Балет или художествена гимнастика?

• 138 555
  • 565
  •   1
Отговори
# 495
хихихи Simple SmileSimple Smile
много ми е полезна дискусията ви - иформативна, спокойна, каквато иб трябвало да е всяка една във форума  Peace Hug

# 496
На 1 май ще се играе балета Чиполино в Държавен музикален и балетен център.
Не са останали много билети.

# 497
здравейте! някой има ли впечатления от класически балет при дива денс скуул? подготовка, участия?
  bouquet

# 498
Здравейте, търся палци за детето -номер 36. Предпочитам употребявани, защото г-жата ни каза, Simple Smile че са очупени и е по-лесно с носени.
Може на лични или тук в темата.

# 499
  • Sofia
Здравейте, търся палци за детето -номер 36. Предпочитам употребявани, защото г-жата ни каза, Simple Smile че са очупени и е по-лесно с носени.
Може на лични или тук в темата.
Привет, незнам къде танцува твоята дъщеря, но е най-добре да питаш в самата школа, винаги има палци, които са носени или нови, но омаляват или пък на детето, за което са купени не са му удобни. Много важно е на какво е детенцето - дали му трябват по-меки, по-твърди, крачето как е, незнам дали по нета някой ще може да ти помогне, особено като се има предвид различни модели и т.н. Ако са употребявани също е малко нож с две остриета, защото всяко дете ги изтърква и носи по различен начин и незнам дали ще й бъде удобно да ги носи. успех с палците!

# 500
Благодаря, взехме нови на Гришко защото се оказа че са очупени още от производителя и са най-удачния вариант. Явно при палците -старите модели, важно е да са много носени и очупени за разлика от обувките и няма вариант на лошо носени защото това не е обувка. Някой деца в балета са със стари но като цяло им е по-трудно. Тия които са взели новите очупени модели се чувстват видимо по-комфортно, така че не съжалявам за сумата която дадох. Взех все пак един номер с аванс за да може да ги поносим поне още 1 год но не се знае.
Иначе сега намерих и в Алиекспресс, дори бяха намалени, но не мога да кажа какво е качеството като цена при намалението излизат наполовина на тия на Гришко и имат доста пове4ко размери, дори и по-малки. Гришко също имаха намалени но нямаше наш номер.

# 501
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате клуб по художествена гимнастика за дете на 6 г. в София близо до Младост или по линията на метрото?

Благодаря! Simple Smile

# 502
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате клуб по художествена гимнастика за дете на 6 г. в София близо до Младост или по линията на метрото?

Благодаря! Simple Smile
На първо време се сещам за стадион Васил Левски и Левски-Триадица (той е далеч, но има спирка на 76 в непосредствена близост).

Това също може да ви свърши работа поне за начало.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 16:19 от evenfall

# 503
балет интересна ми е темата и ще я следя  Simple Smile

# 504
Аз съм тренирала навремето и двете и честно казано художествената гимнастика много повече ми харесваше, но майка ми ме отписа т.к. искаха от всички ни да пазим диети, а на мен не ми се налагаше т.к. бях почти анорескична. След това се записах по моя желание на балет но не ме вдъхновяваше много с тия класически музики - сега да но тогава на 5 - 6 годинки
А относно грациозността и в гимнастиката се научава. Но което и да изберете - поздравления т.к. след това детето ще има хубава фигура мнооого дълги години - при мен до 25 години без особени усилия.

# 505
Иска ми са да вмъкна само едно нещо по повод препоръките напред в темата да не записвате детето на нито едно от двете, а на нещо по-неангажиращо като спортни танци или нещо от сорта.

Моите родители ми избраха цитирам: "свободата", "нормалното детство" и "здравето".
Първите две никога не съм искала, нямаше да ми липсват и, докато съм жива, няма да простя, че бях лишена от правото да избера как да си го ползвам това детство.
По-важното е второто, на което искам да ви обърна внимание - за 4 години художествена гимнастика, с тренировки достигащи до по 3 часа наведнъж, нямах нито една болка, травма или проблем със здравето. Първата си травма получих, когато ме записаха на уж лекия безопасен модерен балет/MTV dance - говоря за тежка и по-лошото повтаряща се травма на коляното, която ме боли и в момента, докато пиша.
Ако искате  детето ви никога да не се контузи със спорт, по-добре идете и му купете един хубав мощен компютър и да си седи вкъщи. Недейте да водите дъщеря си в залата, ако няма да можете да го преживеете, в случай че поиска да остане в нея!!!

На въпроса балет или художествена гимнастика - аз препоръчвам гимнастиката. Виждала съм поведението и взаимоотношенията на балерини и се ужасявам от идеята детето ми някой ден да попадне в такава среда. При гимнастиката поне ги учат от малки на спортсменство. Изискванията за килограмите, които толкова ви вадят очите, са основно за да ги предпазят от травми.

# 506
  • София
Моето мнение пък е - каквото и да решите, ако не сте супер амбициозни и не гоните някакви страхотни резултати, изберете читав треньор или читава балерина - с добро отношение към децата, която не ги насилва с риск да ги контузи, която децата ще обичат и ще ходят на занимания с удоволствие. Моята щерка така от година ходи с кеф, нищо че залата е мизерна, зимата и пълна с деца, тя обожава треньорката си и дори веднъж не се е наложило да я водя на сила  Peace

# 507
Моето мнение пък е - каквото и да решите, ако не сте супер амбициозни и не гоните някакви страхотни резултати, изберете читав треньор или читава балерина - с добро отношение към децата, която не ги насилва с риск да ги контузи, която децата ще обичат и ще ходят на занимания с удоволствие. Моята щерка така от година ходи с кеф, нищо че залата е мизерна, зимата и пълна с деца, тя обожава треньорката си и дори веднъж не се е наложило да я водя на сила  Peace

Аз лично не съм чула за контузено дете в подготвителна група (може и да съм в грешка), но за едно съм съгласна - треньорката трябва да има отношение.
Хубаво е обаче да следите, дали детето е амбициозно и докъде иска то самото да стигне! Ако детето ви иска да е състезател и иска да влага усилия и да се развива, то може да има нужда в един момент да му намерите по-сериозен и амбициозен треньор, който да го изведе напред, да извади повече от потенциала му. Въпросът не трябва да е дали родителят е или не е амбициозен - и в двата случая вреди на детето, ако има разминавания в амбициите.

# 508
  • София
Моето мнение пък е - каквото и да решите, ако не сте супер амбициозни и не гоните някакви страхотни резултати, изберете читав треньор или читава балерина - с добро отношение към децата, която не ги насилва с риск да ги контузи, която децата ще обичат и ще ходят на занимания с удоволствие. Моята щерка така от година ходи с кеф, нищо че залата е мизерна, зимата и пълна с деца, тя обожава треньорката си и дори веднъж не се е наложило да я водя на сила  Peace

Аз лично не съм чула за контузено дете в подготвителна група (може и да съм в грешка), но за едно съм съгласна - треньорката трябва да има отношение.
Хубаво е обаче да следите, дали детето е амбициозно и докъде иска то самото да стигне! Ако детето ви иска да е състезател и иска да влага усилия и да се развива, то може да има нужда в един момент да му намерите по-сериозен и амбициозен треньор, който да го изведе напред, да извади повече от потенциала му. Въпросът не трябва да е дали родителят е или не е амбициозен - и в двата случая вреди на детето, ако има разминавания в амбициите.
Да, това също е важно  Peace

# 509
  • В светлината на слънцето
Момичета, помощ. Praynig Дъщеря ми гледа художествената гимнастика и ново двайсе - иска да я запиша да тренира. Доколкото знам, близо до нас има клуб - този на "Академик". Въпросът ми обаче е - може ли дете на 10 години да започне тепърва? Не става дума за спортни постижения, а заради удоволствието, а и защото аз съм на принципа, че щом желае даден спорт или изкуство, съм длъжна да й дам възможност да опита, да се докосне до тях, а после сама да прецени дали това е нещото, с което иска да се занимава. Но май за гимнастика сме закъснели, нали? newsm78 Иначе за протокола - не е дете без двигателна култура. Слаба е, бойна е, танцувала е класически и модерен балет, тренирала е 4 години таекуондо (спря, защото си счупи лошо ръката и се налагаше 6 месеца почивка, след което внезапно реши, че не е за нея); плуване (от 5-годишна и продължава); фигурно пързаляне (беше при треньор украинец и я готвеха за самостоятелна състезателка, но в даден момент се оказа, че трябва да тренира всеки ден по минимум няколко часа, което се оказа трудно от училищна и наша гледна точка - просто единият родител трябваше да напусне работа и да бъде с нея, което на този етап ни е невъзможно, затова и спря, сега кара кънки само за удоволствие); има покана за волейбол, тъй като е висока, но за него ще видим. Просто сега ме изненада с гимнастиката. Та кажете - приемат ли изобщо на такава възраст абсолютно начинаещи деца? Да знам има ли смисъл изобщо да питам. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт