Балет или художествена гимнастика?

• 138 491
  • 565
  •   1
Отговори
# 105
От двете бих избрала балета. Тази година записах Алекс на спортни танци. За сега ходи с голямо желание.

# 106
На нас пък, така ни се завъртяха нещата, че единствено и само в събота и неделя мога да я запиша на балет или гимнастика. И изобщо май кандисваме на каквото и да е физическо занимание..
Знаете ли за някакви подобни в събота и неделя?

# 107
w naшата балетна група са 4 деца м-у 3 и 6. Има група 6-12г -около 8 мисля и друга от 12г нагоре-пак толкова. Събрани накуп направиха представление миналата година,бая народ имаше на сцената,ако това тревожи г-на от читалището.
*
Присъединявам се към "практичните" майки-бих подбрала едно от изброените по близост,удобство на часове за ходене, дали познавам някой чието дете ходи и то за евент,помощ при взимане и водене, и цена за групата 3.5-7г.

# 108
Когато се чудих на какъв спорт да запиша дъщеря си, се двуумях между спортна и художествена гимнастика. Даже и тема бях пуснала тук.
Детето обаче само ми показа-три пъти я водих на худ. гимнастика-два пъти в Спортна зала, веднъж в Зала "Простор". Не й хареса. Виж, само надникване в залата по спортна гимнастика й беше достатъчно, за да каже сам :"Искам тук!" И вече втора година тренира това.

Тази пролет искаше да я запишем на балет. Чудесно, записахме я - не издържа и един месец. Бяха ми препоръчали педагожката, че била добра. Явно не зависи само от педагога, обаче. На дъщеря ми й омръзна да прави едно и също непрекъснато и реши, че не желае повече монотонност. Освен това, самата ръководителка каза, че тя е по-напреднала от другите деца (заради танците и спорта) и може да ходи с по-напредналите - там обаче часовете и дните бяха адски неудобни). Спрях я, за да не получи отврат от балета. Сега пак иска, но се чудя в коя друга школа да я запиша...и колко ли ще й бъде пак мерака?
И в същност на вашите деца, които ходят на балет не им ли се струва еднообразно? Явно е до дете, но все пак....
Говори х и с треньорката й по спортна гимнастика, тя сподели същото мнение-че в балета 2-5 г се тренира едно и също до пълното му и перфектно овладяване....и че може би затова на дъщеря ми не й е допаднало.

# 109
Доня Туфиня ,до дете е явно,Ния се забавлява,но тя като цяло е с много добра концентрация и може да прави 1 и също нещо бая време,чак на мен ми писва. При нас редуват скачане на дама с бал,стъпки,обръчи,марш балетен един с маракаси и пр,имат 3-4 танца к въртят инак,за 60 мин толкоз. То е бая хилеж и игра,4 год деца са все пак,и на мен това ми харесва + че има обуч.елемент,пуска им музика от разни изв.автори,кара да разпознават и пр.

# 110
anette1104, очевидно при вас е много различно. Аз присъствах на първата тренировка, детето само да погледа. Няма нищо общо с това, което ти обясняваш.
Загрявка-на земята само краката, само главата и т.н., малко коремни преси
Стават - малкокоординационни упражнения (или не знам как се наричат на професионален език)
Следва станка - позиции, плиета
Свободен танц - свирят им и те танцуват както си искат; спират на позичка и пак започват;
Диагонали - по диагонал на залата подскоци и различни видове стъпки (все още нямаха въртения).
За финал - отпускащи упражнения.
Дъщеря ми каза, че това се повтаряло нон стоп.
Ами и аз да съм, и на мен би ми омръзнало.... newsm78

# 111
Доня Туфиня ,гррррррр,нашето май само се казва балет като те чета,а всъщност е минало покрай.И при големите при нас е по-интересно от описаното,не се чудя че детето ти е отказало Grinning

# 112
Здр ! з не съм майка на дете което иска да танцува балет аз съм балерина.На 11 години съм от Пловдив.Чесно казано тук е много трудно да си намериш хубаво студио за балет! Лесно ви е на вас като сте от София !!! Rolling Eyes Simple Smile Аз репетирам в балетно студио Буратино което до скоро  бе единственото в Пловдив. Cry После се появиха Денс Мания и Пантера дансе а и музикалното училище има балетна паралелка.Ама не са ми в удобни часове.

Тук има един балетен магазин - Аита.дансе. ако някой знае за друг в Провдив да пишееее !!!
Мисля по въпроса на пансион в балетното в София  newsm78 ИСКАМ ДА СТАНА БАЛЕРИНАААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Simple Smile  

# 113
  • София
Джоана, чудесно е, че знаеш какво искаш!
Пожелавам ти успех и се бори за мечтите си!  bouquet

# 114
  • Sofia
Искам да попитам, ако някоя майка води детето си на художествена гимнастика в залата на националния стадион "Васил Левски" дали е доволна и какви са отзивите за тренировките там. До колкото разбрах има всеки ден и ходят доста момиченца. Има тренировки от 17,30 и от 18 часа два пъти в седмицата, но лично аз никой не познавам там - нито треньорки, нито майки и затова ще съм балгодарна, ако някой има инфо.

# 115
Дъщеря ми ходеше на стадион Васил Левски и беше много доволна. За няколко месеца ги научиха да правят много неща. Все се каним да подновим тренировките, ама нещо не намираме време напоследък.

# 116
Аз съм се занимавала и с двете.От 5 годишна ходя на гимнастика до 8.От 8 до сега - 11 танцувам балет и мечтата ми е да стана балерина .

# 117
Мили момичета, ние пак сме на вълна класически балет. В крайна сметка се спряхме на руската балетна школа към Руското училище и на школа "Силует". Ако някой има впечатления от двете нека да пише...Благодаря!

# 118
Май е по-добре да пуснеш отделна тема  Grinning

# 119
  • София
Мили момичета, ние пак сме на вълна класически балет. В крайна сметка се спряхме на руската балетна школа към Руското училище и на школа "Силует". Ако някой има впечатления от двете нека да пише...Благодаря!
А ти тази тема, прочете ли я?

Общи условия

Активация на акаунт