. За тези деца се грижеха едни момичета по на 30 години. Каза ми,че ако пак сме закъснеели детето  нямало да участва. Бях изумена. Такова нахалство и наглост трудно срещам сред кръга в който се движа. Как изобщо може да си помисли,че ще запиша пак дъщеря си в нейна школа? Непрекъснато повтаряше,как тримесечните такси трябвало да се плащат първи и на време - нещо което всички правеха и ние. Таксата е 10 лева на час, като я завиши от 9 на 10 без да ни предупреди. Мисли се само и единствено за пари.
Държа да кажа,че имаше и други закъснели деца. С тях проблем нямаше ! Поне аз  незнам. Зимата имаха концерт, без участието на децата от Младост, и спомена че солистката била болна от варицела. Казах и че не е редно заразно дете да се води по концерти - според нея можело. Прие ми мнението много лошо. Тази година на концерта ни представи едно дете, което беше в гипс, станало му нещона крака докато се подготвяло за някакво представление. Миналата година ни каза,че друго дете си било счупило крака,свалили му гипса иведнага щяло да участва на палци  #Crazy  Вече се чудя родителите ли не са в ред,или Вероника ?
И накрая стигам и до снимките и ДВД от концерта. ДВД струва 15 лева и записа е меко казано ужасен ! Всички майки които го купиха са ужасени от качеството. Такова няма. Вероника ни убеждаваше че диска е толкова пари защото е  сниман от професионалист. Вероника,знам  че четете тука и затова ме привикахте вчера тет-а-тет. Кажете моля ви името на професионалиста да не си поръчваме никога нищо при него ! Дане е вашият мъж или син? Който не ми вярва за какъв запис става дума,съм готова да му го покажа винаги прижелание - замазано,криво,всичко мърда и подскача наоколо....ужасия. Да кажа и цената на снимките- мамите дето поръчаха казаха че са 6 лева за една снимка!
Това е .... всеки да си прави изводи сам.

# 1
тъпо е когато използваш форума за разчистване на лични сметки
2 години и сега разбрахте, че всичко е за пари... и продължихте да ходите след онази случка с виковете
страхотен пример сте дали на детето си - нека ни викат и мачкат, ние пак ще си ходим, пък после ще ги окелпазим в бг мама  Simple Smile

# 2
съвсем не разчиствам лични сметки. ние вече нямаме сметки с тази школа. който ми разбира думите умишлено криво значи мястото му е именно в школата . нашата преподавателка е много добра /при която бяхме- Ирина Стоянова/. ходихме заради нея и заради факта че си плащаш 3 месеца предварително. онази случка с виковете беше на 31 май. часовете за които сме платили са за и след това. още тогава си казах мнението в друга тема в форума. както казах пътници ще има за всеки влак. просто ние слизаме от този. не е нашият!

# 3
Защо пък всичко се приема като разчистване на лични сметки?
Също като в онази тема за Маша Илиева.
Да, има и недоволни. Аз също съм с негативно отношение към тази школа.
Заведох детето си на първия за сезона урок /септември 2008-ма/, поискаха ми да платя таксата за 6 месеца напред, а било и хубаво за цялата учебна година. Пари при отсъствие не се връщали. Пачките и всички останали балетни принадлежности се купували от тях, не можело да си имам от преди, една госпожа ми се накара, че детето не е с вързана на кок коса и виждала ли съм балерина, вързана на опашка. То детето едвам имаше коса да се събере в едно опашле, ама карай. Казах "довиждане" и си бих камшика.

# 4
положението е още по-зле начини
продължили сте да ходите някъде където се държат зле с вас, само защото сте предплатили.
идилия
да не ми се ядосаш сега, просто си казвам честно впечатлението

# 5
Аз много исках дъщеря ми да ходи на балет, но като ми казаха, че трябва да си носи топли дрехи, защото салонът бил неотоплен през зимата (!), се отказах.

# 6
каспар ти или си познат на въпросната госпожа от Силует,или нямаш представа от нещата принципно в тези школи Simple Smile
Прав/а си да мислиш като са се отнесли така с вас, защо сте останали още 4 пъти примерно. Освен предплащането, на дъщеря ми й харесваше. Имаше си приятелки, харесваше си госпожата /не собственичката/. С нея сме се виждали много рядко, само като трябва да събира пари Simple Smile И затова и не съм имала много впечатления от нея. Тя не ни е преподавала. Когато се натрупаха впечатления за нея решихме да не оставаме повече там и да си напиша мнението в форума. То си е мое.
Искам да допълня че Вероника така издразни  с грозното си държание всички ни,че догодина мисля няма да има нито едно дете което да се презапише в школата Младост.
И не на последно място - непрекъснато се изтъкваше какъв педагог е самата г-жа Спасова. Сами преценете педагогическите й способности Simple Smile
Пуснах тези тема не да хуля някой, защото все пак оценявам труда й да направи нещо и даже бях склонна на скъпите цени с цел то да се развива. Уви явно не от всяко дърво става свирка и въпросната госпожа може да е всичко друго,но не и възпитател.
Отношението й към самият й персонал е отвратително. Няколко пъти спомена,че мнението на Ирина Стоянова е без знаечение, че ставало само каквото тя самата каже. Другите явно са нищо за нея. Грозна история,но я установихме на скоро.
Дори една жена ни каза,че в школата й се лансират децата на нейни познати като ни даде примера с детето на хореографката на балета. Тук обаче аз нищо не мога да кажа, но съм сигурна ,че ако то беше закъсняло заради влизане в болница нямаше да му се вдигне скандал !
Темата ми е информативна, изцяло в подкрепа на децата и родителите, които желаят да изучават балет.

# 7
Каспър, ти не четеш ли?
Виковете са били от страна на собственичката, а не на преподавателката. С преподавателката проблеми са нямали, на детето му е харесвало, защо да не си завърши годината, като собственичката я виждат само по концертите, а тазгодишният вече е бил минал?

Anaise, четох ти историята и в другата тема и много се възмутих. Дано да си намерите свястна школа, ако дъщеря ти още иска да се занимава с балет. Но май подобно отношение има на много места.

# 8
Гадно ми е да чета такива теми - аман от истерични "бизнесменки"!
Anaise, пожелавам да намерите вашата школа, където да срещнете нормално отношение  Hug

# 9
не, бе, чета си, как да не чета, но си имам мнение
въпросната госпожа не я познавам, нито искам да я познавам
аз също се възмутих още от онази тема, обаче това, което щях да направя е още в момента в който си помисли да вика да й хвърля пачките на земята и да се врътна да си тръгна
дори и на самия концерт нямаше да остана - на това уча детето си, че никой няма право да му вика и да се държи зле с него, както и че той няма право да вика и обижда никой. А най-добре учене се затвърждава с примери...
Но ако наистина темата е информативна, ОК, не ми е мястото и спирам да пиша
мен по-скоро ми заприлича на "ай сега да видиш, понеже четеш в бг мамма, да видиш как ще те изтипосам"  Joy
и това не ми харесва, не друго
и мен една нагла госпожа, ама нагла до безсъзнание ме заплаши, че щяла да ме пише в "интернет форум"... аз й казах, че не е познала и интернет аз съм го измислила. Party

# 10
ха ха няма как да хвърля пачката на земята,защото детето си влезе с неговите дрехи  Grinning което ме подсеща,че цял месец не и върнаха забравеното трико. явно ще им го подарим. първата ми реакция беше да си тръгнем наистина, но не е лесно да си тичал цяла сутрин по болници и да си убеждавал другото дете как на време ще стигнем за да участва. мисля че щеше да го помни винаги като нещо негативно. ако я бях отвела.истина е и че дъщеря ми си вмени вина , че тя е закъсняла - тя е на 5 години и неразбира, че причината е в спешната работа която имахме.
но всъщност исках друго да кажа. в темата за Маша Илиева се спомена как майките я подкрепили след като ударила едно от децата. е мога да ви уверя че в нашия балет никой не подкрепи г-жа Спасова за това което направи. даже бих казала че сама настрои всички майки срещу себе си.

благодаря на всички за пожеланията, определено ще потърсим друга школа с порядки доближаващи се до моите разбирания за педагогика, възпитание, манталитет, култура, обноски ит.н.

пп естествено, че всеки може да се изказва по темата. нищо че е информативна  Peace и дано е помогнала поне на едно семейство да вземе решение дали да посещава тази школа.

# 11
Когато преди три години търсих школа по балет за дъщеря си, попаднах на "Силует". За щастие още на първата среща имах възможността да разговарям с Вероника Спасова. Това ме спаси от участта да запиша дъщеря си в нейната школа. Много кисела жена, с огромни претенции и амбиции ми се стори. Три месеца предплащане, пачки, трика, туфли и чорапогащници да се купуват от нея.....това са само първите впечатления.
Имам и впечатления от едно приятелско дете, което ходеше в нейната школа. Спря да ходи основно заради напрежението около концерта и крясъците на Вероника как проваляла всички.
Болните амбиции и меркантилността не водят до удоволствие в изкуството.

# 12
Здравейте, много ми стана гадно за детенцето, вие си знаете какво сте се разправяли, но пред него, тия викове и обиди...ужасно е. Не мога да си представя, че след като си плащаш за някоя услуга, някой ще си позволи така да се отнася с теб. Зимата записах дъщеря ми в едно кубче до нас, в една балетна школа. Много бях доволна, първо платих таксата чак след две седмици посещения, защото госпожата каза, че иска да види дали децата ще се адаптират и дали ще имат желание. След това си плащах такса на месец. Веднъж госпожата нямаше възможност да дойде (снежна буря), и собственичката на клуба ги пусна да играят един час, за обезщетение. Само мога да съжалявам, че дъщеря ми реши, че не и се ходело вече, защото и в градината има танци. Но ако се държаха така към нас, не бих повтроила, жалко че учителката ви е добра, но това отношение е недопустимо.

# 13
Това ни е проблема, че около нас няма почти нищо. Но все пак намерихме нова школа и живот и здраве догодина ще сме там, а може и на спортни танци да се запише. За нас с мъжа ми е важно отношението и възпитанието,което получават  децата в тези клубове. Искаме да има двигателна култура и да посещават спорт дето се вика за здраве. все пак са деца на 5 години. Дано в новите клубове нямаме тези глупави проблеми.

# 14
Да, и на мен не ми допадна школата.Залата горе-долу,преподавателката децата очакваха да е по-млада,много е важно тяхното очакване да се оправдае,но и това с тримесечната такса...понеже при мен са две ...просто не ми допадна.Има и други школи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт