Юнският бебок обича да го гушка мама, за него радост по-голяма няма!

• 13 629
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен!
Борислава заспа преди малко.Много се радвам,че не ми се налага да я приспивам,а тя сама си заспива.Ако се разплаче и давам бибата и е готова.Като заспи дълбоко я изплюва.Страшна работа ни върши тая биба. Peace
Иначе и ние сме изцяло на кърма.Даже и вода неще моята бебка.
А утре сме на сватба и ще я оставя на майка ми.Малко се притеснявам,но няма да се бавим повече от 3 часа Peace А така ми се весели вече...

Ох искам да се напия чесно ви казвам,нещо яко се сдухах... Sick
И аз съм така Wink
А за жалост и цигаркие ми липсват все повече ooooh!.Мислих,че ще мога да се откажа от тях,но явно съм грешала Confused.А не съм пушила почти от година вече Thinking
marvele как ти завиждам за маргаритата...А аз по принцип не си падам по алкохол,ама сега какво ми стана... newsm78 Laughing
А бира хич не обичам...
Пожелавам бързо оздравяване на болните  Hug

# 151
О, браво на Борислава. Аз не знам дали някога ще се приспиваме сами Tired. Сега единствено с кърмене се приспиваме или на рамото на мама или в количката, други варианти няма Stop.
И ние сме само на кърма. Майка ми всеки път като ми се обади и ми вика, че съм щяла да повредя детито в тези жеги без вода. Моят дежурен отговор е, че постоянно сменям напишани памперси и малката се смее и гука. Ако това се промени с удоволствие ще й предложа вода на бебка, макар че тя я плюе, по същия начин, по който плюе бибата.
Как занимавате вашите дребосъчета вкъщи/тези които не са от самозабавляващите се  hahaha/? На мен ми се изчерпва въображението newsm78. Успявам само по 30мин до максимум 1 час да я забавлявам Дидинка, и то трябва да съм около нея и да й говоря и да й движа играчките. И редуваме леглото, количката, шезлонга, пред телевизора, пред компютъра и отново. Много изморена се чувствам. Днес и разказвах приказка за Пепеляшка. Не бях много точна в детайлите, ама на нея много й хареса, през цялото време се хили Heart Eyes Flutter
Чудя се цяла зима какво ще правим. Нека мамчетата с по-големи дечица да споделят някоя идейка Wink Hug

# 152
Gali80 и мен ме мъмрят,че детето трябвало да пие вода,че ще се обезводни иначе,а аз отговарям по същия начин както ти Peace
Моята още не се впечатлява от играчките...Най много да се загледа по въртящата се над легълцето за 2,3 минути Simple Smile
И аз да сложа една снимка.Тук сме на двора при мама и тати.

П.С. не мога да си добавя снимка към профила.Утре ще се мъча,че сега ми се доспа вече.

# 153
аз пък директно  заявявам не пие вода и по никакъв начин не мога да го накарам да пие и точка.Ответната реакция е-ама как в тия жеги #Crazyа за казвам че кърмя на поискване и това е,когато е жаден пие кърма ,не вода.Идавам за пример ако много досаждат нашите баби едно време как са си гледали децата БЕЗ ВОДА!то и шишета не е имало,от какво да я дават!Само цица бате и това е Laughing

# 154
  • И аз не знам къде...
Идавам за пример ако много досаждат нашите баби едно време как са си гледали децата БЕЗ ВОДА!то и шишета не е имало,от какво да я дават!Само цица бате и това е Laughing

Това си е така, ама аз от доста време се чудя какво са правили тези майки, които не са кърмили по една или друга причина  newsm78! То нито шишиета, нито биберони ...... Как са си хранили децата, знаете ли?

Ние снощи спахме от 22.00 часа до 5 сутринта  Mr. Green! Наядохме се и пак заспахме до 8.30 часа. И аз се наспах за първи път от както се е родил малчо. На обяд заспа в 14.00 часа и се събуди в 16.20 от глад. Пак поспах час и половина  Sunglasses! Дано да задържи такъв режим!

Рози, и аз много се тормозих и все още се тормозя за кърмата и само се моля да ми е живо и здраво детенцето  Praynig! Знам как се чувстваш  Sad!

# 155
Миша мн сте хубави с Борислава Simple Smile  Hug
и дворчето мн ми хареса Simple Smile

Аз вече съм по добре ,не на 10 а на 2-3 ракиики Simple Smile Наистина се пооправих вече.Ан Мари и аз незнам от какво е от кръвно ли от настинка ли ,от жегите ли .....незнам ...май от преумора Simple Smile
гали аз моя не го занимавам той сам се занимава ама е мн голям лигльо Simple Smile на мама глезльото ,като ревне и трябва да го взема на ръ4и4ки и той запо4ва да ми се хили Simple Smile  Heart Eyes

# 156
ха, добро утро Simple Smile
и ние водим теди на разходки привечер, през деня не е човешко
снощи се прибрахме по тъмно, голямо оглеждане падна Simple Smile
иначе детето спа снощи цели 5 часа, де късмет да се случва по-често Wink само дето после имам чувствот, че ако си бодна ци-те с игличка и ще кажат "пуууук!"  Crazy като балони са..

рози (а и всики други, които не кърмят) - моля ви, момичета, не си го слагайте така на сърцето, та чак и да не спите по цели нощи от терзания
вярно е, че кърмето си има предимства, но в края на краищата това е просто начин на хранене
ще видите като порастат още малчовците колко по-важни неща има в отношенията родител-дете
както писах и някъде преди - по-важното е да се отглеждат децата с много любов, търпение, нежност, с внимание.. отколкото как точно са хранени  Hug  Hug  Hug

дари - кисело мляко душа, това са правили Simple Smile с шише от лимонада и "агнешки" биберон (така им викам аз на онези едновремешните - големи каучокови) или лъжичка
а пък още по-преди това време - дойки Wink

вода - аз давам на теди
тоест предлагам
когато е жаден - пие, когато не е жаден - бута бибата
категорично различава вода от кърма и не искам когато е жаден да го храня, защото ще стане сто кила

и за ваксини гледам, че пак сме си говорили
ние твърдо ще слагаме на теди, не ми е минало през ум да не слагаме, въпросът е по скоро коя точно да бъде
в края на краищата днес няма едра шарка, защото има ваксина

алкохол моя милост не пие от 5-6 години вече, ама не близвам хич никакъв, даже и бира, много сами неприятни на вкус  Sick та сега не ми липсват поне с кърменето  Blush

миша - много хубава снимка и колко е зеленичко  Heart Eyes а ти каква си слабушка  Heart Eyes

гале - за занимаването - изобщо според мен не се чувствай длъжна непрекъснато докато е буда да я занимаваш с нещо
според мен дори самите бебета нямат нужда от това
аз лично гледам да си "бърборя" с теди по 10-15мин точно след хранене, когато е най-свеж и попива най-добре, след което го слагам в кошницата и започвам да си върша къщните неща - миене, гладене, пране, водя го с мен в банята като се къпя..
и той седи и гледка, следи всичко каквото правя, по някое време се изморява, започва да мрънка, пускам музиката, полюшквам кошницата и айде заспал е

я да питам аз за безалкохолната бира - ако реша да пия такова нещо, трябва ли да я изпия цялата наведнъж?
ако я оставя за два пъти примерно и изветрее това има ли значение за нашите цели?

и пак да си питам и за другото - някой знае ли до кога могат да се кърмят легнали бебетата  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 08:20 от T o n i

# 157
забравих
люте - честита годишна  Hug живи и здрави, много да се обичате и разбирате до диамантена сватба  Hug

честит рожден ден и на ели на мадона - да расте много усмихнато, здраво и щастливо дете  Hug (само да не съм направила грешка тук  Rolling EyesHug

# 158
  • София
И Марина се занимава сама повечето време. Майка ми беше два дена на гости и ми вика - виж какво добро дете - ти каква беше лепка, ама аз съм ви казвала де. И си заспива сама - слава богу! Но аз гледам да и отделям поне по 1/2 - 1 час, всеки път когато е будна, защото много се радва и бърбори и ни е кеф.

За зимата и аз съм се замислила - ум не ми го побира какво ще правим, ама те ще са по-големи децата и ще има повече избор от забавления да им се предложат. Между другото от нашата активна гимнастика невероятно се превъзбужда Марина - дали да изчакам още преди да и я давам. Опъва се като струна - блъска, рита играчките, защото като уцели и те пеят и тя полудява, ако не ги накара да и пеят, сърди се, радва се - страшна картинка е. Кажете да я оставям ли по малко или да изчакам още с това чудо?

А за зимата връхната дреха каква ще взимате - от тези космонавти ли бяха, трябва или има и други варианти?

Кажете къде има хубави играчки за количка - не мога да намеря. А ни е наложително да сложим. Има една играчка закачена отстрани, ама ще си изкриви врата, за да я гледа. А онзи ден какво говорене и хвърли - кара и се, вика и айде - огласи улицита просто. Е накрая и един рев му удари, че огладня от много приказки, ама няма начин Simple Smile))

# 159
Гали, значи абсолютно същите сме по всички точки. Заспиваме само на цица или в количката, и изискваме много внимание  Mr. Green И аз го въртя непрекъснато - стола, количката, легълцето, на ръце, а от вчера и активната гимнастика - ей богу, поне там по 20 минути лежи и зяпа, има едни светлинки, явно го омагьосват  Mr. Green Също много обича да танцуваме и да му пея (т.е. да му пусна музика и да припявам. е явно не му е още добре развит слуха на детето  Joy).

Дари, да - както Тони ти е казала - айрянчета  hahaha. Всъщност, аз нали не съм кърмена, как са ме хранили: взима се прясно мляко от крава (не от магазина, а от млекар, та да е максимално мазничко), заквасва се, разрежда се с вода и му се добавя мляко на прах.  Shocked После що съм била все запечена... с тия протеинови шейкове.  Mr. Green

(А когато са нямали шишета, предполагам са карали само на "млечни майки" - имало си е жени които това са "работели", кърмели са чуждите бебета. Всъщност, поне в западните държави знам е било модерно заможните майки да наемат такива защото кърменето се е считало за под достойнството и грацията им  Mr. Green)

Безалкохолната бира ако се затвори със запушалка, не би трябвало да и изветрява маята за поне ден?  Thinking Аз пък харесвам - тук продават една дето е съвсем като истинска. Днес как ми се беше допило, ама малкия беше крииив, не остана време да идем да купим.

Вода и ние не пием но поне имам извинение - педиатъра каза да не давам. А и майка ми, да я похваля, гледала по някакво предаване (май Часът на Мама) за кърменето и там обяснили за захранване след 6ти месец и недаването на вода, та най-после и увряла главата.

Миша, да се присъединя към комплиментите и за двете ви.  Hug Ти си все едно нераждала.

Абе, изобщо да кажа, всички бебчета са такива сладури - на всички снимки се радвам но все нямам време да ги похваля като пиша. (А ето на сега, 2:20 сутринта, съм заседнала пред компютъра след първото нощно хранене, вместо да лягам...)

ай, разревахме се.....

# 160
Тони, и аз съм така за алкохола. Хич не ми е по сърце, а бирата още по-малко Sick.

Дари, и мен са ме хранили с кисело мляко /заквасено/ от втория месец. Поради умните напътствия на педиатрите /не по-различни от сега/ майка ми сметнала, че няма достатъчно кърма и понеже не намерили Хумана, хайде кисело мляко. А майка ми пък се е родила седмаче. Баба ми се уплашила, че ще се обърне каруцата и предизвикала раждането. Кърма, поради стреса навярно, е нямала и е захранила майка ми със зелева чорба Shocked. Та, така е било на времето.

Миша
, и според мен си готова за залата  Wink. Няма какво да се притесняваш. Много е сладка малката Борислава Heart Eyes

За ваксините - само с едно от изказванията не съм съгласна. Въобще не е вярно, че като е по-нова е по-добра ваксината. По-скоро означава, че по-малко е тествана и не се знаят дългосрочните ефекти. Ние затова предпочетохме по ЗК /нали и на нас такава са слагали навремето/ Peace

# 161
Искам да задам въпрос, но моля ви не ме изяждайте с парцалите.... мислите ли че Пентаксима(нали така беше) просто е по-скъпа от тази ваксина по ЗК и затова не я предлагат от ЗК безплатно?? newsm78 newsm78

# 162
Искам да задам въпрос, но моля ви не ме изяждайте с парцалите.... мислите ли че Пентаксима(нали така беше) просто е по-скъпа от тази ваксина по ЗК и затова не я предлагат от ЗК безплатно?? newsm78 newsm78

Малта, този въпрос можеш да го зададеш на чичковците и лелите от ЗК или на някое друго компетентно лице. Ние тук можем само да гадаем. Между другото има слухове, че догодина Пентаксим ще се слага по ЗК, ама знае ли се, не се ли знае newsm78

# 163
За ваксините - само с едно от изказванията не съм съгласна. Въобще не е вярно, че като е по-нова е по-добра ваксината. По-скоро означава, че по-малко е тествана и не се знаят дългосрочните ефекти. Ние затова предпочетохме по ЗК /нали и на нас такава са слагали навремето/ Peace

Мда, това беше мое изказване. Ваксината се прилага в повечето страни от ЕС от 1997 г., правени са доста тестове и естествено, че странични ефекти е имало, но от коя ваксина няма такива?! Не мисля, че с по-малко тестове ще бъде пусната на пазара в толкова много държави.  newsm78 Доколкото знам се прилага и в Канада, а в щатите чака одобрението на FDA. Абе, в крайна сметка всеки преценява и решава за себе си. Naughty Аз за себе си съм потърсила инфо и съм намерила отговори на въпросите, които са ме интересували. Peace Да са живи и здрави дечицата, всяка майка иска най-доброто за своето дете, жалко че 100% гаранция няма. Thinking

И на мен ми бяха връчили една безалкохолна бира обаче по-гнусно нещо не бях пила! Sick Аз обикновена бира дето не пия, ми хареса повече от тази. Crazy А пък за другите напитки - и аз не съм била кой знае каква фенка на алкохола, обичам Бейлис, защото е лека напитка, а иначе любимото ми е червено вино. Grinning

За водата - и аз не давам вода, тоест правя й от чая против колики, ама тя колко го пие е друг въпрос. Crazy Хич не му е фенка, бръчка веждите и го плюе. Обаче забелязах, че от няколко дена в тия жеги през деня си търси да суче на по-малко от 2 часа, дори понякога и на един час. newsm78 Ако иска от чая - давам й, но ако не го ще - давам цицата, какво да я правя като е жадна, душичката... Heart Eyes

За зимата имаме един космонавт плетен, а онзи ден й купих якенце и няколко зимни дрешки - панталончета с горници с качулки. И аз не съм фен на ританките, имаме само 4-5 от тях. Peace Освен това сме взели и зимно чувалче за количката Bundle Me. Heart Eyes

# 164
бебето реве, затова само да кажа, че и аз съм в отбора със стомашни болки!
И мен да ме оплаквате  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт