Балет или художествена гимнастика?

• 138 568
  • 565
  •   1
Отговори
# 480
В няколко спорта и школи ми направи впечатление как "потенциал за профи" намират все в деца на родители с финансови възможности. Не говоря само за гимнастиката и балета.

# 481
Ааа, аз нямам амбиции дъщеря ми да става балерина. Затова и се отказах от преподаватели от руската школа, там наистина ги тормозят. Ама детето иска да го запиша на балет, к'во да го правя. Представям си занимания 2 пъти седмично за удоволствие, грация, отношение към изкуството. Много е гъвкава и слабичка дъщеря ми, едва ли ще я тормозят с неядене. Та такава школа търся, ако някой помогне с инфо за южните райони, ще съм благодарна.
Спящата, видях къде е читалището, благодаря! Далечко ми се струва, а и там вечер ще има задръствания, нямам верме за губене в колата.

# 482
  • София
А-а, даже и не исках да я записвам на ХГ, ама това беше единственият вариант, докато бях на гимнастика за бременни, да има кой да я гледа  Joy Сега сърце не ми дава да я спра - гонят ми я за "профи" (искаха да отсъства и 2 дена от занималня, нищо че ходи всеки делничен ден+съб. по 3 часа), а откъм финансови възможности с тия 310 лв. майчинство хич не съм вързала (таткото е против детето да ходи на ХГ, та таксата я поемам аз). Отн. диетите - тя Ади си е суперслаба, откакто се е родила (дори в залата е едно от най-кльощавите деца, макар че с по 4 часа тренировки на ден лятото, вкл. август, ходеха и на стадиона да тичат, заформи добра мускулатура). Виж, като наближи пубертета и ако още тренира, може и да й се отвори апетит...

За балета в П. Берон - часовете не ги знам, нищо че минавам всеки ден оттам (на балет сме ходили само в залата по ХГ - напредналите имат класика поне 2-3 п. седмично по 1 час; каките са при Петър Колдамов; моята е при една балерина - класическа, май се казва Албена и е от Музикалния театър). Доколкото ми е известно, са към школата на Красимира Колдамова, иначе май някаква рускиня им води заниманията - засичала съм деца от квартала да ходят там, та от бабите и гледачките им знам каквото пиша  Peace Иначе да, вечер се образуват задръствания по Витошка (аз си мая с бебешката количка пеша и не им обръщам внимание мн.-мн.)  Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 09:33 от Спящата

# 483
Каква е мотивацията на един родител да избере толкова интензивно натоварване във възраст, когато се полагат основите на образованието? Шест дни седмично по 3 часа ми звучи прекалено за едно дете. Кога учи, кога почива, кога играе?
 Спящата, не го приемай като упрек към теб Peace, просто разсъждавам на глас.
А как се примирявате с травмите, които хич не са безобидни?
За никой не е тайна какви са методите на тренировки. Едва ли има човек, който се заблуждава, че това е здравословно и полезно за детския организъм.
Дъщеря ми е малка- на 4 г и от 2 месеца ходи на балет. Там разтяганията са много постепенни , с малки амплитуди , не се прави нищо извън физическите възможности на самото дете.
Преди това бях изпаднала в ужас от гледката в залата по художествена гимнастика как една треньорка се беше стоварила с цялата си тежест върху краката на дете в шпагат, а то плачеше с глас. Детето беше на не повече от 5 г.

# 484
  • София
Преди това бях изпаднала в ужас от гледката в залата по художествена гимнастика как една треньорка се беше стоварила с цялата си тежест върху краката на дете в шпагат, а то плачеше с глас. Детето беше на не повече от 5 г.
ти си видяла едно, аз друго - щерката направи мъжки шпагат с упражнение - нарича се преминаване през мъжки шпагат, не мога да го обясня, но е нещо от сорта - краката се поставят отпред и после през мъжки шпагат минават отзад - без треньорка върху нея - изключително плавно. Така че пак казвам - зависи си от треньорката  Peace

ПП Аз лично също не си представям детето като тръгне на училище да прекарва всеки ден по 3 часа в залата, но пък ако ученето му върви на детето и бързо си пише домашните, е възможно  най-вероятно Peace

# 485
Дзвер, съгласна съм , че си е и до треньор Peace. Но всички сме наясно, че този спорт преминава границите на физиологията от най-ранна възраст. В един момент този шпагат ще премине в скок с шпагат над 180 градуса. Е, това няма как да стане без насилствено разтягане.
И това са дейности, в които насочването към по-високо ниво и професионални занимания е изцяло решение на родителя.
Та се питам каква е мотивацията на един родител да причини това на детето си.

# 486
  • София
Дзвер, съгласна съм , че си е и до треньор Peace. Но всички сме наясно, че този спорт преминава границите на физиологията от най-ранна възраст. В един момент този шпагат ще премине в скок с шпагат над 180 градуса. Е, това няма как да стане без насилствено разтягане.
И това са дейности, в които насочването към по-високо ниво и професионални занимания е изцяло решение на родителя.
Та се питам каква е мотивацията на един родител да причини това на детето си.
е, ако говорим за професионално ниво, то  аз и балета не харесвам като професия, но аз по принцип не харесвам професионално някой да се занимава със спорт или балет, още повече че мъж ми е бил професионален спортист и си влече проблемите от това, така че опираме до амбиции - и на родителите, и на детето  Peace

скок със шпагат над 180 градуса е напълно реално да се получи и без насилствено разтягане - има деца с по-слабо свързващо вещество - щерката е така и сина е така, при тях това е нормално - например ти сигурно си виждала хора, които си опират пръстите на ръката до ръката наопаки - не си мислиш, че това го правят насилствено, нали  Wink

# 487
........

скок със шпагат над 180 градуса е напълно реално да се получи и без насилствено разтягане - има деца с по-слабо свързващо вещество - щерката е така и сина е така, при тях това е нормално - например ти сигурно си виждала хора, които си опират пръстите на ръката до ръката наопаки - не си мислиш, че това го правят насилствено, нали  Wink
   Напълно подкрепям ! (личен опит  Blush )

Да питам само , как са с мускулите твоите дечица ?
   Аз имам наблюдения , че по-гъвкавите връзки често вървят паралелно с по-слаба мускулатура . Не казвам ,че е така в 100% случаи , но някак го срещам често ......

# 488
  • София

Да питам само , как са с мускулите твоите дечица ?
   Аз имам наблюдения , че по-гъвкавите връзки често вървят паралелно с по-слаба мускулатура . Не казвам ,че е така в 100% случаи , но някак го срещам често ......
синът е много зле, но той не е тренирал почти нищо - само в първи клас тренираше карате, но се отказа - не е спортен тип, мрази да се изморява, изобщо кекчо... щерката откакто тръгна на художествена е добре, не е най-мускулестата, но преди това на тестовете за физическа дейност в детската, беше все на последно място - не можеше да хвърли медицинската топка /тя е и много дребна и слаба и това също оказва влияние/.

Лошият ми опит обаче от слабото свързващо вещество за сега е със сина - вече е оперират от коремна херния от едната страна, докторът каза, че най-вероятно ще се наложи операция и от другата, защото отворът бил много широк... така че ние вече си патим от това  Peace

# 489
  Мдамм .... доста неприятен опит , Дзвер .....

# 490
  • София
Така, аз самата писах, че не съм искала да я записвам, точно защото видях, че има данни (май съм казвала и преди, че имам и една следдипломна квалификация от НСА), а знам за какво става дума  Simple Smile С училището нямаме проблем (отличничка е засега, в такова с чужди езици и рисуване е, целодневно обучение), с почивката и играта - също (последното го компенсираме с по-малко висене преди ТВ-то и компа, нищо че последното май също е игра)  Laughing Мотивацията ми е, че според всички треньори, които са я виждали досега, е изключително талантлива, та, както вече писах, сърце не ми дава да я спра... Междудругото друг начин за съжаление няма; гаранция, че точно тя ще стане шампионка - също  Peace На нейната възраст травми все още няма, пу-пу. Методите на тренировка вече са доста по-различни, отпреди 20 гг. Досега не съм виждала "стоварена" треньорка в/у дете (това ми е малко като "скачането" в/у коремите на родилките), а иначе на Ади в залата й викат "Пластелинчо" (тя не го харесва, иначе си е малко като жената-каучук в цирка; то и аз, и баща й сме с "халтави' стави, та има на кой). В заключение - при разтяжки сме си стъпвали в/у краката и при бойните изкуства, а като методика повечето йога практики в БГ, с които съм има възможността да се срещна, според мене са по-неправилни от начина на трениране в нашата зала (а и в бая зали, в к. аз съм тренирала през гг.-те какво ли не). И за да не съм голословна, ето какво правеше Ади още мин.-та г.:

# 491
Спящата, прекрасно ти е детето Peace!
Явно при нас методите са от преди 30 години Whistling. Най-малкото присъствието на родителите е абсолютно забранено и влизаш само първия път, когато записваш детето.
Това за слабите връзки ми е ясно- малката застава  почти в мъжки шпагат от три годишна, без никой да й е показвал. Аз самата на 38 години все още правя и двата вида шпагат без предварителна загрявка и без да съм тренирала сериозно каквото и да е .
Но не съм си представяла, че и обратните обръщания на ставите стават без усилия.
А и точно от тези слаби връзки си влача всевъзможни травми от както се помня.

# 492
  • София
Спящата, прекрасно ти е детето Peace!
Явно при нас методите са от преди 30 години Whistling. Най-малкото присъствието на родителите е абсолютно забранено и влизаш само първия път, когато записваш детето.
Това за слабите връзки ми е ясно- малката застава  почти в мъжки шпагат от три годишна, без никой да й е показвал. Аз самата на 38 години все още правя и двата вида шпагат без предварителна загрявка и без да съм тренирала сериозно каквото и да е .
Но не съм си представяла, че и обратните обръщания на ставите стават без усилия.
А и точно от тези слаби връзки си влача всевъзможни травми от както се помня.
характерно за слабите връзки са меките уши, както и мекия нос, провери се  Wink

# 493
  • София
О, то и в нашата зала родителите нямат място и с право, защото повечето наистина само пречат  Wink (Аз самата напр. гледах да не се задържам мн.-мн. и като Ади беше на ски-училище от ДГ, нищо че и аз се качвах тогава да карам ски, защото почваше да се разсейва и отпуска - да й се пишка, пие вода и т. н.) Всъщност имам повече наблюдения за ХГ й, защото съм по майчинство и особено лятото трябваше и да храня бебето в залата (минавах за детската кухня и отивах да прибирам Ади). Тя моята вече са понаучи да ме игнорира, ама пък и на мене ми беше достатъчно да гледам другите групи и гимнастички, за да си направя изводите (имат 2 зали). Пък и клубът си е сериозен, а и едно от нещата, к. никога не съм тренирала, е точно ХГ, та няма с какво толкова да съм полезна  Joy

# 494
  • София
Исках да сложа снимки от преди малко, как щерката гледа телевизия, но нещо не успявам да се оправя в заличаването на брат й, така че ще обясня - телевизия се гледа по същия начин, по който стои на снимката детето на Спящата - защото филмът е страшен и с крака си закрива очите...

Общи условия

Активация на акаунт